Şimdi Ara

SAMSUNG WB SERİSİ ANA BAŞLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet arkadaşlar söz verdiğim samsung wb500 incelemesi ile karşınızdayım.
    Cihazımız oldukça kompakt boyutlarda,sade çizgilere sahip ve 240gram ağırlığıyla oldukça hafif bir makina.Makinanın ele oturuşu çok güzel.Grip bölümünün üzerindeki kauçuk malzeme kavramayı oldukça kolaylaştırıyor.Deklanşör butonunun basışı kullandığım diğer modellere göre çok rahat.Cihazın 2.7" lcd ekranı oldukça yeterli boyutta.
    Cihazın menüsü oldukça basit ve kullanışlı.Şahsen ben menüye alışmakta hiç zorluk çekmedim.Kullandığım diğer makinalara göre(fuji f70-sony w180-kodak m420) inanılmaz hızlı bir makina.Yaptığınız her işleme anında yanıt veriyor.Cihazda 15 farklı sahne modu var.Diyafram değerinde ve pozlama süresinde oynama,manuel focus gibi manuel ayarlar yapılabiliyor cihazda.
    Birazda cihazın özelliklerinden,ortaya çıkardığı fotolardan ve videolardan bahsedeyim:
    Cihazın 10 mp olması beni memnun etti;diğer cihazlarda olduğu gibi abartmamışlar.Wb500 ün makro mesafesi fena değil(5cm).24mm geniş açı sayesinde sanırım manzara fotoları çekmek oldukça zevkli olucak.Bu arada wb500 24mm geniş açı değeriyle bu alandaki liderliği tz7 nin elinden alıyor.Cihazın diyfram açıklığı (F3.3 - F5.8).Diyafram açıklığında rakibi tz7 nin gerisinde kalması malesef üzücü.Bu tip kompakt makinalarda 10x gibi oldukça yüksek bi optik zoom değeride sanırım her kullanıcıyı memnun eder.Ayrıca netün hocamı meraklandırmadan pixel density'yide yazayım(36 MP/cm²).Çektiğim fotoğraflarda öncelikle ilk dikkatimi çeken fotoğrafların çok canlı renkler sahip olması ve köşelerdeki detayların daha önce kullandığım kompaktlara göre daha net olmasıydı.Daha önce kullandığım kompaktlarda isoda 400 değerini geçemezken wb500 de 800 isoda tatmin edici sonuç alıyorum(az biraz noise var tabi ama kesinlikle makina 800isoda kullanılabilir).Cihazın çektiği fotolar hafızada 4.2 - 5.8 mb yer kaplıyor.
    Birazda hafızadan ve batarya gücünden söz edip incelemeyi burada noktalıyayım.
    Cihazın el kitabında 8gb sdhc kartı desteklediği yazdığı için korkumdan 8gb kart aldım.16 gb ta sorun çıkarırmı bi tahminim yok.Bataryaya gelirsek el kitabında bir dolu batarya ile 270 çekim yapılabilceği yazıyorken,ben bir dolu batarya ile 238 çekimde kaldım.Bataryayı şarj etmek tam 2.5 saat sürüyor.

10X OPTİK ZOOM

GÜN IŞIĞI

MAKRO

VİDEO
    http://XXXXXXXXXX.com/files/364584967/SDC10021.MP4.html
    http://XXXXXXXXX.com/files/ebc7f6md/SDC10021.MP4/

İLK LİNK RAPİD.SHARE
    İKİNCİ LİNK UP.LOADİNG
    OLUP 2 VİDEO DA AYNI VİDEODUR.İLK LİNKİN İNDİRME HAKKI 10 KEZ OLDUĞUNDAN (LİNKİN ÖLMEMESİ ADINA) LÜTFEN 2. LİNKİ TERCİH EDİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 20 Mart 2010; 20:00:11 >

• güney güneşli günlerden çektiğin kareleri de ekler misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

güney güneşli günlerden çektiğin kareleri de ekler misin

İzmirde hergün güneşli aslında Veyselim.
    O gün hava kötüydü öylezaten eve dönerkende yağmura yakalandım.
    Yeni fotoları bu gece konuya ekliycem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 16 Mart 2010; 12:31:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

quote:

güney güneşli günlerden çektiğin kareleri de ekler misin

İzmirde hergün güneşli aslında Veyselim.
    O gün hava kötüydü öylezaten eve dönerkende yağmura yakalandım.
    Yeni fotoları bu gece konuya ekliycem.

olsun yahu.. izmir her türlü güzel

• Valla Veysel bugün senin için güneşli havada çekimler yaptım.Gece ekliycem yarın sabah konuya uğrarsın.
    Üzücü bide olay yaşadım bugün
    Vapurda peşimize yunus balıkları takıldı
    Bir türlü güzel bi foto yakalayamadım.Ya balık gözükmedi ya netlemede sorun oldu
    Nikon d5000 li bi abimiz çok güzel kareler yakaladı
    Bu arada makina tavsiyesi isteseydim şu ana kadar 20 kişi cevap yazmıştı.
    Makina inceleyince böyle oluyo işte bi sen yazdın henüz.Neyse ders olur bir daha makina alınca uğraşmam boşu boşuna

• quote:

Valla Veysel bugün senin için güneşli havada çekimler yaptım.Gece ekliycem yarın sabah konuya uğrarsın.
    Üzücü bide olay yaşadım bugün
    Vapurda peşimize yunus balıkları takıldı
    Bir türlü güzel bi foto yakalayamadım.Ya balık gözükmedi ya netlemede sorun oldu
    Nikon d5000 li bi abimiz çok güzel kareler yakaladı
    Bu arada makina tavsiyesi isteseydim şu ana kadar 20 kişi cevap yazmıştı.
    Makina inceleyince böyle oluyo işte bi sen yazdın henüz.Neyse ders olur bir daha makina alınca uğraşmam boşu boşuna

güney tan o makina ben'de olsa burayı fotoya boğarım
    uğrayan olmaz makinayı tanıtamıyorsun reklam zayıf kalıyor bir'de işin doğrusu söylemek lazım makina f/p olarak
    bir çok kişiyi aşıyor onun için ilgi olmuyor insanlarda haklı bu hayat şartlarında 200tl makinayla
    işlerini görmeye çalışıyorlar. biliyorsun tavsiye isteyenlerin bir çoğu o doğrultu'da.
    birde marka tutkunları var. özelliğe bakmıyor.

• Yunusları görcektin üstadım resmen 4-5 metre uzaktaydılar ve 10 dakka o mesafeden bize eşlik ettiler.
    Wb500 de manuel ayarlar ve manuel odaklama filan var.Ama bunları hiç kurcalamıyan bi Güney olunca o heyecanla seri çekim modunu bulamayıncaortaya koskocaman bi hiç çıktı.
    Tam salla fotoyu video çekeyim bari dedim;yunuslar toz oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 24 Mart 2010; 19:45:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yunusları görcektin üstadım resmen 4-5 metre uzaktaydılar ve 10 dakka o mesafeden bize eşlik ettiler.
    wb500 de manuel ayarlar ve manuel odaklama filan var.Ama bunları hiç kurcalamıyan bi Güney olunca o heyecanla seri çekim modunu bulamayıncaortaya koskocaman bi hiç çıktı.
    Tam salla fotoyu video çekeyim bari dedim;yunuslar toz oldu

olsun yahu.. daha izmirdesin nasılsa bi yere gittiğin yok.. çok yunus görürsün vapurdan.. d-slr'yi ayırma yanından.. wb500'üde tabi bu arada ben güneşli gün fotoğraflarını bekliyorum yarına

güney incelemeyi biraz daha ayrıntılı yapmalısın bence.. iso performansı.. %100 croplu halleri.. videosu.. vs vs.. daha hoş olur

(aklımdan hayırlı satışlar yazmak geçiyodu cümlenin sonuna iyi mi)

• Veysel gelmiyo ki körfezimize yunuslar.Zaten geldilermi çıkamıyolar;Seferberlik ilan ediliyo şehirde hayvanların yolu bulup çıkması için.Benim gördüklerimide sahil güvenlik çıkarmış körfezden.
    Yeni fotoları ekledim başlığa.(GECE-İSO-VİDEO)yu da ekleyip bitiririm.Bu arada dslr yi iş arkadaşıma satıyorum 1-2 gün içinde.Perde sayısı daha 100 olmadı.Ben spot body,18-55kit lensi,çanta,uv filan 1000lira vermiştim.950liraya anlaştık arkadaşımla.Yazın artık İstanbula filan gelirsem götürürsün beni hayyama ordan bişey alırız.Daha erkenmiş dslr ye geçmem için!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 24 Mart 2010; 19:56:05 >
  • quote:

Veysel gelmiyo ki körfezimize yunuslar.Zaten geldilermi çıkamıyolar;seferberlik ilan ediliyo şehirde hayvanların yolu bulup çıkması için.Benim gördüklerimide sahil güvenlik çıkarmış körfezden.
    Yeni fotoları ekledim başlığa.(GECE-İSO-VİDEO)yu da ekleyip bitiririm.Bu arada dslr yi iş arkadaşıma satıyorum 1-2 gün içinde.Perde sayısı daha 100 olmadı.Ben spot body,18-55kit lensi,çanta,uv filan 1000lira vermiştim.950liraya anlaştık arkadaşımla.Yazın artık İstanbula filan gelirsem götürürsün beni hayyama ordan bişey alırız.Daha erkenmiş dslr ye geçmem için

hmm o kısmı bilmiyordum bak.. ben çanakkalede görmüştüm yanılmıyorsam.. çok tatlı hayvanlar yahu.. bir o kadarda akıllı.. hani şöyle kocaman bir evim olsa.. büyükçe bir akvaryumda beslemek ama odan öte yunusumla birlikte yüzmek isterim.. ama birkaç aya kalmaz ayananmam salı veririm herhalde.. ne olsa özgür ruhlu bir hayvan ve bunu kısıtlamaya hakkım yok

güneşli günlerde daha iyide.. şu sensör işini biraz daha büyük tutsatmış keşke samsung.. iso ve videoları da bekliyorum..

d-slr'yi satmana üzüldüm desem yalan olur.. bence en doğrusunu yapıyorsun.. hem acelende yok.. biraz daha wb500'ü kullan.. yada arada arkadaşından al dslr'ni arada

ölmezde sağ kalırsam inşallah ne demek.. seve seve

• Aynen Veysel doğrusunu yaptığıma zaten emindimBilen bi kişide onaylayınca dahada emin oldum.Şu anda ki fotoğraf bilgimle bana wb500 bile fazla geliyor.Sanırım en doğrusu bu makina gerçekten bana yetmediği anda dslr almam.Video yu da şimdi upload ediyorum.Biter bitmez ekliycem konuyaWb500ü genel anlamda nasıl buldun Veysel?Ben kesinlikle inanılmaz memnunum bu makinadan.Panasonic tz lerden almadığım için pişman olurmuyum diyordum alırken ama hiç pişmanlık yaşamadım.Bu arada samsung wb550ninde satışı başladı.Ekranı büyütmüşler ve renk sayısını arttırmışlar,mp dede artış yapmışlar.Yani tz7 nin bana göre tek + sı ekranıydı wb500 e göre.Yeni satılmaya başlanan wb550 ise bence tz7 den iyi makina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 24 Mart 2010; 19:59:18 >

• dostum bişey soracam wb500 de video kaydı sırasında zoom yapılıyormu???

ben de bu aralar bir makine alacağım ama çok kararsız kaldım senin bu makine iyi gibi geldi . ben tz7 ile canon i 100 arasında garip bir durumda kaldım . sen ne dersin wb500 bunlardan üstünmü bir karşılaştırması falan var mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfymfy

dostum bişey soracam wb500 de video kaydı sırasında zoom yapılıyormu???

ben de bu aralar bir makine alacağım ama çok kararsız kaldım senin bu makine iyi gibi geldi . ben tz7 ile canon i 100 arasında garip bir durumda kaldım . sen ne dersin wb500 bunlardan üstünmü bir karşılaştırması falan var mı??

Dostum video esnasında zoom mevcut.Zaten videoları da ekledim.
    Ben wb500 ile tz7 yi aynı klasmanda görüyorum.Birbirlerini dengeliyen ufak üstünlükleri var.
    Benim cihazın birde abisi (wb550) var.Wb550 bence tz7 den daha iyi bir model.
    Bu topic te wb-tz tartışması yaratmak istemediğim için bu konuda fazla yoruma girmiycem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 24 Mart 2010; 20:01:37 >
  • quote:

Aynen veysel doğrusunu yaptığıma zaten emindimBilen bi kişide onaylayınca dahada emin oldum.Şu anda ki fotoğraf bilgimle bana wb500 bile fazla geliyor.Sanırım en doğrusu bu makina gerçekten bana yetmediği anda dslr almam.Video yu da şimdi upload ediyorum.Biter bitmez ekliycem konuyaWb500ü genel anlamda nasıl buldun Veysel?Ben kesinlikle inanılmaz memnunum bu makinadan.Panasonic tz lerden almadığım için pişman olurmuyum diyordum alırken ama hiç pişmanlık yaşamadım.Bu arada samsung wb550ninde satışı başladı.Ekranı büyütmüşler ve renk sayısını arttırmışlar,mp dede artış yapmışlar.Yani tz7 nin bana göre tek + sı ekranıydı wb500 e göre.Yeni satılmaya başlanan wb550 ise bence tz7 den iyi makina

ben kompaktçı bi insan olmadığım için doğru bir yorum yapamam.. hepi topu 2 kompakt kullandım(canon a620, sanyo e6) o sebeple birşey diyemem.. ancak çok iyi bulmadım.. bunu itiraf etmem gerek.. ancak bu fiayata bu özelliklere sahip eşdeğer bir makina da yok.. tz7 alternatif ama oda spot, garantisiz olarak..

• Sen çok yaşa emi!Kompaktçı olmıyan bi insansın Veysel dslr lere alışan adam tabi beğenmez.
    Hedef kitlemiz kompaktçı insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 24 Mart 2010; 20:03:36 >
  • quote:

sen çok yaşa emi
    kompaktçı olmıyan bi insansın veysel
    dslr lere alışan adam tabi beğenmez.
    hedef kitlemiz kompaktçı insanlar

değilim abi.. kompaktçı insanlara sormak lazım daha ziyade memnunlar mı değiller mi?
  • quote:

quote:

sen çok yaşa emi
    kompaktçı olmıyan bi insansın veysel
    dslr lere alışan adam tabi beğenmez.
    hedef kitlemiz kompaktçı insanlar

değilim abi.. kompaktçı insanlara sormak lazım daha ziyade memnunlar mı değiller mi?

Dslr ci sen emeğime saygı gösterip buraya kaç tane mesaj yazdın ama kompaktçılar zahmet edip bakmadılar bile.Bugün iso çekimleri ve gece çekimleri ekliycektim ama gerek yok.Harcadığım zamana yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 24 Mart 2010; 20:05:18 >

• Güney tan emeğin için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengin_47

Güney tan emeğin için teşekkürler.

Yakında wb serisinin tüm modelleriyle ilgili bilgiler eklenecektir.
    Konuyu takip etmeye devam edin
  • dostum emeğin boşa gitmiyor buna emin ol. bu linkleri takip eden (her ne kadar yorum yapmasalarda)bir sürü adam var. google dan wb500 ü aratınca en dikkat çekici forum burası olarak görülüyor. incelemeye devam... iso ve gece fotolarını da eklersen iyi olur. asıl kıyaslama bu konularda oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.