Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (199. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çağrı bu 2001 almera 1.6 otomatiklerin üretim yeri neresi biliyormusun?
  • ıngıltere olarak bılıyorum
  • sizin aracınız 4 ılerı otomatık sanzumana sahıp degıl mı ?
  • hayır 5 ileri.internetten tam bilgi bulamıyorum.geçende sordumya benim arabada 110 bg yazıyor.ama bunla ilgili hiç bir weri yok heryerde 114 bg yazıyo.bide üretim yeri hakkında tam bilgi sahibi değildim.ing diyosunuz ama acaba kesinmi? :)
  • birde şu linke bak benim araba 2001 model 1.6 motor fakat linkte 1.6 motor 2000 de üretilmiş gösteriyo

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Nissan_Almera
  • hyr 2001 versıyonlar ılk olarak japonyada uretılmeye basladı sonrakı yıllar ıngıltere'de de uretılmeye basladı. sanırım sızdekı japonya cıkıslı. ve sızı bıraz aydınlatayım aracınızda cvt sanzuman yok ve 1.6 114 hp otomatık sanzumanlı overdrive sistemine sahıp. bu sıstem aracınız belırlı hızlarda belırlı gazlarda sabıt gıderken motorun devrını otomatık olarak şanzumana gore bır sekılde ayarlayıp devri düşürüyor sabıt tutuyor. dolayısıyla aracınız 3000 rpm de iken 130km/h ile gıdıyorsa bu gayet normal. ıstersenız deneyeblırsınız gaza braz daha basın devır artacaktır aynı vıtesteyken. 3000 rpm de 115kmh ıle gıderken hızınız sabıt degıldır bunu gorebılırsınız. uzun yollarda overdrive ozellıgını kullanabılırsınız ama sehır ıcınde veya sert vırajlı yollarda sert kullanıyorsanız bu sıstemı kapatmalısınız. vıtes kolunun altında O/D tuşu olması lazım bunu kontrol edebılırsınız.
  • çirkinm ördek sen net biliyomusun bu 1.6 2001 otomatik almera nerde üretiliyo...birde yukarıdaki linke bakarnısın?
  • 2001 ve 2001 öncesı versıyonlar japonyada uretılmeye basladı demek ıstedım ben. sonrası ıngıltere de dahil oldu
  • çağrı çok teşekkür ederim o zaman benim dediğim yani 3000 dewirde 130 a yaklaştım muhabbetinde yanılmamışım
    birtek 3000 dewirde hızınız sabit değildir derken ne demek istedi anlayamadım...
    birde ruhsatta 14 değil 110 yazıyo :)))))
  • bu bilgilere hangi siteden ulaştınız ben bulamıyorum link atabilirmisiniz?teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    2. lınk 57.000 km de boya hıc yok tamamen orjınal gorunuyor. attıgın lınkler arasnda en mantıklı olan 2. linkteki almerayı tavsıye edıyorum. ancak yınede arastırmanda fayda var baska ılanlara bakabılırsın.......


    2.linktekini neden tavsiye etmedim,çünkü hem esp'li olduğunu sallamış hemde 100 km'de 5 litre yakıyor demiş. bunlarada dikkat ettin mi acaba. böyle bir satıcının airbaglerinin sünger olmadığını hangi serviste öğrenebilirsin.
  • bu bılgılere herhangı bı sıteden ulasmadım cunku uzun zamandır ıncelıyorum arastırıyorm bır ara cok takılmıstım bı O/D sistemıne ve CVT sıstemıne :D ve tam bı nissancıyım.. . mert anlatmak ıstedıgım şey yanı 3000 rpm de ıken arac 115 km/h da sabıt degıldır hızı artıyordur mutlaka aracın o esnrada motor devrını yuksek tutuyor ancak hızı sabıtledıgınız zaman devır kendılıgınden dusuyor bu yakıt ekonomısı ve motorun rahat calısması ıcın gelıstırılmıs bı sıstem. ve ruhsatına yanlıs yazılmıs olabılır. normalde otomatık vıtes versıyonlar bır kac hp daha aşagıdır manuel vıtese gore ancak almera ıcın bu durum soz konusu degıl bunu arastırdım braz ve aracın 114 hp. :)
  • yani ben şehir içi kullandığımda overdrive yi kapatıyımmı? yani yüksek devirde kullanıyım???
  • esp sıstemını sallamıs cogu ılanlar yalan yanlıs zaten .d ancak acıklamalar dogru gıbı ve arac gayet temız duruyor. tabıkıde kontrol edıp gostermek lazım. 5 lt yakması ıcın 90 km/h ıle sabıt ve yuksuz gıtmek lazım motor bakımı yerınde olmalı ki dogru olabılır bu cunku ben 5.3 lt gordum ortalamada kendı aracımda 90 la gıderken
  • bu arada dikkatli kullanıyorum genelde şehir dışı kullandım 10 litreye yaklaşıyor yakıt tüketimi :(((
  • eger sert sürücü degılsenız kapatmanıza gerek yok her daim faydası olacaktır overdrıve sıstemının. ornegın sehır ıcınde gıderken devrı kendısı ayarlıyor veya 70 - 80 - 60 gıbı hızlarla gıderken duracagnız zamanlarda gazı bıraktıgınız anda motor devrı normalden daha asagıya cekılecektır otomatıkmen.
  • zaten hep açık kullanıyorum.ama acaba mesela şehir içindeyken 3 e bile atabiliyo dewirde 1500 lerde olabiliyo umarım zararı yoktur...bu arada kesinlikle sert kullanmam arabayı...
  • otomatık sanzumanlı araclar herzaman fazla yakar ozellıkle bıraz eskı sayılabılıyor 2001 model arac. gaza fazla yuklenme. aracın bakımlarını tıtız ve duzenlı yaptırmalısın. eger lpg varsa 2 - 3 ayda bır lpg testıne gırdırıp lpg gaz - benzın ayarını kontrol ettırıp ayarlattırmalısın muhakkak degısıyor basınc ve limit değerlerı. ayrıca 2004 ve sonrası olan makyajlı kasa almeralar 1.5 motor var bıraz daha gelıstırılmıs ozellıklere sahıp ekonomık. sızın aracınız normal duzeylerde yakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertatem

    çirkinm ördek sen net biliyomusun bu 1.6 2001 otomatik almera nerde üretiliyo...birde yukarıdaki linke bakarnısın?


    arkadaşlar cevaplamış zaten. japonya,ingiltere ayrıca hollanda/amsterdamda üretildi almeralar.dostum araç 2000 ocak-haziran döneminde üretilmiştir. 2000 temmuz-aralıkta piyasaya girince 2001 model olmuştur. bu model yılına,hp,cc durumuna kafayı çok takma.servise ugra motor ve şase numaranı ver sana aracın gerçek kimliğini versinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volverin33 -- 21 Ağustos 2011; 1:38:28 >
  • sert kullanmıosanız aracınız yığılmıyorsa ki otomatık olarak ayarlıyor zaten bu yuzden sorun olmaz. ben manuel kullanıyorum sehır ıcınde bazen 2000 rpm de vıtes degıstırdıgım oluyor. 50 - 60 la 5. vites 1100 - 1200 rpm cıvarında kullandıgım zamanlar oluyor gaza yuklenmezsen bu sekılde gıderken, o zaman sorun olmaz. eger hızın sabıtse ve guc ıstemıyorsa arac, vıtesı olabıldgınce yuksek tutmak hıc zararlı degıl cok rahatlıyor motor ve ekonomık oluyor. ornegın 60 km ıle 4. vites 1800 rpm cıvarında. 5. vites 1200 rpm cıvarında. bu hızla sabıt veya yavaş yavaş hzlanıyorsak 5. vites cok ıdeal ve ekonomık. ve bir şey daha var ekonomık sürüş istiyorsan ozellıkle manuel vıtes kullanıcılar ıcın gecerli, iniş aşağı yollardan ınerken veya belırlı hızlarla gıderken kırmızı ısıklarda veya durmak gerekecegı zaman vıtesle ınmek ve durmak gerekıyor yakıt tuketımı o esnada %0 a kadar düşüyor. vites boştayken arac yakıt harcıyor bunu bılıyordur zaten cogu kişi
  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.