Şimdi Ara

CompactFlash 5.0 spesifikasyonu hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ağırlıklı olarak DSLR sınıfındaki dijital kameralarda kullanılan ancak son dönemde özel tasarımlı bazı depolama cihazlarında da yer alan CompactFlash bellek kartları için hazırlanan onaylanmış CF 5.0 spesifikasyonu yayınlandı. CompactFlash birliği tarafından çalışmaları bir süre önce başlayan yeni standart ile performans, kapasite ve yeni özellik noktalarında önemli güncellemeler olduğu belirtiliyor.


    CompactFlash birliği tarafından açıklanan bilgilere göre, CF 5.0 spesifikasyonunun en önemli yeniliği, zorunlu olarak gelen 48-bit adresleme yeteneği ile 137GB'ın çok daha üzerinde tam 144 PetaByte'a kadar destek sunabilmesi. Daha yüksek verimlilik için her transferde 128 KB yerine 32MB veri taşınabilmesine olanak tanıyan yeni standart, aynı zamanda kullanılmayan alanların kontrolü için zorunlu TRIM desteği de getiriyor.


    Opsiyonel olarak sunulan performans kontrolü, güncellenmiş ATA referansları, video performans garantisi ile daha kolay ve daha iyi kart tasarımları için değiştirilmiş ara birim elektrik spesifikasyonu gibi özelliklere sahip olan CF 5.0 spesifikasyonunun DSLR kameraların değerini arttıracağı, üstelik bunu daha yüksek kapasite ve daha yüksek performans eksenlerinde sunacağı da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.


    CF 5.0 spesifikasyonuna yönelik uyumlu cihaz ve bellek kartlarının ne zaman çıkacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.




  • çok pahalı olcağı kesin.. Ama öncesinde bu bellek tipinide destekleyen makinelerin çıkması lazım değil mi?? bellek tek başına bir işe yaramıcak sonuçta.. bu da demek oluyorki bu teknolojinin yaygınlaşması için uzun yıllar var...
  • Peki bu teknoloji harddiskler için de geçerli olur mu? Düşünsenize ssd disk ve 144 pb
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.