Şimdi Ara

Google Chromium 13.0.773.0 (86228) [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
0
Favori
23.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Google Chromium 13.0.773.0 (86228) [ANA KONU]


    Google Chromium ile Google Chrome arasında farktan da bahsetmemiz gerekecektir. Chromium; Google'ın internet tarayıcısı projesinin ilk adımı oluyor. Oldukça sık sürüm güncellenmesi yapılabiliyor (ki bir saat içerisinde üç defa güncellenebildiğine şahit oldum) ve son kullanıcılardan ziyade daha çok geliştiriciler için kullanılması uygun olan bir sürüm ancak gene de son kullanıcı için de ciddi kullanım sorunları içermiyor. Chrome ise, Chromium'un son kullanıcının rahatlıkla ve güvenle kullanabilmesi için makyajlanıp, elden geçirilmiş bir sürümü ve uzun bir süredir Windows sürümünün olmasına karşın Mac sürümü bundan yaklaşık iki ay kadar evvel duyurulmuştu, Linux sürümü ise geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Tabii henüz Beta sürecinde olmasına karşın kullanımı oldukça sorunsuz denilebilir, şahsen artık Mozilla Firefox yerine Google Chrome kullanmayı tercih ediyorum. Özellikle netbook'larda oldukça hız kazandıran bir web tarayıcı olduğunu söyleyebilirim. (Alıntı)




    İndirmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linklerden işletim sistemlerine uygun olanları indirebilirler. Uzun uğraş sonunda buldum linki ve sürekli güncellenen sürüm sitesini

    XP Kullanıcıları:http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-xp/

    Mac Kullanıcıları:http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-mac/

    Linux Kullanıcıları:http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-linux/

    Linux 64Bit Kullanıcıları:http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-linux-64/

    Linux - ChromiumOs Kullanıcıları:http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-linux-chromiumos/

    En alttaki çıkan son sürümdür arkadaşlar. Güncellediği zaman sürekli oraya yenisi ekleniyor. Her yeni sürüm çıktığında sizi bilgilendireceğim.
    Kurmak isteyen arkadaşlar en alttaki klasöre girip mini installerı indirip kurması yeterlidir. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.


    Buradan Chromium hakkında, çıkan sürümler hakkında bilgileri öğrenebilir ve takip edebilirsiniz. Her sürümün detayları anlatılıyor. Neresinde sorun var neresi düzeltildi, çıkan sürümde neler yapıldı gibi bilgileri size sürekli güncel bir şekilde sunuyorlar.

    Örnek gösterecek olursak Dizin halinde her sürümü size gösteriyorlar ve açıklıyorlar.

     Google Chromium 13.0.773.0 (86228) [ANA KONU]


    Bir örnek daha gösterecek olursak; Burada görmüş olduğumuz görüntü ise Chromium un webkitnin , modullerinin tamamlanma ve çıkan sorunlarını görüyoruz. Her bir karenin üzerine tıklayarak ayrı ayrı bakabiliyoruz.


     Google Chromium 13.0.773.0 (86228) [ANA KONU]


    Google Chromium'a İşinize Yarayacak Bir Takım eklentiler

    RSS Subscription Extension
    Bağlandıkları her internet sayfasında öncelikle Rss simgesi arayanlar için oldukça işe yarar bir eklenti; adres çubuğuna eklenen bir Rss simgesi ile artık işiniz oldukça kolay. Bu simgeye tıklayarak söz konusu sayfanın Rss adresini anında görebiliyorsunuz.

    -----------------------------------------------

    FlashBlock
    İnternet sayfalarındaki gereksiz Flash animasyonlarına son! Bu eklenti sayesinde Flash animasyonları, siz oynatma tuşuna basmadığınız sürece sayfada görüntülenmiyor. Böylelikle reklam animasyonlarından kurtularak internet sayfalarında rahatlıkla gezinebiliyoruz.

    ------------------------------------------------
    Google Mail Checker
    Gmail Gelen Kutusu'nda okunmamış kaç tane e-postanız olduğunu gösteren kullanışlı bir eklenti. Aynı zamanda eklentinin simgesine tıkladığınız yeni bir sekmede Gmail hesabınızın Gelen Kutusu açılır.

    ------------------------------------------------

    Google Wave Notifier
    Eğer bir Google Wave hesabınız varsa, kesinlikle kullanmanızı tavsiye edeceğim bir eklenti. Okunmamış iletilerin sayısını ve başlıklarını göstermesinin yanı sıra, okunmamış iletinin başlığına tıkladığınızda da yeni bir sekme içerisinde yeni gelen iletiyi açıyor.

    ------------------------------------------------
    Google Reader Notifier
    Rss beslemelerini Google Reader ile takip ediyorsanız, okumadığınız ileti sayısını gösteren bu uygulama oldukça kullanışlı bir eklenti olacaktır.

    ------------------------------------------------

    Mini Google Maps
    Tıkladığınızda ufak bir pencerede Google Maps'i görüntüleyen bu eklentinin ne kadar kullanışlı olacağı tamamen size kalmış.

    ------------------------------------------------

    Facebook Re-Design
    Facebook'un tasarımını değiştirmeye yarayan bir eklenti daha. Kişisel görüşüm; bu eklentinin Beautiful Facebook eklentisinden daha başarılı olduğu yönünde.

    ------------------------------------------------

    Facebook for Google Chrome
    Arayüze eklenen Facebook simgesine tıkladığınızda; iletinizi güncelleyebildiğiniz, arkadaş listenizdekilerin paylaştığı öğeleri takip edebildiğiniz ve bildirileri takip edebildiğiniz bir eklenti.

    ------------------------------------------------

    Fast Youtube Search
    Arama kutusuna yazdıklarınız sonuçlarını yeni bir sekmede gösteren ve YouTube üzerinde aramayı kolaylaştıran bir eklenti.

    ------------------------------------------------

    Email This Page
    Bulunduğunuz adresini, istediğiniz kişilere e-posta göndererek paylaşabilmenizi mümkün kılan, kimileri için kullanışlı olabileceğini düşündüğüm bir eklenti.

    ------------------------------------------------

    Show IP
    Size en kısa yoldan kullanmakta olduğunuz IP numarasını gösteren bir eklenti.

    ------------------------------------------------

    Firebug Lite
    Kendisiyle ilk olarak Mozilla Firefox'ta tanıştığım bu eklentiyi, sayfaların CSS kodlarına erişmek için kullanabiliyoruz. Web tasarımcıları için oldukça kullanışlı bir eklenti diyebiliriz.

    ------------------------------------------------

    Web Developer Mini
    Gene web tasarımcıları için işe yarar başka bir eklenti daha. Bu eklenti, bulunduğunuz internet sayfasının tasarımında kullanılan kodların hatalarını bulmanızı daha da kolaylaştırıyor ve HTML sayfalarının Syntax'larının doğruluğunuhttp://validator.w3.org adresi üzerinden kolaylıkla sorgulamanızı sağlıyor

    ------------------------------------------------

    Chrome Link Checker
    Rapidshare, Hotfile, vb sitelerdeki linkleri denetlemek için oluşturulmuş bu eklenti gerçekten işinize yarayacak. Eklentiyi Mozilla Firefox kullananlarınız hatırlar. Scriptleri greasmonkey den alıyorsunuz hiç bir değişiklik yok. Rapidshare ve diğer bir çok siteyi içinde barındıran denetleme Scriptini Buradanindirebilirsiniz.

    ------------------------------------------------

    TinEye Reverse Image Search
    En çok kullandığım sitelerden birisi olan TinEye resim arama platformu, göründüğünden çok daha karmaşık bir yapıya sahip. Google’ın bir süredir geliştirmeye uğraştığı görsel tanıma sisteminin bir benzerini TinEye Beta olarak çoktan hizmete açtı. Sistem url’si girilen bir resmin yapısal özelliğini analiz ederek, internette tarama yapıp veritabanına kaydettiği diğer resimlerle karşılaştırıp size benzer sonuçları çıkartıyor. Siz de bu resimlerden istediğiniz boyut ve özellikte olanı alıp kullanabiliyorsunuz. Elinizdeki bir resmi upload ederek veya resim web üzerine kayıtlıysa linkini arama kısmına girerek gelişmiş resim algoritmasının benzer sonuçları bulmasını sağlayabilirsiniz. Blog yazan kişiler için oldukça yararlı bir uygulama olan TinEye Image Search Engine sitesine davetiye usulüyle kayıt olabiliyorsunuz. Eğer yeni bir kullanıcı iseniz, mail adresinizi yazıp size onay verilmesini bekliyorsunuz. En fazla 2 gün sonra bir e-mail geliyor ve verilen bağlantıyı kullanarak kayıt işleminizi kolayca yaptırıyorsunuz. Eğer kendi sitenizin de kaynak olarak sisteme alınmasını istiyorsanız, kendi sitenizi veritabanına kayıt ettirebiliyorsunuz. TinEye şu an 487 milyon resim barındırıyor. TinEye botları sürekli web sitelerini crawl edip, gerekli algoritmaları toplayarak veritabanını genişletmeye devam ediyor. Bu linkten ulaşabileceğiniz eklenti fonksiyonu sayesinde, Firefox veya Internet Explorer web tarayıcınıza TinEye arama sistemini entegre edebiliyorsunuz. Eklentiyi kurduktan sonra herhangi bir resmin üzerine sağ tıklayıp, TinEye üzerinde aratabiliyorsunuz. Son derece kullanışlı olan bu eklentiyi kullanmanızı şiddetle öneririm.

    -------------------------------------------------

    Ad.block
    Başlığından da anlaşılacağı gibi açtığınız web sitesindeki reklamları gizlemeye yarayan bir eklenti. Eklentinin en büyük avantajı siz tarafından engellenen reklamların yanı sıra kendi veri tabanına daha önce bildirilmiş reklamlarıda otomatik olarak engelleyebiliyor. %99 başarı oranı olduğunu idda etmesi oldukça dikkat çekici.Buradanayarlar yanında görünen buton eklentisini indirebilirsiniz.

    -------------------------------------------------

    Facebook Photo Zoom
    Facebook Photo Zoom, Google Chrome 4+ tarayıcılarında kullanabileceğiniz bir resim büyütme eklentisidir. Facebook severler tarafından yapılan bu eklenti paylaşılan resimlere bakarken size büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

    Nasıl mı?
    Paylaşılan resmin üzerine fare ile geldiğinizde size resmin büyük halini fare imlecinin hemen arkasına çıkarmaktadır.

    -------------------------------------------------

    Youtube Video Download
    Bu popüler internet sitesinden ve benzerlerinden video indirmek için geliştirilen sayısız uygulama var.

    Bu script Chrome'a çok iyi uyum sağlıyor ve kolaylıkla kullanılabiliyor. Üstelik farklı formatlarda indirme seçenekleri karşınıza çıkıyor. İster taşınabilir müzik çalarınız için, ister bilgisayarınızda oynatmak için; seçim sizin.

    Bu scripti kurduktan sonra videonun hemen altında, YouTube arayüzüne çok iyi uyum sağlamış bir bağlantı göreceksiniz. İşte bu scriptlerin en büyük avantajı bu, çok iyi entegre oluyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 22 Mayıs 2011; 4:37:26 >







  • Ya bu Chromium İşletim Sistemi mi İnternet Tarayıcısı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    http://www.opera.com/download/get.pl?id=32799&thanks=true⊂=true


    Opera kullanıyorum merak etme fakat chromium denemeni tavsiye ederim.

    Chrome
    Chromium (Portable Versiyonu)
    Mozilla Firefox
    Opera

    Bu tarayıcıların hepsini kullanıyorum

    Chrome Hızlı
    Operanın bu 51 sürümü chrome nazaran belki biraz daha hızlı belkide çok az daha chrome dan yavaş.
    Mozilla'da hızlı ve güzel fakat sistemi çok kastırıyor. Eklenti tavsiyelerini biliyorum ama yinede aynı .
    Chromium hız konusunda ifade etmeme bile gerek yok o derece hızlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 28 Mart 2010; 4:46:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deli Psikolog

    Ya bu Chromium İşletim Sistemi mi İnternet Tarayıcısı mı?



     Google Chromium 13.0.773.0 (86228) [ANA KONU]
  • Peki bu chromium u googleden bağımsız olarakmı geliştiriyorlar yoksa, bağlantılımı az kafa karıştı da ondan sordum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Powerx*


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deli Psikolog

    Ya bu Chromium İşletim Sistemi mi İnternet Tarayıcısı mı?



     Google Chromium 13.0.773.0 (86228) [ANA KONU]


    Hiç fark yok?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ares

    Peki bu chromium u googleden bağımsız olarakmı geliştiriyorlar yoksa, bağlantılımı az kafa karıştı da ondan sordum


    Tabii Google Chromium ile Google Chrome arasında farktan da bahsetmemiz gerekecektir. Chromium; Google'ın internet tarayıcısı projesinin ilk adımı oluyor. Oldukça sık sürüm güncellenmesi yapılabiliyor (ki bir saat içerisinde üç defa güncellenebildiğine şahit oldum) ve son kullanıcılardan ziyade daha çok geliştiriciler için kullanılması uygun olan bir sürüm ancak gene de son kullanıcı için de ciddi kullanım sorunları içermiyor. Chrome ise, Chromium'un son kullanıcının rahatlıkla ve güvenle kullanabilmesi için makyajlanıp, elden geçirilmiş bir sürümü ve uzun bir süredir Windows sürümünün olmasına karşın Mac sürümü bundan yaklaşık iki ay kadar evvel duyurulmuştu, Linux sürümü ise geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Tabii henüz Beta sürecinde olmasına karşın kullanımı oldukça sorunsuz denilebilir, şahsen artık Mozilla Firefox yerine Google Chrome kullanmayı tercih ediyorum. Özellikle netbook'larda oldukça hız kazandıran bir web tarayıcı olduğunu söyleyebilirim. (Alıntı)


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deli Psikolog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Powerx*


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deli Psikolog

    Ya bu Chromium İşletim Sistemi mi İnternet Tarayıcısı mı?



     Google Chromium 13.0.773.0 (86228) [ANA KONU]


    Hiç fark yok?



    Fark yok sadece hız farkı var


    İndirmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten indirebilirler. Uzun uğraş sonunda buldum linki ve sürekli güncellenen sürüm sitesini

    http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-xp/

    En alttaki çıkan son sürümdür arkadaşlar. Güncellediği zaman sürekli oraya yenisi ekleniyor. Kurmak isteyen arkadaşlar en alttaki " 42915 " adlı klasöre girip mini installerı indirip kurması yeterlidir. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.




  • 64 bitte çalışıyor mu ? indirme yerinde sadece 32 bit var
  • operanın hızlı denilen son sürümünden bile çoook hızlı
  • oh my god feci hızlı
  • deneyelim bakalım sağolasın
  • Chrome'dan bayağı hızlı...
  • Deneyen ve yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. Bende diğer tüm tarayıcıları bıraktım dünden beri bunu kullanıyorum gerçekten çok güzel.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Redden

    64 bitte çalışıyor mu ? indirme yerinde sadece 32 bit var


    Bunun hakkında bir bilgim yok üzgünüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 28 Mart 2010; 13:07:19 >
  • tamam ya çözdüm işi sağol tekrardan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 28 Mart 2010; 13:09:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shift41

    ya ben indirdim bastım çalıştır dedim ama gerisi gelmiyor yükleme ekranı gelmiyor yani


    Onun yükleme ekranı yok zaten çalıştır dediğin andan itibaren o arka planda kendi yükleniyor. Eğer yüklenmiyor sanırım üst üstte bastıysan beyni sulanmıştır Program ekle kaldıra bak yada " C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Application Data\Chromium " buradaki klasörü silip tekrar yükle.




  • tam bilgisayarı yeniden başlatacaktım... başlata bastım chromium çıktı karşıma ayarladım oradan ayrıca 4-5 kere bastım setupa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Powerx*

    Deneyen ve yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. Bende diğer tüm tarayıcıları bıraktım dünden beri bunu kullanıyorum gerçekten çok güzel.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Redden

    64 bitte çalışıyor mu ? indirme yerinde sadece 32 bit var


    Bunun hakkında bir bilgim yok üzgünüm

    64 bit olsaymış güzel olurmuş.

    hızlı olabilir fakat opera kadar kullanışlı olmayabilir deneyeceğim fakat operayı bırakacağımı hiç sanmıyorum benim için kullanış önemli her zaman




  • 2 gün önce geçmiştim 2 saat dayanabildim sade olacak benim kullandığım tarayıcı 200 tane yer imim var operada oraya tıkla buraya tıkla çok zaman gidiyor chrome güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konman4245


    quote:

    Orijinalden alıntı: Powerx*

    Deneyen ve yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. Bende diğer tüm tarayıcıları bıraktım dünden beri bunu kullanıyorum gerçekten çok güzel.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Redden

    64 bitte çalışıyor mu ? indirme yerinde sadece 32 bit var


    Bunun hakkında bir bilgim yok üzgünüm

    64 bit olsaymış güzel olurmuş.

    hızlı olabilir fakat opera kadar kullanışlı olmayabilir deneyeceğim fakat operayı bırakacağımı hiç sanmıyorum benim için kullanış önemli her zaman


    Denemekte fayda vardır


    quote:

    Orijinalden alıntı: Shift41

    tam bilgisayarı yeniden başlatacaktım... başlata bastım chromium çıktı karşıma ayarladım oradan ayrıca 4-5 kere bastım setupa


    4 - 5 kere mi hey maşallah Bende kaldırıp baştan kurmalısın daha sağlıklı olur




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.