Şimdi Ara

WD20EARS Caviar Green SATA2 2 TB 64MB ile Samsung 1.5 TB 5400 RPM 32MB SATA2 Arasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan dört ay kadar önce depolama amaçlı Samsung 1.5 TB 5400 RPM 32MB SATA2 HDD'yi almıştım.
    Depolama amaçlı kullanıyorum. İçini HD filmlerim ile doldurdum. Allah'a şükür bir aksilik yaşamadım.
    Kullandığım HDD'nin linki ...http://www.exa.com.tr/samsung/sabit_diskler/samsung_15-327-8321.html

Şimdi tekrardan depolama amacıyla yeni bir HDD almak istiyorum. Ve burada sizlere sormak istiyorum :
    Depolama amaçlı olarak şimdi kullandığım Samsung 1.5 TB 5400 RPM 32MB SATA2 HDD'yi tekrardan bir tane daha mı alayım?
    Yoksa yeni ürün olarak gördüğüm Western Digital WD20EARS Caviar Green SATA2 2 TB 64MB HDD'yi mi alayım?

Samsung 1.5 TB 5400 RPM 32MB SATA2
    http://www.exa.com.tr/samsung/sabit_diskler/samsung_15-327-8321.html

WESTERN DIGITAL WD20EARS Caviar Green SATA2 2 TB 64MB
    http://www.sanalmarketim.com/urun/26460d838bbcdf13d9f4494c73e8314d/WESTERN-DIGITAL-WD20EARS-Caviar-Green-SATA2-2TB-64MB

İki ürünü Dönüş Hızı / Rpm olarak karşılaştırdığımda; iki ürünün de 5400 Rpm olduğunu görüyorum.
    WD'nin sitesinde kaç Rpm olduğu yazmıyor, ancak 5400 Rpm olduğu ağır basıyor.
    http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=773
    Depolama amaçlı kullanacağım için bu dönüş hızı ne derece hayati bir öneme sahip?
    Şu an kullandığım Samsung 1.5 TB HDD, 5400 Rpm ve ben bir yavaşlık yaşamadım.
    Yani bu saatten sonra 5400 Rpm dönüş hızına sahip bir HDD alınmaz diyorsanız bekleyeyim.
    Ama teknoloji ağır ilerlediği ve 7200 Rpm'lik modeller belki geç çıkacağı için beklememe değecek mi?
    Hem benim bu bekleme zarfında indirdiğim filmleri depolayacağım bir HDD'ye ihtiyacım olacak, beklemek nereye kadar?

Önbellek ve kapasite olarak karşılaştırdığımda; WD20EARS Caviar Green SATA2 2TB 64MB modeli hem kapasitesinin fazla olması
    hem de önbellek miktarının 64 MB olması nedeniyle beni cezbediyor. Almışken güncel bir model almak isterim.
    Aylar sonra tekrardan depolama amacıyla bir HDD almak istediğimde güncel bir ürün bana avantaj sağlar.

Fiyat olarak karşılaştırdığımda; Samsung 1.5 TB 5400 RPM 32MB SATA2 195 TL, WD20EARS Caviar Green SATA2 2TB 64MB 335 TL.
    Arada 140 TL fark var. Açıkçası bu fark benim için önemli değil. Güvenilir, güncel, yüksek kapasiteli bir ürün almak istiyorum.
    Tavsiye edeceğiniz ürünü İstanbul'da nakit olarak uygun alabileceğim net harici mağaza / dükkan varsa önerilerinizi alabilirim.

Arkadaşlar burada sizlerin fikrini almak istiyorum. Nasıl hareket etmemi tavsiye edersiniz, siz olsanız benim yerime ne yaparsınız?
    Aranızda WD20EARS Caviar Green SATA2 2TB 64MB adlı ürünü kullanan arkadaşlar varsa bu ürün hakkında bilgi verirlerse memnun olurum.
    Yönlendirme ve yorumlar için teşekkürler ...

• Depolama amaçlı kullanacağınız için diskin dönüş hızının önemi yok. Caviar Green serisi sizin için uygun. Sorun yaşamazsınız.
  • electronica selamlar

Vatan Computer da bugün baya iyi bir %20 indirim var..WorldCard sahiplerine bu gözle bakarsak

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMDSK&qs=|9=50

Bu linkte 4 adet 2 TB hdd var.. WD Caviar Black ı çıkaralım o gereksiz pahalı ve aşırı performanslı :)
    Onun dışında 3 seçenek var
    WD20EARS senin dediğin model ki şu an hiçbir şubede yok 260 TL
    WD20EADS senin dediğin modelin eski versiyonu 309 TL
    ayrıca
    Seagate in 2TB 5900 RPM olan modeli 303 TL

Eğer acil ihtiyacın varsa 2sinden birini hemen al kaçırma derim. Dersen ki 30 40 tl benim için önemli değil o zaman biraz daha araştır forumları oku derim çünkü her diskle ilgili farklı farklı yorumlar var
    mesela WD20EARS yeni bir model ve diğer WD ye oranla özellikleri daha iyi 64MB cache gibi olmasına rağmen neden daha düşük fiyatla piyasada satılmakta ?
    Onun dışında Seagate'ın bu ürünü acaba nasıl ? Performanslı olduğundan eminim ancak buna bağlı WD lere göre oranla daha çok ısınıyordur

Açıkçası işin içinde birçok faktör var, bunların hepsini değerlendirip bir karar vermek gerekir ki neticede 2TB lık dev bir birikim saklayacak bu aldığın donanım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 31 Mart 2010; 20:02:16 >

• @Xanderian, dostum bilgilendirme için sağol ...
    2 TB WD20EARS Ürünü dediğin gibi Vatan bilgisayarda stoklarda gözükmüyor.
    Ben bu ürünü netten Hepsi Burada ve Sanal Marketim sitelerinde stoklarda olduğunu görüyorum.
    Bana VatanCard Avantajı konusunda bilgi verebilir misin? Mağazanın verdiği plastik bir kredi kartı mıdır?
    VatanCARD Avantajı / KDV Bizden Havale / 275 TL
    VatanCARD İstemiyorsanız / %5 İndirim Havale / 308 TL yazıyor.
    VatanCard Avantajı Havale ile VatanCard İstemiyorsanız Havale arasındaki fark nedir? Burayı anlayamadım ...
    Bu ürünü netten nakit almaya kalksam ne vereceğim? Topkapı'daki mağazalarına gidip elden nakit almak istesem ne vereceğim?

Dediğin gibi yeni olan WD20EARS modeli eski olan WD20EADS modeline göre neden daha ucuz acaba?
    Bir pazarlama stratejisi olabilir mi? Rakiplerinden bir adım önde olmak ve pazar payını genişletmek için mi acaba fiyatı biraz aşağıya çekti ?
    Seagate in 2TB 5900 RPM olan modelini söylemişsin ama açıkçası ben Seagate HDD'lerde yaşanan çökme sorunlarından sonra bu marka HDD almak istemiyorum.
    Dediğin gibi ben başka site ve forumları da dolaşayım, araştırayım, kararımı ona göre vereyim. Bilgilendirme ve yorumlar için teşekkürler ...

• dostum aynı üründen ben bu gün aldım ama çok ağır çalışıyor sanırım 7200 değil çünkü bu serinin 8 mb lık versiyonunu kullanıyorum 7200 olan hiç yavaşlamıyor sanırım exa sitesine bilerek 7200 yazmış yani sallamış ama bunu gösteren bi program olması lazım ya bulamıyorum
  • @ghost recon advenced, dostum öncelikle aldığın ürün hayırlı olsun, güle güle kullan.
    Hemen şunu sormak istiyorum:
    Aldığın ürün WD 2 TB 7200 RPM 32MB SATA2 GP WD20EADS midir yoksa WESTERN DIGITAL WD20EARS Caviar Green SATA2 2TB 64MB midir?
    Ürünü nereden, Exa'dan mı aldın? Nakit / Taksit kaça aldın? Aldığın ürün linkteki ürün müdür?http://www.exa.com.tr/wd/sabit_diskler/wd_2-327-9196.html
    Yoksa aldığın ürün bu linkteki ürün müdür?http://www.sanalmarketim.com/urun/26460d838bbcdf13d9f4494c73e8314d/WESTERN-DIGITAL-WD20EARS-Caviar-Green-SATA2-2TB-64MB
    WD20EADS bir önceki 32 MB 'lık model ... WD20EARS ise son çıkan 64 MB önbellekli model olduğunu biliyorum. Sendeki hangisi?
    Her iki ürün de 5400 Rpm dönüş hızına sahip ... Exa'nın sitesinde bu ürünün dönüş hızı kullanıcıyı yanıltmak için 7200 Rpm yazıyorsa çok yanlış bir davranış ...
    Aldığın ürün hangi model ve sen bu ürünü depolama amacıyla mı aldın yoksa diske işletim sistemi de kurdun mu? Nasıl kullanıyorsun?
    Yavaş olduğu kanısına nasıl vardın? Yani tavsiye etmiyor musun bu modeli? Bu konuda aydınlatıcı bilgi ve yorumlar bekliyorum senden ...
    Şu anda ben depo amaçlı Samsung 1.5 TB 5400 Rpm kullanıyorum. 5400 ile 7200 Rpm arasında gözle görülür bir yavaşlık göremedim, memnunum yani ...
    Bilgilendirme ve yorumlar için teşekkürler ...

• 1.5 TB LİK vesiyonunu aldım fakat xp kurulumundaki 39 dakikalık alanı 45dakika ve üstü bi zamanla kurdu veri aktarımı çok hantal geldi hemen bu gün diski geri götürüp yrine seagate barracuda alacam çünkü bunlar kendi sitesindede belirttikleri gibi 7200 rpm dir ayrıca pek fark göremedim diyon 5400 ile 7200 arasında ama çok fark var özellikle xp kurarkan 39 dakikalık bölümü geçme ve oyunları açarken bekleme süreleri fark edecektir sana tavsiyem biraz sese katlanıp seagate almandır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sabit disk referanslarım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende Cavier Green kullanıyorum.1.5 Tb alacaktım ama donus hızından dolayı 1 Tb olanını aldım.(64 mb onbelleklı 7200 Rpm) Bu serı ayrıca enerjı tasarrufu saglıyor.Dıger hddlerden % 40 daha az guc cekıyor.Tavsıye ederım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TAVCI -- 1 Nisan 2010; 23:21:55 >
  • dostum bu hdd yani WD Caviar Green serileri 7200 değil 5400 rpm dir 2 gündenr beri bunların konusu var burada demekki kaçırmışsın ben dün bu modelin 1.5 tb lik versiyonuun iade edip gene 1.5 tb lik seagate aldım şuanda pc kendine geldi ve test ettim disk 7200 rpm çalışıyor enerji konusuna gelince o farklı bi durum ama 5400 rpm pc kullanıcıları için çok ağır kalır yani millet fiata ve orda yazılanlara aldanmasın tekrar diyorum bu w.d. gerrenin bütün serileri 5400 rpm dir ama arşiv olarak kullanılacaksa tabiki kaçınılmaz
  • Aranızda diski kullanan varsa everest isimli programı yükleyip kırmızı kutu içine aldığım yere bakıp hızını söyleyebilir mi

WD20EARS Caviar Green SATA2 2 TB 64MB ile Samsung 1.5 TB 5400 RPM 32MB SATA2 Arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Aranızda diski kullanan varsa everest isimli programı yükleyip kırmızı kutu içine aldığım yere bakıp hızını söyleyebilir mi

iyide dostum bizim burda tartıştığımız şey w.dijital green power serilerinin 5400 rpm olması zaten seagate disklerin 7200 olduğu diskin kendi üzerinde yazıyor bazı arkadaşlar ısrarla anlamak istemiyor 1 tb de olsa 64 mb ön belleğide olsa sonuçta bu seri 5400 rpm dir 7200 değil bu diskleri satan firmalar sallamışlar 7200 diye üretici firmasında bile yazmıyor ama diğer serilerinde yazıyor 7200 diye dikkatli bakın

• Üreticinin sitesinde diskin dönme hızına dair bilgi olmadığını ilk çıktığı günden beri farkındayım. Kesinliğe ulaşması ve tartışmanın son bulması için disk bilgilerine program üzerinden bakılmasını istedim.
  • @ghost recon advenced, sen aldığın diske işletim sistemi kurmuşsun ve bu yüzden 5400 Rpm'in yavaş olduğunu söylüyorsun.
    Ben ise aldığım Samsung 1.5 TB 5400 Rpm diskte 7200 Rpm'e göre gözle görülür bir fark görmediğimi yazdım.
    Çünkü depo amaçlı kullanıyorum ve işletim sistemi kurmadım. İşletim sistemi kurmadığım için bir şey söyleyemem.
    Ama sen depo amaçlı olsa bile 5400 Rpm bir disk alınmasına karşı mısın, bunu söyleyebilirsin? Neden?

Bu arada ben dün Vatan Bilgisayarı arayarak 2 TB WD20EARS hakkında bilgi aldım. Ana merkezde ellerinde olduğunu hemen telefonla gönderebileceklerini söylediler.
    Topkapı Mağazalarında da bu ürünün mevcut olduğunu söylediler. Dün internet mağazasında stok var gözüküyordu ama bugün stok yok gözüküyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd20ears-3,5-2tb-caviar-green-sata-2.0-64mb-cache-5400rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44503
    Netten sipariş verirsem 291 TL, Mağazalarına gidip elden alacak olursam 297 TL ödeyecekmişim. Şu an ürünü nereden alacağıma karar veremedim ...

• kardeş beni dinle tavsiyeme uy seagate al derim ayrıca barracuda serisi gayet sessiz bi seridir ben başta çok korktum artık mecburu katlanacam dedim ama çpk şükür 3 gündür ses yok iyice dinlersen kulapını verip tabiki duyarsın sonuçta depo diye aldın diskini yedekledin yarın kullandığın pc ndeki disk oluverdiki bozuldu sonuçta elindeki yedeği kullanacaksın 5400 ile uğraşıcağına 30 ile 40 daha ver bir kereliğine paşalar gibi al 7200 olanı güle güle kullan hiç uğraşma 5400 ile değmez yada 5900 ile uğraşma
  • SEAGATE ST3500418AS Barracuda 7200.12 500GB kullanıcısı olarak seagate önermem.

İlk mesajımda söylediğim gibi depolama amaçlı kullanacağınız için 5400 rpm olması sizin için bir performans sorunu çıkarmaz.
  • ben çok memnunum çok sesiz bi ürün seagateyi tavsiye ederim en azından paranısız hakkını veriyor
  • bende 1.5 tb w.d. caviar green aldım ama lanet olası disk o kadar yavaş o kadar yavaşki sorun var diye geri göndericem kesinlikle tavsiye etmiyorum biraz araştırdım sizde araştırabilirsiniz bu diskten yavaşlık sorunu çok yaşanmış bu konuda cok topic mevcut ingilizce olarak. Daha da wd. almam
  • İlahi @iuseu ; Başbakan'ın ''Daha da Davos'a gelmem'' sözü gibi sen de ''Daha da WD almam'' diyorsun ...
    Şunu sormak istiyorum: Aldığın 1.5 TB WD Caviar Green HDD'ye işletim sistemi kurdun mu, bu yüzden mi yavaş;
    yoksa sadece depolama amacıyla mı kullanıyorsun ve yine de mi yavaş? Yani sen aldığın diski ne amaçla kullanıyorsun?
    Yavaşlık konusunda kullanan kişiler ciddi anlamda şikayetçiler mi? İngilizcem olmadığı için yabancı forumlara bakamıyorum
    ama Google yabancı forumları Türkçe'ye iyi çevirebiliyorsa link almak ve okumak isterim. Türkçe yabancı farketmez bu konuda adres-link-bilgi verebilirsin ...

Yazdıkların kuşku düşürdü içimize. Ne alacağımıza karar veremiyoruz. Seagete disklerin kronik çökme sorunlarından sonra bu disklere yaklaşmak istemiyorum.
    2 TB veriyi güvenip de Seagate disklere emanet edemiyorum. Belki Seagate firması için ''adın çıkacağına canın çıksın'' gibi bir durum oldu ama olsun yine de güvenemem.
    O zaman daha önce aldığım Samsung 1.5 TB 5400 Rpm 32 MB diski tekrardan mı alayım? Ama almışken depo amaçlı 2 TB güncel bir ürün almak istiyorum.
    Beklediğim WD 2 TB WD20EARS ürünü daha Vatan Bilgisayarın stoklarına girmedi. Ne alacağıma karar veremedim. Beklemedeyim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: electronica

İlahi @iuseu ; Başbakan'ın ''Daha da Davos'a gelmem'' sözü gibi sen de ''Daha da WD almam'' diyorsun ...
    Şunu sormak istiyorum: Aldığın 1.5 TB WD Caviar Green HDD'ye işletim sistemi kurdun mu, bu yüzden mi yavaş;
    yoksa sadece depolama amacıyla mı kullanıyorsun ve yine de mi yavaş? Yani sen aldığın diski ne amaçla kullanıyorsun?
    Yavaşlık konusunda kullanan kişiler ciddi anlamda şikayetçiler mi? İngilizcem olmadığı için yabancı forumlara bakamıyorum
    ama Google yabancı forumları Türkçe'ye iyi çevirebiliyorsa link almak ve okumak isterim. Türkçe yabancı farketmez bu konuda adres-link-bilgi verebilirsin ...

Yazdıkların kuşku düşürdü içimize. Ne alacağımıza karar veremiyoruz. Seagete disklerin kronik çökme sorunlarından sonra bu disklere yaklaşmak istemiyorum.
    2 TB veriyi güvenip de Seagate disklere emanet edemiyorum. Belki Seagate firması için ''adın çıkacağına canın çıksın'' gibi bir durum oldu ama olsun yine de güvenemem.
    O zaman daha önce aldığım Samsung 1.5 TB 5400 Rpm 32 MB diski tekrardan mı alayım? Ama almışken depo amaçlı 2 TB güncel bir ürün almak istiyorum.
    Beklediğim WD 2 TB WD20EARS ürünü daha Vatan Bilgisayarın stoklarına girmedi. Ne alacağıma karar veremedim. Beklemedeyim ...

http://www.hardwaresecrets.com/article/744

bu site 2 tb seagate le wd green i karşılaştırmış.bariz seagate daha hızlı.%20-25 daha hızlı seagate.buda epey farkettirir.bence seagate in gerçekten adı çıkmış.yoksa her ürününde %100 hata çıkması olmaz gibime gelior.ama yinede bilemiyorum.bu konuda gerçekten işin uzmanı birisi bilgilendirirse çok ii olacak.yoksa 2 tb seagate tam alınmalık hdd

• Bende wd 2tb 32mb green var. Depolama amaçlı kullanıyorum. Şuan dolmak üzere. Hız olarak yavaş diyebilirim haliyle ancak ne ısınma ne de ses sorunu var. Zaten green serisi hddleri işletim sistemi kurmak maksadıyla almak akıl kari değil. Hatta 2 tb bir disk bile iş değil sistem için. Max 500gb derim ben.

Yeni çıkan wd 2tb 64mb greenle ilgili bir problem var mı acaba? Bi ara eskisinden ucuza gidiyordu. Şimdi aralarında 20 tl fark var. Bu hafta almayı düşünüyorum bir tane. Ya eskisi ya yenisi artık birisini alacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.