Trigger kullanırsanız kayıp olmaz. Sistemdeki gürültünün kaynağı dişli değil, mıknatısların kutuptan kutuba geçişi sırasında oluşuyor. Alternatörde durum nedir bilmiyorum (Çalışan motor yanında onun sesini duymak olanaksız.) ama dinamolardaki bu gürültü, yakın komşular arasında sabotaj nedeni olabilir! Mıknatısları hafif verev yerleştirmeyi düşündüm ama, bu kez sargının bir ucu K, diğer ucu G görecek, üretim olacağını sanmam. Gürültü kaçınılmaz görünüyor, sadece elastik sönümleyicilerle, karkastan yayılması önlenebilir.
demişsin.mıknatısların kutup geçişleri esnasında gerçekten hatırı sayılı bir uğultu olşuyor.ancak oldukça kaliteli olmasına rağmen kullandığım iki rediktörde beton zemine montaj yapıldığı için mıknatısların uğultusunu bastırdı.yine denemelerim esnasında ortaya çıkan bir sonuçta şudur ki bu sistemlerde en verimli güç aktarım şekli zincirdir.ancak zincirin yağlanma zorunluluğu olmaktadır.
sammerwalker arkadaşında bu işlerle daha ciddi ilgilendiğindede görüşlerinin değişeceğinden eminim.
SAYGILAR
Dostum, burada konuşurken, bazı şeyleri gözardı ederek, detaya girmeyerek anlatıyoruz. Yoksa triggerde kayıp olmaz diye birşey yok! En azından sürtünme var. Gözardı edilebilir detayları atlıyoruz.
Trigger veya kayış sistemleri redüksiyon yapabilir, ama bir dişli kutusu oranında olmaz bu. (Tek kademeden sözediyorum elbet.) Zaten trigger kayış, araba motorlarında egzantrik zinciri yerine kullanılmak üzere geliştirildi biliyorsunuz. Motorda devamlı yağ bulunduğu halde tercih edildi.
Direği sağlam bir betona bağlamanız elbette önemli. Ama düşünelim:
Türbin redüktörü, redüktör dinamoyu sürüyor. Redüktördeki dişli sesi rahatça gözardı edilebilir bence. Asıl gürültü dinamodan geliyor. Eğer dinamoyu doğrudan direğe bağlarsak, direk dinamonun titreşimlerini yayan bir hoparlör haline gelmez mi? Hele bu direk çatıya takılmışsa, tüm betonlar bu gürültüyü ileten hoparlör haline gelmez mi?
Rica ederim, tartışıyoruz verimli bir yere varabilmek için. Onura dokunanlar hariç, her eleştiri bizi geliştirir. Eleştirilere ihtiyacımız var, ki hatalı düşünüyorsak farkedelim!
Forum budur!
çanakkale bu ıs ıcın gercekten cok musaıt bır yer gecenlerde gezıye gıttıgımde bunu anladım cunku neden dıye sorarsanız bu bogazın gırısınde olsun veyahut baska yerler olsun tepeler ruzgarı işlemeye cok musaıt koymuslar bır ıkı tane ne fayda devletin el atması gerek tabı bunların dusunulmesı gerek nerde oyle devlet...
Tabı eger bu yapılırsa devlet nasıl elektırıge zam yapıcak degılmı ....
Evlere güneş kolektörü zorunluluğu için çalışma AYDIN HASAN Ankara Sanayi Ticaret, Enerji, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, apartman ve evlere güneş kolektörü zorunluluğu getiren yasa teklifi hazırlıyor
Arkadaşlar kafama takılan pervane kanatları veya dinamolar dönme yönleri saat yönünemi yoksa tersi istikamete göre mi 160 cm pvc den 3 kanatlı pervane yaptı saat yönünün tersine dönüyor cevaplar icin şimdiden teşekkür
Öncelikle herkeze selamlar ve çalışmalarınızda başarışar dilerim. Bende bu konu üzerine araştırma yapıyorum ve burası bana bulunmaz nimet oldu hepinize teşekkür ederim. kenakord08 hocam sizi forumda göremez olduk sizde çalışmalarınızla bizi bilgiendirirseniz çok sevinecez. Herkese kolaygelsin başarılar.
Selamlar ... Yeni bazı çalışmalar ile uğraşıyorum yeni gelişmeler oldukça forumda yine olacağım.. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: uzayy
Öncelikle herkeze selamlar ve çalışmalarınızda başarışar dilerim. Bende bu konu üzerine araştırma yapıyorum ve burası bana bulunmaz nimet oldu hepinize teşekkür ederim. kenakord08 hocam sizi forumda göremez olduk sizde çalışmalarınızla bizi bilgiendirirseniz çok sevinecez. Herkese kolaygelsin başarılar.
slm arkadaşlar. ben de aranıza yeni katıldım. makine mühendisliğinden daha yeni mezun oldum ve uzun bir süredir yapmayı düşündüğüm rüzgar türbinime nihayet başlama fırsatını yakaladım. ancak elimdeki şarj dinamosu 80 amper gücünde buna uyacak bi regülatör devresi verebilecek olan varmı. şimdiden teşekkür ederim
Merhaba arkadaşlar yazı dizinizi 3-4 gündür zaman buldukça okudum çok güzel bir paylaşım olmuş. Bu arada bende gebzede osman yılmazda oturuyorum buradan arkadaşları görmekte sevindirici. Bir gün toplanıp biraz konuşursak çok iyi olur.
Ben küçük bir dikey sistem yapmak istiyorum. Evim büyük binaların arasında kaldığı için bazen türbilanslı ve bizim binanın üzerinden geçecek şekilde yol buluyor. Neyse elimde arabada laptopu çalıştırmak için kullandığım 300wattlık bir inverter var ve birde ups. Bir laptop ve bir tv için yeterli olur sanırım bu inverter. Yapmak istediğim ise tirbunden elde edilen dc yi elimdeki inverter ile bir upsi bağlayabilir miyim. Tabii stabil dc gerilim için bir iki devreye ihtiyacım var anladığım kadarıyla.