Şimdi Ara

Windows 7 explorer.exe cpu yu %100 kullanıyor [Resimli]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
32.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sorun tam olarak bilgisayarımdaki Flv dosyalarının bulunduğu klasörlerde gerçeklerşiyor. FLV dosyalarının bulunduğu bi klasöre girdiğim zaman ; Klasörün üst taraftaki yerinin yazdığı çubukta yeşil çizgi dolmaya başlıyor(Video lara önizleme oluşturuyor) . Yeşil bölge sonuna kadar doluyor ama hiç gitmiyor. Bu sırada işlemci kullanımı Explorer.exe yüzünden %100 e ulaşıyor. Sadece Görev yöneticisinden explorer.exe yi kapattıp yeniden başlattıktan sonra sorun düzeliyor. Fakat yine bir video klasörüne girdiğimde (flv veya ön gösterimi olmayan bi format varsa) yeniden explorer.exe %100 cpu kullanımına ulaşıyor. Sorunu yabancı sitelerden araştırdım ama genelde ya vista yada xp ile ilgili olan sorunlara rastladım, onlardaki sorunun yüksek nedeni virüslerdi ve aniden oluyordu. Windows 7 deki problemin farklı bi neden den kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu sorun ben dışında bir arkadaşımda da gördüm . Kullandığımız makine HP laptop lar. Arkadaşım pavilion dv6-1144et ; ben pavilion dv6-1241et . Ayrıca sistem de oynatıcı olarak KMplayer kullanıyoruz . Codeclerde full yüklü K lite mega codec pack.

     Windows 7 explorer.exe cpu yu %100 kullanıyor  [Resimli]

    [img=http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_640787748.jpg
     Windows 7 explorer.exe cpu yu %100 kullanıyor  [Resimli]

    http://www.resimupload.com/ds640787748_cpu_kullanımı.html







    siteye resim yükleme çalıştımda yapamadım hata verdi.



  • Peki bu soruna bi neden bulabildiniz mi ? sadece HP lere özel bi sorun mu bu durum ? başka bilgisayarlarda oluyor mu ki?
    yaptığım araştırmalarda benim sorunuma çare olacak bi yazı okudum. Microsoft bu durum için bi hotfix yayınlamış. İndirip yüükledim , ama işe yaramadı.

    site haberi
    http://www.thewindowsplanet.com/fix-explorer-exe-high-cpu-usage-problem-while-opening-a-folder-containing-corrupted-wav-files-in-windows-7

    microsoft un makalesi ve hotfix
    http://support.microsoft.com/kb/976417/en-us


    aynıı sorun bu linkteki arkadaşlarında başına gelmiş onlarda da flv dosyaları veya wav dosyalarından kaynaklanan sorunlar var.
    Sorun bi çok kişinin başına gelmişte ortada çözüm yokk
    http://forum.donanimhaber.com/m_36932854/tm.htm

    bi önerisi olan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colins547 -- 23 Şubat 2010; 20:39:06 >
  • evet bu expoler exe hatasını total video conventer programı sebeb veriyor önce bu programı silin ve program filesdende artık dosyalarını silin eger silemezseniz bu linkteki program ile silmeye çalışınhttp://www.filehippo.com/download_unlocker/ bu program silinmeyen dosyaları siler .sonra pc yi kapatıp açın sorun bitsin.artı bozuk videolarıda yine bu program ile silmeyi unutmayın
  • Videoların olduğu klasördeki bir tane arızalı video yüzünden oluyor bu kasmalar.
    O sorunlu dosya da silmek istediğinizde veya taşımak istendiğinizde hata verir yada bekletir işlem yapamazsınız.

    Sisteminizde sadece "K-Lite Codec Pack Full" yüklü iken bir sorun olmuyor.
    Sonrasında olur da "Total Video Converter" yüklerseniz .FLV veya .MKV uzantılı videoların olduğu klasörlerde böyle sorunlar olabiliyor.
    hatta zamanında burda bahsetmiştimhttp://forum.donanimhaber.com/m_36684963/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_37368132
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.