Arkadaşlar şöyle bişey öğrendim acaba doğru mu? Her eternet kartın veya modemin kendine özel MAC adresleri varmış. Ve IP adreslerini MAC adreslerine çeviren ARP diye bir protokol varmış. Eğer Bunlar doğru ise IP adresini bildiğimiz bir makinanın MAC adresini öğrenebilirmiyiz? ve bunu nasıl yaparız? bilgisi olan varsa vede anlatırsa seviniriz...
Windows95/98/ME için winipcfg.Ben kendime göre yazmışım. 2000/XP için--->wntipcfg Aslında şu linki inceleseniz daha iyi olur,çünkü XP'de bu küçük yazılım direkt yeralmıyormuş.Microsoftun sitesinden indirip kullanabiliyorsunuz. http://www.turkcenet.org/wown_htm/wntipcfg.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 20 Ağustos 2005, 23:29:55 >
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ama ben kendi MAC adresimi öğrenmek istemiyorum ki ben internet üzerinden dağıtılan(bilgi doğru değil ise özür dilerim) WAN IP adresi bilinen, karşı taraftaki bir makinenin MAC adresini öğrenmek istiyorum eğer bunun için bir komut veya çözümünüz varsa vede yardımcı olursanız sevinirim... çünkü tam olarak bilmiyorum ama birisi benim makineme saldırıda bulunuyor. yardımlarınızı bekliyorum..
cellmaster hocam abicim denedim ama olmadı parametrede bi yanlışlık olmasın... kendi yerel ip mi denedim kendi makineminkini öğrendim ancak dediğim gibi WAN IP adresiyle bu komut çalışıyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurucu -- 21 Ağustos 2005, 21:49:27 >
yaw arkadaşım adamın biri benimle dalga geçiyo bişekilde IP adresini öğrenebilirsem oradanda MAC adresini öğrenebilirim diye düşünmüştüm belkide yanılmışımdır dediğiniz komutu denedim olmadı!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurucu -- 22 Ağustos 2005, 22:03:18 >
dediğinin tam tersi olabilirdi MAC adresini en fazla IPsini bulmak için kullanabilirsin...yada Wireless yada port-sec yapılmış bi switche spoof yapacaksan MAC'ına ihtiyacın olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palermo -- 23 Ağustos 2005, 16:41:55 >
Ağ bağlantılarım >> Lan yada Yüksek hızda internet >> yerel ağ bağlantısı(2 monitör resmi) tıkla >> açılan menu de destek >>ayrıntılar>>> karşına açılan menude en üstte yazan fiziksel adres senin mac adresin....
bu arada sonradan gördüm arkadaş uzaktan başka bir pc nin mac adresini nasıl bulacağını öğrenmek istiyor herhalde...o iş biraz zor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SquAnDeR -- 24 Ağustos 2005, 11:27:29 >