Şimdi Ara

Nvidia'dan performans dopingi: GeForce 196.75 WHQL ile %30'a varan performans artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
166
Cevap
0
Favori
11.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alt="Nvidia'dan performans dopingi: GeForce 196.75 WHQL ile %30'a varan performans artışı"

DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını 26 Mart öncesinde CeBIT 2010 fuarına getiren ve özel demo sistemleriyle tanıtmayı planlayan Nvidia, ciddi performans güncellemeleri içeren yeni bir sürücü güncellemesi yaptı. 196.75 sürüm numarasına sahip olan WHQL sertifikalı yeni GeForce sürücüsü, v9.10.0129 versiyonlu PhysX yazılımıyla birlikte geliyor.

GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200 ve 300 serisi ekran kartlarıyla birlikte ION ve ION 2 GPU'larına da destek sunan yeni sürücü ile daha önce rapor edilen pek çok hataya çözüm getiriliyor. World of Warcraft ve Unigine için geliştirilmiş SLI desteği sunan yeni sürücü aynı zamanda Assassin Creed II, Battlefield: Bad Company 2, Command and Conquer 4: Tiberium Twilight, Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City, Mass Effect 2, Napoleon: Total War ve Zombie Driver oyunlarına da SLI profil desteği getiriyor. Mass Effect 2 için anti-aliasing geliştirmesi de içeren GeForce 196.75 sürücüsünün performansa etkisi şu şekilde;

- Destekleyen GPU'lar için ses sürücüsünü 1.0.9.1 versiyonuna yükseltiyor.

- 196.21 WHQL sürücüsüne kıyasla pek çok PC oyununda performans artışı.

- Crysis: Warhead'de tek GPU için %13'e varan performans artışı.

- Crysis: Warhead'de SLI teknolojisi için %30'a varan performans artışı.

- H.A.W.X'de tek GPU için %13'e varan performans artışı.

- H.A.W.X'de SLI teknolojisi için %30'a varan performans artışı.

- Left 4 Dead'de tek GPU için %30'a varan performans artışı.

- Left 4 Dead'de SLI teknolojisi için %28'e varan performans artışı.

Crysis, H.A.W.X ve Left 4 Dead gibi popüler oyunlarda ciddi performans kazanımlar vaad eden GeForce 196.75 sürücüsünü indirmek için;

- GeForce 196.75 WHQL (Windows XP 32bit)

- GeForce 196.75 WHQL (Windows XP 64bit)

- GeForce 196.75 WHQL (Windows 7/Vista 32bit)

- GeForce 196.75 WHQL (Windows 7/Vista 64bit)

• afferim Nvidia nihayet
    şimdi gelsin Fermi bakalım..
  • yazılım da bi o kadar onemli yani...
  • ee NVIDIA NVIDIA NVIDIA
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nvidia'nın yazılım ekibi gerçekten çok iyi çalışıyor...
    Bir de şu kartları gelse artık; sonra çok parası olanlar alsa; yeni nesilin ilk versiyonu olan bu kartların ceremesini çekse; sonra ikinci nesil gelse bizde onlardan alsak
    Uzun oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 2 Mart 2010; 17:10:01 >
  • eski bir nvidia kullanıcısı olarak bu performans artışlarına hiç inanmıyorum.
  • The Way Drivers Meant to be Made
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

eski bir nvidia kullanıcısı olarak bu performans artışlarına hiç inanmıyorum.

Yabancı forumlarda kullanıcıların yorumları hep olumlu yönde. Belki nVidia'nın verdiği yüzdelik değerler biraz abartı olabilir ama hem tek kartta, hem SLI'da oldukça performans artışı yaşadıklarını söylüyorlar. Bunun hariciden özellikle ME2'de AA desteği vermesi geç de olsa güzel olmuş.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ne getirisine ne götürüsüne bakıyorum, her çıkan yeni driver i kuruyorum.
  • 20Fps alınıyorsa %10 luk artış olsa 22 fps alınıcak çok da büyük bir artış değil sanki
  • geforce fx zamanında nvidia kartlar 16 ve 32 bit FP hassaslıkta çalışabiliyordu, ati 9800 ler standart 24 bit FP, nvidia, ati kartlara karşı performans kazanmak için sürücü yoluyla kartları 16 bit FP de çalışmaya zorluyordu, buda görüntü kalitesinden götürüyordu, uzunca bi müddet yutturdular bunu insanlara, yine benzer yada değişik numaralar yapıyor olabilir nvidia, beklenir kendisinden.
  • nvidia farkı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ne getirisine ne götürüsüne bakıyorum, her çıkan yeni driver i kuruyorum.

hocam nasıl dedikleri kadar performans artışı varmı yoksa hepsi fasa fisomu
    %5 lik artışı %13 diyemi yutturuyorlar yoksa hakkatende %13 performans artışı varmı...

istersen cevap verme fan takılan vatandaşların gazabına uğrayabilirsin ''aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık '' durumu oluşur cevap verme durumunda haberin olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ne getirisine ne götürüsüne bakıyorum, her çıkan yeni driver i kuruyorum.

hocam nasıl dedikleri kadar performans artışı varmı yoksa hepsi fasa fisomu
    %5 lik artışı %13 diyemi yutturuyorlar yoksa hakkatende %13 performans artışı varmı...

istersen cevap verme fan takılan vatandaşların gazabına uğrayabilirsin ''aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık '' durumu oluşur cevap verme durumunda haberin olsun...

Yok, sorun değil. Yarın cevap veririm. Ofisteyim ancak akşama kuracağım. Ve ilk defa hem eski driver la hem de bu driveri kurunca aynı testlerden yapıcam bir iki tane. Gerçekten getirisimi var götürüsümü var merak ettim.

• Özellikle HAWX'ta sürücü ve performans sorunları çekiyordu zaten.Özellikle DX10.1 kartlar ilk çıktığında HAWX gibi oyunlarda çok sorun vardı.
    HAWX'taki bu yüksek performans artışı (doğruysa) iyi olmuş.

Bunun dışında Mass Effect 2'ye AA desteğinin gelmesi güzel ama ATI oyun çıktığı zamanlarda yeni sürücü yayınlamıştı.

Demek ki neymiş Nvidia sürücüleri de sorunlu olabilirmiş ve bu sorunlar yeni sürücülerle çözülebilirmiş.

Ha şu bir gerçek,Nvidia sürücüleri ATI'den çok daha kararlı çalışıyorlar.
  • zaten bu yüzde 13 lere kadar varan artış demesei yüzde 13 artış demesiyle arasında epey fark var hemen yüzde 13 artış beklemeyin
  • isterse götürüsü olsun her driver çıktıgında şu artış yazan cümleleri okudugumda mutlu oluyorum atiye hem atnin driver haberlerinde hemde nvidianın driver haberlerinde saydırıyorum yani bu atinin benden kaçarı yok
  • Warhead te tek gpu %13 ne demek zaten bi çıkaramadı 4xx serisini artık çıkarmasına da gerek kalmadı
  • tek gpulara özen göstermeye başlaması güzel olmuş..seviyorum bu nvidia ı tam format atacağım zaman sürücü çıkarıyor
    ayrıca nvidia release notta diyorki Turning Off V-Sync to Boost Performance To get the best benchmark and application performance measurements, turn V‐Sync off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 2 Mart 2010; 18:29:55 >
  • Hakikaten herifler 5xxx serisine yazılımla yetişecekler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.