Şimdi Ara

Microsoft, Intel'in Itanium işlemcilerine desteği sonlandırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Redmond merkezli dünya yazılım devi Microsoft, Intel Itanium işlemcilerini yeni nesil sunucu yazılımlarında destek vermeyecek. Firmadan yapılan açıklamaya göre 22 Ekim 2009 tarihinde kullanıma sunulan Windows Server 2008 R2, Itanium işlemcilerine resmi destek sunan son sunucu işletim sistemi olacak. Öte yandan Microsoft, SQL Server 2008 R2 ve Visual Stuido 2010'un da Itanium destekli son paketler olduğunu açıkladı.


    Microsoft tarafından resmi olarak açıklanan bu karar Intel Itanium işlemcilerine desteğin hemen kesileceği anlamına gelmiyor. Firma tarafından hazırlık çalışmaları devam eden yeni nesil sunucu uygulamaları ve işletim sistemlerinde Itanium desteği olmayacak ancak mevcut çözümler için Windows Server desteği 9 Temmuz 2013, uzatılmış destek ise 10 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecek.


    Microsoft'un aldığı bu kararın, Intel tarafında da yankı bulması bekleniyır. Tukwila kod adını taşıyan Itanium 9300 serisi işlemcilerini arka arkaya gelen ertelemeler sonrasında geçtiğimiz haftalarda lanse eden Intel'in, hali hazırda devam eden iki yeni Itanium projesi daha bulunuyor. Yapılan yatırımlar dikkate alındığında Microsoft tarafından alınan bu kararın Intel'in çalışmalarını sonlandıracak ölçüde etkilemesi beklenmiyor ancak yeni donanımlar için azalan destek, pazardaki satış potansiyeli açısından üreticiler pek hoşuna giden bir gelişme de değil.








  • Wintel antlaşması ne durumda?
  • intel microsoftun hisselerinin bi kısmına sahip değilmiydi?
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 6 Temmuz 2010; 0:09:13 >
  • kaç kişi itanium üstüne windows server kullanıyordur ki. Bence yüzde çok çok azdır. Bu yüzden itanium satışı etkilenmez bence.
  • Büyük bir ihtimalle Itanium ailesi de sonlanır, zaten yılan hikayesine dönmüştü Tukwila projesi.
  • UNIX itanium desteği yokmu??? varsa intel için hiç sorun değil...
  • intel'den "nihayet desteği kestiler. insanların kafası karışıyordu, risc işlemciyi windows os kullanarak heba etmelerine neden oluyordu zaten..." diye bir açıklama gelebilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    UNIX itanium desteği yokmu??? varsa intel için hiç sorun değil...
    bence mutlaka vardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSilence

    intel'den "nihayet desteği kestiler. insanların kafası karışıyordu, risc işlemciyi windows os kullanarak heba etmelerine neden oluyordu zaten..." diye bir açıklama gelebilir :)

    evet böyle bir açıklama microsoftu dumur ederdi herhalde
  • intelden gelecek tek cvp bence "TIN" dır =)))
  • itanium lar RISC işlemci değil. EPIC denilen farklı bir mimari kullanıyorlar ve intel bunu HP den çaldı..
  • Yoksa Kurumsal Reiki ile daha tanışmadınız mı? O halde çakralarınız hala kapalı demektir! Kurumsal Reiki’ye bir an önce katılın ve iş stresine elveda deyin.
    Hindistan’ın dahi çocuğu olarak bilinen Bilgisayar Yüksek Mühendisi Sqlayan Revres, kendi buluşu olan Kurumsal Reiki öğretisini paylaşmak üzere Türkiye’ye geldi. Revres, Kurumsal Reiki seminerlerini bu defa Türkçe olarak online platformda gerçekleştirecek.

    Seminerehttp://www.kurumsalreiki.com adresindeki tüm çakraları açtıktan sonra çıkan form ile katılabilirsiniz.

    Sqlayan Revres hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, ünlü gurunun Facebook (http://www.facebook.com/sqlayanrevres) ve Linkedin (http://in.linkedin.com/pub/sqlayan-revres/20/bb6/333) profillerini ziyaret edebilir.”




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.