Şimdi Ara

Cross kablo ile iki bilgisayarı bağlamak!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
19.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben evde bulunan 2 bilgisayarımı cross kablo ile birbirine bağlamak istiyorum.Multi oyun oynama amaçlı.Bir türlü beceremedim.Yardım ederseniz çok sevinirim..
    Not: bilgisayarın biri xp . diğeri vista

• kabloyu kes ve bu şekilde bağla
    internette biraz araştır ip adresi fln veryodum elle oluyordu 2 dk lık bir olay.

ama bir pc xp diperi vista sorun çıkartabilir.
  • Kardeş kablo hazır.Sadece bilgisayar üzerinde yapılacak işlemler kaldı ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.2-3 gündür araştırdım denedim ama yapamadım.İlgilendiğin için teşekkür ederim...
  • Ağ kurmak istiyorsun sanırım. 2 pc nin de çalışma grubu isimlerini aynı yapman yeterlidir. Dosya paylaşımı yapmak istiyorsan da diskleri paylaşıma açıcaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

Ağ kurmak istiyorsun sanırım. 2 pc nin de çalışma grubu isimlerini aynı yapman yeterlidir. Dosya paylaşımı yapmak istiyorsan da diskleri paylaşıma açıcaksın.

Çalışma grubu isimleri aynı kardeş.bana en baştan sırasıyla anlatırsanız çok sevinicem. ilginize teşekkür ederim..

• İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ama renk dağılımına ihtiyacım yok şuan.Sadece ağ bağlantısı oluşturma falan .Sadece detaylı anlatım arıyorum arkadaşlar.Tekrar teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım link tıklama alışkanlığınız yok

3 : ağ kurulum sihirbazını çalıştırın. Ağ bağlantılarınızı WORKGROUP olarak etki alanına ekleyin ve dosya ve yazıcı paylaşımını açın.(ev veya küçük iş yeri ağı kur)

4 : ağ kurulumu bittikten sonra Ağ bağlantılar>sağtık özelikler>İnternet iletişim kuralları>

(1.bilgisayar) : Aşağıdaki ip adresini kullan : 10.0.0.2 | Ağ alt maskesi > 255.0.0.0 Tamam'a bas

(2.bilgisayar) : Aşağıdaki ip adresini kullan : 10.0.0.3 | Ağ alt maskesi > 255.0.0.0 Tamam'a bas

(3.bilgisayar) : Aşağıdaki ip adresini kullan : 10.0.0.4 | Ağ alt maskesi > 255.0.0.0 Tamam'a bas. aynen böyle gider(resim örnektir resimdeki gibi uygulamayın) Bilgisayarı Yeniden başlat.

10.0.0.2 ip adresli bilgisayarın >başlat>çalıştır>\\10.0.0.3 >dosyaları görmeniz gerekiyor göremezseniz >

paylaşacağınız dosyaya sağ tık>özellikler>paylaşım>Ağ paylaşımı ve güvenlik>bu klasörü paylaşıma aç>tamam> işlemin bitmesini bekleyin, klasörü muhakkak göreceksiniz.

Resimler örnektir.

• eyw.sağol kardeş bunlara baktımda sadece bu linkteki renk dağılımına ihtiyacım yok diye söyledim öyle.
    http://www.pclabs.com.tr/2003/01/28/cross-kablo-yaparken-renk-dagilimi-nasil-olmalidir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6007F624C -- 15 Mart 2010; 0:31:23 >
  • sorun çözüldümü ?
  • hortlatalım bakalım search yaptım ama cevap bulamadım.bizim pclerden biri win 8.1 diğeri win7 evdeki ortak internete bağlanıyoruz oynadığımız oyun battlefield vietnam.modem tek girişli kablosuz.şimdi ne yapacağım kablolu denedim normal olmadı hangi ayarı yapmam lazım kablosuzda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.