Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (886. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 884885886887888
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozas_91 kullanıcısına yanıt
    Ozgun lpg taktiracam atiker duz sistemimi taktirayim obd2 olaninimi sen konyadasin fabrika orada ne dersin. Sorusturma yapma imkanin olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinan3405 kullanıcısına yanıt
    4-5 lpgciye obdlinin farkını sormuştum. Verdikleri cevaplardan aradaki farkı kendilerinin de bilmediğini anladım. Kendi araştırmalarıma göre obdli kitler normallerden gerçekten "1 tık" önde. Aracın beyniyle tam olarak olmasa da iş birliği içinde çalışıyor. obdli sistem kalkıpta ecudan okuduğunu düzeltemez. Sağlıklı lpg için sağlıklı motor mantığı burada da aynen geçerli. Senin arabada böyle bir problem olacağını sanmam. daha yeni sonuçta.

    Sıcak soğuk, basınç farklılığı, farklı marka gaz kullanmak yada zamanla sistemin veriminin değişmesinden daha az etkilenecek bir sistem. Ben bugün taktırsam obdli taktırırım.

    Ancak şu var, ooo süpermiş havasında daha yüksek performans, daha fazla tasarruf beklemeyin. Bu konuda ayarları düzgün yapılmış standart sistemle obdli sistemin bir farkı olmayacaktır. Yada şöyle, normal sistemde obdli sistemde optimum aralıkta çalışır. Sadece obdli sistem min-max noktalarına daha az yaklaşarak çalışıyor.

    Atikere gelince, benim arabada wentgas var. Atiker firmasının üretimini yapmayıp sadece ithal ettiği bir marka. Sefah bana daha önce söylemişti, aldığımdan beri de lpg deposunun fazladan 4-5 litre gaz alma problemi vardı. Ayrıntılara girmeyeyim; bayiler işi yokuşa sürünce kızdım, gittim fabrikasına. Dedim böyle böyle böyle.. Adamlar bayiyi aradı gerekeni yaptılar, bayide paşa paşa ilk başta yapması gerekeni yaptı. Sorun çözüldü.

    Yerli olması güzel, fabrikasına ulaşabilmek güzel, 1. derece muhattabına ulaşmakta güzel. Ben önceden atikere hiç sıcak bakmazdım ama şuan fikrim değişti. Obdli kitini tavsiye ederim.

    Not: Obdli nin bir farkı yok, sadece arıza lambasının yanmasını önler diyenlere itibar etmeyin. Koşarak kaçın hatta. Bunu diyenle lpg arıza lambasını yakar, doğaldır normaldir diyen adam aynı adam zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas_91 -- 22 Temmuz 2014; 4:53:55 >




  • ozas_91 kullanıcısına yanıt
    Saol kardesim nasip olursa carsamba yada persembe taktiracam biraz evel lovatoya mail attim normal sistem 1400 tl olurmu diye bakalim ne diyecekler. Almerada atikeri 4 yil sorunsuz kullandim bu arac biraz daha temkinli yaklasiyorum birde wv japon gibi degil almera mutfak tupunu baglasan valisir kararsiz kaldim en bana 1400 tl cikiyor. Birde atiker projeyi 2 yil sonra muayne bitimine veriyor. Atikerin sonucta fabrika ulkemizde bi sorun cikca muhatap bulmak kolay is hallolur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinan3405

    Saol kardesim nasip olursa carsamba yada persembe taktiracam biraz evel lovatoya mail attim normal sistem 1400 tl olurmu diye bakalim ne diyecekler. Almerada atikeri 4 yil sorunsuz kullandim bu arac biraz daha temkinli yaklasiyorum birde wv japon gibi degil almera mutfak tupunu baglasan valisir kararsiz kaldim en bana 1400 tl cikiyor. Birde atiker projeyi 2 yil sonra muayne bitimine veriyor. Atikerin sonucta fabrika ulkemizde bi sorun cikca muhatap bulmak kolay is hallolur.

    1500 lira civarı standart italyan mı atiker obdli desen atiker obdli derim
  • ozas_91 kullanıcısına yanıt
    Benimde gonlum atikerden yana obd2 olan sistem 1300 istiyorlar biraz pazarligi var tabi almeraya taktirdigim yer birazda musteri gonderdim. Yanliz brc de filan bakir borularin uzerine elektrik hortumu var ondan cekiyorlarmi onceki sisteme uygulamiyorlardi cekmezseler birde 20 metre kadar hirtum alicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar atiker gold obd2 enson cikarmis oldugu kite 1400 tl ye anlastim. Bu kitin enjektorleri farkliymis normal obd 2 fiyatida 1150 tl normal siralida 990 tl. Obd2 mi taksam daha performansli daha kaliteli gold obd2 mi taksam kararsiz kaldim YARDİMMMM. Birde arac muayne bitimine 2 yil var projeyi alsammi yoksa muayne bitimindemi alsam fatura ve projeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinan3405

    Arkadaslar atiker gold obd2 enson cikarmis oldugu kite 1400 tl ye anlastim. Bu kitin enjektorleri farkliymis normal obd 2 fiyatida 1150 tl normal siralida 990 tl. Obd2 mi taksam daha performansli daha kaliteli gold obd2 mi taksam kararsiz kaldim YARDİMMMM. Birde arac muayne bitimine 2 yil var projeyi alsammi yoksa muayne bitimindemi alsam fatura ve projeyi.

    LPG sisteminizin faturasını ve projesini 2 yıl sonra verebilecek mi? Yada o firma 2 yıl yerinde duracak mı? Önce bunları düşünmek gerekiyor.

    Yapacağınız iş bu LPG sistemini takan firmadan 200 TL daha düşmesini istemeniz ve fatura-plan/proje çizmeden takmasını sağlayınız.

    2 yıl sonunda herhangi bir atiker servisine gittiğinizde size yeniden plan-proje çizecektir. İndirim yaptırdığınız 200 TL o zaman o plan-proje yapan kişiye vereceksiniz.

    Aksi halde ilk söylediğim durum ortaya çıkarsa cebinizden tekrar masraf etme durumunuz olur.

    Yada başka bir çözüm daha sunayım. Fiyattan 100 TL daha düş. Sende 65 TL ekle. Git yeniden muayene ol.
    (165 TL araç muayene ücreti+35 TL sızdırmazlık rapor+70 TL ruhsata LPG işletme+35TL emisyon raporu+5tl emisyon rapor kartı (eğer yoksa))

    Ancak şu konuda uyarayım. Allah korusun plan-projeyi 2 yıl sonunda yapılacak diye kaçak olarak LPG' li araç kullanır ve Büyük bir Kaza durumu oluşursa, Sigorta kesinlikle ödeme yapmayacaktır. Bunun bilgisini vereyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverin33

    Kaç tl vermiştin bu uzun soluklu çalışmaya?
    Yakıt basınç regülatörü ve yakıt pompası cek valfi yakıt pompasının içinde. Buraya müdahale etmek istemedim.Hem elimde basıncı ölçecek alet yok, hem malzeme. Sabah 2.marşta almayı tekrarlarsa bir ara bosch ya da nissan servisine götürüp pompanın basıncını ölçtüreceğim ve cek valfi temizletip contasını yenileteceğim.Arıza yavaş yavaş geliyorum diyor. Bakalım sabah n'olacak.


    100 lira vermiştim hepsine ama sorarsan hangı usta yaptı dıye gecen sene rahmetlı babam goturmustu arabayı kıme yaptırdıgını bılmıyorum kendısı otobus soforuydu tanıdıklarından bırıne yaptırdı sanırım..
  • Cvp icin tesekurler ustayla konustum projeni al topidonda dursun diyor muayne olucagin zaman 70 tl proje gecikme cezasi odersin dedi ben anlamadim tabi. Yarin kismetse lpg uygulanacak ama ben projeyi almayacam 2 yil sonunda gider alirim muaynemi olurum. istanbulda kontrol fazla olmuyor lpg icin. 2 yil sonunda bu firma orada olur baya koklu biyer. Allah korusun kaza durumunda bir sikinti olur ise zaten 1 ay suresi var projenin gidip istersin arac lpg li dersin yeni takildi proje yarin elimde olur der siyrilirsin. Ben sadece proje gecikme cezasi ne onu anlamadim 70 tl muayne istasyonunda calisan yada yakini olan varsa sorabilirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servislere reçineli tip orjinal hava filtresi tekrar gelmiş -başka bir model için farklı kodla geliyormuş- ancak fiyatı 58TL.(Noypa 23TL) 35TL fazla vermek önemli değil ancak 40TL üstü hava filtresi için psikolojik sınırımı aşıyor.

    Yağ filtresinde Noypa tamamen kalkmış, orjinal Nissan gelmiş.

    NGK LFR6A bujilerin tedarikinde sıkıntı yok.

    100.000km'den sonra motor yağı olarak 10w40 kullanmaya ve yağı 6.000km periyodunda değiştirmeye karar verdim. Motor yağı temiz olacağından yağ filtresi için de 12.000km'de bir değişim uygun olacaktır. Neden 5w30 değil, çünkü bu kadar sık değişimde pahalıya geliyor.
  • Bu güzel haber.

    6000 km periyodu erken saylır. 7500 km en uygunudur.10w-40 castrol için konuşuyorum 7500 km sonra incelmeye, eksilmeye başlıyor. Öyle bir ayarlamışlar ki hiç şaşmıyor bende. Nissan yağ filtresi 15000 km değişim normal sayılır.

    Bayramdan sonra şanzumanı indirmeyi düşünüyorum. Debriyaj 1.ve 2. viteslerde ara sıra alt devirlerde aracı sallandırmaya başladı. Birazda yokuşlarda hissettirmeye başladı. Başka belirtisi pek yok.Arka kranktan 8000 km 1 lt yağ eksiltiyor. Lpg’siz benzinli Almerada 7500 km’de 0.7 lt eksiltme fabrika değerlerinde normal kabul ediliyor.

    Ustayı buldum sayılır. Başka araçlar vasıtasıyla inceliyorum zaman zaman. Çok dürüst. Hilesi hurdası yok. Andire gandi işler yapmadığı için işten atılmış başka yerde başlamış(lada özel servisinde). Japon araçlardan pek anlamıyor ama yapması gerekenleri anlatacağım. Bozarsa bozsun, en azından bilirim ki parça kaçırmadan-takastan, para koparmaya çalışmaktan değilde işçilik hatamızdan. Usta henüz bozulmadan şanzumanı indirmeliyim.




  • bizim araçların benzin deposu kaç litre ? full depo ile normal şartlarda kaç km yol gitmek gerekir? ben full depoyla deneyemedim yarım depo benzin vardı şuan çeyrek depo yaptığım 160 km sizce yakıt nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesut026

    bizim araçların benzin deposu kaç litre ? full depo ile normal şartlarda kaç km yol gitmek gerekir? ben full depoyla deneyemedim yarım depo benzin vardı şuan çeyrek depo yaptığım 160 km sizce yakıt nasıl?

    Fabrika veri olarak 60 litrelik. Fakat tamamen bos oldugu zaman zorlandigi takdirde ekstradan aldigiyla birlikte 62 litre kadar dolum aliyor. Tam full dolu depoyla yani 62 litre ile uzun yolda surus tarzina gore en az 850 ve en fazla 950 km arasi yol yapilabilir. Daha onceleri lpg takili degilken tam dolu depoyla 900 km yi biraz gecirdigimi hatirliyorum 2010 yilinda ve daha oncelerinden. Kisacasi 60 olarak hesaplarsak 850-900 yapmasi lazim. Yol sartlarina gore fazla yakti desek bile 800 garanti gitmesi lazim normal hiz limitlerinde.. eger 800 un altindaysa ozellikle 750 nin altinda gidiyorsa sikinti var demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mesut026 M kullanıcısına yanıt
    Mesut kardesim care lpg ben yeni aracimi alali 4 ay oldu ayda 400-500 km ya binerim ya binmem 30 tl benzinle 2-3 gun ise gidiyorum lpg olsa en az 1 hafta giderim. Simdi aracimin 1 yil garantisi var atmosferik motor manuel vites biraz evel 50 tl 10 litre benzin aldim yol bilgisayari 170 km gider diyor ama gitmez. 50\170= 29 kurus benzinde hayal en baba 130 km gider 38 kurus benim arac almeradan az yakiti olmasi ragmen aracim 10 bin km henuz yarin nasipse atiker gold obd2 taktiriyorum 1650 tl 9 taksit ama allem edip kallem edip 1400 tl 9 taksit anlastik istanbulda. Avrupa yakasinda oturuyorum anadolu yakasinda umraniyede taktiracam. Garanti iptal oluyor onemli degil bisey olsa dogus onume kullanici hatasi diye yaziyi koyacak. Servisten bakim malzemelerini alip tipki almeradaki gibi kendim yapacam yag bakimini 200 tl tutmuyor bile servis 400 tl para istiyor. Onumuzdeki ay 3.000 bin km yol yapacam %20-25 gibi kitin fiyati cikacak. Almeraya 4-5 ay benzinde binmistim ben dayanamadim lpg taktirdim be doya doya binmistim simdide ibizaya doya doya binmeyi planliyorum. Ozellikle lpg sehir icinde daha avantajli.

    İbiza sehir disi 17-18 kurus tuketiyor lpg de benzinde 26-28 kurus sehir ici 36-40 kurus lpg de 23-25 kurus arasi sehir disi 10 kurus sehir ici 12-13 kurus kar var.

    Atikerin normal obd2 taktiracaktim ama gold obd2 cok ovduler hakkimizda hayirlisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cayenne_41 kullanıcısına yanıt
    Sattiniz mi hocam araci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acil !!!!
    sevgili almeracılar,çok faydalı bulduğum bu sayfaya ve aranıza yenil katıldım.
    acilen bilginize ihtiyacım var.
    önceleri arasıra cd zor çıkardı ama en son 4 gündür çıkmıyor. ne yapabilirim? yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinan3405

    Cvp icin tesekurler ustayla konustum projeni al topidonda dursun diyor muayne olucagin zaman 70 tl proje gecikme cezasi odersin dedi ben anlamadim tabi. Yarin kismetse lpg uygulanacak ama ben projeyi almayacam 2 yil sonunda gider alirim muaynemi olurum. istanbulda kontrol fazla olmuyor lpg icin. 2 yil sonunda bu firma orada olur baya koklu biyer. Allah korusun kaza durumunda bir sikinti olur ise zaten 1 ay suresi var projenin gidip istersin arac lpg li dersin yeni takildi proje yarin elimde olur der siyrilirsin. Ben sadece proje gecikme cezasi ne onu anlamadim 70 tl muayne istasyonunda calisan yada yakini olan varsa sorabilirse sevinirim.

    merhaba;

    Proje gecikme cezası diye birşey yok. Bunu belirteyim. fatura tarihinden itibaren 1 ay içerisinde projesi gaz sızdırmazlık+muayene+ruhsata işletme yapılmazsa proje yanıyor. Sana dediği 70 TL tutar. yeniden plan-proje çizecekler öyle. Yani ceza felan hikaye.

    Ama o bugün 70 TL dedi. 2015 yılında vergi artışı olur, mühendis fiyatları artar. (plan-projeyi bulunduğun ilde yetkili makine mühendisi onaylıyor. Onun imza ve kaşesi olmazsa çizilen plan-projenin hiçbir anlamı yok. ki bulunduğun bölgede sadece tek bir mühendis çalışıyor. Başka bir mühendis çalışamıyor. Herkese bir bölge verilmiş. Rant meselesi bir nevi.) Ayrıca bu yıl gaz sızdırmazlık 35 TL. 2015 yılında bu rakam artacak ve belkide yeni bir sistem gelecek. piyasada lpg satışı arttı. Dizel araçları sattılar sattılar 2015 yılında Dizel arçlardan havayı fazla kirlettikleri için ek vergi getirilmesi gündemde. Bu sebebten herkes LPG li araç almaya bakıyor. Bunun bilgisini vereyim. Devlet LPG montajı arrtınca buradan bir vergi alımı yapacaktır eminim. Artı bu yıl ruhsat 70 TL. gelecek yıl 90 olacak.

    Sakın kardeşim ceza 70 TL 2 yıl sonra öderim deme. Bunun maliyeti 200 TL.

    Çözüm basit ya kit fiyatından 200 TL düşecek. Yada fiyattan 120 TL düş. (plan-proje çizilip mühendis onaylayacak ama). Sende hemen muayene parasını cebinden ekleyerek ruhsata işle. (165 muayene+35 sızdırmazlık+70 ruhsat+eğer yoksa birde emisyon ruhsatı 40TL).

    Ben öyle uyduruk işi sevmem. söylediği sadece varsayımdan öte başka birşey değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: corn84

    acil !!!!
    sevgili almeracılar,çok faydalı bulduğum bu sayfaya ve aranıza yenil katıldım.
    acilen bilginize ihtiyacım var.
    önceleri arasıra cd zor çıkardı ama en son 4 gündür çıkmıyor. ne yapabilirim? yardımlarınızı bekliyorum.

    Aracı çalıştırın, sonra stop edin.

    CD/Radyo çalarınız açık konumda iken. (Kendini korumaya almaması için ve kod istememesi için)

    CD/Radyo panelinin olduğu orta konsolu sökeceksiniz. CD çaların vidalarını sökeceksiniz. (Dikkat edin. Üstte ve altta 2 adet daha var. Asılıpda vida yerlerini koparmayın.)
    CD/radyo çaların en arkasında (bazı modellerde değişik) bir adet vida var. onu sökün. Üst kapağı açın.

    CD/Radyo çalışıyor olması gerekiyor halen. Üst kapak açıkken Kayışlı mı yoksa motorlu mekanik mi ona bakın. CD/radyo çalar açıkken bir CD takın. Sonra çıkartın. Çıkarma esnasında motor dönüyor, mekanikde bir miktar hareket ediyor , ancak çıkartamıyorsa bu iyi bir durum. Sorununuz basit.

    Önce mekanikde yay gevşemesi veya yerinden çıkması var mı bir bakın. Eksik yay varsa tamamlayın veya çıkmışsa ucunu az daha kıvırın ki yerinden bir daha çıkmasın, yerine takın.

    Power güç kablosunu CD/Radyo çalar çalışıyorken, cihazı kapatmadan kabloyu yerinden çıkarın. Şimdi cihaza müdahale edebilirsiniz.

    Bazı modeller CD çıkarma kayışlı, bazı modeller mekanik. Artık kayışlı ise bir TV/Radyo tamircisine gidin. Kayış değiştirin.

    Eğer mekanik ise, gene o tamircilere sorun. Elinde bozuk CD çalar teyp var mı. Ancak CD çıkarma mekanizması motorlu olacak. Varsa mekaniğindeki motoru tamirci söksün, sizin CD çalara taksın.

    Sorun çözülecektir.

    Benim araçdaki Kayışlı. Ancak İnternette gezerken motorlu mekanik olanları da gördüm. (Bir ara yenisini almaya uğraştığımdan biliyorum)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE

    Aşağıdaki mesajı firma adına değil sadece sizlere yardımcı olmak adına yazıyorum
    Daha önce de PM den bana ulaşıp fitil arayanlara yardımcı olmuşluğum vardır.

    Arabasına fitil arayanlar için

    Biz fitil üretiyoruz,,Tabii bireysel satış yok
    Ancak bayilere , after marketlere yönlendirebilirim
    Her markanın muadil fitili var, yüzlerce model fitil var.
    Aşağıdaki firmalardan kargo ile alabilirsiniz
    Sitelerinde olmasa da irtibata geçerseniz yardımcı olurlar

    Tam doğrusunu almak için
    Fitilin ucundan aşağıdaki gibi kesit resmini çekip mail atmalısınız



    Yukarda yazılan Güllas otomotiv de bizim müşterimiz

    http://elastika.com.tr/ ankara

    http://www.gozpakaucuk.com.tr bursa

    http://www.gozdelerotomotiv.com bursa

    http://www.birkonlastik.com.tr


    Konya birkonlastikten bulabildim adet olarak ve tanesine 25 tl dendi önler 3.50 m. arkalar 3.30 m. fiyat uygun mudur? Fikri olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim




  • Arkadaşlar 2007 model hatcback almera aracım var. Arabanın sağ arka stop lambasının kapağı çarpma sonucu kırıldı. Bu durumda çıkma bir kapağı nereden bulabilirim ve fiyatlar nedir sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 884885886887888
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.