Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
109
Favori
2.447.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arge-Arge

    quote:

    Orijinalden alıntı: uygur1

    NAKARO DEMİŞSİN:"Boş zaman bulunca metal stator ile denemelerime devam.Derdim rüzgar türbini yapmak değil.Sabit devirim ve yüzlerce beygir gücüm var Tek'den kurtulmak "Tek" amacım "

    SABİT DEVRİN VE GÜÇ varsa; En kısa yoldan TEK i tekmelemek için, jenaratör, dinamo almanı öneriirim . yada yüksek watlı bir asenkron motora (şebeke ile çalışan elkt motoru) uçlarına paralel veya seri kondansatör atarak (35-50 mikrofarad 400v)güce göre değişir .Ve de motoru devrinde döndürürsen uçlarından gerilim(220 yada 380)alırsın internette bir uygulamasını götmüştüm çim motoruyla elektrik motorunu sürüyordu yabancı site.

    daha once benim yaptıgım bir uygulamada buhar ile sabit devirli bir jenerator imal etmistim forumda videolarıda var ama sunu unutmayalımki cim motoru ile baska bir motoru dondurmek avantaj degil dez avantaş saglar hic bir enerji kaynagı bir forumdan başka bir forma dönüşürken kayıpsız olarak dönüşmez diyelimki cim motoru benzinle calisiyor benzine vereceginiz para tek e vereceginiz paradan kat kat fazla olacaktır ......

    Ben sabit mıknatıslı bir alternatör yapmak istiyorum.Senkron makine alıp kullanmak işin kolayı.Derdim sabit manyetik alan ile enerji üretmek.Hurdacılarda yığınla 3 faz sincap kafes çeşitli güçlerde asenkron Motor dolu, üzerinde kondansatör hazır.Ama ben bazı şeyleri anlamaya alışıyorum.Yoksa hazır avr sistemli alternatörler de var.Çalışmaya devam.




  • dc voltaj ve trafo ? olmaz sanırım dediğiniz gibi
  • ÇIKIŞ VOLTAJI DC Mİ?
    dc ise ..trafo olmaz
    içinden, diyotlardan önce çıkış uçlarından ac alman gerek.
    hatta bobin bağlantı uçlarını paralel bağlayıp bu ( indüksiyon bilgi si ister )voltaşı düşürüp akımı artırabilirsin
  • NAKARO : Derdim sabit manyetik alan ile enerji üretmek

    yanlış anlamadıysam mıknatıs ile kendi kendine elektrik üreten bişey yapmak mı? derdin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heartlessss


    quote:

    Orjinalden alıntı: 17_Ocak

    kardeşim evin müstakil mi , ova da mı , dağda mı , yamaçta mı ? , evde ne gibi elektrikli aletler kullanacaksın , istediğin akım ne vb. vb. vb.

    sankı bılsen yapabılceksın ovaymış dağmışşş





  • arkadaslar hepınıze kolay gelsın sayın malisert ustam 1.20 emaye bobin telinden 40 amper alınabilirmi ben aldım yoksa yanlısmı olctum 12volt 40 amper
    bu arada ben sef 34 dun komsusu sef 64
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malisert32

    Sayın nakaro;2 farklı resim paylaşıyorum.Birinde mevcut 4 mık.la olması gereken bobin genişliği(yeşil renkli),diğerinde ise aynı bobin ebatlarında 8 mıknatıs olması gerektiğini basitçe anlatmaya çalıştım.Kolay gelsin.


     Rüzgar türbünü yapıyorum


     Rüzgar türbünü yapıyorum


    malisert32 Teşekkürler."Bilmiyorsan bir bilene sor" Diye boşuna dememişler.Yığınla hesap yapsan ,kitap okusan ne faide yapan bilenden öndedir.Düzeltip tekar deneyeceğim.Bu yanlış hali ile 8 volt - 1-1.5 a aldım.Benim aklımda kalan her bobin arası 1 mıknatıs boşluğu ama tek kol üzerine düşecek şekilde idi.

    quote:

    Orijinalden alıntı:uygur1
    NAKARO : Derdim sabit manyetik alan ile enerji üretmek

    yanlış anlamadıysam mıknatıs ile kendi kendine elektrik üreten bişey yapmak mı? derdin..


    Yok kardeşim.Rotor üzerine mıknatıs yerleştirmekti kasttım.Ama yapılmış sistemleri gördüm.Beni aşar, o kadar param yokki dünyanın mıknatısı gidiyor.Ufak sistemler de gördüm.İlk başta imkansız gibi geliyordu ama youtube de bazı örnekler görünce olabileceğini anladım.Hoş faradayın bizden sakladığı bazı sırla varmış :) youtube de bir kaç video vardı, indirmediğime pişman oldum.Kim bilir tesla neleri gömdü toprağa.Neyse bu konuyu dağıtır.Termodinamiciler bizi kovalar şimdi :)




  • malisert32 .Aynı bobin üzerinde 2 zıt kutup olursa birbirini yok etmezmi ? tek faz sistemde her bobin arası bir kutup kadar boşluk ve her bobin üzerinde sıra ile bir kutup geçmesi gerekmiyormu ?
  • selamlar.forumu 2 yıldır takip etmekteyim.projemi bitirene kadar sessiz kalmayı sadece dinlemeyi bişeyler örenmeyi tercih ettim ve bu gün projemi bitirip ilk sonuçları aldım.ben flanç alternatör yapmayı tercih ettim.9 kutuplu 12 mıknatıslı bir alternatör yaptım.50 devirde 12 voltu yakaladı hemde elle.yalnız statoru delerken bi salaklık yaptım ve fazlardan birinin bobinini kestim yarın yeniden stator yapacağım.bu gün bobini aldım.085 lik bir bobin kullanacağım ve iki kat saracağım.mıknatısları 14 liraya karaköyden aldım.biraz kazık oldu ama yapacak bişeyim yoktu.mıknatıslar 40x20x10.dikey alternatörün tek sıkıntısı sandviç yaparken sistem çok karışıktı ama ben çok basite indirdim.ilk resimleri yollamaya başlıyorum.fikirlerinden faydalandığım herkese teşekkür etmek istiyorum.flanş alternatör yapmak isteyen fakat mekanik kısmında sorun yaşayanlar için yardım etmeye hazırım.alternatörün alt ve üst tablasını kendim polyesterden döktüm.polyestere 3 tane delik açıp saplama vida taktım.inşallah sağlam olur.








  • Sayin Fuataksoy elinize emeginize saglik ,aslinda en saglam cozum bu ,az devirlerde sonuc almak icin en iyisi bu.
  • Sayin malisert32 size bir soru sormak istiyorum,
    İlk yaptigim motorsiklet alternatoru ile aldigim dusuk devirdeki 16 volt 0.3 ampermi?
    Sonra yaptigim arac dinamosu ile aldigim 600 devir 18 volt 6 ampermi?
    Cevabiniz icin simdiden tesekkurler
  • benim sormak istediğim bir soru var cevabına göre statorumu saracağım.0.60 lık telden sardığım iki katlı 180 sipirli statorumde 50-60 devirde 12 voltun üstüne çıktı.peki 0.85 lik telden sararsam volt düşüp ampermi yükselir.sizce tek katlı 0.200 lük telmi daha avantajlıdır yoksa iki adet 0.100 lük telmi.0.85 lik teli üç kat sarsam ne olur.yapabileceğim en iyi şey nedir.yardımlarınıza teşekkürler
  • bunlar nasil amaclar tek basina böyle şeyleri evlere kurmak mümkünse bizde yapalim tasarruf olsun kardesim
  • malisert ustama teşekkür ediyorum yardımlar için.yalnız bi şeyi gözden kaçırmışşsın ben 180 spiri 0.60 telden 2 kat kullanarak yapmıştım.yalnız onu yaparken üçgen mıknatıs bulurum nasılsa diye bobinleri üçgen sarmıştım.o yüzden aslında şu anda aldığım akım ve amper bile beni tatmin etmedi.bu gün saracağım dikdörtgen bobinleri mıknatısa göre yapacağı9m ve sanıorım beni tatmin edecek.0.85 lik telden 2 katmı yoksa 3 katmı daha iyi olur sizce.
  • Sayin malisert32 ustam ben 10 sira miknatis ve her sirada20*5 miknatitan kullandim,yani her sirada20 mm capinda ve 10 mm kalinliginda miknatis var .ben bunlara ilave olarak 20 mm capinda 5 mm kalinliginda miknatitan bir adet dahami ilave edeyim.sizin sorunuza gelince alternatorun rotorundaki metal kisimlari hidrolik preste cikarttirdim
  •  Rüzgar türbünü yapıyorum




  • yeni statore başladım.0.850 lik bobinden 3 kat yapmaya karar verdim.
    http://img819.imageshack.us/img819/7351/dscf8353z.jpg
    http://img703.imageshack.us/img703/8201/dscf8355m.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuattoksoy -- 21 Şubat 2012; 23:10:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞEF34

    quote:

    Orijinalden alıntı: şef64

    arkadaslar hepınıze kolay gelsın sayın malisert ustam 1.20 emaye bobin telinden 40 amper alınabilirmi ben aldım yoksa yanlısmı olctum 12volt 40 amper
    bu arada ben sef 34 dun komsusu sef 64


    Vayyy.. şef 64, aramıza hoş geldin. Yakında şef 001'den başlayıp, 100'e kadar gider.

    Sayın fuattoksoy, sizde aramıza hoşgeldiniz. Çalışmalarınızı inceledim. İzninizle bazı detaylar hakkında yorum yapayım.
    Flanş tipi alternatörlerde düşük devirde voltaj zaten alınabiliyor. İnce, çok sipirli telden istenirse 100 devirde 220 v. almak bile mümkündür. Ama bizim amacımız akım almak olduğu için kalın tel kullanmak gerekir. Bu alternatörde en az 1,50 tel kullanırsanız daha verimli olur.

    Gerçi resimlerde bobinleri göremedim ama üçgen mıknatıs bulmayı tahmin ettiğim için üçgen sardım demişsiniz. Buradan anladığım kadarıyla bobinleri üçgen sarmışsınız. En son resimde dikdörtgen sarıyorsunuz. Siz gene üçgen sarın. İki bobinin yanyana getirdiğinizde arasında boşluk kalmasın. Bu boşluk kalmasın sözü hem bobinler birbirine bitişik nizam olsun ( internette bazı video ve resimlerde bobinleri bitiştirmeyip, arasında boşluk bırakıyorlar. Yanlış )
    Bir diğer bitişik olsun derken, şayet dikdörtgen veya yuvarlak sararsanız mıknatıs altında kalan bobin miktarı az olur. Üçgen sararsanız bobinlerin kollarının tamamı mıknatıs altında kalır.

    Bir de saplamaları tutturduğunuz yeri bobinlerin dışında bir yerde yapsaydınız daha iyi olurdu. Böylece bobinlere de zarar vermemiş olurdunuz.

    Son bir rica, resimleri yüklerken küçük boyutlu yüklerseniz açmak için fazla beklemeyiz. Hepinize kolay gelsin.

    sayın şefim yorumlarınızı dikkate alıyorum.ama ben polyesteri döktükten sonra siz üçgen bobin demişsiniz malesef çok geç oldu.yabancı forumlarda takip ettiğim kadarıyla mıknatısın boyutuyla bobinin içi aynı oluyor.mıknatıs yuvarlak ve 5 cm ise bobinin içide 5 cmden başlıyor.onu dikkate aldım ben.evet bobinlerimin teli hakkında doğru söylüyorsunuz biraz ince gelmişti ilk bobin.şimdi 3 kat 0850 bobin sardım.buda 0.250 lik bir tele takabül ediyor.inşallah arzu ettiğim amperi görürüm.
    bu arada yaptığınız tüm projeleri takip ettim ve fikir aldım.çok başarılı işler çıkarıyorusunuz tebrik ederim.




  • 
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.