Şimdi Ara

Sony ile Dell arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda para iadesi yapılacak olan eski laptopum Toshiba A200-1AH yerine yeni bir laptop alacağım. Film ve oyun ağırlıklı olarak kullanacağımdan dolayı ekranı, ekran kartı ve işlemcisi iyi olmalı. Şimdilik gözüme iki tane model kestirdim:

Sony Vaio F11S1E

Dell XPS 1645

Aynı zamanda laptopun çok ısınmaması da önemli zira eski laptopumda touchpadi kullanamayacağım kadar fazla ısınıyordu, parmak ucumu uyuşturuyordu.
    Bu iki laptop arasından sizce hangisini seçmeliyim, ekranı süper olan ama ekran kartı biraz vasat olan Sony mi yoksa ati 4670li Dell mi? Ve dediğim gibi ısınmaması çok önemli benim için.

• Bu ürünün önce ki serisinde ısınma problemi varmış sanırım. Tabi bu seridede ısınma sorunu olacağı anlamına gelmiyor ama yinede insanın kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

Bende sizin almayı düşündüğünüz Sony f11 modelini almayı düşünüyorum. Arasıra Pes 6, Gta gibi oyunlar oynanacağı için ekran kartının daha düşük olmasını sorun etmiyorum.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/dell-1645-bq72p45-xps1645-core-i7-72qm-1.6ghz-4096mb-500gb-1024mb-hd4670--15.6-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43167

Dell Vatan Bilgisayar'da da bulunuyor.

• Dell XPS 1640 kullanan biri olarak cevaplayayım.

1640 ile 1645 arasındaki fark işlemci ve ısınma problemin kısmen giderilmesidir... Sonuçta kasası aynı.. Sadece fare kısmındaki iç dizaynında bir değişiklik yapılmış ısınma biraz giderilmiştir....

Vatan Bilgisayardaki örnek ürün resmi dikkatli bakacak olursanız 16" liktir ama 15,6" daha ufaktır... Vatanbilgisayar bu konuda önceden de 15,6" lik sıradan LED li (WLED !) ne hikmetse! 16" RGBLED diye teşhir ettikleri hatta RGBLED li 16" olduğunu bile iddia eden birçok personeli vardır... Yanlış bilgilendirmeden ötürü ürünü hemen iade ettim. Bu konuda ayrıntılı belge ve resimler Dell bölümünde birkaç başlıkta yazmışımdır...

Dell oyun kısımında Sony ye göre üstün. Ekran kalitesi gerçekten berbat... LED sızması özellikle bariz belli olmakta... HDMI 1.2 çok eski HDMI 1.3 olmalı... Böylece daha yüksek kalitede video ve DTS 5+1 desteği HDMI desteği DELL XPS 1645 de malesef yoktur...

Sanallaştırma teknolojisi işlemci desteklemesine rağmen Dell BIOS tan bu özelliği kapatmıştı bu özellik açılmış mı araştırılmalıdır... En son bildiğim kadarıyla sanallaştırma kapatılmıştı...

Genel olarak XPS ısınma problemi vardır...

LED LCD yi kaplayan siyah çerçeveden zamanla kabarıp aralıklardan toz alarak ekranı toz kir içinde bıraktığı bilinmektedir... Gerçi bu siyah çerçeve yapıştırılmıştır dikkatli zorlanırsa kolayca sökülmektedir... youtube da videousunu görmüştüm...

Bu kadar yüksek çözünürlükte 15,6" ekran çok ufak gelmektedir... Ekranın büyüklüğü 16" ve RGBLED li olsaydı bazı eksikliklerine rağmen yine cazip olurdu... Ama Türkiy'de RGBLED li modeller getirilmeyecek... Bence pazarlama taktiği eldeki sıradan WLED li olan tüm modeller satılması bekleniyor diye düşünmekteyim...

Aslında Dell XP Studio 1647 bir ayrdır var... Bu ne zaman gelir belli değil...

Normal XPS ler 90 Watt lık adaptörle gelmekte ve özellikle oyunlarda ciddi performans düşmesi yaşanmaktadır... Yani 1645 lerde oyunlarda darboğaz oluşmakta... Gerçi 120Watt lık veya 150W lık adaptörle sorun çözülebilir...

Sony F serisinde adaptörler 120Watt lıktır.. Darboğaz oluşmamaktadır... Gerçi hem ekran kartının güç tüketimi hemde hardiskin 5400 lük oluşu güç tüketimini XPS ye göre az olmaktadır... Sony hardiskleri sesizlik ve okuma yazma perfomnasında 5400 lük hardisklerin en iyisi hemde birçok 7200 RPM lik hardiskten daha iyi performs verdiği testlerle belirlenmiştir...

Sony F serisi FW serisin iyileştirilmiş güçlendirilmiş sürümüdür... Oyun amaçlı bir seri değildir... Sony Playstation a rakip çıkarmak istemez ...

Ekran kalitesi kontrast olarak Sony F serisi Vaio Premim Display olan 2 modelde kontrastı yüksek ve renk doğruluğuda %100 yani Adobe renklerin %100 göstermektedir... Gamut %100 ... DELL deki WLED yani bildiğimiz white LED (beyaz LED) vasat kaliteye sahiptir..

Dell in yerinde hizmet garantisi de çok iyi.. Adamlar uzaktan sorunu kabataslak tespit edip yanlarına gerkli yedek parçaları getirmeleri çok iyi... Dünya da bu böyle Türkiye'de nasıl uygulanıyor bilmiyorum...

Son olarak bellek! XPS de 4 GB lık bellek yani 2+2 ile tüm ram slotları dolmuştur.. Madem 4 GB lık RAM satışı yapılacak tek parça 4 GB lık RAM olarak satılsaydı... Gerçi 4 GB lık RAM ler biraz daha pahalıdır.... Sony de ekran kartı kaliteli olan 2 modelden birinde 6 GB ötekinde ise 8 GB lıktır... Her ikisinde de 4 GB lık tek modül var... Oyun ile uğraşanlar RAM terfisi yapacaktır.. En mantıklısı 6 dır... 8 de alınabilir ama bu sefer DELL in verdiği tüm RAM ler gereksiz olacak....

Sizi rahatsız edecek tek şey DELL XPS deki ısınma problemidir... Bence başka markalara ekran kartı daha güçlü olanlara yönelin... Ayrıca 4670 Full HD de ne kadar performanslıdır düşünmekt gerekir... Eğer tüm oyunlar Full HD yani 1920x1080 çözünürlükte oynanmayacaksa daha düşük çözünürlüğe sahip birsürü dizüstü var hemde en yeni işlemcili ve hızlı RAM li hemde daha güçlü ekran kartlısı ile...

Aslında 4670 çokta güçlü bir ekran kartı değil... Bence siz oyun için DELL i de Sony'de unutun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 20 Şubat 2010; 22:25:38 >

• Oyundan kastım tam çözünürlük herşey high değil. Oyunu çalıştırsın yeter benim için. Sony'nin ekranı çok ilgimi çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onno92

Oyundan kastım tam çözünürlük herşey high değil. Oyunu çalıştırsın yeter benim için. Sony'nin ekranı çok ilgimi çekiyor.

Size tavsiyem bahsettiğiniz XPS 1645 i teşhir stantına gidip kullanmanız özellikle ısınma problemini gözlemlemek için cihaz en az 10 dakika açık kalsın... Bazı uygulamaları da açın örnek videolar vs.. Amaç ortalama kullanımda ısınma ne kadardır kabaca fikir vermesidir....

Oyun ön planda ise ve size başka marka da uymuyorsa Dell XPS nin birkaç çözümsüz sorunu (ısınma ve LED LCD nin içine toz kaçması...) göz ardı etmelisiniz...

Sony F serisi oyun için üretilmemiştir... F serisinin oyun amaçlı bir seridir diye vaadetmediğini de hatırlatırım... Zaten Sony resmi ürün tanıtımında oyun amaçlı olmadığı anlaşılacaktır...

Aslında kontrastı yüksek tam oyun canavarı Alinware var... İzmir deki bestbuy da satılmakta...

• Öncelikle Alienware çok pahalı. sony deki ekran kartı ve işlemci de şuan bütün oyunları çalıştırabilecek kapasitede. Sanıyorum XPS in problemleri yüzünden şu an Sony daha ön plana çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onno92

Oyundan kastım tam çözünürlük herşey high değil. Oyunu çalıştırsın yeter benim için. Sony'nin ekranı çok ilgimi çekiyor.

Bence High kalite oyun oynamak 1. şart değilse Sony'nin ekran kartı sizin için yeterlidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Ben de; Dell XPS 1645 araştırırken, bu konuya denk geldim ve oldukça faydalı oldu zira Sony' den haberim oldu.

Dell XPS 1645 i kafaya koymuşken monitör konusunda burada okuduklarım açıkçası aklımı karıştırdı. xfacts sizden bir screenshot rica etsem; Windows Performans Deneyim indexinin olduğu yerden bir screenshot gönderebilir misiniz?

Bu laptop u performansının yanında oyun için de almayı düşünüyorum aslında ama açıkçası ısınma ve monitörün içine toz kaçma durumu da bu kadar pahalı bir alet için kabul edilebilir bir durum değildir diye düşünüyorum.

akran kartı karşılaştırması için de şöyle bir konu buldum:

Tom's Hardware
    Tom's Hardware: For The Hardcore PC Enthusiast
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/279438-15-radeon-4670-nvidia-330m

Şimdi her iki laptop un birbirine göre artılarını yazacak olursak:

Dell XPS 1645:

7200 rpm HDD
    ATI 4670 Ekran Kartı; %5-10 arası daha performanslı olduğu söyleniyor
    2,87 kg
    15,6" monitör, boyutları nedeniyle mobiliteyi arttırıyor

Sony:
    CPU bazında sanallaştırma, Dell de bunun bios dan kapalı olduğu varsayarsak Sony de bu HyperThreading ile sisteme işlemci gibi gösterme imkanı sağlıyor
    6 GB Ram
    BDRom Drive
    Optik ses çıkışı, ses sistemi bağlamak için elzem bir özellik bence
    150W adaptör
    parlamayı engelleyici mat % %100 Adobe RGB uyumlu monitör

aslında bu özelliklere göre Sony daha ağır basıyor gibi gözüküyor ancak ben hala kararsızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne0c0de -- 22 Şubat 2010; 23:30:44 >

• Ben bugün Sony Vaio'yu Sony Shop'ta biraz inceleme fırsatı buldum. Ekran gerçekten de harikaydı.
  • @xfacts:

diğer konuda istediğim screenshot ı gördüm. şuan kendimi sony e daha yakın hissediyorum. sanırım en iyi kararı yerinde inceledikten sonra vereceğim..
  • Görsellikten ödün vermeden güçlü işlemci ve iyi sayılabilecek bir ekran kartı olan kasalarda ısınma sorunu olur.yok diyen yalan söyler ...Ayrıca Vaio da ve Dell de Full Hd monitör var.1920*1080 çözünürlükte ne 4670 ne de GT 330M ile güncel oyunları oynamak mümkün değil... Nvidia da kademeli ekran çözünürlüğünü azaltma imkanı var ama ATI de 1920 nin bir altı 1280 . Dell de bu dezavantajda var.
  • Seçeneklere birde Asus N61JQ eklendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mybo37

Görsellikten ödün vermeden güçlü işlemci ve iyi sayılabilecek bir ekran kartı olan kasalarda ısınma sorunu olur.yok diyen yalan söyler ...Ayrıca Vaio da ve Dell de Full Hd monitör var.1920*1080 çözünürlükte ne 4670 ne de GT 330M ile güncel oyunları oynamak mümkün değil... Nvidia da kademeli ekran çözünürlüğünü azaltma imkanı var ama ATI de 1920 nin bir altı 1280 . Dell de bu dezavantajda var.

Vaio F kullanıyorum, birkaç saat oyun oynadıktan sonra bile bilgisayarın üst kısmında en ufak ısınma olmuyor. Gpu ve Cpu sıcaklık değerleri 55-65C arasında seyrediyor. Tabi bu süreçte doğal olarak fan sürekli çalışıyor.

Isınma sorunu nedir? Laptopın klavye ve touchpad kısımlarının rahatsız edecek kadar ısınması, cpu veya gpunun limit sıcaklık değerlerine ulaşması sonucunda bilgisayarın kapanması veya ekranın donması - mavi ekran vermesi, speedstep ya da cool'n'quite destekli işlemcilerin soğumak için frekanslarını düşürmeleri sonucu oyunlarda fps düşmesi vs. E bunların hiçbiri olmuyor. Öyleyse ısınma sorunu yok. Öyleyse yaptığınız genelleme yanlış. Farazi konuşuyorsunuz.

GT 330M ile NFS Shift, COD MW2 ve Mirror's Edge oyunlarını denedim. FHD, 4xAA ve tüm detaylar Highda akıcı olarak oynayabiliyorum. Açıkçası satın alırken GT 330M'den böyle bir performansı ben de beklemiyordum. Bunlar güncel oyunlar değil mi? Değilse güncel oyundan kastınız nedir? Yoksa bu da farazi konuşmalarınıza bir başka örnek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AX6

quote:

Görsellikten ödün vermeden güçlü işlemci ve iyi sayılabilecek bir ekran kartı olan kasalarda ısınma sorunu olur.yok diyen yalan söyler ...Ayrıca Vaio da ve Dell de Full Hd monitör var.1920*1080 çözünürlükte ne 4670 ne de GT 330M ile güncel oyunları oynamak mümkün değil... Nvidia da kademeli ekran çözünürlüğünü azaltma imkanı var ama ATI de 1920 nin bir altı 1280 . Dell de bu dezavantajda var.

Vaio F kullanıyorum, birkaç saat oyun oynadıktan sonra bile bilgisayarın üst kısmında en ufak ısınma olmuyor. Gpu ve Cpu sıcaklık değerleri 55-65C arasında seyrediyor. Tabi bu süreçte doğal olarak fan sürekli çalışıyor.

Isınma sorunu nedir? Laptopın klavye ve touchpad kısımlarının rahatsız edecek kadar ısınması, cpu veya gpunun limit sıcaklık değerlerine ulaşması sonucunda bilgisayarın kapanması veya ekranın donması - mavi ekran vermesi, speedstep ya da cool'n'quite destekli işlemcilerin soğumak için frekanslarını düşürmeleri sonucu oyunlarda fps düşmesi vs. E bunların hiçbiri olmuyor. Öyleyse ısınma sorunu yok. Öyleyse yaptığınız genelleme yanlış. Farazi konuşuyorsunuz.

GT 330M ile NFS Shift, COD MW2 ve Mirror's Edge oyunlarını denedim. FHD, 4xAA ve tüm detaylar Highda akıcı olarak oynayabiliyorum. Açıkçası satın alırken GT 330M'den böyle bir performansı ben de beklemiyordum. Bunlar güncel oyunlar değil mi? Değilse güncel oyundan kastınız nedir? Yoksa bu da farazi konuşmalarınıza bir başka örnek mi?

arkadaşım boş konuşma... 1920 Full çözünürlükte bu oyunlarda full detay aldığın fps nedir? Oyun 15 fps ilede oynanır. oynamak denirse.Ben 9800M GTS gibi 256 bitlik 1.sınıf ekran kartıyla NFS Shift 1440 900çözünürlükte full detay herşey high 37- 39 çalıştırabiliyorum. Sen orta sınıf GT 330 la hemde 1920 çözünürlükte aldığın fps yi ölç bakalımda öyle konuş..Boşa yazıp çizmekle olmaz bu işler. Milleti yalnış yönlerdirmeyin.,
    GT 330 , ATI hd 4650 ninde altında bir kart...

• quote:

quote:

High detayda ki fps screenshot larını ekleyebilir misiniz? Kaç fps ile oynattığını merak ettim.

• quote:

arkadaşım boş konuşma... 1920 Full çözünürlükte bu oyunlarda full detay aldığın fps nedir? Oyun 15 fps ilede oynanır. oynamak denirse.Ben 9800M GTS gibi 256 bitlik 1.sınıf ekran kartıyla NFS Shift 1440 900çözünürlükte full detay herşey high 37- 39 çalıştırabiliyorum. Sen orta sınıf GT 330 la hemde 1920 çözünürlükte aldığın fps yi ölç bakalımda öyle konuş..Boşa yazıp çizmekle olmaz bu işler. Milleti yalnış yönlerdirmeyin.,

Ben kullandigim bilgisayar hakkinda konusuyorum, senin gibi sahip olmadigim bilgisayar hakkinda atip tutmuyorum. "Akici olarak oynanabiliyor" ne demek? 20 fps ve uzerinde donma-takilma olmadan oynaniyor demek. Al bakalim ss de koyuyorum.

• birileri bu konuyada sıçramış. sağolasın ax6 kardeş, cevabını vermişsin, eline sağlık
  • quote:

quote:

Ben kullandigim bilgisayar hakkinda konusuyorum, senin gibi sahip olmadigim bilgisayar hakkinda atip tutmuyorum. "Akici olarak oynanabiliyor" ne demek? 20 fps ve uzerinde donma-takilma olmadan oynaniyor demek. Al bakalim ss de koyuyorum.

budur işte bizde bunu diyoruz. Ortalama 20 fps anca ...Buda şu demekki oyunu akıcı oynuyorum full çözünürlükte demek senin görmek istedğin şey. Ama gerçek olan bu fps oyun için tatmin edici değildir. Ayrıca makinanın adının Sony olması Hp olması önemli değil donanımın ne olduğudur. makinayı kullanıp kullanmamamla alakası yoktur.

• http://forum.donanimhaber.com/m_28896585/printable.htm

bu adrestek ideal fps tartışmaları fikir verebilir.
  • quote:

budur işte bizde bunu diyoruz. Ortalama 20 fps anca ...Buda şu demekki oyunu akıcı oynuyorum full çözünürlükte demek senin görmek istedğin şey. Ama gerçek olan bu fps oyun için tatmin edici değildir. Ayrıca makinanın adının Sony olması Hp olması önemli değil donanımın ne olduğudur. makinayı kullanıp kullanmamamla alakası yoktur.

O zaman kullanmadigin donanim hakkinda atip tutmak diyelim farketmez.

Oncelikle bu bilgisayari oyun oynamak icin almadigimi belirtmeliyim. Oyun odakli bilgisayar arastiranlara da zaten F serisini tavsiye etmiyoruz. Burada tek amac F serisi almak isteyenlere fikir vermek ve bu bilgisayari (istersen donanimi diyelim) kullanan biri olarak, bu bilgisayari (istersen donanimi diyelim) kullanmayip da farazi konusmalarla insanlara yanlis bilgi verenlerin hatalarini duzeltmek.

Buradaki ilk mesajimda, satin almadan once GT 330M'den boyle bir performans beklemedigimi belirtmistim. Senin yakistirdigin gibi hersey full acikken akici oynuyorum dememin gercekte gormek istedigim sey olmasi icin, GT 330M'den yuksek beklentilerim varken hayalkirikligina ugramis olmam gerekir. Ama ben sadece gordugumu soyluyorum. Oyun akici oynaniyor cunku fps biranda 5'e 10'a dusmuyor, 20-29 araliginda seyrediyor. Illa 40-45 fps ile oynamak istiyorum diyorsan kapatirsin AA'yi AF'yi oynarsin.

Bu bilgisayari (donanimi) kullanan biri olarak ben bile buraya birsey yazmadan once 2 kere dusunuyorum, insanlari yaniltmamak-yanlis yonlendirmemek adina. Ayni hassasiyeti sen de gosterirsen sevinirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.