Şimdi Ara

Palm, 2010 mali yılının 3.çeyreğinde üzüldü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz sene Pre ile iyi bir çıkış yakalayan ve bu sene başında Plus serisini satışa sunan Palm için 2010 yılı iyi başlamadı. Firmanın 26 Şubat tarihinde sona eren 2010 mali yılınının 3.çeyrek sonuçlarına göre Palm bu sürede sadece 408 bin telefonu satışı yapabildi.


    Yapılan basın açıklamasına göre Palm; 2009 yılının aynı dönemine göre %300, 2010 yılının 2.çeyreğine göreyse %23'lük artışla toplam 960 bin telefon sevkiyatı gerçekleştirdi fakat bunların neredeyse yarısını (408,000) satabildi. Firmanın telefon satış sayıları gözönünde bulundurulduğunda bu çeyrekte yapılan satış, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre %15, 2010 yılının 2.çeyreğine göreyse %29 daha az. GKGMİ'ne göre bu çeyrekte toplam 349 milyon dolar gelir elde Palm, 47 milyon dolarlık kar elde ederken; hissedarlar 2.çeyrekte 13.47 milyon dolar olan net 22 milyon dolarlık diğer bir deyişle hisse başına 0.13 dolarlık zarar elde etti.


    3.Çeyrek hakkında konuşan Palm'ın tepe yöneticisi Jon Rubinstein, sonuçların hayal kırıklığı olduğunu ancak pazardaki Palm talebinin hala güçlü olduğunu belirtirken, gelecek ürünler üzerinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini ve webOS platformuyla herşeyin yoluna gireceğini söyledi.





  • Nasil ayarliyorlar bu mali yili yahu ? 3. ceyrek de nerden cikti simdi, biz daha 2.c eyrege yeni basladik, adamlar 4. ceyrekteler .. :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya

    Nasil ayarliyorlar bu mali yili yahu ? 3. ceyrek de nerden cikti simdi, biz daha 2.c eyrege yeni basladik, adamlar 4. ceyrekteler .. :))


    Açıkcası bende başlığı okuduğumda ona şaşırdım yani 2. çeyrek mi yazacaktı acaba
  • Şirketlerin mali yıl takvimleri 1 0caktan itibaren başlamaz. Şirket yasal olarak hangi gün kuruldusa o günden itibaren mali yıl başlar ;)
  • Türkiye pazarına girmezlerse olacağı buydu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Şirketlerin mali yıl takvimleri 1 0caktan itibaren başlamaz. Şirket yasal olarak hangi gün kuruldusa o günden itibaren mali yıl başlar ;)


    Bilgilendirme için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya

    Nasil ayarliyorlar bu mali yili yahu ? 3. ceyrek de nerden cikti simdi, biz daha 2.c eyrege yeni basladik, adamlar 4. ceyrekteler .. :))


    Firmalar şeylerinin keyfine göre ayarlıyormuş bu çeyrekleri.
  • yılların palm'ını bile tahtından etti bu apple. çok üzülüyorum palm'ın haline. sonuçta bu adamlar olmasaydı muhtemelen dokunmatik telefon denen cihazda olmazdı. şu webos gerçekten sağlam bişey olsada iflastan kurtulsalar bari.
  • palm pre pazarda tekrardan büyük bi pay alabilmek için çok hatalı bir hamle oldu bence..

    birincisi palm pre 3g ile kıyaslanacak özelliklerde çıkmasına rağmen (ki ondan da tek artısı multitask özelliğine sahip işletim sistemiydi) palm pre den bi kaç ay sonra çıkacak olan 3gs i hesaba katmamışlardı..

    uygulama desteği bekleyen bi telefon için 8 gb lık hafıza..

    cihaz hala türkiye gibi bi çok ülkeye gelmedi

    ayrıca cihaza cok kullanıssız bi klavye eklemeleri de ayrıca bi hata oldu.. klavyesiz yapsalar daha iyi olurdu..
  • herşeyin ötesinde çok dandun bi aletti maalesef, eline alman lazım bunu anlamak için ama, hani şu plastik kokan lego kalitesinde bi kapağı vardı. ilginç derecede kalitesizim diye bağırıyordu alet zaten. klavye bence çokda kullanışsız değildi ama; dediğim gibi bişeyler yanlıştı alette. hani keşke PALM TX gibi bişey olsaydı da...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTasci -- 23 Mart 2010; 2:14:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Büyük İskender

    Türkiye pazarına girmezlerse olacağı buydu...



    ......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Şirketlerin mali yıl takvimleri 1 0caktan itibaren başlamaz. Şirket yasal olarak hangi gün kuruldusa o günden itibaren mali yıl başlar ;)



    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.