Şimdi Ara

Arctic Cooling Silentium T2 ile sessiz kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar kasası sisteminizin ne kadar sessiz çalıştırabileceğinize dair atılmış en büyük temeli oluşturmakta. Eğer kötü bir kasa ile yola başlarsanız büyük ihtimalle ne kadar para harcarsanız harcayın verdiğinizin karşılığını alamayabilirsiniz.

    Bu yüzden A.C.'nin Silentium T2 modeli gibi bir kasayı yeni sessiz siteminize ya da kasa değiştireceksiniz karar verilecekler arasına mutlaka ekleyin. Bu kasa dahili güç kaynağı ile beraber gelmekte 136$'lık fiyatı ise yaptığı işe göre oldukça normal.

    Kasanın en büyük özelliği güç kaynağı ile işlemcinin birbirinden uzaklaştırılması olmuş. Bu sayede güç kaynağının önlenemez fan hızı artışı engellenmiş. Güç kaynağı öne gelmiş ve kasa arkası fanlar sadece işlemci fanının ısısını atmakla görevlendirilmiş.

    Birde titreşimleri yüzünden kasaya monte iken daha fazla ses çıkartan sabit disk için müthiş bir titreşim emici sistem gelmekte ki piyasada kesinlikle eşi yok. Sabit disk titreşimi önlenmesi için gerçekten büyük bir adım.

    Güç kaynağı önde olması ve özel olarak Seasonic'e yaptırılması sayesinde iki adet 80 mm fan paralel olarak soğutulmasında görevlendirilmiş. Güç kaynağı yüksek verimle çalıştığından ve kasa havalandırmasından artık sorumlu olmadığından fanlarıda normal sistemlere göre sessiz olabiliyor.

    Kasadaki tüm fanlar minimum 1000, maksimum 1900 devir/dakika hızında döndüğünden ve tamamen sıcaklık kontrollü olduklarından normalde masa üstünde iken duyulması çok zor derecede sessizler.

    Kasanın ön tarafı kapaklı ve havalandırma deliği bulunmadığından diğer kasaların aksine sesi direkt olarak size vermemekte. Kasanın tek kötü yanı ise içinin oldukça ufak olması, güç kaynağının özel ve 350 Watt ile sınırlı olması, genelde plastikten olan görünüşü, hava filtreleri ile gelmemesi gösterilebilir. Aletsiz montaj özelliklerini de bahsetmeden geçmeyelim bu eklentiler çok gelişkin ve yeterince kolay.

    Sabit disk askısı ve kasa içi hava akımı

    Ancak bu boyutta bu fiyata kutudan çıktığı gibi daha sessiz olabilecek ve hatta aşırı yük altında bile sessiz kalabilecek kasa bulunmamakta. Bu kasa kendini sıcaklığa göre ayarlayabildiğinden dikkatli bileşenlerle görenlerin hayret edeceği sessizlikte ama çok güçlü sistemler kurabilirsiniz.

    Tavsiyemiz bu kasa ile birlikte yine Arctic Cooling'in ekran kartınıza uygun Nvidia veya Ati Silencer ve işlemcinize uygun Silencer veya Freezer soğutucusunu almanız. Tüm bu ürünleri markanın Türkiye dağıtıcısı ve temsilcisi Firebal'da bulabilirsiniz. İşte bir kaç önemli incelemesi ;




  • ilginç
  • valla bilmiyorumda 350 milyona klimalar satıyorlar. ondan alırım bi tane kasayıda yakınına koyarım. sıcak yaz aylarında hem ben serinlerim hem bilgisayar soğur :)
  • quote:

    Kasanın tek kötü yanı ise içinin oldukça ufak olması, güç kaynağının özel ve 350 Watt ile sınırlı olması, genelde plastikten olan görünüşü, hava filtreleri ile gelmemesi gösterilebilir.

    sabaha karsi yazinca boyle oldu galiba (birkac kotu yonu var)
    mini-atx ler icin cok cok iyi ama bazi normal atx boardlarin sigmadigi yaziyor incelemelerde
  • Kasa çok güzel bir kasaya benziyor. Benim gibi ses konusunda takıntılı olanlar için güzel bir seçenek. Yalnız bende bilgisayarımı bu günlerde notebook gibi sessiz hale getirdim. Benim bilgisayarım p3-750 sessizleştirmek için şunları yaptım: PN serisi 300watt 12 cm fanlı fsp marka psu (neredeyse tagana bunun iki katı para verecektim. Bu da çok sessiz, sesi duyulmuyor) , işlemcinin üzerine 400 gr civarında aliminyum heatsink ve üzerine 1800 devirle dönen cloor master fan taktım şu an ses sıfır.

    PSU da ses sıfır denebilir. İşlemci üzerindeki fandan dikkatli dinleyince küçük bir fısıltı geliyor.

    Şuan en sesli çalışan parça harddisk onu nasıl sessizleştiririm, acaba?
  • enteresan
  • sade ve şık bir kasa fiyatı ne kadarmış?
  • yazida var. (fotograf haricindeki yerlere yazi diyoruz )
  • Birşeye benzemiyor bence bu kasa.
  • bu kasanın psu sunu değiştiremez miyiz? bi bilgisi olan yok mu?
  • adamlar sessizlik konusunda oldukça iddialı galiba, baksanıza hdd yi bile sessizleştirmek için düzenek yapmışlar
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: ozturert

    yazida var. (fotograf haricindeki yerlere yazi diyoruz )

  • İlk baştaki resim çıkmıyor sizde de öyle mi?
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: hulya

    İlk baştaki resim çıkmıyor sizde de öyle mi?


    Herhangi bir sorun yok
  • Bence çok şık ve 129+KDV'yi hakeden bir kasa.
  • 129$ + KDV mi , TR demi bu fiyat . Satılan bir yer biliyormusunuz ????
  • Eksılerı

    1. Ufak Gercekten Ufak
    -2x5,25"
    -2x3,5"(gorunurde)
    -1,35"(hdd ıcın gorunmeyen)
    2.PSu su ozel yapım yenı versıyonları sunmalılıar.
    3.Yazıda Bahsetmemıs ama galıba BTX uyumlu degıl
    4.Anakartı Takarken dıkkatlı olmak gerekıyor.
    5. FAzlasıyla plastık kullanılmıs
    6.Fan controller takma ımkanınız yok Tamamen Kasaya teslım oluyorsunuz
    7.11KG boyutuna gore agir.

    Artıları

    1. Ofıs ve Gece calısanları ıcın sessızlıgı buyuk avantaj saglıyor.
    2. Psu ya Guzel bır yer bulunması.
    3.Hdd Icın Hem sesı Engelleme hemde alımınyum a sokarak Serın tutmayı dusunmusler
    4.Tıpı Guzel.

    Sonuc Olarak

    Bir Modifiyecinin sececegi kasa daegil ama sanirim yaparken bunu istememisler hedef kitle Daha ew / ofis kullanicisi olmus Sessizliginde o kadar iddali ki Ismine kadar sessiz oldugu yazilmis ama unutmamak lazim ki ofis programlari ve temel web tool larla ugrasanlar icin yapilmis.Eger Amaciniz bu ise Parasini tamamen hak ediyor.Gelisme dusmani yalniz Fan Controller in olmamasi Psu nun ozel yapim olmasi(degistigi zaman hava akimini etkileyebilir) BTX e uyumlulugunun olmamasi en buyuk eksilerinden.

    Ama size onerim. CM stacker olacaktir (sanki oha gibi sesler gelior 1 dak pls) eger Mod OC ya da 1 kere olsun hep olsun diyen tiplerdenseniz Sadece 40$ + kdv civari bir xtra denilmemesi gerek parayi gozden cikarmalisiniz PSU mu dedi biri ewet CM stackerin PSU su yok ama Unutmayin bu kasanin psu su size zaten yeterli gelmeyecek ayrica kasaya uydurmakla ugrasacaksiniz(AC icin diorum) BTX e Uyumlu bir kasa yarinlarda guzel rahat kafa vaad ediyor bence bi daha dusunun bunumu alirsiniz CM stacker i mi??


    Secimim

    CM STACKER
  • Pardon 136+kdv. firebal'da var. ben de bugün sırf bu kasa için gittim ama yaz aylarında kapalıymış. Bu linktede incelemesi var.

    Yalnız bazı Asus anakartlar ile uyumsuz olabileceği yazıyor.
  • Ben şahsen tipini pek beğenmedim ama Güzel yapmışşlar helal olsun
  • fiyatı çok değilmi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.