Hani apartmanlarda olur ya herhangi bir hareketini algıladığında ışık yanar. Bu lambaların çalışma prensibi nasıldır?...
içinde ısı sensörleri vardır alarm dedektörleri gibi ani ısı değişimini algılar ve devre çalışmaya başlar
quote:
Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977
içinde ısı sensörleri vardır alarm dedektörleri gibi ani ısı değişimini algılar ve devre çalışmaya başlar
ısı ile çalışıyor olması pek mantıklı gelmiyor bana.
aklıma şöyle bir sistem geliyor, radarlarda olan sistemin basitleştirilmişi var belki bunlarda. sürekli sinyaller gönderiliyor, bu sinyaller duvara çarpıp belirli bir seviyede geri dönüyor. odada hareket varsa geri dönen sinyalde değişme oluyor doğal olarak, ve ışık yanıyor.
hareket harici olarak ışık sensörlü olanlarda vardır ve onlarda kullanılır
fakat piyasada yaygın olarak ışık ve ısı sensörlü olanlar kullanılır
Bu devre kızılötesi ışınları kullanarak önündeki hareketli veya hareketsiz cisimleri algılamaktadır. Vericiden çıkan kızılötesi ışınlar ayarlanan mesafe içerisinde herhangi bir cisme çarptığında yansıyarak alıcı modüle ulaşır. Bu durumda devredeki alıcı modül PIC12F6xx ile haberleşir ve PIC cisim olduğunu belirtmek için role kontaklarını hareket ettirir, aynı zamanda led ışık verecektir. Algılama mesafesi içerinde herhangi bir cisim yoksa ışınlar geri dönmeyecektir ve alıcı modül tarafından PIC’e cisim var bilgisi gönderilmeyecektir ve role kontaklarını çekmeyecektir. Tarama işlemi enerji kesilinceye kadar sürekli tekrarlanacaktır. Algılama mesafesi devre üzerindeki trimpot ile ayarlanır. Geçen sene yapmıştım bunun devresini,power point sunumundan aynen kopyaladım
yanlış bilgilendirmelerde bulunmayınız.
quote:
Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]
Bu devre kızılötesi ışınları kullanarak önündeki hareketli veya hareketsiz cisimleri algılamaktadır. Vericiden çıkan kızılötesi ışınlar ayarlanan mesafe içerisinde herhangi bir cisme çarptığında yansıyarak alıcı modüle ulaşır. Bu durumda devredeki alıcı modül PIC12F6xx ile haberleşir ve PIC cisim olduğunu belirtmek için role kontaklarını hareket ettirir, aynı zamanda led ışık verecektir. Algılama mesafesi içerinde herhangi bir cisim yoksa ışınlar geri dönmeyecektir ve alıcı modül tarafından PIC’e cisim var bilgisi gönderilmeyecektir ve role kontaklarını çekmeyecektir. Tarama işlemi enerji kesilinceye kadar sürekli tekrarlanacaktır. Algılama mesafesi devre üzerindeki trimpot ile ayarlanır. Geçen sene yapmıştım bunun devresini,power point sunumundan aynen kopyaladım
PIC kullanırsan maliyeti katlarsın. O armatür fiyatına o PICı alırsın sadece :) PIC felan yok
quote:
Orijinalden alıntı: elektronikmühendisi
quote:
Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]
PIC kullanırsan maliyeti katlarsın. O armatür fiyatına o PICı alırsın sadece :) PIC felan yok
Biz de normal aile çocuğu kullanırız PIC yerine
ısı sensörü ha füzemi bu ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme