Şimdi Ara

İnternet devi Google, enerji işine giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Gerçek zamanlı ses çeviri teknolojisiyle küresel iletişimde dil problemini ortadan kaldırmayı hedefleyen Google, önümüzdeki yıllarda enerji piyasasının aktif bir oyuncusu olabilir. Stratejistlerin altını sıklıkla çizdiği üzere enerji konusu, önümüzdeki yıllarda gündemin ilk maddesi halini alacak ve yeni dengelerin oluşmasına olacak. Stratejik ve jeopolitik önemi "hayati" olarak nitelendirilen enerji, Google'ın yeni ilgi alanı olabilir. Bilindiği üzere firma, sunucularını konumlandırdığı veri-merkezleri için alternatif enerji kaynakları üzerinde yıllardır çalışmakta. Ancak gelen yeni haberlere göre Google'ın enerjiye olan ilgisi boyut değiştirebilir zira FERC olarak bilinen Amerikan Federal Enerji Düzenleme Kurulu'nun, bir Google iştiraki olan Google Enerji firmasını onaylayarak, Google'a açık pazarda enerji alım ve satım yetkisi verdiği bildiriliyor.


    Google sözcüsü Niki Fenwick konuyla ilgili açıklamasında yeni düzenleme ile veri-merkezlerini de içeren şirket operasyonları için ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanmasında daha esnek davrabileceklerini söyledi.








  • Bu konu için google ı tebrik etmek lazım şayet enerjilerini dogaya zarar vermicek şekilde elde etmeyi düşünüyorsa yararlı bir proje olur.
    Ülkemizde rüzgar enerjisi kullanılmıyor ve bazı bölgelerimizde verim oranı çok yüksek olmasına karşın doğaya zarar verici yöntemlerle enerji kazanıyoruz.
  • Para varsa mutluluk olur.

    Projeler geliştirirsin.

    Google'da bunların basında gelen şirketlerden birisi.Umarım herysey güzel olur
  • bu google nükleer enerji kullanır.. hiç öyle pervanelerle filan uğraşmaz.. sunucularınıda zaten anca paklar..
  • görün bakın en büyük güneş tarlasını kurarlar. geçen yıllarda öyle bir haber vardı zaten. sunucuların yaklaşık %10-15 enerjisini güneşten alıp kaç milyon dolar kar edecekler vs.. diye.
  • @Batuist
    Nükleer proje emin ol daha pahalı olur kendisi için,rüzgar güllerinin maaliyeti çok daha az ve temiz.Güneş enerjisi de kullanabilir;zaten rüzgar gülleri bile yeter serverları için.
  • İleriki yıllarda enerjinin önemi daha da artacak. Google da yatırımlarını çeşitlendirerek risklerini azaltıyor. Enerji sektörü şu an sermaye olması durumunda yatırım yapılması en mantıklı alanlardan biri.
  • Google'ın girmediği alan kalmadı maşallah
  • O kadar çok para kazandılar ki bu parayı nereye yatırsak diye kafayı yiyecekler
  • Enerji iyi fikir, adamlar internet altyapısı bile yapacaklar yahu...

    Amerika'da olmak varmış ...
  • google prezervatif işinede girecekti yada girmiş miydi?öyle bi haber hatırlıyorum






  • Google kesinlikle iyi yönetilen bir firma. Bir çok yeni teknolojiye imza atmaları bir yana, çalışanlarına verdiği önem ile de tartışılmaz bir üstünlüğü var. Çalışma ortamlarını haberlerde gördük, okuduk. Öyle bir ortamda bir çok başyapıta!imza atmasalar zaten o çalışanlardan şüphe ederim :). Gelgelelim bu enerji işine, zaten bunun sinyallerini denizlerde kurmayı planladığı server platformları projelerini açıkladıklarında zannımca vermişlerdi. Kendi kendini soğutan sunucu platformları enerjilerini de kendileri sağlayacaktı hatırlarsanız. Böyle güzel, mantıklı ve çevreci yatırımları ülkemizde de görmek en büyük umudum, zorda olsa :(. Umarım bütün firmalar bu tür çalışmalara imza atarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.