Şimdi Ara

Windows 7 ve kararan ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bir kaç defadır dün yüklediğim Windows 7 işletim sistemde kararmalar oluyor, 3 defa yaşadım bu olayı, beklemeyle ilgili bir durum olmasından şüpheleniyorum çünkü farkettiğim tek anormallik ekranın kendini kapatmasından sonra bilgisayarı tekrar kullanmaya başladığımda bu olayı yaşadım, kullanımdan bir süre sonra ekran karardı. 2 sefer mouse işaretçisi göründü ve titriyordu, sadedce bir sefer ctrl alt delete ile menüye ulaşabildim ve bu menü sanki 800x600 gibi bir çözünürlükteydi. Her seferinde yüksek ram kullanımındaydı sorun yaşanmadan önce bilgisayar. Sizce sorun neden oluyor olabilir? En güncel ekran kartı driverlarını kullanıyorum ve sistem güncelleştirmelerinin hepsi yapılı. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


    Sistem tepsisinde bilgisayarın özellikleri yazmakta ama sadece ekran kartımı yazayım ATI HD4850 IceQ4 1 gb, çift ekran bağlı konumda kullanıyorum.







  • Eğerki Win7 den önce, yine çift ekran kullanırken bir sorun yoksa, donanımsal hiç bir sorun yok demektir. Geriye kalansa yazılımsal bir poblem olduğudur. Eğer güç seçeneklerini kontrol ettiyseniz, frekans ayarlarıda bir kontrol edin. Genelde varsayılan 60 herzdir. Ancak bu monitöre göre değişkenlik gösterebilir. Titreme genelde bu tazeleme hızının 60 değilde üzeri bir değerde olmasından kaynaklanadabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkcavarly

    Eğerki Win7 den önce, yine çift ekran kullanırken bir sorun yoksa, donanımsal hiç bir sorun yok demektir. Geriye kalansa yazılımsal bir poblem olduğudur. Eğer güç seçeneklerini kontrol ettiyseniz, frekans ayarlarıda bir kontrol edin. Genelde varsayılan 60 herzdir. Ancak bu monitöre göre değişkenlik gösterebilir. Titreme genelde bu tazeleme hızının 60 değilde üzeri bir değerde olmasından kaynaklanadabilir.


    Daha önce format attığım gün aylardır kullandığım Windows 7 bir kere bu kararmayı yaşattı bana, titreme olayı yanıp sönme şeklinde ve sadece mouse işaretçisinin ekran kararmışken görünmesi sırasında oluyor, hertz titremesi gibi değil yani ama kontrol ettim 60 herz ile kullanılıyor iki monitörümde. Bu olayların yaşanırken ki tek ortak noktası, Jdownloaderın açık olması ve 3.5 gb+ ram yüklenmesi. ATI driverlarında bilinen böyle bir problem var mı acaba?




  • Ati driverlerinde böyle bir problem olup olmadığı hakkında bir bilgim yok ancak Jdownloader değilde türevi bir program bulsak sana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkcavarly

    Ati driverlerinde böyle bir problem olup olmadığı hakkında bir bilgim yok ancak Jdownloader değilde türevi bir program bulsak sana


    Deneyebilirim önerinizi seve seve çünkü gerçekten sisteme muazzam ram harcatıyor, şu anda 3.2 gb ram kullanılıyor ve sadece firefox ile Jdownloader açık. Sorunun bundan kaynaklandığını düşündüm ilk başta, belki de öyledir.

    Az önce sorunu Ati forumlarında araştırdım, 10.1 sürücüsünde bu sorun varmış ben 10.2 kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.