Şimdi Ara

LG: Windows Mobile, Android ve iPhone OS ayakta kalacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Faaliyet gösterdikleri hemen alanda birbirlerinin rakibi olan Güney Kore merkezli iki dev; Samsung ve LG, mobil işletim sistemleri konusunda farklı düşünüyorlar. Akıllı telefonlarında kullanmak üzer ekendi işletim sistemini geliştirmeye karar vererek, Bada platformu için çalışmalarına başlayan Samsung'un aksine LG, yakın dönem için kendi geliştireceği bir işletim sistemi planlamıyor.


    LG'nın mobil iş biriminin en yetkili isimlerinden biri olan başkan yardımcısı Scott Ahn tarafından yapılan açıklamaya göre, LG'nin önümüzdeki 2-3 yılı kapsayan mobil stratejisinde özel bir işletim sistemi geliştirme planı bulunmuyor. Windows Mobile 7 ve Android tabanlı çözümler sunarak, cihazlara yoğunlaşacaklarını belirten Ahn, özelleştirilmiş içerik ve ekstra servislere yoğunlaşacaklarını söyledi.


    Scott Ahn'ın açıklamasındaki en dikkat çekici belkide tartışmaya en açık nokta ise mobil işletim sistemleriyle ilgili öngörüsü. Zira Ahn, önümüzdeki yıllarda sadece üç mobil platformun ayakta kalacağını, bunların Windows Phone (Windows Mobile), Android ve iPhone OS olacağını iddia etti.


    Peki siz ne düşünüyorsunuz; Symbian, RIM ve MeeGo gibi farklı platform çözümleri uzun soluklu yarışta bahsi geçen işletim sistemlerinin gerisinde mi kalacaklar ?








  • Gecebekcisi çok sinirlenecek bu adama. :)))
  • SYMBİAN AYALTA KALIR ÇÜNKÜ NOKİANIN TEMEL OMURGASI...DİĞER İŞLETİM SİSTEMLERİ BAĞIMSIZ...ÜRETİCİNİ TAKDİRİNE BAĞLI AMA SYMBİAN NOKİA YA AİT NOKİA AYAKTA KALAMASSA SYMBİAN DA AYAKTA KALAMAZ....BEN BUNA İNANMIYORUM.SYMBİAN BANA GÖRE HALA ENİYİ İŞLETİM SİSTEMİ VE DE AYAKTA KALIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..HER DÜŞÜNCEYE DE SAYGILIYIM
  • cok mantıklı kanımca w.m denemedim ama

    symbian cok dandik bi sistem os u deneyin sonra symbian dan nefret edeceksiniz
  • ne mi düşünüyorum..sümsük manyağı yapası geliyor insanın. çenelerine çenelerine vurucaksın bolelerinin.
  • LG diğer firmalardan ziyade Samsung'a atıfta bulunmuş. Bada'yı boşa çıkardınız demeye getiriyor. Bence haklı da. Arayüz olarak her birinden çalıntı, hiçbir yenilik getirmeyen ve sürekli yazılım sorunlarından şikayet edilen Samsung'un işletim sistemi için başka ne düşünülebilir? Ayrıca LG bir konuda daha haklı, o da kendi işletim sistemini yapmaması. Çünkü beceremezlerdi.
  • işletim sistemi yapmak bişi değil mesele kullanılabilir güzel birşeyler yapabilmekte. insanların ihtiyaçlarını anlayıp ona göre iyi bi tasarım ile çok güzel şeyler olabilir

    symbiana kolay kolay bişi olmaz.
  • symbian kolay kolay bitmez symbian 3 rakip olabilir her anlamda
  • Symbian bir şekilde ayakta kalacaktır, şu an açık kaynağa dönmesi,hali hazırda çok yaygın olması, uygulama çokluğu dikkate alındığında , Symbian'ın epeyce avantajı var.
    Bada konusunda yorum yapmak için erken, çok fazla şans vermiyorum ama Samsung'un altına girdiği her işten başarı ile çıkan bir firma olması kesin hükümde bulunmamı engelliyor.
    LG'nin politikasına gelince, hali hazırda kullanabilecekleri açık kaynaklı işletim sistemleri varken, bir yenisini yapmak yerine, eforlarını bunlar üzerinde çalışacak uygulamalara harcamak istemeleri bence çok daha akıllıca.
  • symbian gibi beleş ve uygulaması bol olan başka işletim sistemi yok.. olsaydı zaten ben onu kullanırdım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @nano@

    symbian gibi beleş ve uygulaması bol olan başka işletim sistemi yok.. olsaydı zaten ben onu kullanırdım :)


    WM ile iPhoneOS zaten Mars'lılar için:) Sen dünyalısın:) Mars'tan ne haberin olcak:)))
  • doğru demiş gelecek android ve windows mobile da.
  • win mobile her türlü ayakta kalır zaten arkasında microsoft varken kalmaması imkansız ötesi ancak kendileri bırakırsa :)
  • WebOS dursun yaa kime ne ettiki hemen batırıyorlar(:
  • LG nin tespiti doğru. WM 7 yi kullanması kesin olan 2 firmadan biri olarak, başka türlü beyanlarda bulunması da tuhaflık olurdu zaten. diğer bahsedilenleri sistemleri kullanmadığım ve Android harici diğer basit çözümleri de düşünmediğim için "Bada" nın patlama ihtimalinin kuvvetli olduğu da doğrudur.

    RIM i bunların dışında tutmak biraz daha mümkün. en azından günümüz için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 28 Şubat 2010; 21:55:58 >
  • Windows Mobile'in arkasında microsoft var diye tutacağını pek sanmıyorum, zira windows mobile 7 böyle çıkarsa tam bir hüsran olacak. Yani bu kadar beklettiler kullanıcıları ve yenilik olarak neredeyse hiçbir şey yok. İkonları kocaman yapmışlar o kadar. Multitouch ve capacitive uyumluluğunu yenilikten çok gereklilik olarak görüyorum.

    Symbian 3'ün videolarını izledim gsmarena'da ve gsmarena'nın yorumu gayet güzel anlatmış olayı orada. Özetle symbian'a makyaj yapmışlar ama içerik aynı. Yani eşşek ve altın semer olayı.

    Geriye bir android ve iphone os kaldı BENCE.Bunların arasında da android baya atılım yaptı ama hala uygulama sayısı da getirdiği yenilikler de çok ahım şahım değil. Android çok büyük bir atılım yapamadığı takirde uzun süre ikinci olarak kalır. Bu yaz gelecek yeni nesil iphone ile kullanıcılara RFID teknolojisinin sunulacağını ve buna uygun çıkacak muhtemel uygulamaları da düşününce; bence 2011 sonuna kadar iphone os'in ciddi anlamda bir rakibi olmayacaktır.




  • smbian bitmez bomba gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

    smbian bitmez bomba gibi geliyor.

    Hocam yapma ya bıkmadınız mı, yorulmadınız mı şu symbian'dan medet ummaktan. Yeni symbian'ın sadece görünümü değişik gerisi hikaye. Hatta görünümde bile çok büyük yenilik yok. Kısacası merkep ve altın semer örneği.
    Benim yorumum belki taraflı gelebilir. Gsmarena'da symbian3'ün tanıtım videosunu bir izle ve imkanın varsa altında bulunan gsmarena'nın yorumunu oku.
  • Windows Mobile, Mac os ve Android karşısında symbianın pek şansı olduğunu düşünmüyorum. symbian kadar dandik bi işletim sistemi daha görmedim. nokia da er yada geç wm ye yada androide geçecek.
  • Windows Mobile ve Android dışında gerisi yalan.

    Çok sıkıcı ve basit işletim sistemleri onlar...

    iPhone'un da uygulamaları olmasa beş para etmez işletim sistemi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.