Şimdi Ara

CeBIT 2010: Nvidia GeForce GTX 480'in ısıl güç tasarımı 295 Watt olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
8.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Aralarında MSI ve Gigabyte gibi dünya devi isimlerin de bulunduğu donanım üreticileri, CeBIT 2010 fuarında, DirectX 11 destekli GeForce GTX 480 tanıtımı gerçekleştiriyorlar. Ancak çalışan sistemler Nvidia tarafından sağlandığı için detaylı bilgi alabilmek veya sistemleri kullanarak tecrübe edebilmek güç. Nvidia sistemlerle birlikte her sistemin başına bir görevli atadığı için hangi standda olursa olsun GeForce GTX 480 için tek tip tanıtım uygulamasına gidildiğini ve yine Nvidia tarafından belirlenen tek bir tanıtım uygulamasının çalıştırıldığını görüyoruz.


    Saat hızları henüz açıklanmayan GeForce GTX 480'le ilgili olarak fuar kapsamında kulaktan kulağa dolaşan bazı iddialar da yok değil. Elimize ulaşan bilgilere göre GeForce GTX 480'in ısıl güç tasarımı 295 Watt olabilir. AMD tarafından dünyanın en hızlı ekran kartı olarak lanse edilen çift grafik işlemcili ATi Radeon HD 5970'in 294 Watt olan TDP değeri dikkate alındığında GeForce GTX 480, ısıl güç tasarımıyla ATi Radeon HD 5970'le benzer profil çizecek gibi görünüyor.


    Detayları henüz açıklanmayan GeForce GTX 480 için ilk parti ürünlerin dağıtımına başlandığı ve iş ortaklarının kartları almaya başladığı, bazılarının ise Cuma gününden itibaren almaya başlayacağı belirtiliyor.









  • tek gpu için 295 watt ısıl güç değeri uçuk değil mi?

    bir de nvidia hala ne gizlemeye çalışıyor anlamıyorum. sanki kartları fuardan kaçırıcak millet.
    yapsana adam gibi görsel bir show
    güzel testler yap ve bunu büyük ekranlarda paylaş, öyle tanıtım yap.
    değerler çok iyi olursa o fuarda insanları daha çok kendine çekecek, ilgi olacak.
    bunu bile düşünemiyorsun nvidia.
    güvenmiyormusun kartlarına?

    haber için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 4 Mart 2010; 11:29:18 >
  • Sanki görünenden çok daha fazla problem warmış gibi bi durum war ortada ama hayırlısı .
  • Milletin ağzıda ne sıkıymış be kardeşim ilk ürünlerin dağıtımı başlanmış hala saat hızları meydanda yok :)
  • yine "olabilir" haberi... Nvidia fermiyi uzaylılar kaçırmış olabilir...

    bu arada 295 watt ister ve 5970 le yarışamazsa ki daha önce böyle bir durum görmedik bu kart fena patlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 4 Mart 2010; 11:44:19 >
  • 295w saçmalık. Nvidia çuvallayacak bende 5970alacam gibi gözüküyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai

    295w saçmalık. Nvidia çuvallayacak bende 5970alacam gibi gözüküyor

    Bukadar bekledin şunun şurasında Güncellenmiş 5XXX serisine ne kaldı bi demlik onlardan alın bari
  • Hocam bu nvidia ne yapmaya çalışıyo ya dibe vuracaklar pc camiası içinde ya da şahlanacaklar her yaptıgı işte sınırlama var.
  • Kart çok iyi sonuçlar alabilir. Isıl güç tasarımı da vereceği başarıma göre kabuledilebilir olur belki. Ama hâlâ bu kadar gizli tutulmasına anlam veremiyorum. Kasımda çıkacaktı hani, ocakta seri üretim haberleri geldi (ki nVidia kendi söyledi); marttayız ve kartı geçtim ortada hiç bilgi yok neredeyse. Bu kadar olur yani.

    Yaptıkları reklâma da kızıyorum. Tamam herkes Fermi'yi konuşuyor ama bu artık kabak tadı verdi. Doğru düzgün bir gösterim yapsalar da millet görse nasılmış Fermi. Sırf yeni mimari için ekran kartı alacaklar sürekli beklemede. Kartın kutu resimleri gösteriliyor, oradan bir şeyler çıkarmaya çalışıyor görenler. Bilmiyorum belki başkaları farklı düşünür ama bence kullanıcılarına karşı ciddi bir saygısızlıktır bu...

    Gerçi düşününce tek grafik işlemci için (üstelik 40nm) 295W biraz fazla gibi. Ekran kartını çıkartabilirlerse göreceğiz hep birlikte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 4 Mart 2010; 12:08:40 >




  • Overclocklu bir 4 çekirdek işlemcinin de 150W çektiğini varsayarsak, sadece ekran kartı ve işlemci için 450W lık +12V gücü gerekiyor. Bunun HDD si var anakartı var fanı var.... Çift grafik işlemcili olası bir GTX495 acaba kaç watt güç tüketimine sahip olacak?
  • Eğer GTX 480 295 watt ise GTX 470'de en az 200watt olur çift GPU'lu fermi nasıl olacak merak ediyorum hala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    yine "olabilir" haberi... Nvidia fermiyi uzaylılar kaçırmış olabilir...

    bu arada 295 watt ister ve 5970 le yarışamazsa ki daha önce böyle bir durum görmedik bu kart fena patlar.


    ben ikisinin ortasında birşey olur diye bekliyorum. ne o kadar güç harcar ne de 5970 e yetişir. 295 watt tek gpu için çok uçuk bir değer. en baba cpular bile 130w çekiyor. ve gpu fazlasıyla büyük olur.
    250w ın altında ve 5870i %20 geçse ideal olur gibi. ayrıca corssfire ve sli nin karın ağrısı olduğunu göz önüne almak lazım.
    bu 40 nm fermiye az geliyor anlaşılan. bir sonraki üretim tekniğinde asıl gücünü ortaya koyabilir. bana kalırsa bu fermi 2900xt gibi patlayacak ve sonradan açılacak.




  • bence bu iş artık kabak tadı vermeye başladı.bende bir nvıdıa kullanıcısıyım ama bu kadar da beklenmezkı kardesım cıktı cıkacak,çıkıyor,geliyor eyer bu kart ve fermi fıs cıkarsa nvıdıa tam çöküşe geçer.
  • artık us duzey bilgisayarlarda herallde en az 1 Kw güç kaynagı standart olacak gibi
    bu ne ya sankı elektrırık bedava
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mageji

    bir de nvidia hala ne gizlemeye çalışıyor anlamıyorum. sanki kartları fuardan kaçırıcak millet.


    Benzer bir zihniyet (yani bir kart varsa hemen ortaya çıksın dağıtırım ulen, bu gizlilik vs niye) Nvidia'ın batacağını da öngörüyordu zira kartlar bir türlü ortaya çıkmak bilmemişti. Öyle ya, Nvidia süper kart yapsa hemen pazara sürerdi, zengin olmaya bakardı hemen. Böyle düşünenlerin ticaretten anladıkları bu çünkü. Böyle düşündükleri için şimdi kartta bir sorun olduğuna da inanacak bu kişiler. Zira kart varsa çıkmalıdır, çıkmıyorsa performansı düşüktür. Bunu da benchmarklar ortaya çıkkınca yemek zorunda kalacaklar ama. Halbuki zamanından önce çıkmamasının oldukça basit bir sebebi var.

    Demek ki neymiş, bir kart yapmak ve bunu piyasaya sürmekaynı şeyler değilmiş. Ben hala birbirlerine pastanın bir kısmını bırakan gizli protokolleri olduğuna inanıyorum. DX12'de yine aynı şey olacak, ama bu sefer ATI 6 ay geç girecek. Ama ortalama bir kullanıcı bunları anlamasın diye, mevcut teknolojiyi biraz zorlayan bir tasarıma girecek, şöyle kamuya bu kartları yapmak zor diye bir iki haber sızdırılacak (bkz. HD2900, Fermi), forum insanları da bunlara hemen inanıp ATI batıyor mu diyecek bu sefer. Düzen dönmeye devam edecek bu sırada.

    Ha bu arada 5870 launch date ile Fermi launch date'e iyice dikkat edin. Aradaki süre 4 ay 12 gün ya da 5 ay 5 gün falan değil. 6 ay 3 gün falan olacak.

    İyi forumlar.




  • asparagas habercilikte devrim yapti bu kart.cikinca puanlamayi yapacaz kim ne kadar tutturmus ama nvidia icinde saglam kaynaklarim var bu kart 250w olacak diyen arkadas vardi onun yorumunu alalim ben kesinlike dememistim filan mi diyecek yine?kart cikmadan onceki haberlerin hepsi asparagas ama derseniz ki butun ihtimalleri gorelim cikinca sasirmayalim o zaman baska ama sinirinizi bozdugunuza degmez.
  • 295w çok yüksek bi rakam. gerçek olduğuna inanmıyorum. mart sonunda göreceğiz.
  • Ben 250W da ısrarcıyım. Piyasa yokluyor adamlar. böyle yüksek degerler ile haber yapılıyor ohaa çüüüş vs. diyecek herkes , 250W tdp ile çıkınca kart ooh ohh ne güzel ne iyi olacak.

    250W tek kart için hayvani bir deger tek başına 300w çeken kartı kim alır Allah aşkına.
    Tek başına 300W çeken bir kart - işlemci ile beraber sistemde güçlü 12v raiillerine sahip psu gerektirecek.

    Sistemler değişiyor eskisi gibi çok güç çekmez derken tek kart 300W çekemez,öyle çıkarsa bench yapanlardan başkası almaz bu kartı.
  • geçmişteki yeni ürün çıkışlarını gözönüne alırsak misal 2900xt, phenom vs. gibi elde rekabet edebilecek bi ürün olmayınca ortalıkda bolca mış,miş gibi cümleler oluyo, yok sağlam bi ürün yapılabilmişse ürünün prf. değerleri, kendisinden önce gelmiştir. Geçmişte olanlar hep böyleydi ve burdan hareketle ferminin rekabet etme şansı pek olmayan bi ürün olduğunu çıkarabilir diyorum ben, bi miktar fiyasko olabilir, zaten beklentiler prf. çıtasını çok yükseğe çıkartan bi ürün olacağı yönünde değil artık. Sonuç dediğim gibi olursa Nvidia ve kullanıcılar bolca zarar edecek, ATi kendisine ödenen 5,5 milyar $'ı bu sene çıkartacak bizlerden olan bu olacak işte.....
  • yaw geçin artık bunları illah dedirttiniz ne bu be allahın günü bir idaa nvidia haberleri yüzünden avcılar kahvesine döndü site.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.