işlemcinin temizlenmesi için resimde gördüğün laptop ı monitörüne kadar sökmem gerekti. bu arada modelini tam bilmiyorum ama marka olarak hpdir. nerdeyse tüm modelleri de aynı şekilde sökülür.
1- arkadaki tüm vidaları sök
2- harddisk cdrom ve ramleri sök
3- bilgisayarın kapağını açıp klavyeyi sök. anakartın bir bölümü görünecektir. o bölgede beyaz fleks kablolar vardır onu tutan pinleri zorlamadan kaldırıp o kabloları yerlerinden çıkartman lazım.
4- power düğmesinin bulunduğu paneli sök çok zorlamadan klipsleri çıkartman lazım ince bir tornavida kullanmalısın.
5- ince tornavida ile alt kapakla üst tarafı birbirinden ayırman lazım çok zorlamadan yine parça parça aç arada anakartla bağlantılı kablolar olabilir onlara da dikkat et kopmaları durumunda bulman çok zor olabilir. onları da çıkarttıktan sonra tüm anakartı göreceksin.
6- monitörün menteşelerini sök ara bağlantı kablolarını çıkart. (bu aşamayı yapmaya bilirsin. ilk resimden de anlaşılacağı gibi okul kantininde bir masada yaptım bu işlemi denge bozuluyordu destekte yoktu.)
7- anakartı tutan vidaları çıkar ve zorlamadan usb ses çıkışları gibi çıkıntı yapan yerleri genişletip anakartı çıkart.
tüm operasyonu özetlemeye çalıştım. bu arada touchpad ve üst panelin fleks kablolarını sökerken çok dikkatli olmak lazım biraz ince bir iştir. kendine güvenmiyorsan hiç bulaşma derim. ikinci resimde görününen toz tabakası fanla ısı plakalarının arasındaydı. hava akışını tamamen kestiği için makina çok ısınıyor ayrıca sesli çalışıyordu. her ne kadar elektrik süpürgesi de iş görse de bu tabakayı çıkartamıyordu.