Şimdi Ara

PES 2010 Strateji Rehberi Dosya Konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
22.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: PES 2010'a derinlemesine bir bakış..

    6’ya 6 bir halı saha maçı sona erer. Tüm oyuncular soyunma odalarına doğru yönelirler. Bir takım fena fark yemiştir. Hiç sesleri çıkmaz o takım üyelerinin. Diğer taraf şen şakraktır tabi. Derken yenik takımda maç içinde en çok sinirlenen ve yenilgiyi kabullenemeyen kişi şöyle bir durur “abi olmaz” der. Herkes ona bakar. “vallahi bu kadar olmaz. Her alan çalıma gidiyor bizde. Böyle futbol olmaz. Bizim takımda X tuşu yok resmen. Kimse pas atmıyor ki!!”

    Bu ve buna benzer konuşmaları hep onun yüzünden duyuyoruz artık. Artık pas istemeler üçgen ve X şeklinde tanımlanıyorsa hep onun yüzünden. TV de maç izlerken ekranın altında radar arıyorsak onun suçudur. Başkalarının adını bile bilmediği adamları duyunca “aa iyi adamdır hep alırım ben master ligde” dememiz yine onun yaptıklarından. PES sözcüğü hayatımıza girdiğinden beri değişti kültürümüz, bakış açımız ve yaptıklarımız. Şikayetçi miyiz? Tabiî ki hayır.

    ''



    2008 ve 2009 yılı ile düşüşe geçse de her zaman kalbimizin bir yanında olmuştur PES serileri. 2010 yılı ile bekleneni tam olarak veremese de yinede bir ivme kazandı seri. En azından artık rehber hazırlayacak kadar gerçekçiliğe dönüş yaptı diyebiliriz. Eh işte bizde bunu değerlendiriyoruz. Herkes bu oyunu oynar ve herkes elinden geleni yapar. Ama bazen tıkandığınız yerde taktikler ve yorumlar yardıma gelir. İşte biz o konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Amacımız size oyunun inceliklerini biraz olsun kazandırabilmek.

    Öncelikle belirtelim her ne kadar genel bir strateji rehberi de yazsak sonuçta burada biraz kişisellikte var. Her oyuncu en iyi kendisinin teknik direktörüdür. Bunu unutmamak gerek. Yani burada katılmadığınız bir çok şey olabilir. Bu ne sizin yanıldığınızı gösterir ne de bizim. Sonuçta burada Tomb Raider incelemesi yazmıyoruz. Bir futbol oyunu yazıyoruz. Herkesin kendine ait yöntemleri olacaktır ve olmalıdır da. Biz yardımcı olmaya çalışacağız.Her şeyden önce oyunun yapısını anlatmalıyız. Çünkü bir şeyleri başarmak istiyorsak ne ile uğraştığımızı bilmemiz gerek. PES 2010’un oyun yapısını anlatalım genel olarak.
     
    Geçtiğimiz senelerden farklı olarak çok ağır bir oyun olarak karşımızda PES bu sene. Çok yavaş gelişiyor ataklar. Pozisyon bulmak çok zor değil ama pozisyonları sonlandırmak geçen senelere göre daha zor. Bu sadece son vuruş olarak değil son pas olarak ta olan bir olay. Yani gelip gelip bitirici pası verememek çok sık yaşanan bir olay. Zaten bu pas konusunda çıldırtıcı hatalar bulunmakta ve bazen gerçekten çıldırtmakta. Özellikle çok pas’lı oyunda bazen olmayacak işler oluyor. Dibinizdeki adama bazen pasınız gitmiyor. Daha çok gelişine atılan paslarda bu sıkıntı var. Yani tek paslar ile oyun oynamak bir yere kadar. Ve koşu yoluna atılan paslar da (üçgen tuşu ile) eskisine göre daha isabetsiz ve etkisiz. Bu sebep ile duvar paslarının etkisi de çok azalmış durumda geçtiğimiz serilere göre.


    ''



    Bunun aksine uzun pasların etkisi ile inanılmaz artmış durumda. Kanatlardan içeriye doldurulan toplar büyük tehlike yaratıyor. Hatta orta sahada duran toplar bile ceza sahasına doldurulduğunda net gol pozisyonu yaratabiliyor. Bunun sebebi ise hava toplarında hücum oyuncularına verilen anlamsız üstünlük. 1.80 boyundaki bir cf 1.87 boyundaki bir cb den kafa topu alabiliyor ve bunu bir iki kere değil her zaman yapıyor. Kaleciler kucaklarına gelen toplarda sıkıntı yaşıyorlar. Sektirme ve benzeri durumlar hala sıkça yaşanıyor. Yani kaleyi gördüğünüzde iyi vuran bir adam varsa elinizde her zaman vurmalısınız. Ama eğer karşı karşıya pozisyondaysanız vurmak en iyi seçim değil. aksine çalım atmak çok kolay kaleciye ve garanti gol demek. Bunun yanı sıra aşırtma vuruşlarda eğer shoot acc. değeri iyi bir oyuncu varsa çok etkili oluyor.

    Kısaca PES 2010 daki en iyi oyun stili şöyle ; az ve öz kısa pas, her boşluğa uzun pas, kanatlara açılan oyun, bombeli kesilen ortalar, bol bol orta mesafe şut ve karşı karşıya çalım.

    Dosya Konusunin devamı için tıklayınız










  • Devamı açılmıyor, linkte problem var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desiremusic

    Devamı açılmıyor, linkte problem var?
    evet açılmıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oberyn

    evet açılmıyor...

    Alıntıları Göster
    http://www.bolumsonucanavari.com/DosyaKonusuDetay-PES_2010_Strateji_Rehberi-8.htm#ReviewTop

    3-3-4 inter deneyim hemen




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mechatronik

    http://www.bolumsonucanavari.com/DosyaKonusuDetay-PES_2010_Strateji_Rehberi-8.htm#ReviewTop

    3-3-4 inter deneyim hemen

    Alıntıları Göster
    Güzel inceleme çoğu doğru ve uyguladığım şeyler, tebrik ederim.




  • güzel bir rehber ellerine sağlık melih
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Necot23

    güzel bir rehber ellerine sağlık melih
    Elinize sağlık,çok güzel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mechatronik

    http://www.bolumsonucanavari.com/DosyaKonusuDetay-PES_2010_Strateji_Rehberi-8.htm#ReviewTop




    Bu linkten devam edin
  • Eline sağlık üstat:)
  • Tebrikler,bir rehber de bu senenin bombası Fifa 10 icin bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devoin

    Tebrikler,bir rehber de bu senenin bombası Fifa 10 icin bekliyoruz.
    Çok iyi olmuş rehber, okuduktan hemen sonra ML açtım, CL'yi kazandım, ligde son maçta Udinese'ye yenildiğim için 2. oldum. İyi gidiyorum, teşekkürler..
  • şu 3-3-4 taktiğindeki adamların durumları ne defans full CB mi yok RB de varmı orta sahanin hepsi CM mi ileridekiler keza öle birazdaha detay olabilirdi yoksa kadro yapısına göremi bunları bizmi ayarlıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pandoras

    şu 3-3-4 taktiğindeki adamların durumları ne defans full CB mi yok RB de varmı orta sahanin hepsi CM mi ileridekiler keza öle birazdaha detay olabilirdi yoksa kadro yapısına göremi bunları bizmi ayarlıyoruz
    Güzel bir rehber eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerim35

    Güzel bir rehber eline sağlık

    Alıntıları Göster
    xbox 360 için en güzel strateji pes 2011'i beklemek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kalemistik

    xbox 360 için en güzel strateji pes 2011'i beklemek.

    Alıntıları Göster
    evt 3-3-4 taktiginde oyuncuların pozisyonu ne olacak?
  • arkadaşlar 3-3-4 taktiğinde gerideki 3 oyuncu cb, onların önündeki tek kişi dmf, diğer 2 orta saha adamı cmf, sağ ve sol kanattaki adamlar rwf ve lwf ileri uçtaki iki adamda elinizdeki adamların yapısına göre ss ve cf. burda iki cf'de olabilir. ama burda seçtiğiniz takıma göre yani kadro yapısına göre sizin ayarlamanız daha iyi olur çünkü mevkisinde oynamayan adamların değerleri çok düşüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raistlin713

    arkadaşlar 3-3-4 taktiğinde gerideki 3 oyuncu cb, onların önündeki tek kişi dmf, diğer 2 orta saha adamı cmf, sağ ve sol kanattaki adamlar rwf ve lwf ileri uçtaki iki adamda elinizdeki adamların yapısına göre ss ve cf. burda iki cf'de olabilir. ama burda seçtiğiniz takıma göre yani kadro yapısına göre sizin ayarlamanız daha iyi olur çünkü mevkisinde oynamayan adamların değerleri çok düşüyor.
    3-3-4 de Inter'i oynatırsam Maicon'u nasıl keseceğim ben?

    Ama mantıklı düşünüyorum da gerçekten harika olur 3-3-4 ve Inter. Daha önce hiç rb-cb-lb olarak denemedim daha doğrusu korkuyorum bunu denemeyi ama bu taktik anlayışını kesinlikle denerim.

    Cesar

    I.Cordoba - Lucio - Chivu

    Cambiasso

    Zanetti-Dejan (Oynadığım yerlerde genellikle kadro güncel olmuyor olursa Sneijder Zanetti yerine)

    Mancini-Eto'o-Suazo-Quaresma


    Gerçekten iyi kadro.




  • maicon'u kesmeyin zaten. maicon cb'de oynuyor overall'ı çok fazla düşmeden. chivu yerine koydunuzmu hem hızlı hemde fizikli 3 tane cb'niz oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raistlin713

    maicon'u kesmeyin zaten. maicon cb'de oynuyor overall'ı çok fazla düşmeden. chivu yerine koydunuzmu hem hızlı hemde fizikli 3 tane cb'niz oluyor.
    eline sağlık iyi bi rehber olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conquête

    eline sağlık iyi bi rehber olmuş

    Alıntıları Göster
    3 3 4 dü barça gibi ara pas atam iyi adamların olduğu takıma karşı oynayın hüsran olur kesinlikle 4 lü defans ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.