Şimdi Ara

Emule dp 45a (freeangel yeni sürüm) Önemli......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
14.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • """""""arkadaşlar bildiğiniz gibi freeangelin yeni sürümünü yaptılar, programın tanıtan rehberle ilgili benim kafam karıştı???yardım ederseniz çok sevinirim..."""""""

DİVXPLANET TEN ALINTI!!!!!!

gökhan2604 ve freeangel modlar pek çok kullanıcının dostu oldular ve amaçlanan faydayı sağladılar. ama artık onlarla vedalaşma zamanı geldi. gerek orijinal emule kodlarındaki yenilikler ,gerek "banlenme" sorunları yüzünden artık daha yeni ve güncel olan tek bir mod'a geçiyoruz. yeni mod'u sadece divxplanet.net üzerinde vereceğimiz için adını "emule dp.45a" koyduk.

bu versiyondaki özellikler :
    -- orijinal emule-project.net versiyonunun kırılmış ve eklentili halidir.

-- oturum download,toplam download,upload/download ayar çubuğu sınırlamaları tamamen kaldırılmıştır.

-- global server arama yaparken kısa sürede aramayı durduran limit tamamen kaldırılmıştır. yani arama esnasında binlerce sonuç gelse bile tüm serverlar bitene kadar arama devam eder,durmaz. bu sayede en uygun ve en çok kaynaklı dosyalar bulunabilir.

-- kredi ve upload miktarınız ne olursa olsun farketmeden , 1 saat içinde (yeterli kaynak sayısı ile) maksimum hat hızınızla download yapar ve sürekli yüksek gider.

-- mod tanıyıcı ve banleyici istemciler tarafından standart emule olarak tanınır. aslında standart emule'nin kırılmış ralli versiyonudur. banlenmesi ve tanınması imkansızdır. (tanınmak istemeyenler default nick ismini değiştirmelidirler)

mod'u indirip kurmadan önce aşağıdakileri mutlaka uygulamanız hız ve güvenlik açısından şarttır.
    1- sisteminizin temiz ve virüs içermediğinden emin olmak için en güncel bir antivirüs ve antispy programı ile ful tarama yapmalısınız,sonra işletim sisteminiz için tüm güncellemeleri uygulamalı ve daha sonra otomatik güncellemeleri kapatmalısınız. çünkü otomatik güncellemeler microsoft'un son belası olan "tcip.sys" dosyanızı "10" bağlantı limiti olan versiyon ile değiştirmektedir. emule için bu negatif etki yapmaktadır.

2- aşağıdaki linkten "tcpip.sys" yamasını indirerek "10" olan limiti "1000" değeri yapmalısınız. ilgili yazı ve bilgi linkte mevcuttur.

http://forum.divxplanet.net/index.php?showtopic=27826

3- sahte serverlar'a bağlanmamak ve "mpaa" gibi devlet kuruluşlarına paylaştığınız/indirdiğiniz dosyaları göstermemek için aşağıdaki linkte var olan yazıdaki yönergeleri uygulamalısınız. bu sahte server yazılımları kendine bağlanan istemcilerin "ip" numarası dahil her şeyi alıp dizinlemektedir. dikkat edin.

http://forum.divxplanet.net/index.php?showtopic=28045

4- son zamanlarda çeşitli devlet ve yazılım kurumlarının ed2k kullanıcılarını bezdirmek için kullandığı sahte istemciler türemiştir. bunlar sürekli bozuk parçalar upload ederek sizin downloadlarınızı sürekli bozmakta ve aynı parçaları defalarca indirip kayba uğramanıza sebep olmaktadır. güncel bir "ipfilter.dat" dosyası ile bu kuruluşları ve istemcilerini bloke etmeniz gereklidir. aşağıdaki linkten bu dosyayı indirmeli ve emule klasöründeki "config" klasörüne koymalısınız. bunların çoğunluğu bloke edilmekte ve hiçbir şekilde kontak kurulmamaktadır. kötü yanı ise daha fazla işlemci gücü ve ram kullanmasıdır. bu dosyanın en sonuna , not defteri ile açarak bizim verdiğimiz sahte server listesini el ile ekleyip kaydetmeniz gereklidir.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

----------------------------------------------------------------------------

yeni mod için download linki aşağıdadır.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

divxplanet yönetimi tarafından sitenin download kısmına alınana kadar buradan indirebilirsiniz.
    dosya için parola = gokhan2604vefreeangel

bir klasöre açıp çalıştırdıktan sonra ayarlarınızı yapıp yanında verdiğimiz "server.met" dosyasını "config" klasörüne koyunuz. ayarlar için söylenecek fazla şey yok zaten standart emule ayarları. daha önce freeangel43b mod için verdiğimiz ayarlardan standart olanları bunun için de geçerlidir. yukarıda anlattığımız gibi , sahte serverlar eklenmiş ipfilter.dat dosyanızı da "config klasörüne koyun.
    sadece extra ayar olarak "max half open connections" ayarını 100 yapın. "max sources/file" ayarını ise 1000.??????

ÖNEMLİ NOT= OPTİONS/SERVERS KISMINDAN "UPDATE SERVERLİST WHEN A CLİENT CONNECTS" seçeneğini mutlaka kapatın boş olsun.

eski kullandığınız mod'dan herhangi bir kredi veya hash numarası aktarmanızı tavsiye etmiyoruz. çünkü sizi banlemiş olan bazı özel banner modlar aynı hash numarasını görünce yine banleyebilirler. yeni mod'a geçmiş olsanız bile değişmez. onun için yeni bir sayfa açmak akıllıca olacaktır. ayrıca banner istemcilerin eli kolu tamamen bağlanmış olacaktır. bu mod ile maksimum hız için herhangi bir krediye ihtiyacınız yoktur. çünkü limitsiz download hızına imkan vermektedir.(kaynak sayısını doğru tutmak şartıyla)

kad network'ü kullanmayı tavsiye etmiyoruz . ancak alışmış olanlar kullanabilirler.

kaynak sayıları ile ilgili eski verdiğimiz ayarlar artık geçerli değil. sebebi ise milyonlarca kullanıcının limitli "tcpip.sys" kullandığından haberi olmamasıdır. bu yüzden optimum download hızı için gerekli olan toplam kaynak sayılarını yeniden veriyoruz.

256k bağlantı = 2200 - 3000 arası ??? bEN ŞİMDİ 2200 İLE 3000 ARASI MI YAPAYIM?? YOKSA 1000 MİYAPAYIM??VE DİĞER AYARLARI DA TAM YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.....
    512k bağlantı = 4000 - 4500 arası
    1mbit bağlantı = 6000 - 7000 arası

yukarda anlattıklarımızı doğru bir şekilde uygulayıp kullanmaya başladığınızda tam performans almanız gerekir. uzun süredir çeşitli makina ve konfigurasyonlarda test edilmiştir ve herhangi bir bug veya hataya rastlanmamıştır. sürekli çalıştırılarak ve kaynak sayıları gerektiği miktarda tutularak sabit olarak maksimum bant genişliğinde download yapmaktadır. tüm gokhan2604 ve freeangel mod kullanıcılarının bu yeni mod'a geçmelerini tavsiye ediyorum.

eski modlarımızı banleyen arkadaşlar bu mod'u banleyemeyecekler. ancak onların haklı olduğu yanlar da var. imkanı olan herkes gönlünce upload versin ki yerli dosyaları indirirken sıkıntı çekmeyelim. yerli dosyaları paylaşan ve indirmeye başlayan herkes paylaşılan dosyalar kısmına tıklayıp bunları seçerek "release" yapsın. bu önemli olduğu için mod'un kurulum ekranında default nick isminde ayrıca belirttim. yabancı dosyaları da seçip "very low" yaparsanız yerli dosyaların birbirinize upload yapılmasını hızlandırırsınız. yabancıların zaten çok hızlı internet bağlantıları var. ne yazık ki dar boğaz bizim dosyalarımızda. buna dikkat edelim lütfen.

yukarıda anlattığımız işlemleri yapmazsanız bu mod veya başka bir ed2k istemci olsun farketmez , performans düşüşü olur ve güvenliğiniz tehlikeye girer. onun için bir kez zaman ayırıp uygulayın ki sonradan sürekli olarak zaman ve performans kaybına uğramayın.

"ve emule dp.45a" sizlerle fakat unutmayın, sıfırdan başladığınız için her sırada fazladan beklemeniz gerekecek bu yüzden ilk bir kaç saat bocalaması ve düşük hızda gitmesi normaldir.

herkese bol download'lı günler dileğiyle.

gökhan2604 ve freeangel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andofthehorizons -- 6 Kasım 2005, 12:15:51 >

• Bir bakın şuna yaa ..2 dk...
  • iyide dostum anlamadığın tarafı ne..hangi konuda yardım istiyorsun.
  • Evet hangi konuda yardım istiyorsun?
  • Programı kur, portlarını ayarla, işlem tamam
  • quote:

Orijinalinden alıntı: imparatore

Programı kur, portlarını ayarla, işlem tamam

Hocam öyle değil işte.Bir sürü değişiklikler olmuş.İstersen linkleri oku.
  • quote:

sadece extra ayar olarak "max half open connections" ayarını 100 yapın. "max sources/file" ayarını ise 1000.??????

Burası bana da saçma geldi benim modemim(zoom x4) zaten 10 tane half-open bağlantı destekliyor.. Belki de yazım hatasıdır.. Dosya başına kaynak olayına gelince o da biraz abartılı olmuş ben 300 yapıyorum genelde ama indirdiğin dosya sayısına göre değişir bu.. Aynnı anda ne kadar çok sayıda dosya indiriyorsan o kadar düşük tut bu sayıyı..
    quote:

256k bağlantı = 2200 - 3000 arası ??? bEN ŞİMDİ 2200 İLE 3000 ARASI MI YAPAYIM?? YOKSA 1000 MİYAPAYIM??VE DİĞER AYARLARI DA TAM YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM....

burada anlatıldığı gibi yani.. Mesela 10 dosya indiriyorsan 10 x 300 = 3000 tane bağlantı oluyor... Ama anlamadığım eğer 1000 yaparsak aynı anda 3 dosya falan indirmemiz gerekmez mi? Ya ben de bi salaklık var bu gece, ya da birileri yanlışlık yapmış yazıda...

• quote:

Orijinalinden alıntı: darkordek

quote:

Burası bana da saçma geldi benim modemim(zoom x4) zaten 10 tane half-open bağlantı destekliyor.. Belki de yazım hatasıdır.. Dosya başına kaynak olayına gelince o da biraz abartılı olmuş ben 300 yapıyorum genelde ama indirdiğin dosya sayısına göre değişir bu.. Aynnı anda ne kadar çok sayıda dosya indiriyorsan o kadar düşük tut bu sayıyı..
    quote:

256k bağlantı = 2200 - 3000 arası ??? bEN ŞİMDİ 2200 İLE 3000 ARASI MI YAPAYIM?? YOKSA 1000 MİYAPAYIM??VE DİĞER AYARLARI DA TAM YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM....

burada anlatıldığı gibi yani.. Mesela 10 dosya indiriyorsan 10 x 300 = 3000 tane bağlantı oluyor... Ama anlamadığım eğer 1000 yaparsak aynı anda 3 dosya falan indirmemiz gerekmez mi? Ya ben de bi salaklık var bu gece, ya da birileri yanlışlık yapmış yazıda...

Hocam ciden ben ayaraları ezbere yapıp denedim ama sen gayet bilinçliymişsin bu konuda
    Half-Open olayı aslında ayarlarada "max half-open connection" değil "max connection" diye geçiyor.Onun senin modemindeki şey olmadığını düşünüyorum.Bir de belki bu tcpip patch ile 200 yapmanın bir esprisi varrdır diye düşünüyorum.
    Diğerlerini bilemeiyeceğim ama ben biraz uğraştıktan sonra ilk defa emule de tek dosya (tabi 700 kullancıya sahipti) 22k-25k indirdim.
    Bence bir dene.

• quote:

Orijinalinden alıntı: Siya

quote:

Orijinalinden alıntı: darkordek

quote:

quote:

Hocam ciden ben ayaraları ezbere yapıp denedim ama sen gayet bilinçliymişsin bu konuda
    Half-Open olayı aslında ayarlarada "max half-open connection" değil "max connection" diye geçiyor.Onun senin modemindeki şey olmadığını düşünüyorum.Bir de belki bu tcpip patch ile 200 yapmanın bir esprisi varrdır diye düşünüyorum.
    Diğerlerini bilemeiyeceğim ama ben biraz uğraştıktan sonra ilk defa emule de tek dosya (tabi 700 kullancıya sahipti) 22k-25k indirdim.
    Bence bir dene.

Tavsiye için saol DC++ ı iyice bi sömüreyim emule e geri döncem zaten.. Bu arada half open conection konusunda galiba haklısın.. Başka bişey geldi aklıma sanırım . Patchden bahsedince aklıma geldi windwos kendisi 10 ile sınırlıyordu onu...

• siya hocam tcpip patch ile 200 değil 2000 yapın diyor.

Ayarlar bölümünde genel kısmında defult olarak 30 a 9 olan değerleri
    patchten sonra 1000 e 100 yapmak gerekiyor.

patchi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
    http://mitglied.lycos.de/lvllord/EvI...tch223d-en.zip

Patchin kullanımı ile ilgili aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
    İlk olarak 10 olan bağlantı sayınızı 50 yapmak istiyor musunuz diye soruyor. "C" harfine basarak yeni gelen satırda 2000 yazıp ENTER'a basarsanız. Bu sefer 10 olan bağlantı sayınızı 2000 yapmak istiyor musunuz diye soracak. Onaylayın.

Ardından Windows Uyarı penceresi gelecek iptal diyin. Bir kez daha soracak. Git başımdan Windows CD'si takmayacağım, ayarların böyle kalmasını istiyorum sistem geri yükleme yapma diyorsunuz.

• burada anlatıldığı gibi yani.. Mesela 10 dosya indiriyorsan 10 x 300 = 3000 tane bağlantı oluyor... Ama anlamadığım eğer 1000 yaparsak aynı anda 3 dosya falan indirmemiz gerekmez mi? Ya ben de bi salaklık var bu gece, ya da birileri yanlışlık yapmış yazıda...

Bende oyle biliyordum ama değil hocam.Freeangel da da yaptıkları gibi bu sefer kesin sınır 2200 azami baglantı 300 olarak ayarlamak gerekiyor.
  • zafer_72
    30 9 olan bölüm nerede??? hangisini 1000 e 100 ü nerede yapacaz??
  • verdiğin bilgiler iiçn çok teşekür ederiz
  • prefences / extended settings(gelişmiş ayarlar) ustte yazan 30 u 1000 ve 9 u 100 yapıyoruz.(patchten sonra)
  • nedemek usta.....ben de 1 senedir freeangel kullanıyordum...yenisini yapmışlar ...ben de onu deniyordum..1-2 şey kafama takıldı ben de onu sordum.. tcpip yi o patch ile 1000 yapın diyor..orada sorun yok...ama BAĞLANTI DAKİ AYARLAR VE GENİŞTETİLMİŞ AYARLAR DAKİ AYARLARYI GENİŞ YAZSALARDI İYİ OLURDU...ORASI BENİM KAFAMI KARIŞTIRDI..
  • ORADA """""MAX NEW CONNECTİONS : 30 """""VE MAX HALF OPEN CONNECTİONS VAR O DA 100...."""""
  • ÜSTTE max sources/file" ayarını ise 1000. YAPIN DİYOR....MAX NEW CONNECTİONS DEMİYOR Kİ???AYNI ANDA"""max sources/file" ayarını 2200 YAPIN DİYOR..
  • güzel bir mod olmuş kullanıyorum problem yok ayarları da zaten anlatılmış yaw isterseniz kralı olsun bu modların tesbihi elinizden bırakmayın sabır işi zaten yeni modda anlatılan 1-2 gün moddan verim alamıyabilirsiniz diyor
  • hımm.. bi deneyelim
    paylaşımın için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubyz -- 29 Ağustos 2005, 13:16:49 >
  • verim var usta ben ilk çalıştırdığımda 10 dk sonra 20 ile indirmeye başladı..ama ayarların doğru olduğundan tam emin olmak istiyorum..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.