Şimdi Ara

Palm, webOS için eklenti geliştirme kitini (PDK) duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yeni nesil akıllı telefonlarında işletim sistemi olarak WebOS platformunu kullanan Palm, iPhone OS, Android ve Windows Mobile gibi güçlü isimlerin yer aldığı rakiplere karşı, uygulama mağazasını genişletebilmek için yeni 3. parti eklenti geliştirilebilmesine olanak tanıyan PDK yani Eklenti Geliştirme Kiti hazırladı. Yeni PDK sayesinde WebOS platformu için C veya C++ dillerinde eklenti yazılabilecek.


    Geliştiricilere Palm Pre ve Pixi gibi telefonların 3D yeteneklerine erişim imkanı tanıyan kit sayesinde iPhone ve Android platformları için hazırlanan oyunların, yeni nesil Palm telefonlara port edilmeleri ve/veya özgün oyunların geliştirilmesi bekleniyor. Palm daha önce NFL 2010, Need for Speed Undercover ve Assassin’s Creed – Altaïr’s Chronicles gibi oyunların WebOS versiyonlarını göstermişti.




  • bluetooth ile dosya transferi bile yapılamayan androidler milletin elinde ama şöyle cihazlar türkiyeye gelmiyor
  • Neye dayanarak android kucumseniyor anlayamadim. Suan hem HTC Magic (Android) hem de Palm Pre (WebOS) kullaniyorum. Rahatlikla soyleyebilirim ki WebOS mevcut uygulamalarla Android in yanina yaklasamaz. Uygulama olarak WebOS in Android e gore tek artisi daha iyi 3D oyunlar. WebOS ne zaman uygulamala sayisini (daha dogrusu cesidini, malum bircok bos beles ya da ayni turden uygulama var) artirir ve Android'de ki gibi Widget olayina girerse Android'den iyi derim. Eger uygulamalari bosverip salt isletim sistemine bakarsak WebOS bence suan piyasada bulunan en iyi isletim sistemi. Ozellikle multi-tasking olayi ve uyarilari telefonun calismasini engellemeden gosteriyor olusu gercekten cok iyi. Cok yeni olmasi sebebiyle sorunlari olsada yayinladiklari yeni surumleriyle sorunlar yavas yavas gideriliyor.

    Niye bu cihaz Turkiye'ye gelmiyor denmis ama Palm Pre, Palm Pixi bircok ulkede yok zaten. Bildigim kadariyla sadece 5-6 ulkede satista. Plus versiyonlari da herhalde sadece ABD de var. Heyecana gerek yok ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaforum -- 9 Nisan 2010; 9:58:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.