Şimdi Ara

iPhone HD için gözler 22 Haziran'da olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
1
Favori
34.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dördüncü jenerasyon iPhone için son dönemece girilmek üzerek. 2007 yılında lanse edilirken, kimsenin bu kadar başarılı olacağını tahmin etmediği iPhone, üreticisi Apple'ı bugün en büyük telefon üreticilerinden biri haline getirmeyi başardı. Günümüzde akıllı telefon pazarının en sansasyonel temsilcisi olarak gösterilen iPhone için son olarak geçtiğimiz yaz döneminde 3Gs güncellemesine gidilmişti. Uygulama çeşitliliği açısından, yazılım platformu en zengin akıllı telefon olarak gösterilen iPhone, donanım tarafında ise dişli rakipleri karşısında, yazılım tarafındaki üstünlüğünü koruyamıyor. 1GHz işlemcili ve büyük ekranlı modeller karşısında nasıl bir güncellemeye tabi tutulacağı merakla beklenen dördüncü jenerasyon iPhone için Apple merkez ofisi sessizliğini koruyadursun, bazı bilgiler gelmeye başladı.


    Apple tarafından konuyla ilgili şu ana kadar yapılmış resmi herhangi bir açıklama olmasa da son dönemde iPhone HD olarak telaffuz edilen dördüncü jenerasyon iPhone için lansman tarihi netleşiyor gibi. Gelen bilgilere göre Apple, son üç senedir iPhone lansmanlarında tercih ettiği Moscone Konferans Merkezi'ne 22 Haziran Salı günü için kayıt yaptırmış durumda. Tarihsel sürece kısaca göz attığımızda ilk jenerasyon iPhone'u 29 Haziran 2007'de, iPhone 3G modelini 11 Temmuz 2008'de ve en hızlı iPhone olarak lanse edilen 3Gs modelini de 19 Haziran 2009'da lanse eden Apple'ın, dördüncü jenerasyon iPhone modelini 22 Haziran 2010 tarihinde lanse etmesi en güçlü ihtimal olarak gösteriliyor. Sizin de tahmin edebileceğiniz lansman tarihiyle ilgili bilgiler, son günlerin yegane iPhone gelişmesi değil elbette.


    iPhone'da işletim sistemi desteği olmasına karşın pil ömrünü korumak adına multitasking yani çoklu uygulama desteğine sadece kritik öneme sahip bazı uygulamalarda izin veriliyor ancak iPhone HD ile birlikte lanse edilmesi beklenen 4.0 yazılımıyla, bu durum değişecek gibi görünüyor. Açıklanan bilgilere göre dördüncü jenerasyon iPhone, Mac sistemlerde Exposé ara birimiyle gerçekleştirilen, Windows 7'de ise Windows+Tab kombinasyonu ile sağlanan çoklu uygulama ara biriminin bir benzerine sahip olabilir. Yeni sürümde Home tuşuna iki kere basılmasıyla birlikte arka planda çalışan uygulamalara ait ikonların belireceği ve kullanıcıların tercih ettikleri programlar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabileceğ belirtilmekle birlikte Apple'ın Cuppertino'daki merkez ofisi, konuyla ilgili sessizliğini korumakta.


    iPhone OS 4.0'la ilgili olması muhemel görünen ancak henüz kesinlik kazanmayan diğer iki gelişmeden ilki, ana ekrandaki kısa yol butonların özelleştirilerek sık görüşülen kontaktlarla değiştirilebilmesi üzerine. Yani örneğin siz, kısayol ikonlarından herhangi birini örneğin "annemi ara" ya da "kız arkadaşımı ara" şeklinde hızlı erişim butonu olarak özelleştirilebileceksiniz ki bilindiği üzere bu özellik, HTC tarafından üretilen yeni nesil akıllı telefonlarda Sense ara birimiyle sağlanmakta. Olması muhtemel görünen ikinci önemli güncelleme ise global posta kutusuyla ilgili. Apple iPhone OS 4.0 ile birlikte birden fazla posta hesabına düşen elektronik postaların global posta kutusu içerisinde tek bir ekran üzerinden takip edilebilmesini ve eposta kontrolünün daha hızlı ve efektif bir şekilde yapılmasını sağlayabilir.


    alt="iPhone HD için gözler 22 Haziran'da olacak"


    Resmi olmayan iPhone 4G konsept çalışması.


    Donanım güncellemeleri de yeni nesil iPhone için cevabı merakla beklenen bir diğer önemli alan. Yukarıda da belirttiğimiz gibi dördüncü jenerasyon iPhone, iPhone HD olarak telaffuz ediliyor çünkü ekran boyutunun büyümesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Apple'a yakın kimi kaynaklar, iPhone HD'de AMOLED ekran kullanılacağını iddia etse bile bu durum henüz netliğe kavuşmadı ancak Android ve Windows Phone 7'de yüksek çözünürlük desteğine yanıt olarak iPhone HD'de çözünürlük desteğinin 960 x 640 seviyesine çıkartılacağı ve ihtiyaç duyulan grafik gücünün de yeni nesil donanımlar ile sağlanacağı belirtiliyor. Bu arada Apple yeni iFrame uygulamasında 960 x 540 piksel çözünürlüğüne destek vererek iPhone HD'nin olası çözünürlüğü hakkındaki iddiaları da alevlendirmiş oldu.


    iPhone HD için en büyük güncelleme kalemlerinden ikisini işlemci ve grafik çipinin oluşturması bekleniyor. En hızlı iPhone modeli olan iPhone 3Gs'de, Samsung tarafından geliştirilen ve 600MHz'de çalışan (orjinal hızı 833MHz) ARM Cortex A8 tabanlı işlemci kullanılırken, iPhone HD'de radikal bir değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Amerika satışına Cumartesi günü başlanacak iPad'de, kendi geliştirdiği A4 işlemcisine yer veren Apple, benzer şekilde dördüncü jenerasyon iPhone modelinde de aynı işlemciyi kullanması bekleniyor. iPad versiyonu 1GHz'de çalışan işlemcinin iPhone HD'ye hangi hızla gireceği bilinmese de detaylı testlerinin çok yakında çıkması beklenen iPad'in termal karakteristiği, iPhone HD'nin işlemci hızı hakkında değerlendirilmesi gereken en önemli göstergelerinden birisi olacak.


    Samsung resmi tanıtımını kısa bir süre önce yaptığı Android tabanlı Galaxy S modelini, grafik işlemci gücü en yüksek akıllı telefon olarak lanse ediyor. Apple'ın da hissedarları arasında olduğu Imagination firmasının PowerVR SGX540 grafik çipine sahip olan Galaxy S'den farklı olarak Apple, dördüncü jenerasyon iPhone modelinde tanıtımı birkaç ay önce yapılan PowerVR SGX545 IGP'sini kullanarak rekabette bir adım öne geçebilir. Grafik kalitesi Apple için büyük önem taşıyor çünkü iPhone'un bu derece popüler olmasındaki en güçlü etkenlerden biri de aynı zamanda taşınabilir oyun konsolu olarak kullanılması zira AppStore'da oldukça popüler oyunlar bulunuyor ve öte yandan Microsoft ta Windows Phone 7 ile Xbox Live entegrasyonu gerçekleştirmek ve bu alanda rakebete kızıştırmak istiyor.


    Şimdiye kadar ki tüm iPhone lansmanlarını Salı günü yapan Apple cephesinde, dördüncü jenerasyon için en güçlü lansman tarihi olarak 22 Haziran düşünülüyor. Daha büyük ekran, daha hızlı işlemci ve daha güçlü bir grafik çipiyle gelmesine kesin gözüyle bakılan yeni nesil iPhone, akıllı telefon pazarında dengeleri bir kez daha değiştirebilecek en önemli figürlerden birisi olarak hem son kullanıcılar hem de endüstrinin geneli tarafından merakla bekleniyor. Takvim yaprakları Haziran ayını gösterdiğinde gözler Apple'da olacak, biz de o ara yaşanan tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.








  • Almayı cidden düşünüyorum artık iPod Touch yetmiyor ,haber için teşekkürler
  • Bu ne hız ya! Daha birinci nesil iPhone sahibi olamazken herifler dördüncü nesili çıkarıyor. Kahrolsun kapitalizm!
  • Bu tasarım da çok güzelmiş.
  • vayy be daha 3G miz olmadan 4G'si çıkıyor.. yetişmek çok zor bu hıza....
  • 22 Haziran'ı bekliyorum heyecanla.İnşallah alıcıyı diğer iPhone serilerinden daha fazla tatmin edecek bir cihaz ortaya çıkar.
  • valla isterse 10G çıkarsın para olmadıkdan sonra hiç bişey olmaz 2milyara cihaz çıkarıyor halk nasıl alsın 400 500 olsa neyse
  • çıksın hemen alıcam
  • Yeni 4.0 sistem için bekliyorum.Umarım daha şık bir arayüzü olur .
  • ek klavye üretsinler alırız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

    valla isterse 10G çıkarsın para olmadıkdan sonra hiç bişey olmaz 2milyara cihaz çıkarıyor halk nasıl alsın 400 500 olsa neyse

  • Vay be bizim 3Gs çöp kalacak yanında
  • yazılanlar doğruysa kesin alacağım.
  • örnek resimdeki gibi birşey olursa harika olurdu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

    valla isterse 10G çıkarsın para olmadıkdan sonra hiç bişey olmaz 2milyara cihaz çıkarıyor halk nasıl alsın 400 500 olsa neyse


    Gerek yok ki. 2 bin lira veren çok insan var adamlar kazanıyor.
  • Ipone tamamen lüx bir araçtır. Ekmek su gibi bir ihtiyaç değildir. Telefon etmek herhangi model bir cep tel yeterlidir. Bazı arkadaşlar sanki almaya mecburlarmışta parasızlıktan alamıyorlarmış gibi yakınmış. Niye sürekli yenisi çıkıyor diye şikayet etmiş. Yapabiliyosanız çalışın sizde yapın dünyaya satın hep hazır alıp kullanma eğiliminde olmayın. Unutmayın üretmeyenin tüketmeyede hakkı yoktur.
  • şu alet crysis de oynatsa almayacağım arkadaş almam
  • 22 Haziran doğum günüm. Forumca artık hediye edersiniz.
  • Heleşükür sonunda iddia edilen tasarımlardan biri düzgün çıktı :)
  • 500 Lirayada insede almam.Tamamen kapitalist bir marka ve halkı zorla para harcamaya yönelten bir cihaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.