Şimdi Ara

iPad'in tanıtım filmine HP ve Adobe'den yanıt: Flash odaklı Slate videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Oscar ödül törenlerinde iPad için hazırladığı ilk reklam filmini servise veren Apple'ı takiben, HP tanıtımı Steve Ballmer tarafından yapılan Windows 7 tabanlı yeni tablet bilgisayarı Slate için Adobe ile birlikte hazırladığı tanıtım filmini yayınladı. 5 dakika 26 saniye uzunluğundaki tanıtım filminde, Slate'in Flash desteğine yoğunlaşan HP ve Adobe, Apple iPad'in desteklemediği Flash desteğinin önemini vuruguluyorlar.


    Zengin içerikli internet uygulamalarında endüstri standardı olarak pazarın çok büyük bir kısmını kontrol eden Adobe Flash teknolojisi, Apple tepe yöneticisi Steve Jobs tarafından aşırı kaynak tüketen, sistem çökmelerine sebebiyet veren sonucunda ölmekte olan bir çözüm olarak tanımlanıyor. Ancak HP ve Adobe bunun aksini düşünüyor ve en büyük 100 sitenin 85'i ve tüm sitelerin %75'inde Flash kullanıldığını belirtiyorlar.


    Flash tabanlı video, oyun ve çeşitli internet uygulamalarına destek veren Slate ile HP ve Adobe ikilisi yanlarına Microsoft'u da alarak Apple'a ve yeni tableti iPad'e meydan okuyorlar.


    İşte HP Slate videosu (Youtube üzerinden);









  • Aslında az bile abartıyolar Sadece flash formatında yapılmış milyonlarca web uygulaması var i-phone ve i-touch için dediğin doğru olabilir sonuçta biri cep telefonu biri multimedia player ben kendim touch sahibiyim ve halen almak isteyen arkadaşlara öve öve bitiremiyorum ama i-pad gibi bir cihaza 5 kuruş para vermem.Çünkü alet internete girmek için yapılmış ve internetteki en önemli teknolojilerden birini desteklemiyor.

    Ben kendim fotograf ile uğraşıyorum yanımda eşşek kadar bi i-pad gezdiricem ve çektiğim fotografları ipadde göremicem neden kart okuyucu koymamış sevgili apple iphone ve touch ne kadar iyi bir cihazsa pad okadar kötü bir cihaz kanımca
  • iPad konusunda her türlü eleştiriye varım. Evet kesinlikle iri kıyım bir iPhone'dan başka birşey değil. Ama oncxa eksiğini bırakıp sadece flash'dan vurmaya çalışmak acemilik
  • kaç ay oldu hala göremedik şu aleti
  • Neden tasarımı iPhone 4'e bu kadar benziyor bu aletin? Bayağı uzun zamandır adı geçiyor bu aletin satışı ne zaman başlayacak fiyatı ne olacak? Bir de SüngerBob oyununda nedense bir takılma var gibi geldi bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    iPad konusunda her türlü eleştiriye varım. Evet kesinlikle iri kıyım bir iPhone'dan başka birşey değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VoodooRush

    Neden tasarımı iPhone 4'e bu kadar benziyor bu aletin? Bayağı uzun zamandır adı geçiyor bu aletin satışı ne zaman başlayacak fiyatı ne olacak? Bir de SüngerBob oyununda nedense bir takılma var gibi geldi bana.


  • Hep flash'ı öne sürüyorlar. Kardeşim yapın o zaman flashlı şarjı 10 saat giden bir alet helal olsun diyelim. Bakalım pil ömrü ne kadar olacak.
  • iPad kullanmış biri HP Slate'deki hantallığı farketmiş olmalı. Windows ile çok zor o tarz bir cihazı kullanması. Cihazın açılması en az 1-2 dakika sürecek. 3-4 flash uygulama çalıştırdıktan sonra ilk açılıştaki performansı asla olmayacak bence, restarta ihtiyac duyulacak. Pil ömrünün 4 saat üzerine çıkması düşük bir ihtimal. Isınma işin tuzu biberi olacak. Arka planda en azından bir antivürüs programı çalışmalı mesela, onun dışında muhtemelen cihazda birde HP'nin kendi yazılımı olacak cihazın bazı özelliklerini kullanmak için. Bunların hepsi hem şarjı hemde sistem kaynaklarını durduğu yerde tüketecek.

    iPad'in batarya ömrüne yaklaşamayacaklar (10+saat). Isınma yok, hantallaşma yok haftalarca açık bırakabilirsiniz iPad'i. Cihazın açılma süresi kapalı olsa dahi 10 saniyenin altında. Ekran tepkileri kusursuz, HP'de en çok gözüme batan şey ekran tepkisi oldu mesela. Kısacası bu ürün gurubunda Apple'ın iPhone ve iPod Touch'tan gelen teknolojisi ile yarışamaz. Hep Apple'ın bir kaç adım gerisinden gelmek zorunda kalacaklar malesef.

    iPad'de niye yok dediğiniz onlarca şey olabilir. Olması gerekende bir çok şey olabilir. Ama ürün bu, yapılan piyasada olan bu ve aynı ürün gamında daha iyisi yok. Olacak, çıkacak, çıktı denilen cihazların hiçbiri yok piyasada. Çıkanlarda olay yaratacak şeyler değil ve satılmıyor zaten.




  • iPad içi boşaltılmış bir işletim sistemine sahip. Tabii ki takılma olmaz. Tamam katılıyorum, yapabildiği şeyleri en mükemmel şekilde yerine getiriyor. Ancak yapabildiği şey zaten az, yani ortalama bir pc ile kıyaslarsanız demek istiyorum. Eğlence açısından iPad ile alabildiğiniz zevki alamazsınız pc ile belki, ama ben ona da katılmıyorum . iPad tamamiyle eğlence odaklı bir cihaz, başka bir işe yaramıyor, eğlenceden başka yani.
  • Amaç zaten eğlence, o anı iyi geçiirmek değilmi? He şahsen almadım ama alacak olsam Ipad alırım. Zaten iphone kullanan biri olarak binlerce oyun ve uygulamasıyla flash desteğini asla aramayacaksınız.
  • iPad'den beklenti nedir ki? Olayı zaten sağda solda internete girmek, gazete kitap vs okumak olan bir alet. Yanında ekstra olarak programlar vs. var. Adamlar demiyor ki bu alet bir "pc". Cihaz pahalı olabilir, istediklerinizi karşılamıyor olabilir. O zaman da benim gibi almazsınız olur biter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VoodooRush

    iPad'den beklenti nedir ki? Olayı zaten sağda solda internete girmek, gazete kitap vs okumak olan bir alet. Yanında ekstra olarak programlar vs. var. Adamlar demiyor ki bu alet bir "pc". Cihaz pahalı olabilir, istediklerinizi karşılamıyor olabilir. O zaman da benim gibi almazsınız olur biter.


    katılıorum. zaten herşeyi sunuyor olsa pc veya mac tadında bişi olurdu. bu yeni bir tür ürün.
  • Ben de katılıyorum, zaten demek istediğim de oydu.
  • Vidyada gayet güzel duruyor Windows 7'nin avantajı olarakta milyonlarca program yüklenebilir. Flaşı kullanmazsa daha da hızlı olur ve buda mükemmel.
  • Flash güzel sistem ilerde ipad tam destek sağlar ama ne zaman bilemeyeceğim
  • arkadaşlar konuyu hortlatmanızı geçtim, yapımı iptal edilmiş bir cihaz için yorum yazmanız ayrı bir olay.

    HP yaptığı açıklamada "ileri bir tarihte" çıkacak slate cihazı için satın aldığı PALM firmasının "WebOS" işletim sistemini "Kullanabileceğini" açıkladı.

    ipad e bu kadar laf atılıyor ama karşısında durabilecek daha adam gibi bir tane bile cihaz çıkmadı orasıda ilginç

    slate çıkana kadar zaten ipad2 çıkmış olur büyük bir ihtimalle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrykt

    Flash güzel sistem ilerde ipad tam destek sağlar ama ne zaman bilemeyeceğim


    Uçan bir fil görme ihtimalin ne kadarsa, iPhone ve iPad'e flash gelmesinin ihtimali de o kadardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrykt

    Flash güzel sistem ilerde ipad tam destek sağlar ama ne zaman bilemeyeceğim


    Uçan bir fil görme ihtimalin ne kadarsa, iPhone ve iPad'e flash gelmesinin ihtimali de o kadardır.


    Uçan Fil




  • Adobe nin savunmaya geçmesi ve farklı açıklamalarda bulunması açıklamalarında istatistik bilgileri kullanmaları HTML-5 den az da olsa çekindikleri görülüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.