Şimdi Ara

Nasıl Kuvvetli Olunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
10.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar baştan söylüyeyim alaycı ve alakasız mesajlar şikayet edilecektir

    15 yaşındayım 1.68 boyunda ve 80 kgyim kısacası boyuma ve yaşıma göre şişmanım yaşıtlarıma göre kendimi güçsüz hissediyorum kol pazularımı sıktığımda dokunduğumda bir sertlik hissediyorum ama yağdan dolayı etten başka birşey gözükmüyor yumruklarım vs çokta etkili olduğu söylenemez ve örneğin bi kavga sırasında çabuk kesiliyorum yorgunluk çöküyo sizce bunun nedeni sadece kilo mu gelişimle ilgili bi sorun olabilir mi not küçüklüğümde çok süt ve süt ürünleri tüketiyordum ve halende öyleyim bknz 80 kg







  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuksel824


    quote:

    Orijinalden alıntı: Germ

    Body e gidebilirsin . Yediklerine dikkat et . ( süt, yoğurt vb. tüket )

    Şuan spor salonu için maddi durumumuz pek müsait değil ve en yakın spor salonu bile 1 saatlik yol evde yapabileceğim hareketler nelerdir bu konuda tecrübeli arkadaşlar varmı?

    Hocam evde yapabileceğin en güzel hareket şınav ve mekik çekmektir.
    Hatta forumda bir arkadaş 6 haftada 100şınav diye bir konu açmıştı baya işe yarar bir konu orada her şey anlatılmış onun linkini vereyim;
    http://forum.donanimhaber.com/m_36468363/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36616198
    bence her gün düzenli olarak şınav ve mekik çekmek işini görecektir.




  • Belli ki düşünmüşsün ve kendi kendine bir karar vermişsin. Kilonun yaşına göre fazla olduğunu, vücudunun yağ oranının normalin üstünde olduğunu ve buna bağlı olarak kendini güçsüz, dirençsiz hissettiğini söylüyorsun. Söylediklerin birbirini doğrulayan ve çok normal şeyler. Özellikle beslenme alışkanlığına pek dikkat etmeyen ülkemiz insanlarında fazla kilo da gayet sık görülen bir durum. Annemizin güzel yemeklerini mideye indirince yağlanmamak da mümkün değil tabi ki.

    İçinde bulunduğun durumu özetleyelim. Öncelikle boyuna göre kilon gerçekten fazla. İkinci olarak, kas yoksa ve kilo varsa, yağ da bol oranda mevcut demektir. Dolayısıyla yağlarla da başedeceksin.

    Her şeyden önce beslenme alışkanlığını düzenlemen gerekiyor. Özellikle meyve yemeni öneriyorum. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında meyve yemelisin mesela. Uzun süre aç kalıp sonra bir anda yemeğe abanmamalısın. Bir diğer önerim ise hareket etmen yönünde. Akşam yemeğini yemeden önce çıkıp yürüyüş yap mesela. Bu yürüyüşleri haftada 3 gün belli saatlerde yap ve bir düzenin olsun. Kendini çok zorlama bunu yaparken. Çünkü bir anda yüklendiğinde bacakların, vücudunun ağırlığından dolayı zarar görebilir. Önemli olan çok fazla yürümek değil, düzenli olarak hareket etmek, bunu unutma. Altın kural budur.

    Yukarıda söylediğim gibi sporun en önemli püf noktası, bir anda çok yüklenmek değil, uzun süreli ve aksatmadan vücudunu hareket ettirmek. Ayda 1 defa 10 km koşan insan yerine, günde 20 dakika yürüyen insanı çok daha sağlıklı ve dirençli bulurum.

    Son olarak yukarıda bazı arkadaşlarımızın söylediği gibi mekik, şınav, barfiks gibi hareketleri deneyebilirsin. İlk etapta sana barfiksi önermiyorum. Yine vücudunun ağırlığına bağlı olarak omuz ve kol bölgende sakatlık yaşayabilirsin. Bu yüzden öncelikle belli bir potansiyele ulaş daha sonra barfiksi düşünürsün.

    Aşağıda sana adresini vereceğim eğitmenin videoda gösterdiği 3 set 12'şer defa mekik, yine aynı sayılarda bacak hareketleri ve pet şişelerle (ya da dumbell) göğüs press hareketlerini düzenli olarak uygula.

    http://www.uzmantv.com/konu/erkekler-icin-vucut-egzersizleri (Hakan Demiray'ın söylediklerini harfiyen uygula, hiçbir hareket boşa gitmeyecek.)

    Benim önerim, bir gün hızlı yürüyüş yapıp ter at, diğer gün mekik, şınav hareketlerine yoğunlaş. Böylece kısa sürede güçlendiğini ve kendine bu konuda daha fazla güvendiğini hissedeceksin.

    Çalışmalarında başarılar diliyorum ve tekrar hatırlatıyorum: Önemli olan çok şınav çekmek, çok mekik çekmek değil. Az da yapsan, düzenli olarak, bozmadan devam ettir. Ve sakın kendine olan güvenini kaybetme. Fazla kilolarını avantaja çevirip, arkadaşlarından çok daha fazla bir potansiyel güç elde edebilirsin. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Léopard -- 3 Mart 2010; 20:46:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.