Dün bir dizel ford focus kiraladım.50 milyona 380 km yol gittim.(PO eurodizel)motor sesi motor sesi derler hiç bir şey yok zaten radyo açık olunca hiç duyulmuyor.1000-2000 arası kuzu gibi olup 3000-4000 de yardırması benzinli araca alışmış biri için gerçekten mal edici bir olay.insan bi an gördüklerine inanamıyor.1000 2000 aralığında bazen 2 yerinde 4 e mi attım filan oldum sonradan çaktım köfteyi.niye en yüksek tork alanında benzin fiyatlarından dolayı kullanamadığım ve fazla para verdiğim akarryakıtı kullanayımki? resmen sol şeritin abonesi oldum. klima açık bir şekilde yokuş yukarı yapıştırmak gerçekten bambaşka zevk.Gerçekten araç alırken neyse vereceksin fazlasıyla dizel alacaksın unutacaksın akaryakıt bayiini.Artık dün akşam dolaşmaktan yoruldum akaryakıt bitmedi paso redline yaparak taktım vitese akşam birisi otostop çekiyordu küçük cocuk param yok dedi k.çekmeceye evinin önüne kadar götürdüm.bu sabahta teslim ettim ancak bitti.Bundan böyle, bundan böyle benim için benzinli bitmiştir bi daha benzinli kullanmam!
Sırayla 50 TL ile gittiğim yerler(Aracın içindeki kişilerin ağırlığı 180+1200 kg araç): Beylikdüzü-Eminönü-Sarıyer-Etiler-4.Levent-Kadıköy-Beylikdüzü-B.çekmece-Avcılar-B.düzü-K.çekmece-B.düzü ve en son B.çekmece(aracı vermek için)
Artık dizelciyim
Mükemmel.
50 lira LPG ile 160-170 km gidebildiğimi düşününce arabayı kundaklayasım geliyor
50/3.10=16 lt mazot yapar yaklaşık olarak.
16 lt ile 380 km gitmek demek 100 km 4.2 lt yakıt tüketmek demektir.
Bahsettiğin kullanım koşullarında bu değerler pek mümkün değildir.
380 km gittiğinden emin misin?????
quote:
Orijinalden alıntı: ~Lion King~ Artık dün akşam dolaşmaktan yoruldum akaryakıt bitmedi paso redline yaparak taktım vitese
redline dediğin 4000 mi 4500 mü
quote:
Orijinalden alıntı: emtue
50 lira LPG ile 160-170 km gidebildiğimi düşününce arabayı kundaklayasım geliyor
araç nedir? zira 1.80 den hesaplayınca (ankara fiyatı) 50 liralık gazla 320-330 km kadar gidilebiliyor 1.6 araçla.
Bende 50bin kmdir focus dizel kullanıyorum ama o değerlere hiç ulaşamadım.
Normal kullanımda 6-7 litre arası yakıyor focus dizel.
Şehir dışında ise 4.5-5 litre civarları işte.
Alacak olanlar bu değerlerden hesap yapabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: suicide
araç nedir? zira 1.80 den hesaplayınca (ankara fiyatı) 50 liralık gazla 320-330 km kadar gidilebiliyor 1.6 araçla.
1.4 siena,
2,07 den alıyorum 100 km.de 14 lt.ye tekabul ediyor.
Maalesef bu araçların doğası bu, fazla yakmak.
oh my god
maşallah diyelim nazar değmesin hocam yola döke döke gidiyor sanırım sizinkisi ş.içi 9.5 olduğu zaman çok yaktım diyordum birde ben, öpüp başıma koyayım
Benzini degismem. Zevki yeter HEr 2 sinide kullaniyorum ekliyim. Dizel cok baygin.. 2.2 kullaniyorum bide
quote:
maşallah diyelim nazar değmesin hocam yola döke döke gidiyor sanırım sizinkisi ,
benimki egzozdan çiğğ LPG atıyor sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: emtue
quote:
1.4 siena,
Maalesef bu araçların doğası bu, fazla yakmak.
İnsignia bile daha az yakıyor hocam. Maşallah.
Bütün yorumlara cevabı tek postla atıyım.
Arkadaşlar araç 170 000 km deydi. 2007 model kıçı uzun ford focus.anlık tüketim olarak 5.9 gösteriyordu hatta sabah aracı bıraktığımda 414 km gösteriyordu siz inanmazsınız diye 380 e tamamladım :) aracı kesinlikle ama kesinlikle test sürüşü yapar gibi sert ve hızlı kullandım ancak bende anlamadım yakıt bitmiyorda bitmiyor.@suicide redline dediğim 5500 devirleriydi.Ford'ın baya uzun redline çizgisi var diğerlerine oranla.Sanırım en son devir 6000 di.
Benzini değişmem zevki yeter diyen kişi eminim pompacılarla ahbap olmuşundur.(o anlamda değil) çünkü bende ahbap olmuştum adam beni görünce "yine mi sen lan bana dinlence yokmu" der gibi bakıyordu.yada ben öyle anlıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Ünal
İnsignia bile daha az yakıyor hocam. Maşallah.
valla sorun bende diye düşünüyorsanız LPG yardım bölümünde güncel 2 tane Palio- yakıt konusu mevcut 16 ltyi görenler var lpgde o derece..
5.9lt/100km X 3.11 TL/lt=18.35 TL/100km
18.35 X 4.14= 76 TL
Arac 100km de 5.9 Litre yaktiysa 414 km 76TL lik sarfiyat yapmissiniz demektir.
geçen komşumda aldı 40 bin tl civarında para verdi arabadan indiğimde kafamda uğultu var diyor
Acaba 50 liralık yakıt koymadan öncede depoda 20-30 liralık yakıt kalmış olabilirmi ?
bunun aracın içinde kesin daha önce yakıt vardır ben boş depo araca yakıt koymadan yapılan hesaba itibar etmem gerçi bu dıesel de mümkün değil galiba lpg li araçta mümkün depo bitince benzine geçip lpg alıyorum hesap tam çıkyor
valla kiralık araçlar dolu depoyla teslim alınıp dolu olarak teslim edilir ben öyle biliyorum ama bilmiyorum ki yanlış mı biliyorum. Eğer böyleyse önceden olması pek mümkün değil
Nissan micra 1.5 dci , focustan çok yakıyor bu durumda.
Benim yaptığım bi şekildir , dolu alınıp dolu verildiğinden dolayı araç yakmıştır yakacağı kadar ondan sonra belli bir miktar benzin attıktan sonra ibre full u gösteriyorsa tamamdır benim için gidip full şekilde arabayı veririm ama rahat 20 liralık falan benzin/mazot alımı yapabilir durumdadır araç. belki olay böyledir.