Şimdi Ara

AMD, Phenom II X6/X4 işlemcilerindeki Turbo teknolojisini detaylandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     

    Intel  ile birlikte dünyanın en büyük iki işlemci üreticisinden biri olan AMD, uzun süredir merakla beklenen 6 çekirdekli Phenom II X6 işlemcilerini  bu ayın sonuna doğru pazara sunmaya hazırlanıyor. Sunucu sistemler için yaklaşık bir yıldır satılmakta olan 6 çekirdekli Opteron "kod adı Istanbul" ailesinin Soket AM3 formuna uyarlanmış yüksek frekanslı varyasyonları olarak gösterilen Phenom II X6 serisi, mimari açıdan radikal yenilikler içeriyor olmasa da bu kaydadeğer bir gelişme olmadığı anlamına da gelmiyor zira yeni işlemcilerle birlikte AMD, Turbo CORE isimli yeni bir teknoloji kullanmaya başlıyor.

     

    İlk detaylarına daha önceki haberlerimizde yer verdiğimiz Turbo CORE teknolojisi mantık olarak Intel'in Turbo Boost teknolojisi ile aynı prensibe dayanıyor. Yani çoklu çekirdek desteği sunmayan uygulamalarda çekirdek hızı otomatik olarak arttırılarak (500MHz kadar) yüksek işlemci frekansıyla birlikte örneğin tek çekirdekli bir uygulamadan daha yüksek performans alınması sağlanabiliyor. Kullanılmayan işlemcilerin uyku moduna alarak kaynaklarının saat hızı arttırılacak  çekirdek ya da çekirdeklere(üç çekirdeğe kadar) aktarılması sayesinde frekansa rağmen işlemcinin termal karakterisği değişmiyor ve standart TDP değeri korunmuş oluyor.

     

    Yazılım bağımsız olarak işlemci kontrolünde donanımsal olarak gerçekleşen bu değişiklik, Soket AM3 ve Soket AM2+ anakartlarda BIOS güncellemesi ile kullanılabilecek. AMD, Turbo CORE teknolojisini ilk etapta 5 yeni işlemciyle lanse edecek ki bunlar 6 çekirdekli Phenom II X6 1090T, Phenom II X6 1055T (hem 95 Watt hem de 125 Watt TDP'li modelleri) Phenom II X6 1035T ve dört çekirdekli (iki çekirdeği kapatılmış 6 çekirdekli model) Phenom II X4 960T modelleri, AMD'nin Turbo CORE teknolojili ilk işlemcileri olarak önümüzdeki günlerde satışa sunulacakları. 







  • Bu haberi 7 saniye içinde gördüysem bir hayır vardır. Bir sonraki işlemcim phenom x6 olacak.
  • son yıllarda amd karşı sempati duymaya basladım intel o fiyatlarla gitsin zengin bebelirini mutlu etsin
  • Yeter intel tarafından yolunduğumuz, yeni sistem kurucak olduğum zaman tercihim AMD olucaktır bu kesin
  • Gamer iseniz zaten işlemciye çok fazla para bayılmanıza gerek yok..AMD gamerların tercihi olacak gibi duruyor..İşlemci fiyatından tasarrufla daha kuvvetli ekran kartları alınabilir diye düşünüyorum..
  • güzel anternatifler ve daha düsük fiyata
  • Turbo olayı oyunlar için süper bir olay artık 2 çekirdek işlemcilerin 4 çekirdek işlemcilere abartı farklar atması durumu çözülmüş olur.
  • quote:

    Soket AM3 ve Soket AM2+ anakartlarda BIOS güncellemesi ile kullanılabilecek.




    İşte bunu seviyorum. 4ever AMD :)
  • umarım intel'in de orta seviye 6 çekirdekli işlemcileri çıkar.
  • phenom II x6 1090T işlemci Türkiyede satışa çıkmadı mı hala?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftrzk

    quote:

    Soket AM3 ve Soket AM2+ anakartlarda BIOS güncellemesi ile kullanılabilecek.




    İşte bunu seviyorum. 4ever AMD :)


    Katılıyorum. Anakart'ı değiştirmemize gerek kalmayacak olması güzel
  • gigabyte ma785 gt için x6 işlemcilerin kullanılmasına olanak veren F6 biosunu zaten geçen günlerde çıkardı diğer üreticilerde en kısa sürede bu işlemcileri destekleyen bioslarını çıkartacaklardır.
  • diğer işlemcileri uykuya yatırmak bana pek mantıklı gelmiyor.. tek işlemci desteği olan program o tek çekirdeği %100 kullandığı durumlarda diğer çekirdekler devreve giriyor normalde.. eğer onlar uyursa ne olcak??? kalkın uyuyun diye almadım sizi derim..
  • Eger devreye giriyorsa uyumayacaklar zaten ama gerek yok ise dinlenecekler.Bulundugun yerde istirahat et.
  • hadi beyler yürüyün amd ye )
  • bu habere çok sevindim ..forever amd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    diğer işlemcileri uykuya yatırmak bana pek mantıklı gelmiyor.. tek işlemci desteği olan program o tek çekirdeği %100 kullandığı durumlarda diğer çekirdekler devreve giriyor normalde.. eğer onlar uyursa ne olcak??? kalkın uyuyun diye almadım sizi derim..


    akşam akşam koptum

    uyku modunda işlemciler uyur ve birden pc sahibi gelir

    pc sahibi : kalkın len keratalar ben sizi uyuyun diyemi aldım...

    işlemciler : valla ağbi bizi böyle yaptılar bizim suçumuz yok hem enerji tasarufu sağlıyoruz elektrik faturası az geliyor...

    pc sahibi : aferin len keratalar bana bunlarla gelin

    işlemciler : sağolasın ağbi büyüksün

    şaka bir yana 6 çekirdek alıcakların anakart değiştirmeden işi güncel biosla halledebilmeleri amd için büyük bir + pek çok kişide bu sayede 6 çekirdekliye geçiş yapıcaktır umarım 6 çekirdeğide kullanabilecek ayrıca 6 çekirdek destekli programlar yapılır




  • Bende hep intel ve nvdia kombinasyonunu kullanırdım.Şubat ayında topladıgım sistemde intelin yüksek fiyatları ve türkiye sartları için yüksek işlemcilerini gereksiz bulmam keza diger arafta yeni sisteme DX 11 kullanmak istemem ve nvidianın çok gecikip çokda üstün bir kart yaratamayacak olması öngörüm olsa bile zaten fiyatlar bunla paralellik gösteecegi için İLK DEFA Amd Phenom II x4 925 ve Ati Radeon 5850 kombinasyonu ile çok mutluyum ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suhaksk

    Bende hep intel ve nvdia kombinasyonunu kullanırdım.Şubat ayında topladıgım sistemde intelin yüksek fiyatları ve türkiye sartları için yüksek işlemcilerini gereksiz bulmam keza diger arafta yeni sisteme DX 11 kullanmak istemem ve nvidianın çok gecikip çokda üstün bir kart yaratamayacak olması öngörüm olsa bile zaten fiyatlar bunla paralellik gösteecegi için İLK DEFA Amd Phenom II x4 925 ve Ati Radeon 5850 kombinasyonu ile çok mutluyum ;)


    geçte olsa doğru yolu bulmuşun... darısı diğerlerinin başına...
  • Bende X6'ları merakla bekliyorum. Performans testleri hala piyasada yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.