Şimdi Ara

CeBIT Video Tur: MSI'dan Hydra teknolojili AMD anakart, 890FX ve daha fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Devam etmekte olan CeBIT Hannover 2010 fuarında oldukça büyük bir standa sahip olan MSI, önümüzdeki aylarda kullanıma sunmayı planladığı pek çok yeni ürününü, katılımcıların beğenisine sunuyor. Bu haberimizde MSI'ın ilk defa CeBIT Hannover 2010 fuarında tanıttığı yeni anakart modellerini irdeleyecek, firma tarafından altı çizilen teknolojilere yakından bakmaya çalışacağız. Yeni model açısından ağırlığı AMD'nin 8 serisi yonga seti çözümlerine veren MSI'ın dikkatleri çeken ilk çözümü, 26 Nisan'da tanıtılması beklenen 890FX çipsetli 890FXA-GD70 modeli oldu. 890GX, 880G ve 870 çipsetli anakart modellerini de tanıtan firmanın en büyük sürprizi ise ATi ve Nvidia ekran kartlarının bir arada kullanılmasını sağlayan Lucid Hydra teknolojisini 870-GD60 Hydra modeliyle AMD platformuna taşıması oldu diyebiliriz. Intel cephesinde ise H55 ve P55 çipsetli çözümlere ağırlık veren MSI, USB 3.0 ve SATA-III gibi teknolojilere yoğunlaşırken, komponent kalitesine de özellikle dikkat çekiyor.


    MSI 890FX-GD70


    Satışına Nisan ayında başlanması beklenen 890FXA-GD70, MSI tarafından AMD işlemciler için hazırlanan en gelişmiş anakart olarak gösteriliyor. 790FX-GD70 modelinin yerini alması beklenen modele, adınan da anlaşılabileceği üzere AMD'nin 890FX+SB850 yonga seti eşlik ediyor. 6 çekirdekli modeller de dahil olmak üzere Soket AM3 formundaki AMD işlemcilere destek veren anakart, Siyah renkli baskılı devresi ve özel soğutucu tasarımıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Üzerinde beş adet PCIe x16 slotu bulunan ve uygulanabilir Crossfire X kurulumlarının tamamına destek sunan anakart, USB 3.0 ve SATA-III gibi yeni nesil teknolojilere de destek sunuyor.


    alt="CeBIT Video Tur: MSI'dan Hydra teknolojili AMD anakart, 890FX ve daha fazlası"


    MSI 890FXA-GD70


    OC Genie teknolojisi ile kullanıcılarına tek butonla overclock olanağı tanııyan yeni anakart, dört adet DIMM slotu üzerinden çift kanal DDR3 bellek desteği de sunuyor. SB850 güney köprüsü ile Advanced Clock Calibration teknolojisine olanak tanıyan ve bu sayede çekirdek aşırtma uygulamarına destek sunan anakart, yeni nesil MSI anakartlarda görmeye alışık olduğumuz APS isimli Aktif Faz Yönetim Sistemiyle dinamik güç kontrolü sağlayabiliyor ve bu sayede yüksek performansı enerji verimliliği ile buluşturabiliyor. 24bit/192kHz destekli 7.1 kanal ses, Gigabit Ethernet ve daha pek çok özelliğe sahip olan MSI 890FXA-GD70'in fiyatı hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.


    MSI 870-GD60 Hydra


    Lucid Hydra teknolojisinin tüm detaylarına daha önceki haberlerimizde yer vermiştik. Kısaca hatırlamak gerekirse, Lucid firması tarafından gelitirilen SoC formundaki Hydra yongası, GPU'lar arası trafiği kontrol ederek ATi ve Nvidia ekran kartlarının bir arada kullanılabilmesine olanak tanıyor. Hydra teknolojisini tüketicilere taşıyan ilk isim de bilindiği üzere MSI olmuş ve firma Big Bang Fuzion isimli Intel P55 anakartında bu teknolojiye yer vererek, ATi ve Nvidia ekran kartlarının bir arada kullanılabilmesine olanak tanımıştı.


    alt="CeBIT Video Tur: MSI'dan Hydra teknolojili AMD anakart, 890FX ve daha fazlası"


    MSI 870-GD60 Hydra


    CeBIT 2010 fuarında ürün gamının ikinci Hydra çözümünü duyuran MSI, 870-GD60 modeliyle bu teknolojiyi endüstride ilk defa AMD platformuna taşıyor. 890FX ve 880G çipsetleriyle birlikte 26 Nisan'da lanse edilmesi beklenen 870 çipsetinin kullanıldığı yeni model, Soket AM3 formundaki AMD işlemcilere destek sunuyor. Dört adet DDR3 DIMM slotu üzerinden çift kanal bellek kullanımına olanak tanıyan MSI 870-GD60 Hydra, ATi ve Nvidia ekran kartlarının bir arada kullanımı için iki adet PCIe x16 slotuyla birlikte üç adet PCIe x1 ve bir adet te PCI slotuna sahip.


    USB 3.0 ve SATA-III gibi teknolojilere destek sunan anakart, OC Genie teknolojisiyle tek tuşla hız aşırtma olanağı da sunuyor. Fotoğrafta yer almasa da Superpipe sınıfı soğutucusu ile %90'a varan termal verimlilik sağlayacağı belirtilen anakart, Hi-c Cap gibi yüksek kaliteli komponentleri de bünyesinde barındırıyor. Gigabit Ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği gibi özelliklere de sahip olan 870-GD60 Hydra, ATi ve Nvidia ekran kartlarının bir arada kullanılmasına olanak tanırken, aynı üreticinin farklı modellerini de benzer şekilde paralel çalıştırabilecek.


    Çıkış tarihi henüz açıklanmayan ancak en iyi ihtimalle Nisan sonu gibi pazara giriş yapması beklenen MSI 870-GD60 Hydra için henüz herhangi bir fiyat bilgisi bulunmuyor.


    MSI 890GX-E65 ve 880G-E48


    AMD'nin resmi tanıtımını 2 Mart'ta yaptığı 890GX ve 26 Nisan'da lanse edeceği 880G yonga setleri MSI'ın CeBIT Hannover 2010 fuarında görücüye çıktı. Tayvanlı merkezli firma 890GX çipsetli 890GXM-G65 ve 880G çipsetli 880GM-E48 modellerini fuar kapsamında katılımcıların beğenisine sunuyor. Her ikisi de Micro-ATX formunda olan ve Soket AM3 formundaki AMD işlemcilere destek sunan Micro-ATX formundaki anakartlar, Siyah renkli baskılı devre tasarımları, katı kapasitörleri, yüksek kaliteli komponentleri ve pasif soğutucularıyla dikkat çekmeyi başarıyorlar.


    alt="CeBIT Video Tur: MSI'dan Hydra teknolojili AMD anakart, 890FX ve daha fazlası"


    MSI 890GXM-G65


    alt="CeBIT Video Tur: MSI'dan Hydra teknolojili AMD anakart, 890FX ve daha fazlası"


    MSI 880GM-E48


    Her ikisi de Hybrid Crossfire desteği sunan anakartlardan 890GX çipsetli 890GXM-G65 modeli aynı zamanda 8x+8x konfigürasyonunda Crossfire X kurulumuna da yeşil ışık yakıyor. SATA-III ve USB 3.0 gibi yeni nesil teknolojilere destek sunan anakartlardan 890GXM-G65, 700MHz'de çalışan DirectX 10.1 destekli Radeon HD 4290 IGP'siyle gelirken, 880GM-E48'de ise aynı grafik biriminin saat hızı düşürülmüş bir varyasyonunun kullanılması bekleniyor. MSI'ın yeni anakartlarından 890GXM-G65'in satışına başlanırken, 880GM-E48'in ise Nisan ayında kullanıma sunulması bekleniyor.


    MSI Big Bang XPower


    Lucid Hydra teknolojili Fuzion ve Nvidia NF200 yongalı Trinergy modellerinden oluşan Big Bang ailesinin üçüncü modeli XPower da MSI'ın sergilediği yeni anakartlar arasında yer alıyordu. Intel X58 çipsetini temel alan yeni anakart, USB 3.0 ve SATA-III gibi teknolojilerle öne çıkan anakart, hem ATi Crossfire X hem de Nvidia SLI teknolojilerine destek sunuyor.


    alt="CeBIT Video Tur: MSI'dan Hydra teknolojili AMD anakart, 890FX ve daha fazlası"


    LGA 1366 formundaki Core i7 900 işlemcilerine destek sunan anakart 6 adet DIMM slotu üzerinden 24GB'a kadar DDR3 bellek desteği sunuyor. OC Genie teknolojisi ile hız aşırtma desteği sunan anakart, Trinergy modelinde de gördüğümüz overclock kumandası ile kullanıcılarına tek tuşla işlemci saat hızını arttırabilme olanağı da tanıyor.


    Yüksek stabilite ve uzun ömürlü kullanım için Hi-c Cap gibi komponentlere yer verilen anakartın öne çıkan özelliği ise sahip olduğu 6 adet PCIe x16 slotu. EAX 5.0 ve THX gibi teknolojilerin desteklendiği PCIe x1 uyumlu Quantumwave ses kartıyla gelen anakart, MSI'ın X58 çipsetli üst seviye modellerinden biri olarak yüksek performans tutkunlarının beğenisine sunuluyor.








  • Hydra anakartlar multi GPU desteği olmayan oyunlarda çoklu GPUyu verimli bir şekilde kullanabiliecek mi?
    Geçenlerde yayınlanan bir haberde birçok oyunda CF ve SLI dan daha başarız olduğunu gösteren test sonuçları vardı.
  • En iyi performans veren AMD chipsetli mobo sanırım GD70, GD80 olması daha mantıklı ama ismini halen koruyor olması güzel.
  • şu big bang e bak ! devre tasarımı bile yeter
  • çok güzel kartlar. renk seçimleri çok hoş
  • çok kısa olmuş msı sıtandı için
  • Kartlar bomba gözüküyo ama hydra için işe yaramaz söylentileri dolanıyor ve testlerde bunu dogruluyor Şahsen benden hydraya para çıkmaz.
  • Güzel ürünle teşekkürler video için..
  • Hydra ya şimdilik para çıkmaz. İşe yaramaz zaten şu anda. Ama gelecekte çok işimize yaricak bir teknolojinin temelleri atılmış olabilir bununla beraber... Zaman
  • Resimlerden de anlaşılacağı üzere MSI katı kapasitörü ürünlerinde standart hale getirmiş.

    Lucid Hydra teknolojisi bana göre şu anda vaad edileni veremeyecek.
    Ama teknolojide gelişme açısından da oldukça başarılı.
    İşin yazılım ayağı başlı başına bir Ar-Ge gerektiriyor. Bu sorunu hallederlerse kullanıcılar için çok iyi fırsatlar doğabilir.
  • Donanım Haber Olaraktan Sayın Editörler Lütfen Artık Marka Takıntısından Çıkın Ya Hep Aynı Markaları Göklere Çıkarıyorsunuz Eşit Değilsiniz İntel İşlemci Hariç Nerde Var Kingston Nerde Var Samsung Nerde Var Sony Nerde Var Toshiba Nerde Var Soruyorum Sizlere Bu Firmalar Fuarlarda Yokmu Ürün Çıkarmıyorlarmı ?
  • 890fx, usb 3.0, serial ata 3.0, likit kapasitörler, vs çok güzel hareketler bunlar.
  • MSI önce Türkiyedeki servis ağını güçlendirsin, satış yapmak istiyorsa tabi. Bi anakart gönderiyoruz 1 ay iş günü dolmaya yakın geri dönüyor.
  • Asus, Gigabyte ve MSİ. Başka söze gerek yok...
  • MSI EKRAN KARTINDA BANA GÖRE TEK
    ANAKART DADA İDDALI
    SERVİS OLARAKDA BENCE ÇOK İYİ
    TAYWAN DA Kİ BÜYÜK FİRMA SIRALAMASI
    FOXCONN ASUS MSI GIGABYTE
    FAKAT BANA GÖRE EN KALİTELİ VE ÖZELLİKLİ YENİ NESİLİ DÜŞÜNEN FİRMALAR
    MSI ASUS
    EKRAN KARTINDADA SADECE MSI I TEK GEÇERİM
    FİRMALARI KARŞILAŞTIRIRKEN MARKALARA DEİL ÖDÜLLERE BAKALIM
    MSI DÜNYAYI KASIP KAVURUYOR AMA TÜRKİYEDE TANITIMI YAPILMADIGI İÇİN PEK AZ SATIYOR TANITIMI YAPILSA MSI TÜRKİYEDEDE 1 NUMARA OLUR

    BAZILARI DÜŞÜNECEK NE ÖVDÜ MSI I AMA BENİM FİKRİM (BEN ÖDÜLLERE BAKIYORUM ULUSLAR ARASI FİRMALARDA )

    BU ARADA BÜYÜK FİRMA SIRALAMASI DERKEN KAPSAM BAKIMINDAN FOXCON LPT VGA USP CPU RAM SLOT PCI SLOT PCI EXP SLOT PS2 SLOT ÜRETİMİNİ YAPTIGI İÇİN EN BAŞTA O VAR KALİTESİNE BİŞEY DİYEMEM KULLANMADIM FAKAT HOŞUMADA GİTMİYOR.
  • 890FXA-GD70 kral bir kart.gd70 790fx'in başarısını biliyoruz oc canavarı idi.Bunu düşünemiyorum....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.