Şimdi Ara

Windows 7 ve Vista'da Komut Barı (Klasör Barı) Nasıl Otomatik Gizlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.askvg.com/how-to-make-folder-band-auto-hidden-in-windows-vista/ How to Auto-Hide Command Bar (aka Folder Band) in Windows Vista and 7 Explorer? Windows Vista and 7 Nick C Shellstyle.dll

Bu konuda windows 7'de ve Vistada herhangi bir klasör penceresini açtığımızda gözümüze çarpan adres çubuğunun altında çeşitli görevleri belirten barın otomatik olarak gizlenmesini anlatacağız. Bu anlatım ASKVG sitesinden alınmıştır. Aşağıdaki resimde komut barı otomatik olarak gizlenmiş :

Farkı gördünüz mü? Hayır mı? O zaman aşağıda ki resimle karşılaştırın. Aşağıda ki resim normal klasör penceresi :

Bu ayarları yaparak komut barınızı gizledikten sonra klasör pencerenizde komut barının olduğu bölüme doğru farenizi hareket ettirdiğinizde otomatik olarak bar ortaya çıkar. Bunu yapabilmek için herhangi bir kaynak düzenleme programı ile (tavsiye edilen resource hacker) "Shellstyle.dll" dosyasını düzenleyeceğiz. "Shellstyle.dll" dosyasının yerini aşağıda belirttim.

%windir%\Resources\Themes\Aero\Shell\NormalColor

Şimdi adım adım nasıl yapıldığını anlatalım :

1. Resource Hacker programı ile Shellstyle.dll dosyasını açalım.

2. Ardından "UIFILE -> 1 -> 1033" bölümüne ulaşalım.

3. CTRL+F tuşları ile veya "View -> Find Text..." komutları ile aşağıdaki yazıyı arayalım :

<style resid="FolderBandStyle">

4. Kodu bulduğumuzda takip eden kodlar şu şekilde olacak :

<Element
    background="argb(0, 0, 0, 0)"
    />

5. Bu kodu aşağıda ki şekilde değiştiriyoruz, ikinci satırda ki yazıyı eklemiş oluyoruz :

<if mousefocused="false" mousewithin="false"><Element padding="rect(0rp,0rp,0rp,-28rp)"/></if>
    <Element
    background="argb(0, 0, 0, 0)"
    />

6. Şimdi "Compile Script" tuşuna basın ve ardından dosyayı kaydedin.

7. Yaptığınız değişikliği görebilmek için oturum kapatın veya bilgisayarı tekrar başlatın ya da kullandığınız temayı tekrar uygulayın.

Not : Düzenleme yapacağınız "Shellstyle.dll" dosyasını yedeklemeyi unutmayın. Aşağıda düzenlenmiş "Shellstyle.dll" dosyasının linkleri bulunmaktadır. Bunları da uygulayabilirsiniz. Ancak tavsiyem kendiniz düzenlemenizdir. Aşağıda verilen dosya ile değişiklik yapabilmek için "take ownership" eklentisine sahip olmanız gerekmektedir.

Take Ownership Eklentisi

Düzenlenmiş Shellstyle.dll Dosyası

Düzenlenmiş Shellstyle.dll Dosyası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 12 Nisan 2010; 11:18:37 >

• Güzel paylaşım olmuş..SS'lerdeki PC seninmi yoksa anlatımı aldığın siteden mi aldın ? HDD'lerin isimlerine bakılırsa Win7,Vista ve XP İşletim sistemlerinin hepsi yüklüde ondan sordum..
  • alıntı yaptığım siteden aldım, alıntı yaptığım yeri de mesajda yazdım
  • 1 Saattir bu konuyu arıyorum, sağolasın.
  • Arkadaşlar yüklediğim temalarda olmuyor sadece windowsun orjinal temasında oluyor

başaka temalarda deneyen varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 arama butonları yok
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.