Şimdi Ara

Dikey Supurge Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.675
Cevap
46
Favori
647.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Dikey supurge kullananlar,hangi marka-model oldugunu ve memnun olup olmadiklari bilgisi verebilirler mi?

    bir dikey supurge almak istiyorum,kriterlerim:

    kullanilmadigi zaman ayakta durabilmesi ve kablosuz-sarjli olmasi,yuksek cekim gucu
    bazi modellerde orta kisim ayrilip el tipi sarji supurge oluyor,bu da zorunlu degil ama olsada iyi olur dedigim bir ozellik

    siz ne tavsiye edersiniz?
    dikey supurge'de ne diyenlere ornek: Fakir marka dikey supurge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 15 Mart 2010; 15:37:53 >



  • Kullanmakta olduğumuz Homend 1250 süpürge hakkında burada yorumlar yazmıştım ancak geçen hafta süpürgenin otomatik kablo sarma makarası kilitlendi ve kablo o şekilde dışarıda kaldı.

    Buradan sonrası için hiç alışık olmadığımız bir durum yaşadım, bunu paylaşmak istyerim.

    En yakın Homend yetkili servise götürmeyi düşünerek garanti belgesini elime aldım ve gördüm ki sadece tek bir servis çağrı numarası var. Garanti belgesinde verilen numarayı aradım. Karşıma çıkan görevliye durumu anlattım. Benden sadece ürün üzerindeki seri numarasını okumamı istedi. Numarayı söyleyince bütün bilgilerim önündeki ekrana çıktı. Telefondaki kişi bana süpürgeyi kargoya siz mi bırakırsınız yoksa biz mi aldıralım diye sordu. Bende masraf olmasın ben bırakırım deyince bunun için ek ücret almıyoruz dedi. Süpürgeyi evinizden alıp, tamir edildikten sonra yine evinize ücretsiz olarak kargoluyoruz dedi.

    Bugüne kadar karşılaşmadığım bir durumu burada yazmak istedim. Genelde bu tip durumlarda karşı firma fatura, garanti belgesi, servise git, servise dert anlat sonra tekrar ürünü servisten almaya git şeklinde bir prosedür izlediği için çok hayret ettim.

    Bu arada ürün evden ücretsiz olarak alındı, tamir gördü ve dün adrese kargo tarafından ücretsiz teslimat yapıldı.

    Reklam yapmayı sevmem ama böyle güzel şeylerle karşılaşınca yazmak istedim.

    Merhaba arkadaşlar,
    forumdan aldığını foruma geri vereceksin düşüncesiyle 3 ay önce aldığım dikey şarjlı süpürgeyle ilgili deneyimlerimi paylaşmak isterim.

    yaptığım araştırmalar sonucunda bana en uygun olan süpürge Beko BKK 1421'i aldım. Hem çok para ödemek istemiyordum, hem li-ion olsun istiyordum, hem de önünde led ışık olsun istiyordum.

    Önceki süpürgem Electroluxtü (ergorapido 2in1) ve beni 5-6 yıl götürdü. 2 kez pil değişimi yaptırdım ama her pil değişimi bana 1 yıl extra kullanım sundu. NiMh piller çok uzun ömürlü değil malesef, özellikle değişimde orjinal olmayan piller kullanırsanız. her pil değişimine 70-80 vermekten bıktım, alet de eskidi zaten.

    Şimdi aldığım Beko hakkında izlenimlerim:
    - Süpürge Electroluxe göre daha ağır
    - Görünüşü daha janjanlı ama plastik kalitesi daha dandik. Electrolüx 10 ise bu 6-7 plastik kalitesi olarak.
    - Güç gerçekten beklentimin özerinde, çok iyi bir emiş gücü var
    - Siklon filtre ve hepa filtre var, bunlar benim ergorapidoda yoktu
    - Çok sesli, ses izolasyonu iyi değil ama buna katlanıyorum çünkü kısa işler için kullanıyorum hep
    - sapı katlanıyor ama ihtiyaç duymuyorum, ayrıca katlanma yeri çok eftirik hissiyatı veriyor, çok kurcalamamak gerek.
    - Electroluxteki, gibi önde ledleri var, bunun olduğu yazılı değildi özelliklerinde, güzel bir süpriz oldu, tozu görmenizi sağlıyor.
    - Şarj göstergesi var
    - 2in1, el süpürgesi olarak kullanılabiliyor, takıp çıkarması kolay.
    - Toz haznesini sökmek biraz zor, plastiğin ve dökümün dandikliğinden ileri geliyor.

    Şimdi bunlara göre 500 tl civarında piyasadaki şekilli süpürgelerin önüne fiyat performans olarak geçiyor bence. o nedenle şimdilik gayet memnunum. Süpürge ciddi güçlü çekiyor.

    Asıl olay piller, bakalım ne kadar performanslarını koruyacaklar. Sorun yaşarsam buraya yazarım.
    Şimdiye kadarki deneyimimle kesinlikle tavsiye edebilirim.

    Sağlıcakla..

    28/07/2019: 1. yıl oldu, plastik dandik olduğu için cihaz üstü kullanımdan/çarpmalardan dolayı çizik çizik oldu, şarj süresinde sorun yok, emiş gücünde sorun yok. Alet elimiz ayağımız valla sürekli kullanıyoruz.
    Bu arada cihazın şarj istasyonunun tırnağı kırıldı dandikliklten. Yerel servisle sorun yaşadık mallıklarından, sonra call center'ı arayınca adamlar ciddi ilgilendiler, 13 lira gibi komik bir paraya yeni şarj istasyonu aldım, kullanmaya devam. Ama nedense beko bu aleti sitesinden kaldırmış, piyasada pek bulunmuyor.
    Electrolux pişmanlıktır!

    Geçen sene Electrolux usorigindb elektrikli süpürge ve Ergorapido 12 şarjlı süpürge aldım.Usorigindb süpürgenin 3.ayında yer fırçasının flex hortumu yırtıldı. Yetkili servis fırçasının aksesuar olduğunu garanti kapsamına girmediğini söyledi. 120 TL fırçanın fiyatı. Durumu genel merkeze paylaştım.Yazışmalar sonucu zar zor fırçayı yenisi ile değiştirdim.
    30 dakikaya kadar kullanım süresi olan Ergorapido 12 süpürgenin batarya süresi 15. ayında 3 dakikaya düştü. Yetkili servisi götürdüm. 3-4 gün sonra geri dönüş yaptılar. Süpürgenin içinde toz tespit etmişler. Yanlış değil doğru duydunuz. Süpürgenin içinde toz bulmuşlar ve bu toz elektronik kartı ve bataryayı kısa devre yapmış. Kullanıcı hatası ve tamir ücreti 200 TL. Servise cihazın çalıştığını bataryanın şarj olduğunu söylediğimde bir anda dönüş yaparak sadece bataryanın değişmesi gerektiğini söyledi. Tamir ücreti 200TL.Ne olursa olsun 200TL almayı kafaya koymuş. Durumu genel merkeze bildirdim. Müşteri hizmetleri de yetkili servisten beter. Batarya garantiye girmiyormuş. Sattığı ürünün istedikleri bir parçasını garanti dışı bırakabiliyorlar. O zaman bu ürünün neresi garantili.Süpürgemi servisten iade aldım. Raporda batarya yerine elektronik kart arızası yazıyor çalışan cihaza.
    Çözüm bulamayacağımı anladım. Karşında malının arkasında duran kimse yok. Olayı Tüketici hakem heyetine aktardım. Sonucu bekliyorum.

    Sattığı malın arkasında durmayan ve gözünü tüketicinin cebine dikmiş yetkili servisleri yüzünden Elektrolux marka hiçbir ürün ALMAYIN! ALDIRMAYIN!
    .
    Bozulursa yenisini alma. Tamiri var.Boşuna para harcama kardeşim.
    .
    .
    Fantom Elektrikli Süpürge Kilit Sistemi Tamiri
    ----------------------------------------------

    .
    .

    Fantom Elektrikli Süpürge Boru Sistemi Tamiri
    ---------------------------------------------
    quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Uğraşmayın, 1 kez alın Dyson olsun ve keyfinize bakın. Herhalde sene önce aldım kablosuz modelini, ne lityum pilini değiştirdim ne tamir gördü. Parasını sonuna kadar hakediyor ve karşılığını veriyor.
    Hey allahım. Yahu güzel kardeşim benim sorduğum ürünler 500 lira, sizin önerdiğiniz ürün 3000 küsür. Biraz mantık. Bir şarjlı süpürgeye o kadar para verebiliyor olsam zaten buraya gelip foruma sorma gereği duymadan alırdım değil mi?
  • Bütçe elveriyor ve alternatiflerine göre gürültü düzeyinin fazla olması sizi etkilemiyorsa...

     Dikey Supurge Tavsiyesi


    http://www.hepsiburada.com/dyson-dc24-ball-root-cyclone-teknolojisi-supurge/productDetails.aspx?categoryid=155123&productid=evdysondc24ball


    Forumumuzda pek Dikey Süpürge tavsiyesi ne yazık ki bulunmamakta...

    Fakir örneğini kullanan bir ev hanımı tanıyorum fakat sadece mutfakta kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Yanlış yönlendirmek istemem fakat ben bu söylemden halı üzeri kullanımının pek verimli olmadığını çıkardım...

    Ama esas soru neden dikey tercih ettiğiniz?

    Sağlık nedenleri yüzünden ise Philips FC-9262/01 incelemenizi tavsiye ederim...


    Yoksa yer kaplamaması açısından mı düşündünüz? Bence aynı sorunu teşkil ediyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 15 Mart 2010; 16:15:31 >
  • sayin T-una ,
    yanitiniz icin tesekkur ederim,onerdiginiz model de guzel ama cok cok pahali
    evde normal temizlik icin zaten standart supurge var,bunu kullanimi pratik olsun,hafif,az yer kaplayan kullanisli birsey olsun diye istiyoruz

    evde kucuk cocuk var,yemegini kendisi yeme konusunda israrli ama surekli yerlere birseyler dokup saciyor,arada kirilip dokuluyor...
    el tipi kucuk sarjli supurge iyi cekmiyor,mutfagin yerlerini komple supurmek istedigimizde kullanissiz oluyor...egilip kalkma vs...

    genelde mutfak icin ama... hali vs de supurse iyi olurdu tabii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 16 Mart 2010; 11:06:06 >
  • Hmm çok spesifik bir istek...

    O zaman size tavsiyem Boyner gibi Teknosa XXL gibi büyük ve mümkünse teknoloji mağazalarında ürünleri tek tek inceleyip karar vermeniz...
  • güncel...
  • bende böyle bir süpürge istiyorum.
  • Ben de böyle bir süpürge almak istiyordum.Sulu süpürgeyi her zaman açmam mümkün olmuyor.Rowenta'nın bu süpürgesi nasıldır acaba?
    •1500W
    •Toz torbasız
    •Hepa Filtre
    •Kirli hazne boşaltım kolaylığı
    •Kordon uzunluğu 6m.


     Dikey Supurge Tavsiyesi
  • Rowenta'nin bir modelinu gordum kablosuz,kendi basina ayakta durabiliyor,supurge basligi ucgen,18V gucu var 2200W a denk oldugunu soyledi satici
    fiyati 299tl
    TEK kusuru orta bolmenin el supurgesi olarak ayrilmamasi ,bir cok dikey supurgede bu ozellik var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumusr

    Rowenta'nin bir modelinu gordum kablosuz,kendi basina ayakta durabiliyor,supurge basligi ucgen,18V gucu var 2200W a denk oldugunu soyledi satici
    fiyati 299tl
    TEK kusuru orta bolmenin el supurgesi olarak ayrilmamasi ,bir cok dikey supurgede bu ozellik var


    Merhaba;
    Sizin dediğiniz model şarjlı, bu resmini koyduğum süpürge yeni çıkmış, elektrikli.175 lira gibi bir fiyatı var. Biraz daha uygun bir fiyata bulur muyum diye araştırıyorum.
  • şarjlı olması daha iyi. bende şarjlı arıyorum.

    yalnız 2200 W a denk gelir demesi şaşırttı beni. dikey süpürgeler o kadar kuvvetli çekebiliyormu? gerçi sizin dediğiniz kablosuz da model.

    kablosuz (şarjlı olarak) ASUSX51 'in bahsettiği güzel duruyor. başka tavsiye edebileceğiniz var mı acaba? fiyat daha pahalı da olabilir??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projist -- 12 Nisan 2010; 11:57:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumusr

    Rowenta'nin bir modelinu gordum kablosuz,kendi basina ayakta durabiliyor,supurge basligi ucgen,18V gucu var 2200W a denk oldugunu soyledi satici
    fiyati 299tl
    TEK kusuru orta bolmenin el supurgesi olarak ayrilmamasi ,bir cok dikey supurgede bu ozellik var


    Merhaba;
    Sizin dediğiniz model şarjlı, bu resmini koyduğum süpürge yeni çıkmış, elektrikli.175 lira gibi bir fiyatı var. Biraz daha uygun bir fiyata bulur muyum diye araştırıyorum.

    sarjli olmadi daha pratik,kablo olunca isni bitti supurgeyi topla kaldir,lazim olunca tekrar kur gibisinden klasik supurgeden farksiz oluyor
    sarjli olsunki isim bitince kenara koyarim,lazim olunca hemen alip kullanirim
  • bahsettigim urun bu ,kullanan var mi hic ? Rowenta RH8548 Air Force Dikey Şarjlı Süpürge
  • diger bir alternatif de bu Electrolux
  • şimdi olay şu anladığım kadarıyla , volt ne kadar yüksekse o daha iyi çekiyor (teknoloji ne kadar etkiler bilemiyorum) elektro 12 rowenta 18v . bu bir etken. bu yüzden rowentaya bakmak lazım.

    birde Black & Decker Fv 1805N ye bakacağım. denemeden almak istemiyorum.

    az kişide oldukları için yorum alamıyoruz kullananların malesef
  • Black & Decker icin amazon.com'da filtresini temizlemek zor diye yorum yapmislar
    Black & Decker 18v modeli de var bu arada

    electrolux icin amazonda emis gucu cok zayif sikayetleri var
  • hepsine baktım

    Black & Decker aldım. umarım memnun kalırım. 18v modelini aldım. yorumlarımı eklerim.

    rowentanın üçgen başlıklı modelini beğenmedim, hooover da keza öyle. Black & Decker dehşet ses çıkartıyor çalışırken ama en azından şık duruyor. şarjı biterken biraz tuttum yere, aldı çeri çöpü. zaten 10 sn sürdü hemen bitti. birde hafif . rowenta en hafifiydi gerçi. Black & Decker süpürgenin temizliği de yandan yapılıyor. kapağı açıp çöpe döküyorsun. zor olduğunu düşünmüyorum. deneyip görücez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projist -- 16 Nisan 2010; 17:59:56 >
  • hayirli olsun projist,

    Black & Decker digerlerine gore agir,sanirim sebebi agirlik merkezinin digerleri gibi allta degil ortada olmasi

    yandan kapagi acip cope dokme isini deneyip pratik olup olmadigi konusunda fikir verebilirseniz COK sevinirim
    zira Black & Decker da benim en buyuk tereddutum o idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 16 Nisan 2010; 23:38:52 >
  • Karcher CV serisi öneririm.
    Alman malı biliyorsunuz....
  • evet motor aşağıda ve ortada toplandığı için ağır gelebilir diğerlerinden. kırılma hareketi çok kolay. sapta. ama güç düğmesi de sapta olabilirdi. halı için ve sert zemin için kademesi var 2 tane. çalışırken normal elektrikli süpürge gibi ses çıkartıyor. güzel aldığını düşünüyorum. yerde bir kırıntı falan bırakmadı. boşalmak için sapları birleştirip kapağını açıp döküyorsun. içini de çıkartabilirsin istersen. temizliği kolay. ama ufak tipli bayanlara ağır gelebilir. tek başına ayakta durmuyor. başka sorusu olan varsa cevaplayabilirim.umarım forumusr için yeterli olmuştur yazdıklarım yani tavsiye ediyorum. ha bu arada kızın dediğine göre 8 sene mi ne batarya garantisi varmış ama kılavuzunda yazmıyor. o çok önemli. sırf bu yüzden bile alınabilir.
  • tesekkurler,ben sanirim rowenta alacagim
    hepsini kullandim[esim kullandi] en rahati rowenta gibi
    18V olanindan alacagim galiba

    edit:Hepsiburada.com dan 260TL ye siparis verdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 21 Nisan 2010; 9:22:42 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.