Şimdi Ara

P55 vs H55

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Crossfire,raid filan istemiyorum kullanmıyorum da. I5 750 sistem kurarsam hangi chipseti tercih etmeliyim? Peformans farkı var mıdır?

• Aynen bende buna benzer bi başlık açacaktım hocam gerçekten faydalı olmuş hatta pm leşebiliriz bulduğumuz sonuçları incelemeleri vs.:)
  • H55 alırsan daha ekonomik olur, o.b vga kullanabilirsin, o.c yeteneği düşük bir çipsettir...

MSI H55M-P31 DDR3 --- 155 TL

Bundan daha düşük anakartta alınmaz zaten...

İstemediğin diğer özellikler (Raid, C.Fire vs.) için de P55 çipset alman lazım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

H55 alırsan daha ekonomik olur, o.b vga kullanabilirsin, o.c yeteneği düşük bir çipsettir...

MSI H55M-P31 DDR3 --- 155 TL

Bundan daha düşük anakartta alınmaz zaten...

İstemediğin diğer özellikler (Raid, C.Fire vs.) için de P55 çipset alman lazım zaten.

P55 çipsette grafik işlemcisi yok mu ? Birde beni idare edebilir mi bu grafik işlemcisi? mesela filmlerde düşük sistem gerektiren oyunlarda vb.?

Overclock ile örneğin i5 750 yi nereye kadar taşıyabilirim H55 çipsetli bir anakart ile?

Not:Arkadaşın konusundada kendi sorularımı soruyorum kusura bakmayın barış bey:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 18 Mart 2010; 13:02:28 >
  • P55 çipsetlerde o.b vga yok malesef.

H55 çipsetler de o.b vga ise; 32nm işlemciler de "İşlemciye entegre geliştirilmiş Intel HD Grafik" bulunuyor. (Benimde şimdi dikkatimi çekti)

http://www.teknofiyat.com/?search=Lga+1156+32+nm&altlimit=&ustlimit=

H55 için 32nm işlemci almanız gerekiyor kısacası, i5 750 için de P55 çipset + vga almalısınız.

Şu konuya bir bakın;

http://forum.donanimhaber.com/m_36939631/tm.htm

• h55 ile I5 750 kullanılıyor.
    Grafik çıkışları var ama grafik işlemci yok i3 5xx ve i5 6xx alırsanız bu çıkışlardan görüntü alıyorsunuz. Ama performans farkı da var diye biliyorum o soruma cevap verecek yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdragon -- 18 Mart 2010; 13:38:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

P55 çipsetlerde o.b vga yok malesef.

H55 çipsetler de o.b vga ise; 32nm işlemciler de "İşlemciye entegre geliştirilmiş Intel HD Grafik" bulunuyor. (Benimde şimdi dikkatimi çekti)

http://www.teknofiyat.com/?search=Lga+1156+32+nm&altlimit=&ustlimit=

H55 için 32nm işlemci almanız gerekiyor kısacası, i5 750 için de P55 çipset + vga almalısınız.

Şu konuya bir bakın;

http://forum.donanimhaber.com/m_36939631/tm.htm

Cevaplar için teşekkürler.Yani i5 750 alacaksam p55 anakart almak şart oldu.:)

• Neden p55 tercih ettiniz? Yurtdışında I5 750 ve H55 kullanan çok insan var. Budget sistem isteyenler H55 tercih ediyor.
  • @ barisdragon

Performanstan kastın nedir hocam ? bunu detaylandırmanı istiyorum...

Eğer i5 750 ile diğer işlemciler arasında ki farkı soruyorsan i5 750 daha üstün tabiki bu farklı birşey, ama gel gelelim i3 540 gibi bir işlemci i5 650'nin peşinden gidiyor hatta birebir aynı performansı veriyor...

H55 isteyen biri bana göre i3 540 almalı f/p oranı gayet yüksek olur.
    Lakin i5 750 isteyen biri de P55 almalı, daha iyi performans için.

* Burada kullanım amacı belirliyor seçimi.
  • Leon-x i5 750 i3 530 performans farkını sormuyorum tabiki Chipsetler arasındaki performans farkını soruyorum. Daha fazla detaylandıramayacağım. Nedense anlaşılamadım bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdragon -- 18 Mart 2010; 13:50:39 >
  • Default kullandıktan sonra, her iki çipseti de hangisi ucuza onu alırsın...

İşlemciyi takarım olduğu gibi kullanırım dersen zaten fark olmaz, farkı o.c yaparak ve diğer sunulan özellikleri kullanarak anlaman olasıdır bana göre, raid ve c.fire yaparak...
  • Oc kapasiteleri mi farklı diyorsun? I5 750'LER 4.1'e çıkıyormuş. Cyrix işlemcimi dahi oc'li kullandım, mutlaka oc yaparım. Bir sitede performans farkı da görmüştüm sanki tekrar bakmalıyım. İşin aslı bir yerde alacağım var karşılığında ürün verecek x4 965 ddr2-x4 965-ddr3-I5 750 arasında kaldım.I5 olursa H55 P55 derdi var bir de. Ama entegre grafik kullanmayacağım için p55 mantıklı gibi.
  • Herhangi bir performans farkı yok ama H55 ürünler giriş seviyesi ürünlerdir hız aşırtma yapacaksanız uzak durunuz.

750'ninde 4.1'e çıktığı filan yok, 5.6'a kadar çıkıyor.
  • Kastedilen hava soğutma sanırım. Hız aşırtma yapacağım o zaman gigabyte P55 US3L diyoruz.
    quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Herhangi bir performans farkı yok ama H55 ürünler giriş seviyesi ürünlerdir hız aşırtma yapacaksanız uzak durunuz.

750'ninde 4.1'e çıktığı filan yok, 5.6'a kadar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdragon -- 18 Mart 2010; 14:21:59 >
  • h55 lerin overclock yönünden p55ten aşağı kalan bir yönü yoktur; özellikle dileğiniz günlük kararlı overclock ise iyi bir h55 chipset anakart size beklentilerinizin fazlasını verebilecektir. Performans yönünden algılanabilir bir fark da yok zaten Dolayısıyle sıf oc yapıcan diye düşük seviye bir p55 anakart alana kadar daha iyi bir h55 anakart alabilirsiniz; tabi cf vb ihtiyaçlarınız yok ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

h55 lerin overclock yönünden p55ten aşağı kalan bir yönü yoktur; özellikle dileğiniz günlük kararlı overclock ise iyi bir h55 chipset anakart size beklentilerinizin fazlasını verebilecektir. Performans yönünden algılanabilir bir fark da yok zaten Dolayısıyle sıf oc yapıcan diye düşük seviye bir p55 anakart alana kadar daha iyi bir h55 anakart alabilirsiniz; tabi cf vb ihtiyaçlarınız yok ise

+1111

OC yönünden internette yapılan testlere bakarsanız H55/H57 anakartların rahatlıkla yüksek bclk değerlerine çıktığını görebilirsiniz. Ne OC ne de Performans yönünden bir eksikliği yoktur.

H55 anakart düşünürsen Gigabyte lar iyi iş çıkarıyor...

Buyrun GIGABYTE H55M UD2H - P55-UD4P OC test sonuçları...

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=246432

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 19 Mart 2010; 0:40:45 >

• bu kadar da ihtilaf olmaz ki, neye inanacağını şaşırıyor insan. yok kendim öğreneyim deyip bugünkü teknolojiyi öğrenmeyi kafaya koysam 1 sene sonra hepsi boşa gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 28 Mart 2010; 16:36:03 >
  • gigabyte p55-us3l alacaksanız 2. revizyonunda h55 chipseti var dikkat edin, ha ne fark olur derseniz onu bilmiyorum...

2. revizyonu kırpmışlar galiba..

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/socket/socket_1156.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

gigabyte p55-us3l alacaksanız 2. revizyonunda h55 chipseti var dikkat edin, ha ne fark olur derseniz onu bilmiyorum...

2. revizyonu kırpmışlar galiba..

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/socket/socket_1156.html

evet yaw. bende p55-us3l aldım. kurdum pc yi windowsu kurdum driver yüklerken h55 driverlerini yükledi. Bende niye böyle oldu diyordum. bilgilendirdiğin için saol.

birde şu i5 750 işlemci hakkında bir iki çift laf edeyim. o kadar oyun oynarım, nette dolaşırım, film izlerim ama daha işlemciyi zorlayacak bi uygulamayla karşılaşmadım.(hep default ayarlarda kullandığım halde. ) bu konuda i5 gerçekten çok iyi bi performans sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold_star -- 4 Haziran 2010; 21:39:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.