Şimdi Ara

Sony OLED televizyonu XEL-1'in Japonya satışını durduruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yüksek maliyetlerinden ötürü şu an için yaygınlaşması pek mümkün görünmeyen ancak yapılan araştırmalar ve ortaya konan öngörülere göre önümüzdeki yıllarda görüntüleme teknolojilerinde güçlü bir pozisyon elde etmesi beklenen OLED teknolojisinin en büyük destekçilerinden biri olan Sony, 11-inç büyüklüğündeki XEL-1 isimli OLED televizyonunun satışını Japonya'da yani kendi evinde durduruyor.


    Gelen bilgilere göre Sony'nin bu kararı almasındaki en büyük nede LCD TV'lere ilginin artması ve rekabet koşullarının en azından şu an için OLED TV'nin aleyhine işlemesi sonucunda hedeflenen talep rakamlarına ulaşılamaması. Ekonomik krizle birlikte 2000$ seviyesindeki yüksek maliyetlerinden ötürü iyice gözden düşen XEL-1'in satışına Japonya'dan farklı olarak Amerika pazarında devam edilecek.


    XEL-1'in Japonya satışını durdurma kararı olan Sony, açıklamasında OLED teknolojisi için yatırımlarına devam edeceğini ve satışları hem Amerika hem de Avrupa pazarında sürdüreceğini açıkladı.








  • Netbook
  • Walla ben inceleme şansı buldum. Tamam parasını haketmiyor olabilir ama çok şeyler vaadettiği bir gerçek. Renk derinliği ve kalitesi süper, kontrast oranı çok güçlü. Yani televizyondan beklediğiniz her türlü görüntü kalitesini sunuyor, tabi 11 inçlik ekranda:)
  • şu oledi değil satın almak bir kereliğine inceleme fırsatım olsa keşke.. Gerçekten çok merak ettiğim bir teknoloji.. nasıl kendiliğinden parlıyor o organik ledler görmek istiyorum..
  • İzmir Best Buy da zaten satışta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omkkio

    Walla ben inceleme şansı buldum. Tamam parasını haketmiyor olabilir ama çok şeyler vaadettiği bir gerçek. Renk derinliği ve kalitesi süper, kontrast oranı çok güçlü. Yani televizyondan beklediğiniz her türlü görüntü kalitesini sunuyor, tabi 11 inçlik ekranda:)



    evet bunlar göz ardı edilebilirmi ,bahsettikleriniz sony farkıdır zaten
  • Şaka falan mı resimdeki OLED TV yaklaşık 1 senedir Sony Center'larda satışta,
    Fiyatı 10.000Tl tabi burası Türkiye olunca.
    Pahalı bir teknoloji olduğundan büyük ekranlarını çıkartamıyorlar.
    amaçları zaten şu an üretim maliyetlerini düşürüp halka satışa sunabilmek.
    Ama öncelikli hedefleri 3D tv sonra Oled.
  • selamlar,

    aslında sony nin oled planlarıyla ilgili yukarıdaki habere göre daha net bilgiler var.

    aşağıdaki haberin orjinalini okuyabilirseniz sony nin aslında daha bir ay önce CES 2010 fuarında yeni bir 3D OLED ekran tanıttığını , teknolojinin 3D de içinde avantajlarını ama 2010 yılı içinde piyasaya sürmeyeceklerini ve maliyetlerle ilgili sebeplerini anlatıyor.
    ayrıca ben şahsi yorumumu ekleyecek olursam , sony'nin oled tv geliştirdiği tesisler olan ST Mobile Display (yani Sony-Toyota (%86Sony-%14Toyota)) dir. ve bu sene daha çok Toyota aracında OLED ekranlara geçileceği yönünde bir haber okumuştum. Belki de tesisin üretim faaliyetlerinin önemli bir kısmı oto navigasyon ve içinde ekran teknolojisi olan bu tip ihtiyaçlar için kullanılacak olabilir diye düşünüyorum. TV olarak üretip yüksek fiyatından dolayı beklendiği ölçüde satamamaktansa bence de maliyetleri düşürmek ve tecrübe kazanmak için daha iyi bir yol olabilir. Üstelik Sony , OLED TV yi diğer rakiplerinden en az 2-3 sene önce piyasaya sürerek buradaki pozisyonunu ve gücünü yeteri gösterdiğini düşünüyor da olabilir.

    Sonyinsider interviewed Stan Glasgow Glasgow the president of Sony electronics and asked him if Sony plan to introduce a new OLED-Television in 2010.
    In 2009 there are some rumors that Sony want to introduce the KDL-ZX OLED Television series in 2010.

    Stan Glasgow answer:

    We’re working on all sorts of prototypes, but I don’t see production of product in 2010. There’s a wonderful 3D OLED prototype here at CES; that’s the real way to do 3D and TV – because you’ve got direct transmission, rather than back lighting and all the other reflective ways of doing it. But getting it to be commercially reasonable in price, we’ve got a long way to go. That’s the whole problem in OLED, great technology, great feature set, but it’s really hard to get the costs down. Smaller form-factors are easy to do.




  • SOny satışını durdurdu ama bu durdurma karaı o zamanki teknolojinin eskidiğindendir çunki ilk prototip ürünlerden biriydi sony oledin !!!

    Panasonic ise bırakın durdurmayı 2012de 52 inc oled ekranların satışlarını duyurdu.Sony satışı durdurmasa zaten komik duruma düşerdi eski teknolojiyi raflarda tutmak sony gibi bir firma için sadece imaj kaybı olurdu !!!
  • 4-6 sene sonra 52-60" oledlerin yaygın olarak üretilip fiyatlarının düşeceğini düşünüyorum.
    Şu anki 11" model tamamen bir prototip niteliğinde ve fiyatı da ona göre uçuk düzeyde.
    Oled modüller yaygınlaştığında ve ömür problemi çözüldüğünde lcd ve plazma teknolojisi de artık rafa kalkacaktır.
  • Bunu bazı TR'deki Sony bayileri getirmişti 11.000 TL civarı bir fiyattan. Enayi, pardon alıcı bulabildiler mi merak ediyorum doğrusu
  • Eksik bilgi var bu haber ile ilgili.

    Televizyonun satıştan çekilme sebebi, Japon hükümetinin artık televizyonlara içerik kontrol yazılımının koyulması sebebidir. Yani Japonya'da mart ayından sonra satılacak televizyonlarda; Çocuklar için olumsuzluk teşgil edebilecek programların etiketlenmesi, televizyonda da bu etiketteki programların izlenmesi için şifre girilmesi gerekecek.
    Bu modelin firmware güncellemesi ile bu fonksiyonu yerine getiremeyeceğinden, Japonya satışı kanunen durduruluyor. Diğer ülkelerde satış serbest, yeni modellerde bu sorun olmayacak haliyle.
    Altı ay içerisinde de bir 26" Oled ekranı satışa verecekleri haberleri mevcut.
  • lazer tv diye bişey çıkacaktı arkadaşlar ne oldu ,bilgisi olan varmı?
  • xel-1 in satısı 2008 in 1. ayından beri satıyor ve japon devletinin aldıgı yeni uygulamalarla tv ler artık uygun olmayan görüntülere karşı yeni bir programla üretiliyor yani anlaşılan yeni oled tv ler gelicek ama sony bu yıl led tv lcd üzerinde çok duracak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furniture78

    lazer tv diye bişey çıkacaktı arkadaşlar ne oldu ,bilgisi olan varmı?

    lazer tv mitsubishi nin teknolojisiydi.Tam olarak emin değilim ama bazı sorunlar çıktı diye duydum.A.B.D. de 65 ve 73 inch olarak 2 ebatta satışa çıktığını fakat istenilen satışların olmaması nedeniyle rafa kaldırıldı.
  • Evet öyle birşeyler vardı mitsubishi'nindi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speedy9355

    Evet öyle birşeyler vardı mitsubishi'nindi

    mitsubishi'nin de vardı sony'nin de ancak OLED konusunda da yer aldığı gibi teknolojinin performansı ve maliyeti söz konusu olduğunda piyasadaki değişiklikler bazı teknolojileri daha sürümü yapılamadan out ediyor.

    her ne kadar lazer tv ler merakla beklendiyse de yanlış bilmiyorsam eğer en incesi 20cm altına indirilemedi ki bu teknolojinin en önemli rakibi plazma tv ler son dönemde panasonic in müthiş baskısıyla hem incelik anlamında hem de full hd çözünürlük anlamında önemli adımlar attı. dolayısıyla büyük ekranda , incelik, yüksek kalite, düşük maliyet vs gibi nitelikleri tam olarak rekabet edebilir bir düzeye getiremediklerini düşünüyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.