Şimdi Ara

Canon A580 Pil Sorunu. Yardım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.5 yıldır A580 kullanıyorum. Eskiden böyle bi sorunum yoktu ama şimdi yeni pil taktığımda makine hep pil bitiyor uyarısı veriyor. Ancak hemen bitmiyor biraz resim çekebiliyorum. Yani duracell bile alıp taktım aynı hatayı veriyor. Ekranda sürekli pil bitiyor uyarısı vermesi sinirimi bozuyor. Acaba garantiye mi vermeliyim? Yoksa yazılımını mı güncelleştirmeliyim (acaba var mı). Önerileriniz nedir?



    _____________________________
    Atam İzindeyiz...
  • garantisi varsa verin kontrol etsinler.. sonuçta sizden onay almadan varsa bir arızası yapılmayacaktır.. yada varsa da garanti kapsamındaysa yapmak zorundalar.. yapmazlarsa siz dayatma yoluna gidin.. burdan, uzaktan net bir kanıya varmak güç.. ancak aynı makinayı kullanan ve belli bir süre sonra benzer sıkıntıyla karşılaşan arkadşaların tecrübeleri faydalı olacaktır.. geçmiş olsun..
    _____________________________
  • bu aralar dikkat ediyorum da bu sorunu yaşayanlar amma arttı. makinelerde sorun olabilir ama bunda pillerin düşen kalitesinin de etkisi var.
    _____________________________
  • İlginize teşekkür ederim
    _____________________________
    Atam İzindeyiz...
  • Canon A serisinin resmi problemi. Artık o kadar çok ki aynı arıza. Sadece bende var zannediyordum. Sırf forumda aynı arıza kelimesi kelimesine 10 kişide ortaya çıktı. Artık servislerden değil, Canon dan bişeyler bekliyoruz. Ya toplatsın ya da çözüm sunsun. Kullanıcı hatası değil, şarj aleti değil aynı problem, aynı problem.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seboist64

    Canon A serisinin resmi problemi. Artık o kadar çok ki aynı arıza. Sadece bende var zannediyordum. Sırf forumda aynı arıza kelimesi kelimesine 10 kişide ortaya çıktı. Artık servislerden değil, Canon dan bişeyler bekliyoruz. Ya toplatsın ya da çözüm sunsun. Kullanıcı hatası değil, şarj aleti değil aynı problem, aynı problem.

    Hakikaten sadece benim başıma geldi sanıyordum sizin gibi. Çok enteresanmış birçok kişide görünmesi.
    _____________________________
    Atam İzindeyiz...
  • aynı sorun benim de başımda.
    ne yapabiliriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de A580 makinemde aynı sorunu yaşıyordum. Bi 2-3 gün öncesine kadar :) Konnoc 3000 mAH AA pil buldum, şarj edip kullandım. İki gündür gayet iyi gidiyor. :) Sorun pilin kalitesi de olabilir.
    _____________________________
  • BENDE DE VAR YA GP 2700 ALDIM SIFIR YINE AYNI.
    _____________________________
    Samsung 40c650 lcd tv
    canon powershot a 570 ıs
    Yeni C3 1.4 i attraction
  • son 1 haftadır bnmde başıma gelmeye başladı a540 makinem sürekli düşük pil uyarısı veriyor öncelerde pilde sorun var sandım ama şarj ettim yine aynı uyarıyı veriyor ve saatlerce kullanıyorum makineyi hala aynı uyarıyı veriyor...
    _____________________________
  • Arkadaşlar dediğim gibi bununçözümü yok bu resmen bir üretici hatası. Aynı arıza tanımı onlarca kişide aynı şekilde ortaya çıkmış. Canon'a durumu bildirelim bence. Belki bir geri dönüşüm yaparlar. Kaybedecek birşey yok...
    _____________________________
  • Arkadaşlar, Sorunu ilk önce pillerinizde arayın. Özelli,kle şarjlı pil kullananlar. Şikayetlerin ortak noktası bu prb' lemin 1.5-2 yıl sonra çıkması. Özellikle 1-1.5 yıllık bir kullanımdan sonra pillerin verimi düşer. Alkalin veya lityum pillerin anma voltajı 1.5 volttur. Şarjlı pillerin ise 1.2 volt. Ancak bu 2 ayrı pilin deşarj karekteristikleri farklıdır. alkalin ve lityum piller deşarj olurken voltajları zamana bağlı olarak doğrusal bir şekilde sürekli düşer. Şarjlı pilerde ise pil tam boşalıncaya kadar voltaj neredeyse sabit kalır ve birden pil biter. Eğer pilleririniz verimi düşmüş yada ilk alınışında bayat ise bu boşalma kısa sürede olur. Bu aralar raflarda bulunan pillerin çoğu raf ömrünü tamamlamış bayat piller. En iyi dediğimiz markalar bile bu nedenle daha başlangıçta verimleri neredeyse %20-30 civarında. Bu nedenle özellikle ucuzluğundan dolayı GP alanlar, ALMAYIN. Devamlı hüsrana uğrarsınız. Bu aralar güvenle alınabilecek şarjlı piller, Alkalin pil özellikli yeni nesil Ni-MHd pillerdir. Makinada bu sorunu yaşayanlar ki sadece Canon değil AA pil kullanan tüm makinalarda bu soruna rastlanıyor. Bu nedenle bu sorunu yaşayanlar pillerini ilk önce Bu pilleri alarak çözmeye çalışsınlar. Panasonic INFINIUM-Varta Ready2use-GP ReCyko+ - Sanyo eneloop-Konnoc Re@dy to use, Uniross HYBRIO veya Ansmann maxE+ gibi yeni nesil pillerden birini en ucuz hangisini bulursanız alın ve bu durum en az %90 makinada sorunu çözecektir. Veya Lityum Philips pillerden alın en ucuz yol BU. Malesef özellikle son 6-7 aydır aldığım Duracell Alkalin pillerin çoğu üstünde 2015 yılına kadar kullanılır denmesine rağmen bana sanki PATATES Baskı yada ÇAKMA duracell gibi geliyor Çünkü Kullanmak mecburiyetinde olduğum cihazlarda neredeyse yarı yarıya ömrü azalmış. Hatta BIM de Satılan Çin işi POWER-B alkalin piller çak daha fazla dayanıyor.
    _____________________________
    "Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır."Albert EINSTEIN
    "Celladını kurtarıcısı olarak gören bir toplum, kasabın bıçağını yalayan aptal danaya benzer !" K.M
    "Dünya nüfusu arttıkça, İnsan sayısı azalıyor." Chuk PALAHNIUK




  • bende de aynı problem vardı arkadaşlar. servise gönderdim fakat rezillik diz boyu tahmin ediyorum denemeden gönderdiler. ben sorunun çözümünü buldum. sorunun çözümü çok basit fakat parçayı nerden bulabilceğimi bilmiyorum.

    öncelikle sorun şu, pile değen konnectörler de oluşan mavi bişi oluyor sorun bu. ben temizledim sorun düzeldi fakat tam manası ile sorunu temizleyerek çözemiyorsunuz. pil kısmında ki bütün konnectörleri değiştirmek en iyisi. etrafındaki vidaları sökünce hemen cihaz açılıyor. şuan istanbulda değilim gelince araştırıcam bulursam parçaları sizede haber veririm. yada bilen varsa söylerse sevinirim
    _____________________________
    İphone 14 Pro
  • Ben de aynı problemle A520 makinemi daha 2bin fotoğraf çekmeden kenara ayırdım. Önce lens kapağı açılmama, daha sonra da bu pil sorunu. Sıfır pil bile taksam pil zayıf uyarısı verip 5-10 dk içinde kapanıyor. Birçok A serisi kullanıcı da bu sorunu duydum ben de. Garanti süresi dolduğu için servise vermedim kenarda duruyor kullanmıyorum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 21 Ağustos 2010; 15:36:29 >
    _____________________________
    "Flying is the second greatest thrill known to man. Landing is the first!" Allen KLEIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemenism

    Arkadaşlar 1.5 yıldır A580 kullanıyorum. Eskiden böyle bi sorunum yoktu ama şimdi yeni pil taktığımda makine hep pil bitiyor uyarısı veriyor. Ancak hemen bitmiyor biraz resim çekebiliyorum. Yani duracell bile alıp taktım aynı hatayı veriyor. Ekranda sürekli pil bitiyor uyarısı vermesi sinirimi bozuyor. Acaba garantiye mi vermeliyim? Yoksa yazılımını mı güncelleştirmeliyim (acaba var mı). Önerileriniz nedir?

    Kardeşim aynı arıza bendede var ne işlem yaptınız?
    _____________________________
  • bende de aynı sorun var, pillerdendir deyip bakmıyordum, kalıcı bir çözüm varsa iyi olur
    _____________________________
  • Kaliteli bi marka 2700mAh şarjlı pil ile bu sorunu yaşamamaya başladım. Hatta öyle ki 2 gün üstüste çok yoğun çekimlere rağmen pil bitmedi bile. Denemenizi tavsiye ederim
    _____________________________
    Atam İzindeyiz...
  • merhaba arkadaşlar bende de aynı sorun yaklaşık 4 yıldır var A580 kullanıcısıyım compact makinelerde pil çok yer dediler ama bu farklı şarjdan çıkardığım piller bile makine aynı şeyi söylüyor benim size tavsiyem makinanız sıfır ise hemen şarjlı pil kullanmayın çünkü aşırı dolum yapılmış piller entegreye zarar verebiliyor bu yüzden duracell gibi kaliteli şarj olmayan pil kullanın illa şarjlı pil kullanacaksanız amperini ona göre seçin ve özellikler şarj dolumu bittiğinde enerjiyi kesen şarj aleti kullanın bu da aşırı yüklemeyi ortadan kaldırır


    şu anda hangi compact makine tavsiye edersiniz pili az yiyen samsug hariç onlara güvenmiyorum
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.