Şimdi Ara

5800 Renkler arasındaki kalite farkı ( Kişisel birebir inceleme )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasada bulunan 3 renk 5800 mevcut BLACK - BLUE - RED olarak satışta..
    Kırmızı olanlar siyah ve maviye göre 10 ila 20 tl kadar ucuz bi rakkama satılmakta neden aynı cihazlarda renk yüzünden fiyat farkı olabilirki ?

2 aydır 5800 Black ( siyah ) kullanıcısıyım bir çok 5800 la karşılaştırdım gözüme çarpan 3 adet fark buldum.

FARKLAR...

1. Ekran parlaklığı farkı; Kırmızıda beyazlar biraz daha sarımsı, mavi ve siyahta beyazlar daha beyaz.

Örnek resim.

2. Ön kameranın görsel olarak dışarıdan bakıldığında kırmızıların kamerası iğne ucu kadar ufakken mavi ve siyahta biraz daha belirgin ve ön lensi bombeli.

3. Flash LED leri kırmızıda sarı ( LED ciler arasında gün ışığı denilen LED lerden ) fakat siyah ve mavide kullanılan ledlerin içi beyaz kırmızıya göre daha net bi aydınlatma sağlıyorlar.

Flash kısımındaki LED ler göründüğü gibi diğer 5800 lara göre daha sarıdır bizzat gözlerimle bir kaç büyük firmada inceledim.

Bunlar benim gözlemlerimdir. Ülke üretim yerilerine göre farklılık gösterebilirler. Gördüklerimi yazdım kesinlikle bi polemiğe girmek istemiyorum isteyen istediğine inanabilir illa böyledir diyede bi iddada bulunmuyorum... Herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusivecar -- 25 Mart 2010; 20:13:26 >

• bence bahsettiğin iddia da bulunabilirsin zira doğru.ama bu cihaz parti parti çok farklılık gösteriyor.onu unutmamak lazım.bence güzel paylaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.emre -- 25 Mart 2010; 19:03:40 >
  • Yazını okuduktan sonra hemen kontrol ettim, LED ışıkları sarı değil. Bembeyaz ve çok parlak ışık veriyor. Ekranını da başka bir kırmızı 5800 ile karşılaştırma imkanım olmuştu. Benim kırmızı 5800'in ekranı diğerine göre daha parlak ve netti. Pek genelgeçer savlar değil sanırım bunlar.
  • ilginç gerçekten
    ''2. Ön kameranın görsel olarak dışarıdan bakıldığında kırmızıların kamerası iğne ucu kadar ufakken mavi ve siyahta biraz daha belirgin ve ön lensi bombeli.'' bunu anlamadım örnek fotoğraf koyabilirmisin?
    ayrıca benim telefon kırmızı ama flaş ledler bembeyaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 25 Mart 2010; 19:16:28 >
  • 2 gün önce kırmızı olanını aldım. Hatta maviyi istemediğimden dolayı 4 farklı mağaza değiştirdim. Bahsettiğiniz durum benim telefonda geçerli değil. Eğer olsa çok üzülürdüm
  • Arkadaşım bilgilendirdiğin için teşekkürler, ayınrtılı farklılıklar bulmuşun çoğu kişi bulamazdı 5800 kullancısı olarak bilgilendim.

Fakat, Türkçe'de ''virgül'' diye bir noktalama işareti vardır, lütfen bunu kullan eğer kullanmazsan yukarıda ki gibi bir sürü anlamsız ve belirsiz cümle olur.

Örneğin;

'' 1. Ekran parlaklığı farkı Kırmızıda beyazlar biraz daha sarımsı mavi ve siyahta beyazlar daha beyaz. ''
  • Farklı üreticilerden farklı parçalar alması gerekiyor.Bence çok saçma ve imkansız(benim görüşüm polemige girmek istemem)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uyarı için teşekkürler. Düzelttim

quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Arkadaşım bilgilendirdiğin için teşekkürler, ayınrtılı farklılıklar bulmuşun çoğu kişi bulamazdı 5800 kullancısı olarak bilgilendim.

Fakat, Türkçe'de ''virgül'' diye bir noktalama işareti vardır, lütfen bunu kullan eğer kullanmazsan yukarıda ki gibi bir sürü anlamsız ve belirsiz cümle olur.

Örneğin;

'' 1. Ekran parlaklığı farkı Kırmızıda beyazlar biraz daha sarımsı mavi ve siyahta beyazlar daha beyaz. ''
  • tek fark dış renkler ve ona o renklere göre temalar

bence; kırmızının ucuz olması en cok tercıh edılen olması, heryerde kolayca satılması, müşteriler kırmızıyı daha cok tercıh ettıgı ıcın mumkun olan en ucuz yerden almak ıstedıklerı ıcın ucuz.

ekran parlaklığına gelınce ayarlardan ıkı telıde en acıga getırıp bakın,
  • çok fanteziye kaçan bi karşılaştırma olmuş.
    tamamen uydurma yani.kırmızı-mavi-siyahın kapak renginden başka bir farkı yoktur.
    kafanızda böyle şeyler kurmayın,kafanızda kuruyosunuz kuruyosunuz sonra kendiniz bunaltıyosunuz.
  • ya bırak allah aşkına 3 kuruşluk cihaz için ne kendimi bunaltıyim 5800 2. hattımda kullandığım telefon zaten haa çok merak ettiysen asıl kullandığım cihazda iphone 3gs 32gb amacımız burda malı kötülemek değil insanları bilgilendirmek teknolojiyi araştırmayı seven insanız gördüğümüz farkları yazdık elektroniğin e sinden anlamayan adamların yorumları dolu site aç telefonun arka kapağını kırmızıların bir çoğunda ledler sarı GÜN IŞIĞI diğerlerinde şeffaf biyerimizdenmi uyduruyoruz parama geçer sözüm 400 500 lira için hiçte kendime dert alamam maksat buda insanları bilgilendirmek ama LANET OLSUN sizin gibi insanlar varken ne insanın bişey paylaşası geliyor ne bişey yapası oturun oturduğunuz yerde

KONU KAPATILSIN...

quote:

Orijinalden alıntı: kutluay345

çok fanteziye kaçan bi karşılaştırma olmuş.
    tamamen uydurma yani.kırmızı-mavi-siyahın kapak renginden başka bir farkı yoktur.
    kafanızda böyle şeyler kurmayın,kafanızda kuruyosunuz kuruyosunuz sonra kendiniz bunaltıyosunuz.

• Ya nasıl bi teknoloji araştırmasıdır bu anlamadım. Bu araştırmayı daha önce yapıp Nokia ya yollasan kullandığın telefonu bedavaya verirlerdi sana. Saçma sapan bi iddia atıyosun ortaya olumsuz tepki alınca da lanet olsun. SANA LANET OLSUN, SENİN AKIL ALMAZ ARAŞTIRMACI MÜTEŞEBBİS RUHUNA LANET OLSUN.
    KOMEDİ YA POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM DEMİŞ HER LAFA Bİ CEVAP ÇAKMIŞ
  • Avea kampanyasından mavi 5800 aldım.Önceden de kırmızı 5800 vardı sizin burada bulunduğunuz iddia benim kırmızı 5800'ımda yokken mavi 5800'ımda mevcut.Bunu nasıl açıklayacaksınız acaba?İşin açığı mavi telefondaki bu durum beni üzmüyor da değil.Kırmızı telefondaki o netlik ve beyaz flaştan sonra mavi 5800'ım beni pek memnun etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exclusivecar

ya bırak allah aşkına 3 kuruşluk cihaz için ne kendimi bunaltıyim 5800 2. hattımda kullandığım telefon zaten haa çok merak ettiysen asıl kullandığım cihazda iphone 3gs 32gb amacımız burda malı kötülemek değil insanları bilgilendirmek teknolojiyi araştırmayı seven insanız gördüğümüz farkları yazdık elektroniğin e sinden anlamayan adamların yorumları dolu site aç telefonun arka kapağını kırmızıların bir çoğunda ledler sarı GÜN IŞIĞI diğerlerinde şeffaf biyerimizdenmi uyduruyoruz parama geçer sözüm 400 500 lira için hiçte kendime dert alamam maksat buda insanları bilgilendirmek ama LANET OLSUN sizin gibi insanlar varken ne insanın bişey paylaşası geliyor ne bişey yapası oturun oturduğunuz yerde

KONU KAPATILSIN...

quote:

Orijinalden alıntı: kutluay345

çok fanteziye kaçan bi karşılaştırma olmuş.

sen boşver arkadaşım, bu yaptığın inceleme başından da söylediğim gibi gerçekten kayda değer ve doğru.kırmızı 5800 larda sarımsı flash sorunu ana başlıkta da geçiyor, zira bende senin gibi bu durumları farkedenlerdenim,tabi üstüne basa basa yine söylüyorum.bu telefon parti parti ve bu partiler arasında çok fark var, her kırmızı 5800 aynı değil. boşver sen saçma yorumları .sonuç olarak bu gerçekten başarılı bir paylaşımdır,insanlara yardımcı olacaktır.tekrar teşekkürler....

• Flash konusunda bir şey diyemeyeceğim ben 5800 red kullanıyorum flash beyaz. Ama ekran parlaklığında haklısın. Ama bunu mavi kırmızı siyah diye ayırt etmemek lazım. Siyahların bile kendi arasında değişik ekran parlaklığı oluyor.
  • Doğrudur.İlk çıkan partiler kırmızıydı ve bayağı sorunluydu.Sonrakilerde düzeltmişler anlaşılan.Bende mavi var.İyi ki mavi almışım
  • bu tarz farklılıklar daha çok üretilen parti ile alakalı .. ilk başta en donuk ekran rengini veren ilk çıkan siyah 5800 lardı, kırmızı olanlar daha sıcak bir renk vermeye ayarlanmıştı.. buradaki renk farklılıklarından kastım bir rengin ne olduğunu ayırt edemeyeceğiniz boyutta bir farklılık değil .. mesela beyazı örnek verelim; beyaz elde etmek için bütün renkleri aynı noktaya vermeniz gerekiyor, ancak maviyi -atıyorum- %0,1 gibi daha fazla verirseniz sanki metalden yansımış gibi soğuk beyaz diye adlandırılan bir beyaz çıkıyor, kırmızıyı çok az fazla verirseniz de sıcak diye tabir edilen gün ışığı vurmuş gibi bir beyaz ortaya çıkıyor .. her durumda beyaz ama ışığının şiddeti farklı(çünkü kırmızı ve mavinin dalgaboyları farklı).. bunu iphone da yaptı, ilk iphone un arkası teneke idi ve ekranı da metalik ve soğuk renkleri kullanıyordu ancak 2. iphone plastik malzeme ve sıcak renkli ekranla donatıldı .. aynı zamanda bu gibi farklılıklar ülkelere göre de başgösteriyor.. çok soğuk yerlerde satılacak olan telefon sıcak renklerle donatılıyor mesela .. hepimiz telefonumuzu ülke sınırları içinde almış olmamıza rağmen farklı farklı yerlerden ülkeye giriş yapmış olabileceğini ve product code larının tutmadığını biliyoruz... bu farklılıklar da büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: DungeonKeeper

ya bi bilip bilmeden konuşma , arkadaşn yazdığı durunların hepsi benim telefonum için geçerli ..

code numarası : 0579269 olan kim var kim yok hepsinde bu durum söz konusu ..
    buradanda söylüyorum Nokia 5800 Kırmızı Almayın
    bu dediklerim 2010 5800 kırmızı modelleri için geçerli bizzat kullanıyorum , arkadşımda mavisi var ve yanyana koup inceledim , 3g kamerası , ekranı ve flash ısıgı renginde bariz göze çarpan farklar var
    Aynı üretim kodlu kırmızı renkli ama 2009 haziranda aldığım telde böyle bir durum yok
  • Ya arkadaşlar o kadar okuyorum garip garip yorumlar. Kocaman nokia işi gücü yok mu bu adamların. Yok malzemeden kaçtı yok rengi soluktu yok iphone çok iyi 2.telefonum 5800.İphone iyi olur tabi 1500 Tl para veriyorsun.Yukarı da birisi güzel yazmış tikiysen sana kalsın herkes iphone 3gs alıp yanında 2.telefon olara 5800 aalacak kadar zengin olmayabilir. Onu da geçin millet 5800 alacak parayı bile zor buluyor zaten. Adamlar malzemeden kaçacağız diye telefonu satmama gibi bir şeyi göze alabilirler mi? Mantıklı konuşun biraz.
  • Nokia nın Türkiye deki yetkili satış temsilciliğinden tanıdığı olan arkadaşımın,bu incelemeyi doğrulayacak bilgiler vermesi nedeniyle bugün kırmızı yerine siyah 5800 almak durumunda kaldım.Hatta kırmızı olanın ucuz olması daha cazip gelmesine rağmen 30 tl fazla para verip led flaşının sorunu,ekranın donukluğu ve ön kamerasının lensinin daha küçük olması sorunundan dolayı ileride uğraşmamak için telefonu alırken siyahını tercih etmek durumunda kaldım.Maalesef Nokia,şark zihniyetini benimsemiş,"ucuz etin yahnisi bol olur" anlayışıyla üretim yapmaya başlamış.Tabi adamlar markalarının imajına güveniyor,ilk bakışta farkedilmeyen "eksiklikleri",büyük bir cesaretle ürettikleri telefonlardan biraz daha fazla para kazanmak için bilinçli olarak yapmaktadırlar.Bu telefonu alacak olan arkadaşlara tavsiyem,siyah ya da mavi olanını alın.Bu arada duyduğum kadarıyla,kırmızı olanın sorunlarına ek olarak gps antenindeki farktan dolayı çekim gücünün biraz daha az olduğu söylendi.Tekrar vurgulamak istiyorum,duyduğum kadarıyla böyle bir sorun varmış,inanıp inanmamak sizler tarafından yapılacak testler sonucunda ortaya çıkacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.