Şimdi Ara

Intel: Kullanıcıların büyük bir kısmı yüksek grafik performansına ihtiyaç duymuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Intel'in tepe yöneticilerinden kıdemli başkan yardımcısı David Perlmutter, verdiği yeni bir demecinde dikkat çekici bazı açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların grafikle ilgili düşüncelerinin 3D oyun savaşı ve daha fazla gerçekçilik üzerine olduğunu belirten David Perlmutter, bu gerçeği göz ardı etmediklerini ancak bu segmentin kullanıcıların çok küçük bir kısmını etkilediğini, müşterilerin büyük bir çoğunluğunun medya özellikleri [yüksek tanımlı video oynatma, Flash 10.1 hızlandırma gibi] istediğini dile getirdi.


    David Perlmutter'in bir diğer dikkat çekici açıklaması ise AMD'nin ATi ile birlikte bu yıldan farklı olarak son birkaç senedir Intel'den daha iyi entegre grafik çözümleri sunduğunu dile getirmesi oldu. Larrabee kod adlı harici ekran kartı projesini şimdilik ileri bir tarihe öteleyen Intel, 32nm Core ix işlemcileriyle birlikte, HD Graphics isimli entegre grafik birimini anons ederek performans çıtasını arttırdığını ve AMD&Nvidia çözümlerini hedef alacağının altını çizmişti.








  • Larrabee ile istediğini alamayan Intel, zaten yüksek grafik performansına kimin ihtiyacı var diye laf atıyor :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Netscout

    Larrabee ile istediğini alamayan Intel, zaten yüksek grafik performansına kimin ihtiyacı var diye laf atıyor :S


    adamlar haklı bilgisayarların çoğu ofislerde kullanılıyor evine sistem alacaka damda bir zahmet araştırsın kafasını kullansın parasını sokağa atmasın.
  • Mevcut grafik kartı satışlarında Intel gibi bir firmanın hala lider olması Intel'in bu son açıklamasını destekler nitelikte. Ancak bu durum yine de Intel'in giriş seviyesinden öte grafik performansına ulaşamadığı gerçeğini değiştirmiyor.
  • intelin hangi işlemcilerinde ihtiyaç duymuyormuş acaba:P nekadar garip
  • Öyle bir ihtiyaç duyuluyo ki yüksek grafik performansına sizde bunu veremeyip saçma sapan konuşuyosunuz.Biraz ati-amd yi örnek alın da adam akıllı uygun fiyatlı birşeyler yapmaya çalışın.
  • ben bu durumun değiştiğini düşünüyorum,hemen herkes bilgisayarı alırken oyun içinde alıyor bunun içinde belli performansıda istiyor tamamen hd film oynatma üzerine kurulu falan değil bu durum,herşey intelin dediği kadar basit değil ki ne diye larrabee projesi için uğraşsın ve artık hangi nedenlerdense sınırsız süreli rafa kaldırsın,elbetteki herkes ihtiyacına göre alacak ekran kartını ancak öyle hd film oynatma falan kaç kişininin işine yarayacak
  • Intelin savunması her zaman vardır. PDA lar bile HD media işleyebilirken,
    Intel'in çözümleri hala bu teknolojiye gerek duymuyor.
  • tamamen intein dandik grafik yongalarıyla ilgili bir durum. bahsettikleri kullanıcıların çoğuna 3 senelik core 2 ler de yeter intel niye bunlarn bahsetmiyor?
  • Hobar çok güzel bir yorum yapmış. Budur diyorum..

    intel in bu açıklaması da zamanında bill gates in "640 kilobyte hafıza herkese yeter" açıklaması gibi bir açıklama olmuş..
  • amd nin grafik çözümleri intelden çok iyi. bu durum ilerde inteli zor duruma düşürebilir. intel hala 150$ a core2 satmaya devam ederse amd entegre grafik anakartlarıyla inteli geride bırakabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabotaj1023

    amd nin grafik çözümleri intelden çok iyi. bu durum ilerde inteli zor duruma düşürebilir. intel hala 150$ a core2 satmaya devam ederse amd entegre grafik anakartlarıyla inteli geride bırakabilir.


    O nedenle Nvidia böyle tökezlemeye devam ederse İntel her an üzerine çullanabilir.
    Zaten Nvidia yı satın alma planları var.
  • Kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı olmuş bence. Acaba gayet başarılı ve performanslı grafik yongaları üretip satan bir pozisyonda olsaydı da intel yine aynı açıklamayı yaparmıydı ?
  • kedi ----- Ciğer :))
  • intel cpu da basarili ama video oynatma grafik vs malumunuz nvidia ,atiamd de basarili fakat oyunlara baktigimizda nerdeyse hepsinde nvidia reklami var
  • ohoooo... Ona bakarsan yüksek CPU gücüne hiçkimsenin ihtiyacı yok. (Atom işlemcisinin de ispatladığı üzere.)
  • Eğer intel bu sözü , adam gibi 3D hesaplama ve HD video oynatma özellikli grafik işlemcisi çıkardıktan sonra söylese tamamen aynı fikirde olduğunu söylerdim. Bu sadece eksikliklerini örtmek mazeret bulma çabası. İş yerinde veya evde hala güçlü grafik kartı ihtiyacı duyulmaması bir gerçek ama ayrı bir konu ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mistifa

    ohoooo... Ona bakarsan yüksek CPU gücüne hiçkimsenin ihtiyacı yok. (Atom işlemcisinin de ispatladığı üzere.)


    Evet kesinlikle katılıyorum. Sadece internete girip, ofis kullanacak birisi masaüstü bilgisayarına hiç gerekmediği halde mecburen çift çekirdekli işlemci almak zorunda. Tek çekirdek kalmadı.
  • nvidsianın oyunları satın aldığı dogru reklam ve özel olarak nvidia kartlara özel modifikasyonların oldugu ve bir yandanda ati ye kurulan komplolar var buda bir gerçek ksıtlamalar oluyor aynı amd işlemcilerde oldugu gibi oyun buna izin vermiyor yani garip bir durum
  • Buna İNANAN var mı? arkadaşlar :( , intel x3100 - x4500 gibi onboard VGA da REZİL görüntü birimlerini NEDEN? LAPTOP larını koyuyor yada NEDEN? AMD nin 3 te 1 i performans veriyorken aynı fiyatta satılmakta. o zaman BU KAR PAYINA RAĞMEN MALİYETİ DÜŞÜK LAPTOP NEDEN YOK? gülüyorum güüyorum , İNTEL i anlıyorum. KULLANMIYORUMDA.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.