Şimdi Ara

Samsung entegre GPS özellikli yeni kamerası WB650'yi Avrupa'da satışa sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden Güney Kore merkezli Samsung, entegre GPS özellikli yeni kamerasının uluslararası satışına başlıyor. WB650 model adına sahip olan ve kompakt dijital segmentinde yer alan 12.2 megapiksel çözünürlüğündeki yeni kamera, 24mm Schneider lens kullanıyor ve 15x optik yakınlaştırma yapabiliyor. 3-inç boyutundaki AMOLED ekranıyla keskin ve canlı görüntüler vaad eden kamera, 720p çözünürlüğünde video kaydı da gerçekleştirebiliyor. Optik IS ile görüntü dengeleme yeteneğine sahip olan Samsung WB650, GPS özelliği sayesinde fotoğraflara konum bilgisi de ekleyebiliyor.


    Güney Kore pazarında 430$ seviyesinden satışa sunulan Samsung WB650, Avrupa pazarına ise 300 Avro seviyesindeki fiyatıyla önümüzdeki ay giriş yapması bekleniyor.


    Sa







  • kompakt bir makineye göre çok iyi değerler.. Tabi bir makine salt bu değerlere göre alınmaz ama yinede başlangıç için iyi sayılır.. Testlerini incelemek lazım.. ama çok üst düzey bir resim kalitesi ve performansı beklemek ise bu tür bir makine için haksızlık olur.. Sonuçta DSLR bir makineden beklediklerinizi bekleyemezsiniz.. Konum bilgisinin eklenmesi gerçekten çok güzel bir özellik.. Anlaşılan kompakt makinemizide güncellememiz gerekecek. Ama boyutları çokta kompakt sınıfında gözükmüyor gibi.. daha küçük olması gerekmiyor mu kompakt olması için??
  • sevdim bu keratanın tipini
  • Maşallah iri bir kompakt olmuş. Bakalım testleri çıksın nasıl bir performans sergileyeceği az çok belli olur.
  • Bu makinenin testleri çıktı mı acaba?
  • Bunun GPS özelliği olmayan modeli WB600'u bugün 650 TL civarına hemde Teknosada gördüm. Açıkçası ilginç geldi zira WB500 bile artık kalkmak üzereyken ancak 600-700 civarlarına gerilemişken daha yepyeni bir ürün olan WB600'ün 600'den piyasaya çıkması beni şaşırttı. Hem de kazık mal satmakla ünlenen Teknosada. Bu yaz firmalar inanılmaz rekabetçi fiyatlarla tüketiciye mal satmaya çalışıyorlar. Birçok elektronik üründe (LCD TV dahil) kıyasıya bir rekabet var ve bu tüketiciye yarıyor. Bu ürünün de özellikleriyle kesinlikle Panasonic TZ10, Sony HX5V ve Canon SX210'dan aşağıda kalacağını sanmıyorum. Çünkü WB500 sınıfında oldukça iyi foto veriyordu. Burada bir arkadaşın testinde görmüştük.
  • wb600 ya da wb650'nin hem foto hem de video kalitesini çok merak ediyorum. Panasonic TZ10 ya da Canon sx210'a 1100 TL vermeye gerek olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.
  • "GPS özelliği sayesinde" bomboş bir özellik.
    Kandırsınlar bakalım BOŞ özelliklerle milleti
  • GPS olması bazılarının işine yarayabilir. Boş özellik demek bence hoş değil, yani şişirme megapixel ile kandıracaklarına gps gibi işe yarar şeylerle kandırsınlar :) google maps'e falan koordinatlardan resim ekleyebilirsiniz mesela. Çekilen resim nerede çekildiğini öğrenirsiniz falan. Gerçi gezdiğiniz yerler sınırlıysa gereksiz tabi ama sürekli gezenler için güzel bir özellik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    GPS olması bazılarının işine yarayabilir. Boş özellik demek bence hoş değil, yani şişirme megapixel ile kandıracaklarına gps gibi işe yarar şeylerle kandırsınlar :) google maps'e falan koordinatlardan resim ekleyebilirsiniz mesela. Çekilen resim nerede çekildiğini öğrenirsiniz falan. Gerçi gezdiğiniz yerler sınırlıysa gereksiz tabi ama sürekli gezenler için güzel bir özellik.

    Fotoğrafın kalitesine ne yararı var demeye getirdim ben aslında.
  • ben aldim WB650 ama gpm si cok dandik muhiti bile cok zor anlasiliyor saqdece otoban seklindeki olar war nerde cekindiqini anca şehir olarak anlaya bilirsin o derece yada ben yanlis bir sekilde map ini yukledim bilgisi olan warsa yazarsa sewinirim!!!
  • SAMSUNG WB650 fotoğraf makinesini yeni aldım (TEKNOSA - 449,00 TL) ve video hariç neredeyse tüm fonksiyonlarını deneme imkânım oldu. Almadan önce çok araştırdım vehttp://www.photographyblog.com/reviews/samsung_wb650_review/ sitesi çok yardımcı oldu. Almayı düşündüğüm (ya da alabileceğim) modelleri bu sitede inceledim.

    Sonuç:Harika! Ekranı çok net. Zoom; 15 optik ve 5 digital. Zoom arttıkça titreme önleyici kesinlikle gerekli oluyor. Aktif hale getirilince 15 optik zoom da dahi çok net fotoğraflar elde ediliyor. Menü normal. Flaş fazlası ile yeterli. İyi olmayan yönü GPS seçeneği açık iken fotoğrafa sadece şehir adını yazması. En azından ilçe adı olmalıydı diye düşünüyorum. Sorunun yetkili servis tarafından yüklenen haritadan kaynaklandığını sanıyorum. Harita daha detaylı olursa sorun ortadan kalkacaktır.

    Detaylı bilgileri aşağıdaki linklerden alabilirsiniz.

    http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/cameras/premium/EC-WB650ZBPATR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=feature

    http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/cameras/premium/EC-WB650ZBPATR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

    http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/cameras/premium/EC-WB650ZBPATR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=gallery3d

    Sonuç olarak fiyat/performans oranı iyi bir makine aldığımı düşünüyorum. Çektiğim fotoğrafları sizinle paylaşacağım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.