Şimdi Ara

Epson scan yazılım sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar epson yazıcım var fakat Win7-64 bit için "epson scan" yazılımı bulamıyorum.Kendi sitesinde sadece yanihttp://esupport.epson-europe.com/ProductHome.aspx?lng=tr-TR&data=vRaxNXeC8zinnkhc83Wo88GIw7qMy6hU002F1eEXOEPU002FFXkU003D&tc=6 burada yok.

    Acaba win xp-32 bit, vista-32 bit veya vista 64-bit için üretilen yazılımı kursam olurmu? Teşekkürler.



  • selam, win7 64bit i yeni kurdum, epson dx5050 yazıcımı dx5000 series olarak (dx5050 ye ait bir sürücü bulamadım) birşekilde sürücülerini yükledim, fakat epson scan programını kurmama rağmen çalıştıramıyorum. çok zaman geçmiş olsa da sizin sorunuzu görünce acaba çözüm bulabildin mi diye merak ettim, sanırım hala uygun epson scan yazılımı yok?
  • epson firmasına mail ile sordum soruyu -gelen cevapta aşağıdaki linki gönderdi ve epson scan programının win7 64 bit sürümü için win xp -32 bit versiyonuna yönlendirdi,
    denedikten sonra sonucu paylaşırım,

    http://www.epson.com.tr/Yaz-c-lar-ve-Hepsi-Bir-Arada-Urunler/Inkjet/Epson-Stylus-DX5050/S-252-r-252-c-252-ve-Destek#
  • işyerinden xp 32 bit ile baktığım için sitede bu versiyonu açmış- bu şekilde 32 bit xp için epson scan yazılımı var,
    evde 64 win7 ile aynı linke tıkladım epson scan yazılımı yok,
    tekrar epson a mail yazdım detaylı -10 gündür cevap yok,
    kaç sene oldu win 7 işletim sistemi çıkalı-epson hala scanner programı yazmamış gibi duruyor,
    koskoca epson firması- dx5000 serisi de eski bir seri değil ki yazılım desteğini çekmiş olsun???
    bu işte bir yerlerde bi yanlışlık var ama
    aramaya devam...
  • Neden bulamadınız ki? İngilizceniz var ise google arama satırına "epson scan driver for DX5050" yazın ..ben en az 3 ayrı web sayfasında buldum..ancak Win7/64 bit yok diye vazgeçmeyin zira Epson'un resmi web sitesinde vista/64 bit'in Win7/64 bit için kullanılabileceği yazılı.

    Aslında bulduğum sayfaların linklerini buraya kopyalamıştım ama nedense çıkmadı..umarım bulursunuz; yine de bulamazsanız yazın tekrar arayıp linkleri başka bir yoldan vereyim size.

    Kolay gelsin
  • bu forum ortamlarından hep bilgi edinici oldum,
    feyuzi gibi birbirini hiç tanımayan insanların sadece yardımcı olmak için araştırıp hiçbir karşılık beklemeden bilgi paylaşımında bulunması çok hoşuma gitti,
    artık ben de sizler gibi insanlar yüzünden forum okuyup insanların sorunlarına bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışacam,
    beni de kazandınız aranıza, eywallah :)

    konuya dönecek olursak;
    ingilizce var hatta epsonun avrupadaki hemen bütün ülkelerinin siteleri vehatta uzakdoğu siteleri de dahil hepsini taradım, türkiye ofisine mail de attım cvp yok.

    zaten aramaya başladığımda ilk baktığım yer burasıydı.
    yine buradan en yakın vistanın 64 bit versiyonu epson scan programını kurmuştum (epson31774eu.zip), çalışmadı, şöyle bir uyarı alıyorum.
    cant properly communicate with the scanner (yazdırma işini yapabiliyor ama). make sure the scanner is on (ki açık olduğundan eminim ),
    properly connected, properly set up to scan(bağlantıda veya kurulumda prob. yok).
    if using a SCSI connection (ki USB kullanıyorum),
    restart your PC (yeniden başlattım). ve ardından problem çözme sihirbazını çalıştırmak ister misin -e bağladı.
    yani vista sürümü bu program için hikaye.

    bu arada dx5050 model yazıcımı ancak epson stylus dx5000 series olarak yüklemeyi başardım (dx5050 için özel bir sürücü yok) ve yazdırma görevini yerine sorunsuz getiriyor.
    problem sadece herhangi bir belgeyi taramak için epson scan veya alternatif (varsa) bir program kurmak.


    No Windows 7 driver available ? Click here.
    resimdeki no windows 7 driver..... a tıklayınca da politik bir epson yazısı var...

    sorunu çözünce çok önemli dökümanlar taramıyacam
    ama kafam takıldı bi kere bu konuya, :)))

    tekrar teşekkür ederim
    iyi forumlar...

     Epson scan  yazılım sorunu?


     Epson scan  yazılım sorunu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknesyum99m -- 16 Nisan 2012; 20:28:12 >




  • İlginç bir durum oysa Epsonun web sitesinde dediğim gibi Vista 64 bit in kulanılabileceğini okumuştum..Bu arada yazdığınız hata mesajları benim de ilk kuruluşta başıma gelen durumu anımsattı..Ben kurulumu kablosuz yapmıştım,oğlum ise kablolu yapmıştı..Oğlum scanneri scan ikonuna tıklayarak sorunsuz kullanırken ben sizin yazığınız gibi bağlantı kurulamadı türünden hata mesajları alıyordum..sonra bir gün"Denetim masası/donanım ve ses/aygıtlar ve yazıcılar" sekmesinde yazıcıyı tıkladığımda ekranın üstünde "Aygıt ekle, Yazıcı ekle seçeneğinin yanında taramayı başlat diye bir seçenek gördüm..oradan seçim yaptığımda bağlantı yok diyen hata mesajı çıkmadı ve taramayı adam gibi yaptı..ben hala o yöntemi kullanmaktayım..Epsonscan seçersem bazen bağlantı yok gibi uyarılar veriyorken aygıtlar ve yazıcılar sekmesinde ekranın üstünden taramayı başlat dediğimde sorunsuz tarama yapıyor..bu arada şunu da ilave edeyim bu yazdıklarımın tamamını wi-fi kullanarak kurulum yaptığım için yaşıyorum diye düşünüyorum..zira oğlum kablolu kurulum yaptığından olsa gerek sıkıntısız Epson scan ikonunda pencereyi açarak scan işlemini hem de wi-fi yaptırabiliyor.
    Bilmem sorununuz ile bir ilgisi var mı ama bir deneyin bakalım,Aygıtlar ve yazıcılar penceresinin üstünde taramayı başlat seçeneği var mı ve seçerseniz ne oluyor?




  • hakketen aygıtlar-yazıcılar sekmesinden açılan pencere üstte taramayı başlat butonunu görünce
    çok umutlandım, ama sonuç olumsuz... bir sorun nedeniyle tarama başlatılamadı diye başlayan
    uzunca bir uyarı yazdı ve çalışmadı.
    2 gün öce ingiltere ofisine mail yazmıştım, onlar da EPSON Creativity Suite (1.30) programının
    içinde scanner desteği olduğunu yazmışlar (ki bu dolaylı yoldan w7 64bit için epson scan yazılımı olmadığını doğruluyor ),
    az önce programı kurdum ve çalıştırdım, scanner butonuna basınca açılan pencerede bir aygıt seçmemi istiyor,
    ama seçebileceğim bir liste sunmuyor program, bu da çalıştırmadı.
    üzerinde çalışmaya devam....
  • Dear Alper,

    Thank you for contacting EPSON's UK Customer Inter@ction Centre.

    In response to your query I can confirm that your product is not supported on your current operating system. It was originally designed for the operating systems available at the time of manufacture and whilst EPSON do endeavour to provide drivers for new operating systems, this is not always possible. There are no current plans to release a driver for your product but we are happy to continue supporting it under the operating systems listed as compatible at the time of purchase and will offer assistance or alternative solutions where possible.

    I would ****e you to consider upgrading your product to one compatible with your new operating system. If you confirm what you use your current model for and what facilities you might like, I would be happy to recommend a new equivalent model that would better suit your current needs.

    If you were looking to upgrade the unit, I would recommend the Epson Stylus SX435W.....

    diye gidiyor.....

    ingiltereden gelen 2nci e-mail ile - dx5050 model epson scanner özelliği ve W7 ultimate -64 bit için uyumsuz olduğu resmileşti,
    bu konu da burda kapanmıştır benim için.
    yalnız EPSON firmasına da teessüf etmekten kendimi alamıyorum.




  • Evet gerçekten bir şey etmeli(teesüf dışında)ama siteyi kapattırmayalım sonra ..sen yazıcıyı tarayıcı fonksiyonu ile üret,pazarla driver'ını verme..Win7 64 bit sanki daha dün çıktı.UK Epson da yavuz hırsız misali, driver'inı veremedik ama akıl verebiliriz yazıcıyı değiştir diyor, bu da ayrı bir hoşluk.
  • Yeni yazıcı alın diye özellikle cikartmiyorlar yeni sistemlere uygun driverlari =) Bunu her marka yapiyor hepsini şey etmeli :D
  • bendede epson perfection 1670 var eski modeli photo olan değil

    1670 photo olanın driver ı nı yükledim ama çalıştırmadı

    1670 olanın driverını buldum sonra ama onunda vin 7 versiyonu yok xp var

    nasıl kullanıcam aleti bilemiyorum ?????
  • Google'a "Epson scan tarayıcıyla iletişim kurulamıyor" yazdım arattım forum olarak burada konunun geçtiğini gördüm. Baktım bendeki wi-fi l355 sizdeki farklı model. olsun dedim okudum ve sonuç hepiniz tıpkı benim gibi tarama işlemi yapamıyorsunuz ve çözüm de üretmemişsiniz.
    Yalnız aranızdan biri bir ipucu yakalamış, oğlu olan kişi usb'den kurunca çalıştığını söylemiş.
    Oysa ben de herkes gibi wi-fi kurmuştum. Derken Tarayıcının kurulu olduğu klasöre göz attım, ESCFG.exe diye bir dosya buldum çalıştırdım,
    NE göreyim burdaki konfügürasyon ayarı YEREL olarak işaretli. Hemen AĞ seçeneğini işaretleyip tarayıcıyı ağ'da tarattım buldu ve çalışıyor artık..

    Konu açılalı 3 sene olmuş ama benim gibi ağ üzerinden yazıcı kuranlar varsa hala diye çözümü yazayım dedim. Ya usb'den kuracaksınız ya da şansınıza Tarayıcının kurulu olduğu klasörde ESCFG.exe diye bir dosya bulacaksınız :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezgin99

    Google'a "Epson scan tarayıcıyla iletişim kurulamıyor" yazdım arattım forum olarak burada konunun geçtiğini gördüm. Baktım bendeki wi-fi l355 sizdeki farklı model. olsun dedim okudum ve sonuç hepiniz tıpkı benim gibi tarama işlemi yapamıyorsunuz ve çözüm de üretmemişsiniz.
    Yalnız aranızdan biri bir ipucu yakalamış, oğlu olan kişi usb'den kurunca çalıştığını söylemiş.
    Oysa ben de herkes gibi wi-fi kurmuştum. Derken Tarayıcının kurulu olduğu klasöre göz attım, ESCFG.exe diye bir dosya buldum çalıştırdım,
    NE göreyim burdaki konfügürasyon ayarı YEREL olarak işaretli. Hemen AĞ seçeneğini işaretleyip tarayıcıyı ağ'da tarattım buldu ve çalışıyor artık..

    Konu açılalı 3 sene olmuş ama benim gibi ağ üzerinden yazıcı kuranlar varsa hala diye çözümü yazayım dedim. Ya usb'den kuracaksınız ya da şansınıza Tarayıcının kurulu olduğu klasörde ESCFG.exe diye bir dosya bulacaksınız :)

    aynen dediğin gibi. Bu şekilde bende sorunu hallettim. Teşekkürler.




  • epson yazicilarda tarayici problemi olanlar vuescan programini kursunlar.Bende l355 var.kurdum.gayet guzel calisiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peni_Silin

    Google'a "Epson scan tarayıcıyla iletişim kurulamıyor" yazdım arattım forum olarak burada konunun geçtiğini gördüm. Baktım bendeki wi-fi l355 sizdeki farklı model. olsun dedim okudum ve sonuç hepiniz tıpkı benim gibi tarama işlemi yapamıyorsunuz ve çözüm de üretmemişsiniz.
    Yalnız aranızdan biri bir ipucu yakalamış, oğlu olan kişi usb'den kurunca çalıştığını söylemiş.
    Oysa ben de herkes gibi wi-fi kurmuştum. Derken Tarayıcının kurulu olduğu klasöre göz attım, ESCFG.exe diye bir dosya buldum çalıştırdım,
    NE göreyim burdaki konfügürasyon ayarı YEREL olarak işaretli. Hemen AĞ seçeneğini işaretleyip tarayıcıyı ağ'da tarattım buldu ve çalışıyor artık..

    Konu açılalı 3 sene olmuş ama benim gibi ağ üzerinden yazıcı kuranlar varsa hala diye çözümü yazayım dedim. Ya usb'den kuracaksınız ya da şansınıza Tarayıcının kurulu olduğu klasörde ESCFG.exe diye bir dosya bulacaksınız :)
    hocam konuyu hortlatıyorum ama süpersiniz teşekkür ederim...




  • Peni_Silin P kullanıcısına yanıt

    Ben de hortlatayım :) Çok teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.