Şimdi Ara

Thermalright'dan ATi HD 5850 ve 5870 için yeni VRM soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yüksek performanslı soğutucularıyla tanınan Thermalright, üst seviye ekran kartlarındaki voltaj düzenleme modülleri (VRM) için hazırladığı VRM-R3/R4 isimli soğutucunun geliştirilmiş yeni versiyonunu tanıttı. VRM-R5 adını taşıyan yeni soğutucu, 118×117x122mm boyutlarında ve 140 gram ağırlığında. Her biri 6mm kalınlığında iki adet ısı borusuna sahip olan yeni soğutucu da yüksek soğutma performansı için çok sayıda Alüminyum yaprağa da yer veriliyor. Pasif olarak gelen ancak 80mm çapında bir adet fanın kullanımına olanak tanıyan VRM-R5'in ATi Radeon HD 5850 ve 5870 modelleri için geliştirildiği açıklandı.


    Satışına önümüzdeki günlerde başlanması beklenen VRM-R5 için Thermalright henüz herhangi bir fiyat açıklamasında bulunmadı.










  • çok ilginç tasarımlar
  • GPU için ayrı bir blok var galiba en alt sağdaki resimde.

    Yani iki parçadan oluşan tamamen pasif soğutma sistemi gibi görünüyor.
  • Pasif Sogutma ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DavutGENC

    Pasif Sogutma ?

    Fanda takılabilir
  • sadece vrm soğtucusu bu arkadaşlar gpu yu başka çözümle soğutacaksınız sanırım resimde ve açıklamada öyle gözüküyor
  • Evet, yalnızca vrm için. Yanında gpu soğutucusu da almak gerekiyor. Değerlerde ne kadar iyileştirme yaptığını da açıklasalarmış keşke.
  • Vrm için ne kadar gerekli peki bu soğutucu

    Alttaki resimdeki gibi kocaman gpu için soğutucu takarsak işlemcinin soğutucusunu bile engelleyebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 23 Şubat 2010; 20:59:20 >
  • Ben hd5770 ile 1.25v'nin üzerinde fayda görmüyorum, 1.35v sınır değer. Hd5870 iki katı güç harcarken çipler daha çok ısınır. Testlerde 20-30 derece standart soğutucudan daha serinlik sağladığı yazıyordu ilk çıkanlarının incelemesinde.
  • Ne kadar gerekli derken standart soğutma voltaj regülatörünü soğutmak için yeterli değil mi ki
    var mı bununla ilgili bi sıcaklık testi veya bilgisi

    Sonuçta en çok ısınan gpunun kendisi değil mi
  • İşte orada yanılıyorsun hocam. Hd4890 kullanırken en sıcak parça vrmlerdi. Gpu zaten kocaman blokla soğutuluyor. Vrmler sadece soğutucunun metal gövdesine değiyor ki bir de değdiği yeri de boyamışlar. Sonra arada istediği kadar ısı iletici madde olsun. Gpu 75-80 derece değilken vrmler 120'yi geçiyordu benim voltaj da arttırmışsam. Normal oyun esnasında 105c'di. Böyle bir donanıma gerek var meraklısına ama Türkiye'ye geldiğini sanmıyorum dağıtıcılar kanalıyla.
  • @Mete Can Karahasan

    Ozaman tamam hocam vrm lerin sıcaklığı hangi kartlarda ölçülüyor ben görmedim de everest falan ölçmüyomu

    Ekleme:Ben son seri kartlardan pek kullanmadım da Nvidia kartlarda bu sensör yok heralde
    Bide vrm ler en fazla ne kadar sıcaklığa kadar dayanabilir sizce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 23 Şubat 2010; 22:19:19 >
  • Gputool ölçüyordu benim kartımda. Rivatuner da gösterebilir tahminim. Benim kartın çiplerinin en yüksek çalışma değeri 125c'ydi. Tabi böyle bir endişe kalmadı artık, hd5870 te hd5850'de daha düşük güç harcıyor eski kartımdan.
  • bayağı bir şeki olmuş,ısınan gpunun kendisi
  • Tam boy kart üzerinde soğutucu nasıl duracak büyüklüğü ne kadar? Düzgün bir foto göremedim. Ayrıca sağ alt köşedeki foto gibi yerleştirilecekse kule tipi işlemci soğutucularla çakışır.
  • 700-800 lira para ver sonra da üstündeki soğutucuyu çıkarıp bunu tak...

    hadi canım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    @saintroyo
    aşırı OC yapanların zaten başka seçeneği yok hocam.
    baksana rekor kırılan ekran kartlarının durumuna haberlerde...


    iyi diyorsun da oc yapmak için de böyle son kartların kullanılması da bana biraz ters geliyor. tabii bunlar bizi çok aşmış kullanıcılar oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    quote:

    iyi diyorsun da oc yapmak için de böyle son kartların kullanılması da bana biraz ters geliyor. tabii bunlar bizi çok aşmış kullanıcılar oluyorlar.

    asıl son kartlar en önemli hocam, büyük reklam bu kartlar için ve satışları epey etkiliyor.
    tabii bunu anca gerçek profesyoneller yapıyor...


    adamlar satış poltikası yaparken ''bu kart oc ile şu hıza ulaşıyor'' diyebilmek için bu haberleri önemle okuyorlar diyorsun yani.

    tabi bu da fps oranını da etkiliyor. fps nasıl ölçülür diye bir konu açmıştım. herkes hastalık bu falan demişti. yani insanoğlu hiçbir zaman elindeki ile yatinmeyecek




  • İlginç bir tasarım. Diyelim sag el alttaki resimdeki gibi sogutucuyu taktık üzerinde fan koyduk bellekler nasıl soguyacak kartın önünede bi tane fan koymak gerekir
  • HD5870 kullanıyorum. Stok soğutucuyu 80 liraya aldığım Thermalright T-rad2 GTX ile değiştirdim. Çekirdek sıcaklığında 10-15 derece civarında düşüş gözlemledim ama VRM'ler 125 dereceyi geçiyor Furmark stabilite testinde. Dolayısıyla VRM için ayrı bir soğutma çözümü kullanmak şart. Türkiye'nin Thermalright distribütorü Akortek'e mail attım. Getirmemişler VRM soğutucularından hiçbir modeli ve yakın zamanda getirmeyi düşünmüyorlarmış. İyi halt ediyorlar. Değiştirsin Thermalright Türkiye distribütörünü böyle işgüzarlık olmaz. Avrupa'daki bilgisayarla ilgili tüm online mağazalarda VRM 1,2,3,4,5 serileri cirit atıyor bizde tek bir tane yok. Üstelik 4870,4890, 5830,5850 ve 5870 kartlarının hepsi VRM soğutucu istiyor. Eğer Thermalright'ın soğutucu çözümlerini ATI kullanıcılarına satmak istiyorlarsa VRM soğutucuları da hazır etmeleri gerekir...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.