Şimdi Ara

e8400 stok fan 3.6 ghz, sıcaklık ve yıpranma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar e8400'ün hızını 3.6 ghz a çıkardım, sürekli real temp. isimli programla gözlemliyorum; sıcaklık max. 88 87 dereceye çıkıyor çekirdeklerde (oyunda) genelde 72-75 derece arası seyir ediyor acaba bu

işlemcii yıpratır ve 1 sene kullanılmaz hale getirir mi ??? en yüksek dayanacağı sıc. 100 derece diye biliyorum e8400 ün ama 70ten sorasıda yıpratırmış işlemciyi bu doğru mu ?? bide işlemci fanlarına baktım 100 lira hepsi daha

ekonomik ama 3.6 yı kaldıracak bildiğiniz var mı ??? şimdiden sağolun

edit: revizyon C0 mış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetin -- 16 Şubat 2010; 18:09:21 >

• valla 3.00 ghz default hızı olan işlemciyi 3.6 gibi bir hız yıpratmaz tabi bu kesin normal voltajındadır
    o cpu için o sıcaklıklar fazla
  • cpu-z ye göre voltaj 1.288

voltajı 1.225 yaptığımda trafolar çekmiyo res. atıyo düldül
  • boşta 72..çok çok fazla.soğutma sistemini gözden geçir bence
  • boşta değil hocam boşta mesela şuanda 5-6 saattir açık pc 52 derece yük altında yani oyunda 72-75 derece oluyor ama araştırdım max güvenli ısısı 72 dereceymiş
  • böyle bir ısı var mı yaa.. ben Q6600 işlemciyi 2.4@3.2 de oc kullanıyorum. sıcaklık 26°C boşta 39°C yükte.. hiçbir oyun da %100 yüklenmediği için 40°C yi görmedim. 6 senedir AC7pro soğutucu var. böyle 70-80°C sıcaklıkları görünce bana çok yüksek geliyor. üstelik bendeki işlemci 65nm de Q8400 45nm de üretilmiş yani daha az ısınması gerekir sizin işlemci. voltaj değerlerini farklı programla kontrol et. gigabyte anakartlarda bazen bios da yazan değer vid.in üzerinde olabiliyor ve en kısa zamanda da bir cpu soğutucu tak..
  • Arkadaşın güç kaynağı iyi mi bilmiyorum ama ilk önce iyi bi güç kaynağıyla besleme yap. Ayrıca 775 soket yapısıyla gelen stok fanları şuana kadar en iyi dizayn edilmiş fanlardır. Kaliteli termal macun ve sağlam bi güç kaynağıyla sorunlar kalkar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop cpu 100 derece
    7 yıl önce açıldı
    Intel işlemci boşta 70+ derece
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • üstad elinizdekideki işlemciyi 1 yıl kullandım ama stok fanla değil noctua p12 ile günlük 4 ghz de 40 ila 45 ler deydi 4.5 ghz oc yaptığımda bile bu dereceleri görmezdi siz ilk önce bir soğutucu+iyi birtermal macun güzel bir uygulama ve egsoz fanın yandan veya önden hava girişini sağlayan fanlı kasanız olsunbirde soğutucunun işlemci üzerine tam oturduğunu kontrol edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.