Şimdi Ara

Boardwalk Empire (2010 - 2014) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
929
Cevap
14
Favori
33.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır Sopranos'u izlemek istiyorum. Arşivde atıl bi vaziyette duruyor. Bu bittiyse önce buna başlayayım madem. Haftaya falan başlarım sanırım. Bu kadar beğeniliyor izlememek olmaz :)
  • dizi ağır gidiyor, ben diziden de ağır gidiyorum, haftada 1-2 bölüm izleyebilirsem ne ala, daha ikinci sezonun sonlarındayım, seneye anca bitiririm
    arşivde bir ton dizi var daha
  • Finali izlemiş olanlar için ilginç bir bilgi:

    Kendim araştırmadım ama ekşide yazılanlara göre dizideki Nucky Thompson karakterinin esinlenildiği kişi;Enoch L. Johnson yanağından kurşunu yese de ölmemiş, vergi kaçakçılığından 4 yıl hapis yatmış Bizim Nucky yine paçayı sıyırmış yani, işe bak dizide çoğu şey tam bitirilmedi zaten, bitse de devam eden dizilerden.
  • Bir sorum var finalle ilgili

    Son ajanlari olayi neydi anlayamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu ilk 3 sezon 5 sayfaya anca getirmiştik. Şimdi 14'ü bulduğunu görüyorum, sevindirici.

    İzleyemediğim son 2 sezonu üç günde gömüp finalini de az önce bitirdim. Dizinin her sezon yükselen bir grafiği olduğu rahatlıkla söylenebilir. Gelen 12 bölüm de birbirinden kaliteliydi. En çok üzüldüğüm şey böyle mafya dizilerini göremiyor oluşumuz. Boardwalk Empire belki Sopranos'un önüne bile geçmiştir. O havası var zira. Dizi biraz daha uzatılabilirdi bence çünkü konu mevcut. Şöyle bir baktığımızda bazı şeylerin üstü kapalı geçildiğini görüyoruz. Hbo, dizilerini fazla uzatmadığı buna sebep gösterilebilir.


    Luciano gerçekte de kuvvetli bir şahıstı. Hakikaten yavaş yavaş ama derinden ilerleyerek güçlü bir konuma geldi. Çok basit oldu. Ortam resmen italyanlara kalıyor. Bir yanda Al Capone, diğer yanda Charles Luciano. Bu ikili ilk mafya kuşağının en baba isimleri olarak geçer. Özellikle Luciano...

    Nucky'nin bu kadar kolay teslim olmasını beklemiyordum. Buna çok şaşırdım. Reele baktığımızda Enoch Johnson'dan esinlenildiği göze çarpıyor. Nucky'nin burada vergi kaçakçılığından tutuklanması gerekirdi. Her neyse senaryo fark edecektir doğal olarak. Tommy Darmody'nin Nucky'i öldürmesi iyi bağlanılmış. Ne yazık ki bunu önceden biliyordum. Boardwalk Empire wiki sitesine girip merakımı giderme telaşı içersine girmeseydim bu ağır spoilerı yemeyip Tommy'i duyunca şaşırmış olacaktım. Siz denemeyin. Aslında 4.sezonda Gillian'ın minik Tommy'e Nucky'i ima etmesinden bunun olacağını anlamalıydık. Kabul edelim iyi bağlamışlar.

    Chalky kendi isteğiyle öldü desek yeri. Bunun olacağını bilerek Narcisse'e teslim oldu. O da fırsatı kaçırmazdı... Richard Harrow favori karakterlerimden biriydi. Rıhtım altında sessizce ölmeyi hak etmiyordu. Bu soğukkanlılığa çatışma esnasında vefat yakışırdı.


    Açıkta kalan bir kısım yok gibi. Hemen her şey işlendi. Tek merak ettiğim şey
    şu Van Alden'in rus hatuna ne olduğu. Aksanı bitiriyor beni.


    Boardwalk Empire: Atlantic City'nin Doğuşu, Yükselişi ve Çöküşü adlı belgesel tadında romanı da okumuş biri olarak bu diziye olan hayranlığım daima sürecek. İzleyin, izlettirin efendim.

    @AdiqeCaLe

    Gelir idaresinden gelen dedektifler Enoch'ı sorguya çekecekti. (Gerçekteki isim Enoch Johnson) İlerleyen yıllarda vergi kaçırdığı ortaya çıkıyor. 1941 yılında ise para cezasıyla beraber 10 yıl kadar mahkum edilerek hapse giriyor. Ardından Frank Farley, Atlantic City'nin yeni patronu olacaktır. Bu isim romanda geçmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 7 Kasım 2014; 4:08:45 >




  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama bu dizinin mafya konusundan dolayı sürekli Sopranosla kıyaslanması doğru değil bence, çünkü Sopranos tam olarak mafya dizisi değil, mafyalar arası derin çatışmaları falan konu almıyor her bölümünde entrika olan bu dizideki gibi. Daha çok psikolojik tahliller, aile gibi konular ön planda ve günlük hayattan bir dizi, çok uç olaylar yok. Kulvarları farklı..

    Ayrıca sana bir sorum var:

    Yukarıda ekşiden Enoch'ın gerçekte vergi kaçakçılığından yakalandığını okuduğumu söylemiştim ama ben gerçekte de böyle vurulduğunu sanıyordum, böyle bir şey olmadı galiba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 7 Kasım 2014; 17:19:20 >
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Olmadı. Doğal sebeplerden dolayı vefat ediyor. Karakteri biraz değiştirdiler. Mesela
    dizide gördüğümüz Margeret Schroder (gerçekte Florence) ile hapse girmeden sanıyorum 10 gün önce, 1941 yılında evlenmesi gerekiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 7 Kasım 2014; 20:40:43 >
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Anladim, bilgilendirme icin tesekkurler.

    Belliki diziyi cabuk bitirdikleri icin boyle degisikliklere gitmisler, yoksa bu olaylardan ve daha Al Capone-Luciano nun en zirvede oynayacagi gunlerden en az 1-2 sezon daha cikardi.
    Ama buna ragmen guzel bir finaldi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Aslinda dizi cabuk bitmedi Kronolojik olarak bakarsak Luciano vr Al Capone'nun zirve yaptiklari dönemler Nucky'nin oldukten sonraki zaman diliminde gerçekleşiyor. Dizi de aslinda Nucky Thompson karakterini basrol aldigi icin dogal olarak Nucky'nin olmesiyle goremiyoruz buralari.Ama finalde Luciano'nun toplanti yaptiklari adamlara soyledikleri ve Al Capone'nun mahkemeye gitmesi bundan sonrasi icin bize bir ışık tutuyor
    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır başlamayı düşünüyordum ilk 5 bölümü izledim.Bitirdiğimde çok arayacağım bir diziye benziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Hocam bu diziden sonra bir öneriniz var mı?

    Bu dizinin boşluğunu dolduracak? Treme veya Justified düşünüyorumda daha iyi bir öneriniz var mı?
  • Professional Geek kullanıcısına yanıt
    Boşluğu doldurmaz ama idare etsin diyorsanız Magic City'e bakın derim. Bu ayarda olmamasına karşın hiç fena değildi. Sadece 2 sezon sürdü, zaten ben de son sezonu henüz izleyemedim. Beklentiniz yüksek olmasın.

    Bu tarzda diziler ciddi bütçeye ihtiyaç duyduğundan yapımı kolay olmuyor. Haliyle birini bitirince öteki olmadığı için düştüğümüz boşluktan kurtulamıyoruz bir türlü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S02 e04'teyim. Yarıda bırakmayı düşünüyorum. Çok fazla bilmediğimiz siyaset olayı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smyrna

    Boşluğu doldurmaz ama idare etsin diyorsanız Magic City'e bakın derim. Bu ayarda olmamasına karşın hiç fena değildi. Sadece 2 sezon sürdü, zaten ben de son sezonu henüz izleyemedim. Beklentiniz yüksek olmasın.

    Bu tarzda diziler ciddi bütçeye ihtiyaç duyduğundan yapımı kolay olmuyor. Haliyle birini bitirince öteki olmadığı için düştüğümüz boşluktan kurtulamıyoruz bir türlü.

    Hocam suç dizisi olmasına gerek yok, hocam gerçekçi dram dizisi oslnu yeter Six Feet Under ve The Wire dışında. Fargo True Detective tarzı suç dizileride olabilir




  • Diziyi bitirdim. Top 10 uma her türlü girdi. Önceki yorumlarımda izlemeden seveceğimi biliyordum. Timothy Van Patten, Martin Scorsese, Terence Winter gibi isimlerin işin içinde olması izlemeden konuşmama sebep olmuştu yanılmadım da.

    HBO ya karşı saygım gitgide artıyor. BB övmekten helak olan tayfa(BB yi çok severim) bu diziye burun kıvırıyor kimi yerde okuduklarımdan biliyorum. Bu bir hata eğer yorumumu okuyorlar ise Breaking Bad ten sonra boşluğu bu dizi doldurmaz bu diziden sonraki boşluğu BB doldurur.

    Sopranosla çok karşılaştırılmış. Kardeş diziler ben karşılaştırmıyorum ikisi de efsane diziler ama Sopranos u izlerken daha çok tribe giriyodum

    Fazla uzatmadan çok dizi izlemiş biri oalrak sinema tadında hayran kalarak izleyeceğiniz dizi arıyorsanız mutlaka başlayın izlememiş arkadaşlar. Biraz sabredin sonra sonraki bölüm ne olacak demekten bi bakmışsınız finali izliyorsunuz




  • Karmaşık ilişkiler, gangsterler , politikacılar hepsinin ortak amacı son bulmayacak bir imparatorluk kurmak...
    Bunu isteyenlerin atladığı tek nokta, kuracakları imparatorluğun elbet bir gün sona bulacağı gerçeği...
    İşte hırs, açgözlülük, doymazlık böyle bir şey!. Başlayayım mı başlamayayım mı diye terettüt edenler için, en azından bir sezon şanş vermeye değer diyorum.
  • Final sezonunu biriktirmiştim, 2 gün içinde erittim Dizi tarihinin en iyileri arasına rahatlıkla girecek yapım, emeği geçenlere teşekkür ederiz.
  • 1 aydır falan 3. sezona başlayacağım başlayamıyorum. Çok da merak ediyorum ama izleyemiyorum nedense.
  • Diziyi yeni bitirdim genel olarak çok kaliteli bir dizi olmuş oyunculuklar işleniş dönem vs falan herşey mükemmel en kaliteli diziler arasında yerini rahatlıkla alır

    Öncelikle bir mafya dizisinin en önemli özelikleirnden biri olan karakter işlenişi bu dizide fazlasıyla var her karakter karizma ve tavrına yakışır biçimde hareket ediyor capone,luciano,ve nucky özelliklede nucky nam-ı diğer steve buscemi adamın oyunculuğuna reservoir dogs dan beri hastayım burada karakterin karizmanın ve şaşalığın dibi olmuş cidden eli öpülesi bir oyuncu adam döktürmüş resmen bir kez daha hayran kaldım harekewtleri kızgınlığı tavırları daha iyisi olmaazdı diyip bu kadar büyük konuşuyorum

    Gelelim finale sondaki o malum sahne harici finali beğenmeyenlerdenim ben ne yazık ki

    Final spoiler


    Nucky gibi bir adamın sahip olduğu imparatorluğun ve uğrunda ne baba karaktrerlerin harcandığı(Rothstein,gipsy,Narcisse,Darmody vs) bir ortamda luciano gibi her ne kadar cool ve karizma olsada kıl bir herife boyun eğip diz çökmesi diziye sadece oha dedirtebilmek için yapılmış saçma bir sahne olduğunu düşünüyorum , Nice adamlar geldi ana karakter olan ve nucky hepsinde alnının hakkıyla oyunlarıyla sağ çıkmayı başardı , Dizide velet gibi davranıp öfkesine hakim olamayan , Ve çok fazla arka planda oup hatta bir sezonda sadece 2 bölüm rol almasına rağmen çok fazla yükselişine tanık olamadığımız ama son sezonda takır takır ihanetin kralını yaparak sözüm ona yükselip nucky gibi bir adamı yiğeniyle tehdit edip herşeyi elinden alması kendisine yapılan onca tehdite ve gözdağı veren nuckynin durum karşısında hiçbirşey yapmayıp başından onca şey geçmesine ve sağ kalabilmesine rağmen lucianoya yenilmesi bana uçurum geldi açıkçası dizi evet güzel kaliteli hiçbir lafım yok ama finalde karaktere uygun olmayan ve admaın o denli karakter derinliği işlenirken yenilgiye boyun eğme gibi absürd bir durum olunca dayanamıyorum bazı dizlerdede görüyorum bunu senarist bu kısmı daha mantıklı işleyebilirdi diyorum öyle bir admaın o şekilde davranmaması gerekirdi diyorum sadece 7.bölüm sonunda finalde sağlam bir çatışma beklerken tommy nin nucky i öldürmesi beni dumur etti açıkçası beklenmeyen birşeydi ama madem durumlar bu raddeye geldi luciano ile yapılan çatışmada en azıondan madem bu şekilde sonlanacak lucianonun nucky i etkisiz halde bırakıp son kozunu çocuk üzerinden oynatıp kendisi değilde tommy e öldüretebilirdi hatta bunu luciano planlamış tommy e yardım etmişde olabilirdi ama yinede darmody nin oğlunun nucky i öldürmesi hikayeyi kapanış biçiminde güzel bir biçimde sonlandırmış yanağa sıkılan kurşun ise manidar çocuğun tommy çıkması ise ters köşeydi lucianonun sahnesi yarım kaldı orayı sevmedim pek son bölümlerde adama sağlam kıl olmuştum ama ne yaızkki herşey ona kaldı




  • Darkdexterness kullanıcısına yanıt

    Hocam son sezonda Nucky artık bu işleri devam ettirmek istemiyordu.Bu duyguyu ara ara bazı sahnelerde gösterdiler.Bütün imparatorluğu Luciano'ya hemen vermesini buna bağlıyorum ben. Jimmy Darmody'yi Nucky öldürdükten sonra Tommy-Gillian diyaloglarında sık sık final sahnesini şekillendirecek sözler vardı ama sezon araları çok olduğu unuttuk.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.