Şimdi Ara

TTnet Artık Sınırsızlarda Limitlimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün eniştemlere bir telefon gelmiş ttnetten bir yetkili: "Adil kullanım amaçlı olarak bundan sonra tüm limitli tarifelere kota uygulanıcak. Şuanki tarafinizden(2mb sınırsız) devam edip yeni limitli tarifeleri kabul ediyormusunuz yoksa 8mb 15gb kotalı tarfıye geçmek istermisiniz. " demiş. Eniştemde tabi hemen itiraz etmiş bu ne saçmalık filan diye kadın devam etmiş "Adil kullanım amaçlı yapılıyor hatta download fazla olanlar hakkında araştırma yapılıyor evinize yakında belge gelip imzalamanız ıstenıcek yenı kullanım şartlarını kabul etmenız ıcın " demiş.

Şimdi eniştem bunu dıyınce tabı hemen yoktur öyle birşey dedım sacmalık dedim. İnternet sitesine baktım yok bişi bulamadım. Bugun benide aradılar aynı şeyleri banada söylediler. Bende ozaman kapatmak istediğimi ve gerekli başvuruları yapıcagımı nasılsa siteye superonlıne baglanıyor ona gecıcegımı söyledim.(1mb sınırsız kullanıyorum ayda 160gb gıbı bı download yapıyorum).

Az önce superonline bölumune girdim. Böyle bi heves içimden ttnete kufur ederek oh be senden kurtuldum dercesine. Birde ne göriyim superonlıne kota koyulmus? Aynı ttnet gibi artık sınırsız tarife yok. Adamada boşuna artislik yaptım

Şimdi bu hareket nedir? Sizlerin bu tarz ttnet kullanan arkadaşlar haberiniz varmı? Yada butun servis sağlayıcılarının başlatmış olduğu bu hareket nedir?
    Zaten internete bukadar para ödüyoruz bu saçmalık ve kalleşlik dicem artık çunku gerçekten dayanamıyorum neyin nesidir?

• Nasıl yani adam 99 TL para verecek 8 limitsiz paket kullanacak ve bu da Adil Kullanım adı altında belli bir kotadan sonra kısıtlanacak öyle mi??? Umarım yanlış anlamışımdır. Çünkü gerçekten çok saçma olur. Tamam NetLimitsiz tarifelerde hatta kotalılarda dahi 15 GB adil kullanım sınırlaması var (uygulanmasa da!!) Yani 15 GB kotayı geçer geçmez hızın 512 kbps'ye düşüyor (teoride) Fakat 2 mbps hız için adam her ay telefon faturası haric 63 TL ödüyor. 12 TL de telefon ücreti diyelim 75 TL verecek üstelik Tivibu ile 4 saat televizyon izlesen 1 GB veri yapıyor. Bu kota engellemesini nasıl yapacaklarmış peki. Hiç bir şey yapmasan 15 günde sadece bu servisle zaten kota aşılıyor ki!!! Bir yandan kotayı resmen emen bir servis sun sonra da adil kullanım uygulaması var diye hız kes. Bu inanılmayacak derece büyük bir paradoks. Yani paradoksu tanımla diye bir üniversite tezi verseler ancak bu örnek açıklar. Neyse yakında çıkar bununda ayrıntıları beklemekte yarar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SNIPER82 -- 6 Nisan 2010; 0:14:19 >

• evet bende anlamıs degılım gercekten çok saçmaladılar işin garıp tarafı hem superonlıne hem ttnet aynı anda adıl kullanım uygulamaya basladılar
  • Arkadaşlar Biri ile Smile Adsl in kampanya şartlarına baktığınızda bu maddeleri 8mbps'e kadar olan tüm tarifeler ifadesiyle görebilirsiniz. Sanıyorum planlı bir HAREKAT başlıyor!
  • Sanırım bu uygulama TTNET için geçerli değil. En azından abone yaklaşık bir ay kadar önceden bilgilendirilir. İnternet sitesinde de ayrıntılı bir şekilde verilirdi. Aynı superonline da olduğu gibi. Ancak TTNET sadece "NET" paketlerindede (NET4, NET6, NetLimitsiz) "Adil Kullanım Uygulaması"nı uygulamakta olup bunlar haricindeki "sınırsız" paketler için böyle bir uygulamaya gitmemekte. Yani 1 mbps limitsiz internet sahibi biri belirli bir kota sonrasında hızı 512 kbps'ye düşmemekte. Zaten bildiğim kadarıyla sitesinde de böyle bir şey vardı. Yani hız düşmesi olmadan internet kullanımı mümkün gibisinden bir soruya abonelerimizin sınırsız paketleri alması gerekir gibisinden bir cevap veriliyordu. Sonuçta Tam sınırsız paketlerde olanlar bu imkanlarında herhangi bir değişiklik yok. Bunun haricinde şunu da demeden geçemeyceğim. Konuyu açan arkadaş sayesinde Superonline'daki kota uygulamasına baktım da hakikaten TTNET'e teşekkür etmeden edemeyeceğim.

• TT de sınırsızda adil kullanım diye birşey yok.Arayan kişi gazlamak adına yalan söylemiş.
    Sömürüye devam
  • Seni superonline'dan fake müşteri hizmetleri arıyor olmasın? Dikkat et valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böyle birseyin gercekligi varsa baska aranan olursa bu baslıga yazsın. bu iş çok tehlikeli..
    sınırsız olayını bitirecekler gibi gözüküyor.
  • öyle bişey olmaz.O zaman tivibu'yu kim kullanacak onunda cevabını vesinler..Yada dünya üzerinde böyle bir mantık varmıdır onu söylesinler..

Eğer uydunete destek olmak istiyolarsa buyursunlar saçma sapan icraatlarına geçsinler,zaten zor duruyoruz ttnette..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _nick falan yok_ -- 6 Nisan 2010; 14:05:40 >
  • böyle bir şaçmalık var galiba bende oldu ben normalde 1mb sınırsız kullanıyordum 1 aylığına 2 mb sınırsız gecip biraz birseyler indiriyim dedim yaklasık 20 gb indirdim 175 hızı ile daha ayın 20 si hangi siteden indirirsem indireyim hızım
    100 ü bile bulmuyor hatta bazen 15 bazen 30 ile indiriyor suan 1 mb den bile kötü oldu en yakın zamnda geri 1mb sınırsıza geri dönecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aras38 -- 20 Nisan 2010; 22:23:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

Sanırım bu uygulama TTNET için geçerli değil. En azından abone yaklaşık bir ay kadar önceden bilgilendirilir. İnternet sitesinde de ayrıntılı bir şekilde verilirdi. Aynı superonline da olduğu gibi. Ancak TTNET sadece "NET" paketlerindede (NET4, NET6, NetLimitsiz) "Adil Kullanım Uygulaması"nı uygulamakta olup bunlar haricindeki "sınırsız" paketler için böyle bir uygulamaya gitmemekte. Yani 1 mbps limitsiz internet sahibi biri belirli bir kota sonrasında hızı 512 kbps'ye düşmemekte. Zaten bildiğim kadarıyla sitesinde de böyle bir şey vardı. Yani hız düşmesi olmadan internet kullanımı mümkün gibisinden bir soruya abonelerimizin sınırsız paketleri alması gerekir gibisinden bir cevap veriliyordu. Sonuçta Tam sınırsız paketlerde olanlar bu imkanlarında herhangi bir değişiklik yok. Bunun haricinde şunu da demeden geçemeyceğim. Konuyu açan arkadaş sayesinde Superonline'daki kota uygulamasına baktım da hakikaten TTNET'e teşekkür etmeden edemeyeceğim.

Sadece Net paketlerde bu uygulama geçerli, bilgimiz olmadan fikrimiz olmasın..

• Resmi açıklama görmeden gaza gelmeyin, böyle birşey varsa superonline nasıl sitesinde durumu bildirdiyse ttnette bildirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 21 Nisan 2010; 12:14:09 >
  • Öyle saçma şey mi olur? Sınırsız olduktan sonra ister 10GB indiririm, ister 500 GB
  • Sınırsızda para kazanamıyorlar tabi.Ülkemizde internet hızı iyi ve ucuz diyorlar fakat hiçte öyle degil.Limitsiz internet ile kota aynı cümlede kullanmak o kadar saçmaki.Limitsiz sınırsız demektir ve kotalı limitli demektir.Bunu TTNET biliyor ama vatanadaşın ses çıkarmadıgını bildiginden tınlamıyor.
  • işin aslı ttnet , sınırsız tarifeli müşterilerini 15gb kotalıya geçirebilen personellerine belli bir ücret veriyor ne kadar çok kişi geçirirse o kadar kazanıyor ve bunun içinde karşıdaki kişi salaldıkça saalıyo yok evinize kağıt gelecek filan. 15gb kotalıya geçerseniz evinize bir kağıt geliyor bu doğru fakat bunun dışında gelmiyor. Artık işi iyice cıvıttılar. İnternet kullanımının artmasıyla bantgenişliği sorunu arttığı için adamlar adil kullanım gibi saçma sapan şeyler çıkardılar başımıza. Bantgenişliğine yatırım yapmayalım bunun yerine parayı ksıayolda cebe indirelim politikası uygularsan 15 kotadan sonra hızın 512 kbs ye düşer :D
  • Kuyuya biri bi taş attı 40 tane akıllı çıkaramıyoruz bu mesaj mişli geçmiş zamanda geçiyor ve açıkçası hiçte inandırıcı değil.Arkadaşlarında bahsettiği gibi tivibu kotadan götürüyor ve hali hazırda ttnetin verdiği maksimum hız 8 mb oda deveye hendek atlatırsan.Aldığımız hızlarda neti millet bedava kullanıyor biz nerdeyse kullanamıyacağız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.