merhabalar, ben de n61jq kullanıcısıyım. sistemim win 7 64 e kartı ati mobility radeon hd 5730 1 GB.ekran kartının yeni sürücüsünü ati'nin sayfasından indirdim kurdum siyah ekran sorunu yaşadım. yani windows açılırken ekranı kapatıyor. güvenli modtan açıp sürücüyü kaldırdım ekran düzeldi. bf4 için muhakkak yeni driveri istiyor. yardımlarınızı bekliyorum...
meliksezenM
kullanıcısına yanıt
amd_catalyst_13.10_mobility_beta2 sürücüsünü kullanıyorum şu an. Win8 Pro x64 ile BF4 Beta'yı medium'da oynuyorum. Sürücüyle ilgili bir sorun da yaşamadım hiç. Tekrar temiz bir kurulum yaparsanız düzelir diye düşünüyorum.
meliksezenM
kullanıcısına yanıt
Hocam en son stabil sürüm olarak 13.4 kurulabiliyor win7 64bit için, win 8 de durum nedir pek bilmiyorum... bende kuramadım ne yaptı isem... herşeyi temizledim(driver sweeper veya amd uninstall utiliy vs. ile) sonra kurmayı denedim olmadı... Size tavsiye eğer 13.10 kurdu iseniz kaldırmak istiyorsanız driver sweeper ile kaldırın amd nin kaldırma aracı mavi ekran verdiriyor son 1 hafta da böyle 5 kez mavi ekran oldu bende ve ne yaptı isem yeni driver ları kurulmadı... Arka ışık yanmıyor, ama ışık kaynağını ekrana tutunca görüntünün geldiğini görebiliyorsunuz... Bizi win8 e geçirmek için mi ne yapıyorlar anlamadım gitti... işin özü win7 ultimate 64bit notebook a yeni driver lar sorunsuz kurulamıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: Led Zeppelin
Hocam en son stabil sürüm olarak 13.4 kurulabiliyor win7 64bit için, win 8 de durum nedir pek bilmiyorum... bende kuramadım ne yaptı isem... herşeyi temizledim(driver sweeper veya amd uninstall utiliy vs. ile) sonra kurmayı denedim olmadı... Size tavsiye eğer 13.10 kurdu iseniz kaldırmak istiyorsanız driver sweeper ile kaldırın amd nin kaldırma aracı mavi ekran verdiriyor son 1 hafta da böyle 5 kez mavi ekran oldu bende ve ne yaptı isem yeni driver ları kurulmadı... Arka ışık yanmıyor, ama ışık kaynağını ekrana tutunca görüntünün geldiğini görebiliyorsunuz... Bizi win8 e geçirmek için mi ne yapıyorlar anlamadım gitti... işin özü win7 ultimate 64bit notebook a yeni driver lar sorunsuz kurulamıyor...
13-4 win7 için sürücü içermiyor veya ben yanlış sürücüyü indirdim. http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/downloads.aspx bu sayfada solda "windows7 64-bit" linkine basınca bu sayfa çıkıyor http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx yani ati zırvalamış dolayısıyla niçin win7 13-4 sürücüsüne ulaşamadığım belli oldu neyse sonuç olarak ati ye mail yazdım durumum hakkında şimdi cevap bekliyorum sondan başa doğru diğer driverleri bulup denicem. ha bu arada driver speeper ile güvenli modta sürücü kaldırmak gerekiyor yoksa bi işe yaramıyor ben kesin sonuç için amd uninst utility ikisinide kullandım
quote:
Orijinalden alıntı: holyjohn
amd_catalyst_13.10_mobility_beta2 sürücüsünü kullanıyorum şu an. Win8 Pro x64 ile BF4 Beta'yı medium'da oynuyorum. Sürücüyle ilgili bir sorun da yaşamadım hiç. Tekrar temiz bir kurulum yaparsanız düzelir diye düşünüyorum.
13.10 da da durum aynı yani siyah ekran windows 7 için
sonra driver sweeper ile temizleyin sonra amd uninstall utility ile temizleyin yeniden başlayınca 13.4 kurun amd ekran sürücüsü kurulurken siyah ekranda kalabilir... Kurulum bitince yeniden başlatınca sorun kalmıyor... Kurulumun tamamlanıp tamamlanmadığını anlamak için ekrana ışık kaynağı tutabilirsiniz...
yukardaki anlatıma uyarsanız hiç mavi ekran almadan rahatlıkla kurarsınız... şu an ki sürümünüzü söylerseniz daha kısa bir yol söyleyebilirim...
sonra driver sweeper ile temizleyin sonra amd uninstall utility ile temizleyin yeniden başlayınca 13.4 kurun amd ekran sürücüsü kurulurken siyah ekranda kalabilir... Kurulum bitince yeniden başlatınca sorun kalmıyor... Kurulumun tamamlanıp tamamlanmadığını anlamak için ekrana ışık kaynağı tutabilirsiniz...
yukardaki anlatıma uyarsanız hiç mavi ekran almadan rahatlıkla kurarsınız... şu an ki sürümünüzü söylerseniz daha kısa bir yol söyleyebilirim...
standart vga
meliksezenM
kullanıcısına yanıt
yazılar falan kocaman ise bir de sistemde birşey kalmadı ise direk 13.4 ü kurun ikinci linke tıklayınca direk iniyor ama yinede sıfır mavi ekran garantili olarak driver sweeper restart amd uninstall utility restart 13.4 kurun yalnız hızlı yerine özeli seçin sonra tümünü işaretleyin hocam ne olur ne olmaz eksik birşey kurulmasın
standart vga
sorun çözülmüştür direkt kurdu ve açtı. ışık kaynağı olayına bile gerek kalmadı. sahi o ışık kaynağı olayı nedir?? neyse teşekkürler... ben diğer driverleride vermiş olduğun linkten denicem
hacım 2 kere ayrı ayrı res atıp driverleri kaldırmaya gerek yok güvenli modta önce amd unstl restart etmeden driver sweeper la temizleyip restart yapınca kaldırıyor