Şimdi Ara

CeBIT 2010: LG'den üç yeni Blu-ray sürücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Güney Kore merkezli lider elektronik üreticilerinden LG, Hannover'de düzenlenen CeBIT 2010 fuarında, en yeni Blu-ray sürücülerini katılımcıların beğenisine sunuyor. Firmanın yeni sürücülerinden BE12LU kodlu modelin harici formda, BH12LS kodlu modelin dahili formda ve CH10LS kodlu modelinse kombo yapıda olduğunu görüyoruz. LG'nin yeni sürücülerinden BE12LU ve BH12LS modelleri BD-R medyalara 12x hızında, CH10LS modeliyse BD-R medyalara 12x, BD-RE medyalara ise 8x hızında kayıt yapabiliyor. Harici formdaki BE12LU modeli USB ve eSATA ara birimini, BH12LS ve CH10LS modelleriyse SATA ara birimini destekleyen yeni sürücüler, modeline göre LightScribe teknolojisine destek sunarak uyumlu medyaların üzerine baskı da yapabiliyorlar.


    CeBIT fuarından sonra satışa sunulması beklenen Blu-ray sürücüler için LG tarafından açıklanmış herhangi bir fiyat bilgisi veya spesifik lansman tarihi ise henüz bulunmuyor.









  • yayılın yayılında bizlerde alabilelim artık şunları
  • 12x yazma hızı oldukça güzel.
    BD artık şart olmaya başladı. Yedekleme ve taşıma için DVD yetersiz geliyor.

    Bir de fiyatları uygun hale gelebilse !!
    Şu anda piyasadaki okuyucuların fiyatları 125$ dan başlıyor.
    100$ civrarı BD-R leri bekliyoruz.
  • Usb Hdd ve Flash Diskler optik medyaların önüne geçti. Blue Ray veya başka türlü optik medyalar için gelecek göremiyorum. Silikon mimarisi ve nanometrik küçülme optik medyaya büyük darbe vurdu.
  • Nasıl gelecek göremiyorsun anlamadım, bluray filmler 40gigabyte'dan başlıyor, izmir media markt'de bir bluray film 29tl, bir flash disk'e atıp bunu taşımam mümkün değil en az 64gigabytelık bir flash disk almam lazım ki taşıyabileyim, o da ancak 1 film, üstelik 64gb lik flash diskler oldukça pahalı, 30lira verip gider filmi alırım daha iyi, hiç olmazsa orjinal olur +arşivlik olur.

    Usb Hdd alakasını hiç anlamadım, usb hdd ler bluray cd mi oynatıyor, yok taşıyacağım diyorsun, taşımak istiyorsan önce download etmen lazım ki malum yine aynı yerde tıkanıyoruz, bluray filmlerin boyutu çok fazla, şahsen bilgisayarımı 1 gün boyu 1 film download etmeye bırakamam, hele hele bu internet hızı ile bluray film indirmeye çalışmakda çok zor.
  • draconist haklı. Cidden özellikle arsivv falan olayı adına cok cok etkili olucak. Ayrıca dvdden sonraki yaygınlasıp filmler iicin standart olucak olan blu-ray diskler, üreticilerin filmi piyasaya sunma sekli olmakta. Bu durumda üreticiler filmleri flash bellekle mi vericekler :?: Blu-ray cok uzun süre boyunca güzel bir hbakimiyet saglıycak. Zaten next gen olarak daha yüksek kapasiteli bd diskler geliyor yakında. katman bası 33 gb ve cift katmanda 66gb cok cok iyi değer. 3 katmanlı disk 100gb masallah dedirtir cinsten.

    Tabi flashdiskler falan önem kazandı ama ne yönde ? İnsanların dvd yazmasındansa o verileri 4gblık ucuz bir bellege atıp tasımaları hem yer hem güvenlik hemde hızlılık acısından cok iyi. Ama filmlere yönelik ya da oyunlara yönelik bir haltı yok. Yakında oyun üretenlerde pc ye blu-ray oyun cıkartmaya baslayabilir. PS3 te god of war 3 oyunu 40gblık devasa boyuta ve bunun icinde kaliteli grafik + kaplamalar ve önemli olanı ara videolarında sinema filmi gibi olması.

    Nese ucuzlayacak elbet. Tek sorunum aslında bd disklerin fiyatının yüksek olması.




  • bu kadar devasa taşınabilir hdd ler flaş bellekler varken ben şahsen blue raya asla ihtiyaç duymuyorum. medyalarıda çok pahalı kendide bu kadar paraya 3 tane 500gb 2.5 usb hdd alırm hem hızlı hem ucuz. full hd filmlerde sorun yok zaten mkv formatında. e daha neden ihtiyaç duyalımki bu pahalı teknolojiye
  • bluray için hala erken bence .. ben hala dvd kullanıyorum , bluray medya çok pahalı
  • Fiyatları iyişallah iyi olur.
  • @draconist
    @St Batuhan

    3 yıl sonra tekrar konuşalım bu konuyu ;)
  • Şu anda Blu-Ray'in standart kullanıma girememesinin tek nedeni fiyatı. Hem yazıcı/okuyucu donanım fiyatı yüksek hem de boş medya fiyatı. Hatta en son fiyatına baktığımda 10'lu boş medya fiyatına, 10 adet medyanın kapasitesinin çok üzerinde HDD alabiliyordunuz. F/P oranı HDD'ye göre oldukça düşük olmasına rağmen verilerin bir sefer yazılıp güvenle saklanması avantajını ise Blu-Ray hala koruyor, zira HDD'ler isterse kapasite olarak 10 kat artsın, bir anda içindeki verilerin hepsini kaybetme riski olduğu sürece güvenli depolama alanı hiçbir zaman olamayacaklar.
  • tubitak'ın normal dvd üzerine geliştirdiği teknolojiden sonda bd ler için bende gelecek görmüyorum. eminim ki bundan daha ucuz ve daha ulaşılabilir bir teknoloji olacak bu. 3 4 yıldır duyuyorum bd yi ama halen görmedim yaygın olarak.
  • Eskiden nasıldı? Sadece CD-ROM vardı ev kullanıcılarının PCsinde.Sonra CD-Writerlar türedi ve akabinde CD-ReWriterlar.CDDVD-ROM çıkmasıyla VHS video kasetlerin de sonu gelmişti ama tabi PC ortamında o eski kasamdaki alt alta olan CD-ROM, CD-RW ve en altta da DVD-rom olan günleri anımsar gibiyim:) Combo sürücüler, tek katmanlı, çift katmanlı DVD-ROM(dual layer)derken gün gelecek 8x Blue-Ray değil de 22x Blu-Rayları PClerimizde görmeye başlayacağız.

    Demek istediğim şu dur ki; Herşey aşama aşama, kademe kademe. İnsanoğlunun doymak bilmeyen egosu varken çok şeye ulaşır ama zamanla. Sadece geçiş dönemindeyiz. Blue-Raylar için biraz daha bekleyeceğiz gibi.
  • Kumandan hocamın demek istediği olay şu sanırım cd ve dvd içinde zamanında hep ileriyi vaat eden depolama birimleri gözüyle bakıldı,özellikle dvd cd nin yanında nimet gibi kaldı;ama şimdi peynir ekmek gibi satılıyor etrafta,değeri kalmadı pek.Optik depolama birimleri buna mahkum kalacak çünkü;
    1)Zaman içinde gerçekleşen deformasyon (çizilme,tozlanma ve sıcaklık etkenleri)optik medyaya büyük zarar veriyor
    2)Belli bir kapasitenin üstüne çıkması çok büyük zaman alıyor,dvd den bluray e geçişimiz mesela.Sabit disk ve flash disklerde böyle bir gecikme olmadı
    3)Şu an kurulan tüm medya sistemleri dahil taşınabilir sabit birimler için düşünülüyor,flashdiskler bunun büyük bir örneği.Bir iş sunumu için 4.37 gb lik dvd yi heba etmenin anlamı yok,ayrıca onu da taşıması var yanında
    Kısacası Kumandan hocamızın dediği şey çok mantıklı,şu an bluray güzel bir alternatif olarak görünecektir doğru;ama ileriye dönük bir olay değil,çünkü onunda devamı olan optik birimler gelecek.Bizde gidip writer veya driverı için uzunca süre bekleyeceğiz




  • Blu-ray yeni bir teknoloji değil çoktan fiyatların makul düzeylere inmesi gerekirdi inmemesinin nedeni daha iyi bir teknolojinin henüz piyasaya yerleşmemiş olması. Yeni teknoloji yerini aldığında o pahalı bd ucuzlayacak, o zamanda gözler diğer teknolojinin üzerinde olacak. Hep böyle değil mi bu piyasa zaten. Ben şahsen taşınabilir hdd yi tercih ederim. Tak çıkar deformasyon sorunu yok. Bilgiye istediğiniz an ulaşma şansınız var, ya onda mıydı bunda mıydı bu hangisindeydi derdiniz nispeten yok vede yüksek hızlarda okuma yazma değerlerine sahip cihazlar. 3 cd çantam var, bir şey ararken beynim dönüyordu 1.5 tb lik bi hdd aldım hepsini kopyaladım dvd lerin şimdi bi usb takıp hepsine birden ulaşabiliyorum.

    Veriyi nereye depolarsak depolayalım kaybolma riski her zaman var. Cd dvd yada dl dvd lerde bilgi kaybolmuyor mu ki bd lerde kaybolmasın. :)

    Download işine gelirsek yavaşta olsa paralelinde oda gelişiyor. Süperonline 10 ile 100megabit arasında, çeşitli hızlarda, belirli bölgelerde fiber internet hizmeti veriyor. Bu zamanla yaygınlaşacak full hd film download etmekse çok daha kısa sürecek.




  • usb3 yavaş yavaş piyasaya girerken BD çok geç kalmış bir teknolojiden öteye gidemeyecek. Veri depolama demişiniz de 25gblık bir veriyi bir Bd'den bir de usb3 desterkli usbden kaydetmeyi deneyin aradaki farkı görün :) optik medya finito tıpkı manyetik medya gibi...
  • Hiç unutmam, bir arkadaşım bana 8,5 Gb lık dual layer DVD-ROM unda Hellgate London oyununu vermişti 2007 de. Eve geldim hevesli hevesli oyun oynayacaktım hesapta ama PCmdeki Sony Combo sürücü okumadı DVDyi. Çok üzülmüştüm. Beklemeden Teknosa'dan samsung 20x Dual Layer DVD-ROMu hiç düşünmeden alıvermıştım. Ram de yetmedi oyunu açtıktan sonra ve 1 Gb takviye yaptım makineye. Bir oyun adama neler yaptırıyor değilmi? Bendeki durum gibi gün gelecek oyunlar da Blu-Rayde gelecek yada kopyalanacak. Gereksiz birşeymiş gibi yorumlanması ve insanlara kabul ettirmeye çalışılmasının ne gereği varki? Harici Hdd herkeste vardır şu forumda eminim. Flash bellekler ise sürüyle, bilmemkaçartane vardır herkeste. Aslını sorarsanız, ben flash bellek de kullanmaz oldum, mail adreslerime atıyorum gerekeni ve hiç ceplerimi aramıyorum flash nerede diye. Blu-Rayin yaygınlaşması için evet, erken bir zaman. Bunun nedeni de herkesin bildiği gibi pahalı olması. Cem Yılmaz'ın filmi A.R.O.G. bile Blu-Rayde satılmıştı hatırlarsınız. Ama ülkemizde genel olarak legal kullanıcı pek bulunmadığı için, Amerika ve Avrupa'ya göre daha geç yaygınlaşacaktır Blu-Ray...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 6 Mart 2010; 19:10:27 >




  • Kumandan ya sen beni anlamadın ya da ben seni, sen olaya dosya taşımak olarak bakıyorsun, benim demek istediğim sadece dosya taşımak değil, Koskoca firmalar salak değil ya senin düşünebileceğin şeyleri içlerinde düşünen adamlar var heralde :)

    Ya da içlerinden hiç biri ''gelin beyler her kez dvd ile devam etsin, bluray gereksiz bir teknoloji, ne bluray cd lere ihtiyacımız var, ne de yüksek çözünürlüklü film ve bluray cd okuyuculara'' demeyi akıl edememişler, ama sen çıkıp, yok gereksiz, 3 yıl sonra görürüz diyorsun.

    Sadece hepsiburada.com da günde satılan dvd film sayısını araştırmanı öneririm, 3 yıl sonra seni değil beni haklı çıkaracak, herkezin bilgisayarında bluray sürücüler olacaktır, sen yine istediğin gibi taşı :)
  • Hazır market ürününde işler farklı. Oyundur filmdir. Hazır olanları için hdd yada flaş bellek içinde satmaları maliyeti arttır.
    Buda en başta alıcının işine gelmez. Tabi bazı ürünlerde flaşbelleklerle pazarlanıyor ama günümüz için istisna kaide durumundalar.
    Ben kendi kameramla çektiğim fotoğrafları filmleri vs. vs. blu-ray yerine hdd de depolamayı tercih ederim.
    Tabi insanların ihtiyaçları çok çeşitli olabiliyor ama bu fiyatların düşmesinin yanında yenisinin gelmek üzere olduğunun da habercisi.
    İlerleyen yıllarda da yenisine ihtiyaç olacak. Bu çok uluslu şirketlerin kapitalizm dediğimiz sistemin içinde yarattıkları daha çok ve sistemli para kazanmaları için kurdukları oyundan başka bir şey değil.
    Birisi teknolojiyi üretiyor bir diğeri o teknolojinin kullanılması için gerekli ortamları yönetiyor. Bir diğeri filmleri bu medyalara basıyor bir diğeri oyunu bu medyalara basıyor bir diğeri önce dvd sonra hd sonra full hd vs sistemler kuruyor bir diğeri güncel ses sistemlerinin ayrıştıramayacağı yeni bir sistem geliştiriyor sora başka bir firma onu ayrıştıran bir sistem üretiyor sonra bir diğeri çektiği filminde bu teknolojiyi kullanıyor sonra sonra sonra sürekli artan bir silsileyle devam ediyor.

    Edit : 3 yıl sonrası için blu-ray in geleceğini göremiyorum yerini çoktan bir başkası almış olacak. (Tabi nasıl her pc de önce disket sonra cd sonra dvd şimdi dl varsa o zamanda bd olacak.) Bu tartışmalarda yeni medyalar için tekrar tekrar yapılıyor olacak. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiyatora -- 6 Mart 2010; 19:54:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hooper
    usb3 yavaş yavaş piyasaya girerken BD çok geç kalmış bir teknolojiden öteye gidemeyecek. Veri depolama demişiniz de 25gblık bir veriyi bir Bd'den bir de usb3 desterkli usbden kaydetmeyi deneyin aradaki farkı görün :) optik medya finito tıpkı manyetik medya gibi...

    böyle yorum yapıyorsunuz ama bir hd film vb aldığınızda sizden belleğinizi isteyip filmi ona yüklemiyorlar değil mi ? yani bluray in kullanım şekli ve amacının usb disklerle farklı olduğunu anlatmaya çalışıyorum..benim kanaatimce usb bellekleri blu-ray disklerle karşılaştırmak yanlış.
    teknoloji her geçen gün ilerliyor.gta 4 ün 4dvd den oluştuğunu düşünürsek gün gelecek ve oyunları çoğu blu-ray disklerle satılmaya başlanacak.Saygılar , esen kalın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.