Şimdi Ara

AMD hız aşırtmalı HD 5870'lerle Fermi'ye yanıt vermeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia endüstri tarafından merakla beklenen DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını yarın tanıtıyor. Firma tarafından tek GPU'lu en hızlı grafik kartı olarak tanıtılması beklenen GeForce GTX 480'e karşı AMD tarafı endişeli değil. ATi Radeon HD 5870 ile tek GPU'da, ATi Radeon HD 5970 ile de tüm segmentlerde en hızlı grafik kartlarına sahip olan firma, rekabette güçlü olacağından emin.


    Uzunca bir süredir ATi Radeon HD 5890 üzerine konuşulsa bile şu an için AMD'nin böyle bir planı olmadığı ancak hız aşırtmalı Radeon HD 5870 modellerinin yolda olduğu belirtiliyor. 900-950MHz'de çalışan GPU hızına ve yüksek bellek kapasitesine sahip (2GB) Radeon HD 5870 modelleriyle performans konusunda rekabetçi olacağına dikkat çeken AMD, farklı değerlendirme kritelerinde de önde olacağını düşünüyor.



    Fiyatlandırma ve güç tüketim değerleri, performansın dışında AMD'nin, güçlü olduğuna inandığı temel parametreler. Mevcut fiyatlandırma stratejisini en azından bir süre daha koruyacağı belirtilen AMD'nin, rakibi Nvidia'ya göre hareket edeceği beliritliyor. Bilindiği üzere hem HD 5850 hem de HD 5870 lansman fiyatlarının üzerinde maliyetlerle satılıyor ki bu durumun AMD'ye fiyat indirim kozu sağlayacağı belirtiliyor.


    Güç tüketim noktasında ise ATi Radeon HD 5870, resmi değerlere göre GeForce GTX 480'den 62 Watt daha düşük ısıl güç tasarımına sahip. ATi Radeon HD 5970 ile en hızlı ekran kartı unvanını en az birkaç ay daha (Fermi X2 için en yakın tarih Mayıs olarak görünüyor) koruması beklenen AMD, önümüzdeki birkaç güç içerisinde ise 2GB bellekli HD 5870 Eyefinity6 modelini duyurmayı planlıyor.




  • yaw daha performans testlerini görmedik ne ara amd karşı atak başlattı iyice sidik yarışına döndü bu iş..
  • Bu arada merak edenler için AMD'nin dikkat çektiği modeller arasında pazara kısa bir süre önce giriş yapan MSI Radeon HD 5870 Lightning ve yakın zamanda lanse edilmeleri beklenen Gigabyte Radeon HD 5870 SuperOverclock ile Asus Radeon HD 5870 Matrix gibi modellerin olduğunu da belirtelim.
  • hayret birşey ati daha kart cıkmadan overclock basarak üstüne birkaç dolar ekleyerek kar ederim diye düşünüyor bence...cidden ekran kartı olayını cılkı cıktı eskiden bu kadar değildi ya...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 25 Mart 2010; 13:10:27 >
  • AMD olamyan fermiyle rekabet ediyor

    Bu arada fermi yine ertelenmiş. 6 nisan yerine 12 nisanda gelecek yine ertelenmezse

    http://www.fudzilla.com/content/view/18208/1/
  • Nvidia'dan çekindikleri belli ve dx 11 ile yakaladıkları ivmeyi kaybetmek istemiyolar.İncelemeler geldiği an amd kartlarda fiyat düşüşü olacagını düşünüyorum.Özellikle phsyx'i tam detay kullanımında fps kaybı olmazsa (tesallation denilen zırvalıkta dahil)ilk parti malları kapış kapış gidecektir ferminin.
  • Ahh Nvidia ahhh.
    Neyse bu maçta tüketici kaybetti.
    Önümüzdeki maçlarda kazanmayı umuyoruz.
  • Overclock yapıp millete ufak kazıklar atacağına bi driverlarını adam etse ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m3kd

    Overclock yapıp millete ufak kazıklar atacağına bi driverlarını adam etse ..


    O da olur abisi
  • farzedelşm overclock model shader 950 mhzde cıktı ki zaten son kullanıcı bu hızlara cıkıyor bu kartla peki oclu kartı son kullanıc 1050-1100 shadere cok rahat cekebilecekmi yada 1150 ye falan bunuda sormak lazım amdye ve cekeceği tdp değerini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 25 Mart 2010; 13:26:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m3kd

    Overclock yapıp millete ufak kazıklar atacağına bi driverlarını adam etse ..

  • Aslında, forum lara girmeyeceksin, ne çıkmış, ne çıkacakmış bakmayacaksın. Yok o şu kadar fps almış, yok bu şu kadar skor yapmış demeyeceksin. Alacaksın sisteme uygun bir ekran kartı ne vakit oyunları oynatmadı o vakit yenileyeceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Aslında, forum lara girmeyeceksin, ne çıkmış, ne çıkacakmış bakmayacaksın. Yok o şu kadar fps almış, yok bu şu kadar skor yapmış demeyeceksin. Alacaksın sisteme uygun bir ekran kartı ne vakit oyunları oynatmadı o vakit yenileyeceksin.


    kesinlikle
  • @MÜŞAVİR

    Hocam sigarayı bırakırsınızda bu forumu bırakamazsınız bağımlılık yapıyo çünki

    Ati çıkaracaktır bi üst model ,oc li kartlarla nereye kadar
  • yahu de gel geleceksen be kardeşim , ne fermiymişsin sende, gerçek şu ki fermi rekabet koşullarını yakalayamazsa , yandık abi , gerisi boş ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Aslında, forum lara girmeyeceksin, ne çıkmış, ne çıkacakmış bakmayacaksın. Yok o şu kadar fps almış, yok bu şu kadar skor yapmış demeyeceksin. Alacaksın sisteme uygun bir ekran kartı ne vakit oyunları oynatmadı o vakit yenileyeceksin.


    En doğrusunu dedin hocam şu kartı bi alayım bi daha uğramam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellteam

    @MÜŞAVİR

    Hocam sigarayı bırakırsınızda bu forumu bırakamazsınız bağımlılık yapıyo çünki

    Ati çıkaracaktır bi üst model ,oc li kartlarla nereye kadar





    şu forumun nesi bağımlılık yapıyor ALLAH aşkına
  • amd sakin ol daha ortalıkta fermi yok relax ol
  • haberden anladığım iki farklı şey var:
    1.fermi isteneni veremedi ki ati nin artık şu saatten sonra ferminin performansını bilmemesine imkan yok.o nedenle oc li modellerle yanıt vermeyi düşünüyor artı fiyat indirimi yapmayacağını da belirtmişti zaten
    2. fermi ortalama %20 fark atsa o zaman ocli 5870 modeli ile de aradaki farkı kapatıp aynı fiyat seviyesinden rekabet etmeyi düşünüyor olabilir ama ferminin de ocli modelleri gelecektir.
    açıkçası çok merak ediyorum nasıl bi strateji izleyeceğini yani 5890 gibi bi kartı çıkarmaması bence yanlış olur. nvyi uzun zaman sonra köşeyi sıkıştırma fırsatı yakalamışken onu rahatlatmak yanlış olur.1-2 ay içinde çıkabilecek 5890 gibi bi kart hem ati hem biz kullanıcılar lehine olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 25 Mart 2010; 14:14:06 >
  • AMD Metecan'ın tavsiyelerini dinlemeye başlamış artık. "Rakipleri OC edilemeyen ama kendisi OC edilebilen 5770'den" sonra, AMD de bu fikri beğenmiş olacak ki Fermi'ye Metecan yönetmiyle kafa tutacak.

    Peki Fermi OC olmayacak mı? Hiç girmeyelim ona çıkamayız.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.