Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eb1s1e almıştık anneme.annem doktor o yüzden isyerinde kalıyor genelde bilgisayarı.batarya sorunu vardı en son gördüğümde bios falan güncellemesi çıktı mı düzeldi mi kronik sorunları
    şimdi bir tane kız arkadaşıma bilgisayar alacağız.

http://www.arabul.com.tr/?urun-detay_23703_HP_dv6-3055et_i7-720QM_1_60GHZ_4GB_320GB_W7_HB.html
    http://pcdepo.com/asp/product/69535/HP-PVL-WN774EA-DV6-3055-i7-720-4-320-15-6W7B-5650

eğer düzeldiyse sony alacağız kız arkadaşıma,ama hala sorun varsa hp de alabiliriz.ne diyorsunuz batarya sorunu düzeldi mi.sizce hangisi daha mantıklı.bana hp geldi vaio fiyatında olduğu için ve de i7'sinden dolayı.sizin fikirleri de alabilirsem sevinirim.değerli yorumlarınız için teşekkürler şimdiden

• Hp fena değilmiş ama malum hp diyince sıcaklık geliyor aklıma.

Bu eb1s1e kasası gerçekten çok iyi ısınma açısından.

Pil sorunu dediğim gibi benim için sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayın

Hp fena değilmiş ama malum hp diyince sıcaklık geliyor aklıma.

Bu eb1s1e kasası gerçekten çok iyi ısınma açısından.

Pil sorunu dediğim gibi benim için sorun değil.

yok ben 3 tane hp notebook kullandım ısınma sorunum olmadı hiç.
    pil kız arkadaşım için sorun olacaktır mutlaka.o yüzden sordum hala devam ediyor mu diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRIMINALL

beyler yaklaşık 10 gündür nete girmiyorum uzak kaldım biraz da o yüzden sorim dedim bu pil sorunu ile ilgili bi çözüm üretilemedi dimi hala bi yazılım falan çıkmadı dimi ?

Hocam yanlış yazmışım pardon bende Kentpark Sony den aldım, banada Targus çanta hediye ettiler, demekki ben biraz kazıklanmışım Şunu söyleyebilirimki bugüne dek kullandığım en performanslı notebook, Hp, Asus, Msi markalarının üst model notebooklarını kullanmış biri olarak Sony bir basmak yukarıda duruyor diğerlerinden..
  • quote:

eğer düzeldiyse sony alacağız kız arkadaşıma,ama hala sorun varsa hp de alabiliriz.ne diyorsunuz batarya sorunu düzeldi mi.sizce hangisi daha mantıklı.bana hp geldi vaio fiyatında olduğu için ve de i7'sinden dolayı.sizin fikirleri de alabilirsem sevinirim.değerli yorumlarınız için teşekkürler şimdiden

Özellikler firmalarda yaklaşık aynı,Casperda da var i7 li konfügirasyon ama iş tasarımda bitiyor.i7 elbette avantaj,ama HDD 320.

Kullandığımız Sony nin kullanıcı dönüşleri neredeyse mükemmel,bir de HP yi araştırın isterseniz ? Fan,ısı vb.sorunları var mı ?

Edit : Numpad sizin için önemli mi bilmem ama,bunun numpadi de yok.Ayrıca tuş tasarımı Sony nin daha güzel.Bir de aslında madem kız arkadaşınıza alıyorsunuz,i3 lüsünü seçip beyazını bulabilirseniz,bence mükemmel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 16 Haziran 2010; 3:34:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

quote:

beyler yaklaşık 10 gündür nete girmiyorum uzak kaldım biraz da o yüzden sorim dedim bu pil sorunu ile ilgili bi çözüm üretilemedi dimi hala bi yazılım falan çıkmadı dimi ?

Hocam yanlış yazmışım pardon bende Kentpark Sony den aldım, banada Targus çanta hediye ettiler, demekki ben biraz kazıklanmışım Şunu söyleyebilirimki bugüne dek kullandığım en performanslı notebook, Hp, Asus, Msi markalarının üst model notebooklarını kullanmış biri olarak Sony bir basmak yukarıda duruyor diğerlerinden..

ben ne sormuşum sen ne anlatmışsın be arkadaşım ne alaka yani :)

• Aynen bu durım yaşandı şuan

• quote:

Aynen bu durım yaşandı şuan

hahah bomba bu adam ya ne gülmüştüm buna zamanında iyi oldu nostalji :D

• quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

quote:

Özellikler firmalarda yaklaşık aynı,Casperda da var i7 li konfügirasyon ama iş tasarımda bitiyor.i7 elbette avantaj,ama HDD 320.

Kullandığımız Sony nin kullanıcı dönüşleri neredeyse mükemmel,bir de HP yi araştırın isterseniz ? Fan,ısı vb.sorunları var mı ?

Edit : Numpad sizin için önemli mi bilmem ama,bunun numpadi de yok.Ayrıca tuş tasarımı Sony nin daha güzel.Bir de aslında madem kız arkadaşınıza alıyorsunuz,i3 lüsünü seçip beyazını bulabilirseniz,bence mükemmel olur.

hp ile casper aynı kefeye koydunuz ya ne diyim ben size.3 tane hp dv5-1040et,dv6-2060et,hp envy 15 üçünde de en ufak sorun yaşamadım.benim kadar hp'yi bilen yoktur.benim sorduğum sadece batarya sorunu var mı diye sordum

• Batarya sorunu var işte kimse tam olarak birşey söylemediğine göre

Şaka bir yana evet kapatıp açınca %10 'luk bir kayıp hala söz konusu.

Ama yukarıdaki örnekte bence arkadaş casper ve hp aynı kefeye koymamış.

Yani sadece işlemciye bakmamak gerekir diye öyle bir örnek verdi tahminim
  • quote:

Batarya sorunu var işte kimse tam olarak birşey söylemediğine göre

Şaka bir yana evet kapatıp açınca %10 'luk bir kayıp hala söz konusu.

Ama yukarıdaki örnekte bence arkadaş casper ve hp aynı kefeye koymamış.

Yani sadece işlemciye bakmamak gerekir diye öyle bir örnek verdi tahminim

batarya sorunu varsa hala kız arkadaşım onu çok problem yaratır.sadece işlemciye bakmam tabiki.en önemli olanı bence işlemci ve ekran kartı.ekran kartları zaten aynı.işlemci i5-430m ile i7-720qm arasında dünya fark var.fakat batarya sorunu bitmiş olsaydı vaio alırdım.keşke f serisinde full hd ekran,hd 5650,i7 işlemci olsaydı.çünkü vaionun bu modelde kaliteden kıstığını biliyorum.neyse sorumun cevabınını aldım yardımlarınız için teşekkürler.

• Casper ile Hp yi aynı kefeye koymam mümkün değil,HP nin kasası biraz daha janjanlı

İşlemci,ekran kartı,Ram,HDD, vs vs aynı olduktan sonra biz niçin Sony veya HP alıyoruz ?

1-)Marka
    2-)Tasarım
    3-)Teknik servis vs.

Bence yukarıda gayet net açıklamışım,sen tavsiye istedin biz de yazdık dostum.
  • F serisinde kronik bir fan sesi problemi olduğunu biliyorum.

Evet işlemciler epey farklı.

Her zaman dediğim gibi ikisini yanyana deneme şansınız varsa en sağlıklısı o şekilde olur.

Düzeltme :

Hocam bütün parçalar aynı olsa dahi birleştime aksamları dandik oluyor.

Mesela : LCD menteşesi veya cpu fanı gibi şeyler daha çabuk arızalanıyor.

Onun dışında dediğin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayın -- 16 Haziran 2010; 14:50:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

Casper ile Hp yi aynı kefeye koymam mümkün değil,HP nin kasası biraz daha janjanlı

İşlemci,ekran kartı,Ram,HDD, vs vs aynı olduktan sonra biz niçin Sony veya HP alıyoruz ?

1-)Marka
    2-)Tasarım
    3-)Teknik servis vs.

Bence yukarıda gayet net açıklamışım,sen tavsiye istedin biz de yazdık dostum.

ilgin için çok teşekkür ederim hocam

• quote:

Hocam bütün parçalar aynı olsa dahi birleştime aksamları dandik oluyor.

Mesela : LCD menteşesi veya cpu fanı gibi şeyler daha çabuk arızalanıyor.

Onun dışında dediğin gibi.

Aynen katılıyorum,bundan önceki laptop'um ASUS MN6 idi (hala da çalışır),onda bu problemi hala yaşıyorum.LCD menteşesinde bir sallanma başladı,ne kadar da sıksam vidaları,yalama oldu herhalde,bir türlü sıkışmıyor.
  • Arkadaşlar bu batarya sorunu aslında benim tecrübeme göre batarya ya bağlı bir sıkıntı değil. Pil kullanım süresi cihazın anormal değil. Yüksek performansta 1 saat 50 dk ya yakın bir kullanım süresi sunuyor sanırsam konu biraz yazılımsal.
    Daha öncede farklı maknalar kullanan arkadaşlar özellikle harici ekran kartlı makinaların batarya sürelerinin biraz daha kısa olduğunu bilirler. Zaten verilen süreler herşey kapalı en düşük ekran aydınlatmasıyla ancak 3 saat olur demek oluyor yani 3 saate kadar derken.
    Muhtemel bu olay ya yazılımsal yada SONY Batery care diye bir programımız var ondan kaynaklanıyor.
    Sonuç olarak değerler de %10 gibi bir kayıp gözüküyor ama kullanım süresinde kayda değer bir kayıp olduğunu ben düşünmüyorum. Bu konuyu daha öncede konuştuğumuz gibi gerçekten pil süresi uzun giden makina istiyorsanız netbok tavsiye ederim. 5 saate kadar pil ömürleri var. Elbette bu olay tek çekirdekli ob ekran kartlı olmalarından kaynaklanıyor. Bunun yanında kız arkadaşınızın oyun vs gibi alışkanlıkları yoksa zaten OB ekran kartlı bir SONY alırsanda muhtemelen batarya ömrün biraz daha uzayacaktır.

• üniversiteye gidecek bu yıl.bende onun evine falan gideceğim için birlikte oyun falan oynarız.yani ben mutlaka modern warfare 2 oynarım ondan onboard ekranı istemiyorum.şu batarya sorunu keşke devam etmeseymiş.
  • Yani ona sorun demek çokda doğru değil açıkçası bir sıkıntı var ama büyük ihtimalle yazılımsal açıkçası ben o durumu bilerek aldım.
    :)
    Çok mobil bir kullanım olmıcaksa mühimde değil zaten.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

quote:

ben ne sormuşum sen ne anlatmışsın be arkadaşım ne alaka yani :)

Yanlış mesajdan alıntı yapmışım pardon...

• beyler 300 milyonluk bir pilden bahsetmissiniz o pili alınca ne kadar saat gider bu laptop bir bilginiz var mı cok buyuk farklar olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.