Şimdi Ara

Analiz: Apple bu çeyrekte beklentilerin üzerine çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yapılan hesaplamalara göre yaklaşık 1 günde 120.000 iPad ön satışı gerçekleştirdiği öngörülen Apple'ın bu ay sona erecek olan 2010 Mali yılının 2. çeyreğiyle ilgili analistler görüşlerini aktarmaya devam ediyor. Majestic araştırma şirketinin analistlerinden Tony Berkman, Apple'ın 2.çeyrekte kendi hedeflerinin de üzerine çıkacağını düşünüyor.



    • Berkman'a göre Apple 2.çeyrekte yaklaşık 12.2 milyar dolarlık gelir açıklayacak. Apple, Mart çeyreği için gelir hedefini 11-11.4 Milyar dolar olarak açıklamış, Wall Street'te de yaklaşık 11.7 Milyar dolarlık gelir beklentisi oluşmuştu.

    • Özellikle İngiltere, Japonya ve Çin pazarındaki yüksek orandaki iPhone talebinden dolayı Apple, 9.1 milyon iPhone satışı gerçekleştirecek. Bu alandaki genel öngörü ise yaklaşık 6.7 Milyon iPhone satışı yapacağı yönündeydi. Eğer Berkman'ın iPhone için yaptığı analiz doğru çıkarsa Apple, Aralık çeyreğindeki 8.7 milyonluk iPhone satışını geçmiş olacak.

    • iPod Touch'ın popülerliği Apple'ın 2.çeyrekte yaklaşık 11 milyon iPod satışı yapmasının önemli nedenlerinden biri olacak. Wall Street'de 159 dolar olacağı öngörülen iPod'ların ortalama satışı fiyatını Berkman 162 dolar olacağını belirtiyor.

    • Berkman, Cupertino'lunun ortalama 1251 dolardan yaklaşık 3 milyon Mac satacağını bekliyor. Street'teki genel öngörü ise ortalama 1279 dolardan 2.9 milyon Mac satılacağı yönünde.


    Hiçbir veri bulunmadığından iPad'in satış grafiğinin nasıl olacağını doğru bir şekilde kestirmenin çok zor olacağını belirten Berkman'ın geçmiş yıllarda Google'daki aramaların ürün satışlarına etkisini göz önüne alarak yaptığı tahmine göre Apple 2010 yılında 6 milyon iPad satışı yapmayı başaracak.









  • haber shady'e mi ait die girip bakayım dedim ve doğru düşünmüşüm. Apple haberlerinin giderek gereksiz safhalarda yayınlandığını düşünüyorum. Haberle ilgili olarak ise bu kadar gereksiz bir alet daha görmedim desem şahsım adına yeridir..
  • @TRaMbLeN

    Apple ile ilgili haber sayısı hakkındaki görüşünüze katılıyorum. Ancak haberde herhangi bir cihazdan bahsedilmiyor ki. Apple'ın 2010 un ikinci mali çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir gelir açıklayacağı tahmininden bahsediliyor ve detaylandırılıyor.

    Gereksiz olarak gördüğünüz cihaz muhtemelen iPad'dir. Gereklilik elbetteki kişiden kişiye değişebilir. Ancak yukarıda yazılan tahmin doğru çıkarsa 6 milyon kişi sizin gibi düşünmüyor olacak demektir ki bu da onların görüşüdür.

    Saygılar...
  • Nedir şu apple düşmanlığı sizdeki(Şahıs olarak söylemiyorum) anlamadım gitti. Almak istemiyorsanız almazsınız. Kullanmazsınız. Her Apple haberinde bu tarz yorumlar okuyorum. Ben okumaktan sıkıldım ama siz yazmaktan sıkılmadınız. Hani apple babamın oğlu değil babane ne yaparsa yapsın. Ama Allah rızası için bırakın artık şu saçma yorumları... Hani bi laf vardırya zenginin malı ve züğürt çenesi mevzusu işte bizimkiside aynen bu...
  • Ben de konuya girerken,mutlaka birileri çıkıp yine yok Apple şöyle yok Apple böyle,alınır mı bu diye yerden yere vuracaklarını tahmin etmiştim.Bu tarz konulardan sıkıldıysanız sizi tutan yok burada.Kendi adıma Apple konusunu okurken büyük zevk alıyorum.Haber için de teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.