Şimdi Ara

Google Chrome OS, Nvidia ION üzerinden video hızlandırma desteği kazanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google ilk defa geçtiğimiz yılın sonuna doğru tanıttığı Chrome OS isimli yeni işletim sistemi için geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Yılın ikinci yarısında pazara sunulması beklenen Chrome OS, GPU tabanlı donanımsal hızlandırma yeteneği de kazanmaya başladı. Her ne kadar Google cephesinden henüz resmi herhangi bir açıklamada bulunulmasa da Flow isimli özel Chrome OS varyasyonunun, Nvidia ION platformu üzerinden donanımsal hızlandırma desteği vermeye başladığı bildiriliyor ki bu gelişme Chrome OS üzerinde yüksek tanımlı videoların sorunsuzca oynatılabileceği şeklinde de yorumlanabilir.


    Özel olarak geliştirilen Chrome OS varyasyonu Flow'un en yeni sürümü aynı zamanda gelişmiş donanım desteği, daha uzun pil ömrü ve otomatik güncelleme konularında da yenilikler sunuyor. İndirme boyutu sadece 327MB olan ve 2GB kapasiteli USB sürücüsü ile kurulabileceği belirtilen Chrome OS tabanlı Flow ile ION platformu kapsamında GeForce 9400M entegre grafik çözümüne destek sunulması, işletim sisteminin resmi sürümünde farklı GPU çözümlerine destek verilmesi ile hem 1080p video hızlandırma hem de 3D oyunlar için donanımsal anlamda hızlandırma sağlanabilmesi adına önemli bir referans olacak gibi görünüyor.


    Flow hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.








  • Destek güzel de bu Linux tabanlı yeni işletim sistemlerindeki Codec olayı biraz sıkıntı yaratıyor. Örneğin Intel'in Atom işlemcili netbook'lar için hazırladığı Moblin'i denemiştim ama yasal çekincelerden dolayı hazır codec'le gelmediği için güncel hiçbir videoyu oynatamıyordu. Moblin'e ayrıca Codec yüklemek için yazacağınız komutlarla kendi codec'inizi yazabilirsiniz, o denli uğraştırıyordu. Örneklerde hal böyleyken Google OS'de durum nasıl acaba?
  • android gibi bir hava yakalamasını bekliyorum
  • @Father Torque

    En azından Ubuntu gibi başlangıçta kodeksiz, ama istenildiğinde otomatik kurulabilen bir yapıda olabilir.
  • hersey cok guzel hos ama usb den yukleme yaptım ilk açılışta kullanıcı adı ve şifre soruyor

    ben herhangi yeni bir kullanıcı adı ve şifre oluşturuyorum kabul etmiyor

    bu konuda bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim

    saygılarımla
  • gmail ile giriş yaprsan kabul ediyor
  • Güzel haber.

    Umarım devam ederler ve Windows'a rakip olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.